Regisztráció Blogot indítok
Adatok
svejk

966 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon régen nem írtam a blogomba, valószínűleg senkinek sem hiányoztam. Most a Millenáris Parkban (régi nevén Ganz Villamossági Művek) a Táncszínház előtt láttam ezt, a magyar építők "dicsőségére"...
Mostanában rengeteget beszélünk az általános felmelegedésről, környezetszennyezésről (ózonlyuk, műanyagok, fosszilis energia használata stb.) Egy dolgot azonban kínosan ügyelve elkerülnek a szakemberek, éspedig a túlnépesedés problematikáját. Elég csak rátekinteni a Worldometers statisztikájára és…..
Egy kis vívódás után megnéztem a nyolcadik bőrt. Nem vártam sokat tőle, mert már a hetedik sem tetszett.Mivel jót és rosszat is olvastam róla, gondoltam, hogy eldöntöm magam. Továbbra is a régi panelekkel találkoztam, ahol mindenki harcos, senki nem dolgozik, csak néhány Jedi-barlang karbantartó…..
Én nyolc évig jártam a Városmajor utcai általános iskolába akkor, amikor még csak a templom, meg a Szamos utca - Csaba utca közötti salakos teniszpályák (télen természetes jéggel korcsolya pálya) voltak. Egyetlen leaszfaltozott terület az utcabálok számára (kb. 15x15 m-es) készült. A park tele volt…..
Svejk impressziói II. Pappa Pia 2017.08.22 15:31:58
A feleségem kérésére vesztemre megnéztük az új magyar zenés "vígjátékot", a Pappa Piát. Olyan zenékkel van teli, amiket már akkor sem szerettem, amikor újak voltak, nevetni meg nem lehetett. Ha a tévében láttam volna, tuti, hogy csatornát váltok. A kritikát egy néző a moziból kifelé úgy fogalmazta…..
Megnéztem az Alien (Covenant) -ot, ami a Prometheus folytatása, már amennyiben lehetséges, hiszen annak az volt a vége, hogy egy idegen űrhajón meglépett Elisabeth Shaw az android David fejével.Szerintem látványosabb, izgalmasabb mint a Prometheus, bár sok kritika lehúzza szegény 80 éves Ridley…..
Megnéztem a Csajok hajnalig-ot. Ez már a sokadik azonos esküvő előtti haverbúcsúztató film (Másnaposok 1-2, Koszorúslányok, Lánybúcsú stb). Szórakoztató film csak felnőtteknek, mert az amerikai és ausztrál csajok eléggé felszabadultak. Véleményem szerint a Másnaposok első részének szintjét egyik sem…..
Svejk impressziói II. Kincsem 2017.04.27 16:56:05
Láttam a magyar szuperfilmet, a Kincsemet. Nagyon látványos, attraktív, de valahogy nem az én világom. Életemben talán háromszor voltam lóversenyen, de akkor is csak azért, hogy szép környezetben a jó levegőn legyek a gyerekkel és lásson élő lovakat is. A páromnak nagyon tetszett, de én csak 6-ost…..
Egy kis történelem... A Bláthy Ottó Erősáramú Ipari Szaktechnikusképző egy rövid ideig működő felsőoktatási intézmény volt. A 61.010/1961 KGM sz utasítás alapján hozták létre. A célja az volt, hogy a kohó és gépipar részére gyorsan oktassanak magasan képzett szakembereket. Mint az intézmény nevében…..
Rengeteg helyen olvasható, hogy vörös csillaggal tele van a világ. A kormány a Heinekenen akar csak ütni, de vajon mit csinál a többivel? Ha nem árucikk, akkor már eltűrik, vagy nem? Engem az érdekelne, hogy vajon mi lesz Ady költeményével? Ezt is betiltják: A csillagok csillaga Sohse hull le a…..
1958-ban érettségiztem a Bláthy Ottó Erősáramú Ipari Technikumban, amely akkor a mai Árpád Gimnáziummal közös épületben, a Budapest III. kerületi Nagyszombat utcában működött: Szeretném, ha volt osztálytársaim megtalálnának és emlékeikkel, képeikkel, történeteikkel…..
"Jogos, ha valaki maga is hasznot húz olyan vállalkozásból, amiért fáradozik, s ami a haza érdekét szolgálja, míg a bűn ennek ellenkezője: ha valaki a közjó kárára gazdagszik. Azt tartják, a pénz teszi az angolt. Nos vedd el a pénzt az angoltól - hagyd meg az eszét. Add oda a pénzt a magyarnak - de…..
Legalábbis a propaganda ezzel kábítja az embereket, azonban csupán statisztika hamisító trükkökkel élnek az egészségügyi intézmények.Már néhányszor tapasztaltam, hogy egyes szakrendelésekre (ultrahang, kardiológia stb.) egyszerűen nem adnak időpontot egy hónapnál hosszabb időre. Így a beteg…..
Egyszer már írtam erről a csodálatos mozgólépcsőről, amit ugye azért építettek, hogy a betegek, öregek, kisgyerekesek biztonságosabban, könnyebben közelíthessék meg a teret.Újabban (több, mint egy hónapja) azonban a lefelé menő oldal újra nem működik: Csak nem most kezdenek takarékoskodni? (Bár…..
Sokat hallottam már az előválasztásról, a vitákról, hogy legyen-e, vagy sem, de arról nem, hogy hogyan képzelik el és főleg miből finanszíroznák?Felkerestem a Párbeszéd Magyarországért honlapját, mivel azt dobta ki a Google, hogy ők javasolták először és a Jobbikon kívül az összes pártnak elküldték…..
Kíváncsi vagyok, hogy a 4-es metró OLAF jelentését készítő "csapat" kikből áll? No nem a nevekre vagyok kíváncsi, hiszen azok ismertek: A nevezettek háttere, nacionáléja inkább érdekelne...
Svejk impressziói II. Utazók 2017.01.16 15:15:57
Végre egy jó filmet láttam. Az Utazók  hasonlóan kétszereplős film, mint Gravitáció volt, és nem tennék különbséget közöttük. Persze az Utazók egy kicsit látványosabb. Végig sikeresen fenntartják a feszültséget és a szószátyár bármixer is nagyon helyes android...
Régen nem voltam moziban. Most megnéztem a Zsivány Egyes-t, a hetedik Star wars storyt. Nagyon öregszem, de szerintem ez egy közepes film. Tulajdonképpen nagyon primitív történet annyi helyszínnel, hogy ember legyen a talpán, aki kettőnél többet meg tud jegyezni elsőre. Látványelemekben az első…..
Svejk impressziói II. 2016.11.11 10:46:08
Mi a társadalmi cél? Sorozatban hallom (még a Klubrádióban is) a Budapest 2024 Zrt hirdetéseit, amelyekben neves olimpikonok Kozák Danuta, Szilágyi Áron, Kemény Dénes stb.) kijelentik, hogy ha összefogunk, sikerülni fog a 8 év múlva esedékes budapesti olimpia megrendezése. Ha ez egy fizetett…..
Két példa: 1. A McCarthy éra Az ötvenes évek hidegháborús korszakának legszégyenteljesebb időszakát az Amerika-ellenes Tevékenységet Vizsgáló Bizottság működése fémjelezte. 2. Ma boszorkányüldözés magyar módraLétrehozták keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárságot csaknem 1 milliárd…..
Az MTK városmajori volt teniszpályáinak felújítása(?) során melléktermékként elegáns kis parlagfűtenyészetek létesültek az allergiások életének megnehezítésére:  ..
A Széll Kálmán téri anomáliákról (csúszós burkolat, kiszáradt fák stb.) már sokat lehetett hallani, olvasni, de a mozgólépcsőről alig, pedig erről is lehet néhány szót ejteni.A mozgólépcső kb. 1 hónappal a tér átadása után kezdett üzemelni. Nekem már az sem tetszett, hogy baloldali közlekedést…..
A legutóbbi bejegyzésemben ironizáltam a mozgó bérletárusításon. Kiderült, hogy nagyot tévedtem. Ez ugyanis szándékos akció. Ma hallottam, hogy a BKK 550 millió forintért reklámkampányt  indít az elektronikus jegyrendszer használatának népszerűsítésére. Újabb pénzszivattyúzás, csakúgy mint az…..
A felújított, átalakított Széll Kálmán téren nem sikerult a tervezőknek jegyárusító helyet kialakítaniuk. Vajon arra számítottak, hogy amire készen lesz, már mindenki mobilon online fog jegyet venni?A helyzet jelenlegi megoldása egy másik mobil jegyárusítási módszer: Gratulálok! Lajtoskocsi a 21.…..
Június 10-én a Reggeli Gyors-ban 8:24 - 8:26 között  a nyugdíjszakértőnek kinevezett Vizkievicz András azt mondta, hogy a magyar nyugdíjasok jelentős részének ingyenes az egészségügyi szolgáltatás, legalábbis a gyógyszerekre. Nos, jelenleg csak a közgyógyellátásra jogosultak kapnak ilyen…..