Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csm001

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Rosie Swale, a boszorka 2023.09.17 13:23:11
Annak idején, mikor ezt a blogot elkezdtem, eredeti szándékaim szerint általános tengerészeti témákkal foglalkozó cikkeket szerettem volna rajta megjelentetni. Ezért is kereszteltem a blogot a kevéssé harcias „Hét tenger” névre. Született is az első időkben néhány nem haditengerészeti témájú írás,…..
A bemutató ezen, meglehetősen hosszú részében a H-22 további részleteiről, és bevetési módjáról, a kapcsolódó elképzelésekről lesz szó először. Ezután a másik fő fegyver, a H-15 következik, majd a további harci eszközök a Tu-22M-en. A sorozat első része ITT, az előző pedig ITT található - ez…..
Az előző részben megismerhettük Kanada, Spanyolország, Egyiptom, Svájc, és Argentína 2. világháború utáni vadászgépfejlesztéseinek történetét. Mint azt láthattuk, egyáltalán nem volt egyszerű dolog korszerű harci gépet megtervezni és legyártani, nem is sikerült mindenkinek. A most következő részben…..
A Spirál rendszert bemutató sorozat második része a meghajtás elméleti kérdéseivel és gyakorlati megvalósításával foglalkozik, valamint magával az űrrepülőgéppel. Az előző rész ITT.   Az elméleti megfontolások a hajtóanyagok mögött A rakétamotorok számára számos hajtóanyag, és azok még több…..
Csm001 2017.02.20 19:32:25
@Maga Lenin: sry az az 1000km emelkedés nem sok?

"Az elfogást végző OSz-től elvárták, hogy egy 12 fokos pályamódosítás közben 1000 km-rel megemelje a pályamagasságát, hogy az eredeti, 130-150 km-es sávnál magasabban keringő célokat is leküzdhessen. "

Amúgy alig várom a folytatást! :)
Csm001 2017.02.21 10:35:03
@Maga Lenin: hevenyészve kiszámoltam a potenciális energiaváltozást (átlag 6t súllyal az üa fogyás végett, pongyola tudom, de kb jó) valamint a főhajtómű össz munkáját, nem vagyok meggyőzve... pont egy nagyságrend hibádzik. Vagy bukott az excell fizikán... :)
Csm001 2017.02.22 16:22:49
@Maga Lenin: vagy csak hucutkodtak kicsit az adatokkal a gaz imperialisták megtévesztése végett :)
@Dawid Bowman: köszi majd szemezgetek
Az adórendszer működése és az állampolgárok adózáshoz fűződő viszonya az egyik legellentmondásosabb dolog ma Magyarországon. Adjon az állam több pénzt az oktatásra, de ha számla nélkül egy ezressel olcsóbban jön ki a mosógépszerelő, akkor nem kell számla. Komoly szemléletformálásra van szükség mind…..
A tegnapi napon - a blog.hu support hathatós közreműködésével - megtörtént a korábbi posztjaim átemelése a nevezetes techstory blogról. Legnagyobb sajnálatomra ez nem járt együtt a kommentek átkerülésével, így sajnos, Kedves Olvasók, a Ti hozzájárulásotok maradt az eredeti posztok alatt, a korábbi…..
A Népszabadság megszüntetése a magyar közéletben ismét előhozta a szólásszabadsággal kapcsolatos vitákat. Ám hasonlóan a korábbi esetekhez - legyenek azok egy adott újság, tévé vagy rádió megszüntetése, újságírók vagy médiaszemélyiségek perei vagy kirúgásai - a mostani esettel kapcsolatos vita is…..
Csm001 2016.10.22 19:14:00
@sírjatok: jogos, de egyenes következmény. Miért kell lopni, ha minden közös
Kedves Nép, Drága Választók, Imádott Tagságunk! Mi, az MSZP örömmel és boldogsággal jelentjük, megvan a győzelmi recept 2018-ra! Míg látszólag a kirakatban tutyimutyiskodtunk, addig a szellemi elit a Háttér Boszorkánykonyhájában megalkotta a tutit. Bizton állíthatjuk, Orbán nem egyszerűen bukni…..
A Brexit hisztizőknek ajánlanék figyelmükbe egy angol mondást az EU-ról: "A franciákkal a lényeget kivéve semmiben nem értünk egyet, a németekkel mindenben egyetértünk kivéve a lényeget." Kontinentális gondolkodással az angolok nem érthetők meg, mert az európaiak - benne a magyarok - egyszerűen…..
Nem sokat adnék az uniónak. Nem azért, mert a pudingevő angolok beintettek. Elvégre kinek hiányozna egy olyan ország, ahol még mindig külön jön a hideg és a melegvíz - muhaha. A brexit remekül megmutatta, hogy a végletekig bürokratikus, minden szarra bizottságot létrehozó, de soha semmiben dönteni…..
Diákszemmel: Az iskola, ahová jó lenne járni Kissebb felmérést végeztem a hozzám járó diákok körében. Ök mit tartanak a jelenlegi iskolájuk hibájának, hogyan lenne érdemes változtatni? A saját szavaikat szó szerint idézve adom közre. Lássák a tanárok, hogy mi még gyerekek vagyunk. Értse meg a…..
Csm001 2016.05.20 19:41:06
Nehogy már azt gondolja az ország hatalomba jutott politikai vezetése a saját akarata szerint a kénye kedvére meghatározhatja az ország majdnem minden lakosának az hogyan éljen. Nehogy már megmondja Orbán Viktor csak az a helyes amit ő elgondol az emberek mindennapi életével kapcsolatban. Ne üljön…..
Április elseje a bolondok napja, szokták volt mondani, és bizony a Lemilblog sem maradhatott ki a hülyülésből. Az elmúlt két év óriási és osztatlan sikert aratott április elsejei blogbejegyzései után a mai rendhagyó módon kerüli az ilyenkor kötelező flúgosságot, és a blog…..
Csm001 2016.04.01 15:14:56
  Gazdasági értelemben közepesen fejlett ország vagyunk ha a GDP méréseknek hinni lehet. Nem elhanyagolhatóak nálunk a „fekete” jövedelmek is, amelyek a hivatalosnak mintegy egyötödét teszik ki. Európai szinten a közepes fejlettség azt jelenti, hogy amennyivel el vagyunk maradva az olaszoktól vagy…..
Csm001 2016.03.02 19:33:50
@BircaHang Média: a sok londonban mosogató bölcsész vonja ki a gdpt a ballib angoloktól jelen állás szerint. a helyedben írnék egy szkriptet , ne kelljen már annyit leírni a ballibát.
A sorozat egyelőre befejező részében a személyzetről és életkörülményeikről lesz szó, jó sok fotó segítségével, majd különböző szemszögű értékelésekre kerül sor, végül az osztály hajóinak film- és egyéb szerepeit mutatja be a bloggazda, walter által írt szakasz. A "félidőt" a források és ajánlók…..
Van egy olyan pont, amikor valóban bennakad a szó, és megáll az ész. Orbán Viktor nem gyengén adta az ország tudtára lenéző cinizmusát, és pofátlan gátlástalanságát az emberek mindennapjaival kapcsolatban. És a legrosszabb az az egészben, olyan laza mozdulattal rúgta ki a csokit…..
Csm001 2014.12.18 17:04:22
@maxval bircaman szerkesztő: Valami nagyon nem jött át neked. Pitiáner fasság ez a csokiügy, de remekül mutatja a hozzáállást. Mint pl a parlagfű pénz.
"Háhá, Árpi bazdmeg! Úgysem mersz átmenni a Gucci táskáddal a tüntetők között!" - mondta Viktor. "Most én pörgetek" - kiáltotta Viktor, miután kiitta az utolsó cent szederpálinkát is az őt ábrázoló fotóval díszített üvegből. Jó ízűt cuppantott a szájával, miután…..
Csm001 2014.12.17 16:03:27
@PókerTrend: Igen, de államosították. :)
              Sokakkal ellentétben én nem látok semmi kivetnivalót az áldozatok felelősségét is felvető magyar rendőrségi videóban. Mint ismeretes a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rövidfilmekben mutatta be, hogyan kerülhetik el a potenciális áldozatok az…..
Csm001 2014.11.28 15:52:49
@CSENDES: Sg elég kirívó. Csak Nehogy áldozattá váljon...
          Vitezy David nem lehetett volna a BKK vezere, ha a mamaja nem Hankiss Agnes es ha nem unokatestvere Orban Viktornak. Vitezynek mindazonaltal Hankiss Agnes a mamaja es Orban az unokatestvere (ez nem igaz am, a testvere az igazi unokatestver, o csak felunokatestver), sot Erdos Peter…..
Csm001 2014.11.24 18:01:28
@jotunder: Úgy 24 évesen döbbentem rá, hogy napra 9 hónappal szilveszter után jöttem a világra, s így bár a handlé - postás - képkereskedő kombó kiesik származásomat illetően, svájcra koncentrálni nemigen volt lehetőség a buliban...
Sziasztok, íme, a nyilvános politikai ajánlatunk, lájkoljátok és terjesszétek, ha tetszik, és főleg kommenteljétek. Az építő (ideérve a jó szándékúan kritikus) kommenteket belefoglaljuk a programba, amelyet folyamatosan újraszerkesztünk június 9-én estig, aztán -- ha látható…..
Csm001 2013.05.27 09:19:48
@Lajosforras: Valamit valamiért. Össznépi sport a lopás kis hazánkban, a várt hatásfok-növekedés nem lesz meg enélkül.
Megjegyzem, ha van mobilod meg bankkártyád, akkor tkp már most beköltöztél a BB házba...
Most hozzáfér az adóbevallásodhoz a hivatalban Jucika, Marika, ellenőrzi Pirike, meg betáplálja a Józsi mert az ért a számítógéphez. Úgy meg hozzáférne a gép, hiba esetén egy operátor, meg néhány ügyes cracker, akikből lássuk be kevesebb van mint korrupt hivatalnokból.
Nem nagyon hiszem hogy létezne emberi erőforrás az egész megfigyelésére. Ha meg rád kerül a hatósági fókusz, akkor meg tökmindegy, mert már most is megvan minden eszközük a teljes átvilágításra.

Viszont cserében mit is kapunk? Átláthatóbb közpénz felhasználás, valós gazdasági adatok, igazságosabban elosztott és csökkenő adóteher , tizedannyi adminisztráció, nem lehet eladni a narkót, rablások, (pénz) lopások drasztikusan csökkennek, stb.

Még fejleszteni sem kell, kész van az összes szükséges infrastruktúra, a szoftvert kell megírni úgy, hogy a kifogásaid okafogyottak legyenek, megfelelő automatikus ellenőrzésekkel, többszörös védelemmel.

A ki őrzi az őrzőket kérdés persze minden hierarchikus rendszer esetén előkerül, legyen az politika, bank, honvédség, oktatás, egészségügy... Egy számítógépet nem tudsz lefizetni. Igaz, tökéletesen megvédeni sem.
Mégis, ha összevetem pl a banki rendszer feltörések és a (politikai, hivatali, üzleti) korrupciós ügyek számát, szerintem nem hibázok nagyot, ha azt mondom, nagyságrendekkel kisebb lenne a kockázat.

Megjegyzem, aki nem akar elszámolni az állam felé a jövedelmeivel, az definíció szerint adót akar csalni. És kutyát se érdekel, ha tudják, hol veszem a kiflit.
Csm001 2013.05.27 12:57:57
@Saga: Ne haragudj, ez ellentmondás, jobban mondva róka fogta csuka. Az általad említett mutyi példák mutatják szerintem éppen azt, hogy szükség van a pénzmozgás ellenőrzésére.
Hát miből futja nálunk statecapture-re? Késő Kádár-kor, privatizáció, szőke olaj, máv, bkv, posta, szerencsejáték zrt, hadd ne folytassam, usque a jelenlegi államadósság legalább két-háromszorosa ki lett mentve, még ha egy része persze vissza is került a gazdaságba. 25 év alatt.

A módszer, s szemléletmód, ami alapján a felépített társadalmi, gazdasági modell kellően rugalmas, bővíthető, egész sok dologra ráhúzható lehet, nos abban kell megállapodnunk, a játékszabályokban. És amíg ezt kp-vel ki lehet játszani...

Egy huszáros vágás, például mint németo. a IIww után, a készpénzben mozgó SS vagyon egy részét likvidálták az új márkával. Nem 1/1 váltották a régi birodalmival, hanem mindenki kapott valamennyit. (persze a vezetők, a kimentett műkincsek, arany ellen mit sem ért, de a jóval szélesebb alsó SS rétegnek nyilván érvágás volt.)

Lassú átmenettel, ennyire megerősödött "elittel" minden ilyesmi kudarcra van ítélve.
Elég ránézni az mszpre, van holdudvar, országos hálózat, azért csurrant-cseppent lé az "emútnyócév"-ben, és? Mire mennek vele?
Kétségbeesetten próbálnak lavírozni az orbán-homokozó játékszabályai szerint, és épp mint a gazdaságban, kénytelenek ugyanúgy lopni, csalni, hazudni, különben versenyhátrányba kerülnek. (a jelenlegi szabályozás szerint)
És akkor nézzük a többi formációt. Ne, inkább ne is nézzük, még szánalmasabbak.

Egy pillanatra képzeljük el, holnaptól csak e-pénz van. Mihez kezd Simicska? Hogyan hozza haza az offshore pénzét úgy, hogy ne bukjon el egy tissztességes vagyonosodási vizsgálatot? Lehet puha vagy kemény a szabályozás, amíg kp kilóra megveszi az egész navot, bíróságot. Illetve ő még azt is megteheti, hogy elhúz a francba a vagyonával, de ugyanez már nem igaz a nép többi részére.
Képzeljük el, holnaptól kénytelen mindenki befizetni pl azt a +30% áfát, meg kb +10% szjat, amit most elcsal.
Mindenesetre azt biztosan tudom, hogy az ország, ha a sok hulladék nem lopja szét, simán nyereséget termel, lásd a gondolatmenet az első bekezdésben.

Te is egyetértesz, hogy ez a jövő, pláne az EU is ezt pedzegeti, még ha egyenlőre az offshore pénzek kapcsán is, miért ne lehetne éppen Mo. valamiben az első, ráadásul ebből szerintem valós előnyök származnak. És ismétlem, nem mátrix-féle világmonitorozást képzeljünk már, a bankban sem ellenőrzik az összes tranzakciót, csak szúróproba szerűen, hiba esetén, felülvizsgálatkor.

A szabadság, igazság, de még erkölcs, kultúra (na ez is megér egy misét, kerényi pf) tekintetében pedig a jelenleg kialakuló rendszerre Fourier is elégedetten csettintene, egyentanár a suliban, egyenház ócsán, egyensegély a hivatalban, egyenadó, egyentrafik teúristen.

Az egyén szabadságát szükségszerűen korlátozza a közösség szabadsága. A közösség szabadságát szükségszerűen korlátozza a környezet.
Nem érzem azt korlátozásnak, hogy kötelezően előírt kvázi a bankkártya használat. Legalábbis a magánnyugdíj, a játékgépek, és a trafikok lenyúlása után nem tűnik annyira szörnyűnek.
Nem feltétlenül az állam általi lopásáról vagy annak meglopásáról van szó, hát mit csinál a lopott fűkaszával a tolvaj, ha nem tudja eladni? Nekiáll füvet nyírni? Vajon leütnek a nyóckerbe a tárcádért? Besurrannak a 90éves nagypapádhoz a kis 30e nyugdíjáért?
Ugye?

Tudom, nehéz nagyban gondolkodni, átlátni mennyi előnye van. Még nehezebb bevezetni, egy olyan országban, ahol mindenki azért lop, mert úgyis mindenki lop.

A film remek példa, ugyanis azóta mást se csinálnak, mint fokozzák ezen rendszerek biztonságát dedukcióval, megfelelő adatszegregációval, jogosultságok pontos hangolásával, titkosítással és még a bánat tudja mivel.
Itt ugye csak egy elem volt a hitelkártya, a komplett személyiségét törölték.

És el kell rontsam a hangulatod, már mo-n is digitális a legtöbb nyilvántartás, szóval simán törölhetnek ugyanígy akárhonnan a tudjukkik, ha két kis kereszt van a neved mellett a kubatov-listán.
Furdancs Blog Fura karácsonyfák 2012.12.17 08:52:22
Karácsony közeledtével egy határozott feszültségforrás maga a karácsonyfa. A családi konfliktustól a barkács-sérülésig, sok minden előfordulhat a karácsonyfa körül. Nyilván sokan az utolsó pillanatig halogatják a fa beszerzését. Ha ez nem sikerülne, vagy valami igazán…..
Csm001 2012.12.17 11:11:12
A XII.kerületben nemrég felállították Borza Teréz porcelánművész és Kontur András szobrászművész Hajnal/Fény című szobrát, melyet a kerület ajándékba kapott az alkotóktól. A szobor a Nemzeti Kulturális Alap 700.000 forintos támogatásából készült el, felállításának 1…..
Az új választási törvénynek van egy érdekes része. Ha nincs ügyfélkapum (miért is lenne, analóg vagyok egy digitális világban) és akadályoztatva vagyok a regisztrációban, akkor a jegyző eljön hozzám, hogy regisztrálhassak. A regisztráció egy személyes részvételt követelő…..