Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otto von bolschewick

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Írta: Csengődi Péter  (Képzelt riport valóságos beszélgetésekből) A buszmegállóban látom meg D-t. Unalmában fehér botjára támaszkodva billeg, egyik kezében a telefonját tartja, ami a zsinórján keresztül a bal fülébe játssza a zenét, a másik kezében egy félig elszívott cigaretta füstölög. A…..
Kedves munkanélküli sorstársaim, próbáljatok meg figyelni, mert nem minden tanulság nélkül való az esetem.Próbálok úgy fogalmazni a továbbiakban, hogy senkinek ne legyen baja belőle - nekem meg már úgyis mindegy.Munkaszolgálatra rendeltek be - szeptember elsejétől a…..
Írta: Balogh Géza Teremtett lélek sincs az utcán. A lombok között hallgat a madár, a fiókák is némán pihegnek a fészekben. Az árokparton sárgára aszalódott a fű, a virágokat szürke por fedi. Szatmári nyár, Nagyhódos, a zöld vizű Túr mentén. A Garbolc felőli faluvégen, a…..
 Írta: Standovár Ágota      Mindent tudni akarok!     Bár akkoriban kislány voltam, mégis tisztán emlékszem a szovjet ismeretterjesztő filmsorozat főcímében megjelenő fiúra, aki kalapáccsal nagyot sózott a tudást jelképező dióra. Soha nem voltam egy könnyen megülős fajta, de Öveges…..
Azér fejlődik a mi köpcösünk, ezt nem tagadhattya le senki. Számszakilag legalábbis.Kezdetben volt ugye a három gyerek, három szoba, négy kerék. Utána meg ugye a hálószobába invitált öt nyugdíjas rendőr, hat rokkant, hét gonosz tűzoltó, nyolc katona, kilenc bohóc volt a menő…..
A Homár őszíntén sajnálja a rengeteg T-történetet, de még így is kábé csak minden harmadik kerül a blogra. Biztos túl sok az előfizető, mert a határtalan debilitás, amit a túlterhelt/kialvatlan/boldogtalan/akármi ügyfélszolgálatos kollégák csinálnak, az leginkább a…..
 Írta: Standovár Ágota   (In rilievo - macskára és nőre)       A szobát az utcáról beszűrődő neonfények tették sejtelmessé. A nő sziluettje szinte beleolvadt a testét körbeölelő fotel kontúrjába.   Még világos volt, amikor embriópózba…..
otto von bolschewick 2011.06.05 12:11:44
@stando: Nem, nem hangzik jobban. Sőt... Olvastam 'odaát' a hozzászólásokat: Szép, gyönyörű, léleksimogató. Aztán, hogy jó-e...?
Ne törekedj tudatosan arra, hogy 'szép' legyen. Meglátod, magától azzá gömbölyödik. Ne 'fogalmazz' mert modoros lesz, túlírt, szenvelgő. Afféle irodalmias.
Tartsd meg az utolsó két mondatot. Érték. A többi csak színes füst. Szivárványszín pára. Eloszlik, ellebeg, egy hét múlva nem emlékszel majd rá te sem.
(Ha csak most nagyon fel nem bosszantottalak.)
;o)
otto von bolschewick 2011.06.05 19:54:28
@stando: Két malom zakatol és ha én vagyok az oka mert félreérthetően fogalmaztam, elnézést kérek érte.
Ezt a két mondatot: "Ne 'fogalmazz' mert modoros lesz, túlírt, szenvelgő. Afféle irodalmias." - értsd általánosságban.
Azt mondod, jól van ez így.
Ha mint olvasó nézem, azt mondom, mindenki úgy ír, ahogy akar, és arról ír, amiről akar. Én meg vagy olvasom, vagy nem, attól függően, hogy tetszik-e, vagy sem.
Ha mint szaktárs nézem, és főként, ha mint barát, azt mondom: gondolkodjunk még egy kicsit, így együtt.
A pénznél szárazabb, racionálisabb és érzelemmentesebb dolog aligha van. Talán épp ezokból fura, ha valaki SZÍVBŐL UTÁL egy befektetésekkel foglalkozó céget. Azért még nem utálnám a Brókernetet, mert néhány éve a mesés haszon reményében szerződést kötöttem velük.…..
otto von bolschewick 2011.04.19 07:01:07
Fordulatokban gazdag, különleges életének számos eddig nem ismert részletét lebbenti fel Földes László, alias Hobo, a magyar könnyűzene élő legendája, aki nyolcvanadik életévének betöltése alkalmából lapunknak, a Nemzeti Théma Extrának exkluzív interjúsorozatot adott. A…..
otto von bolschewick 2011.04.11 10:44:54
Michael Knight El lehet menni 2.0 2011.01.02 13:59:00
Szankciókat követel a magyar kormány ellen az Európai Bizottságnál tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt. Kíváncsi vagyok, hogy Szijjártó, Kósa, Matolcsy vagy maga Orbán…..
otto von bolschewick 2011.01.03 09:11:28
@jazzcool: "a jobb módú magyarok magyarországi bankoknál, brókercégeknél pld, orosz, török, ázsiai stb részvényalapokba fektetik pénzüket, illetve magyar cégek helyett pld. német stb. cégek részvényeit vásárolják."

El se hiszem! Nem akarnak bukni a szemetek, inkább nyerni szeretnének a befektetéseikkel. Rohaggyanak meg, nyerészkedő bagázs! Ahelyett, hogy kiszámíthatatlan hozamú magyar papírokba fektetnék a pénzüket, igyekeznek biztosra menni. Hát emberek ezek? El kéne venni tőlük a pénzt. Különadót a befektetőkre is, visszamenőleges hatállyal!
Még jó, hogy nem azt mondja Schmitt Pál, ne hagyjuk, hogy szép szemünk világa a kétes távolba (-hoz?) merüljön, esetleg biztatná a magyar asszonyokat,  hogy légy, ami lennél, férfi, bár már ezen sem csodálkoznék.  Örvendetes módon szaporodnak manapság az…..
otto von bolschewick 2011.01.01 23:31:16
@dzsugasvili: Aludd ki magad, holnap meg fuss neki még egyszer. Ha akkor sem 'jön át', semmi gond. "Tanulni, tanulni és tanulni!" - ahogy V.I. mondta. (Már ha...)
Kicsi vita volt a vacsoránál.Családom szerint már csináltam töltöttkáposztát.Szerintem meg ez volt az első medwe-töltötte káposzta. Maradt egy szűk fél kiló bajor boroskáposzta, ezzel akartam csinálni valamit.Vettem hozzá egy fél kiló füstölt tarját. Nem a főttet!Aztán…..
otto von bolschewick 2010.12.29 15:19:15
Egy év és pár nap után visszaolvasgattam. Arra jutottam, hogy január elején készítek magamnak egy fazéknyit.
Kell hozzá cca 1 kilónyi lapocka, amit nem darálok majd, hanem egészen apró darabokra vágok. Olyan 5x5 milliméteresre. Ez babrás, de nagyon megéri, mert egészen más lesz a töltelék íze, mint ha darálnám a húst.
A húshoz keverek 30 dkg, sós vízben főtt gerslit, sózom, eldolgozok benne egy férfiökölnyi - precízebbeknek: 20 dkg-os - vöröshagymát, amit apró kockákra vágva előzőleg szalonnazsírban megpirítottam. Jön még bele két tojás sárgája. (Ha a fehérjét is belekeverem, betonkemény lesz a töltelék, azt meg nem annyira kedvelem.) Megszórom ízlés szerinti mennyiségű, frissen durvára őrölt borssal, ez az én esetemben egy evőkanálnyi. Nem lesz tőle erős, de markánsan borsos ízt ad.
A fazék aljára sertésbőr kerül, arra kevés savanyú káposzta. Meghintem pirospaprikával. Rá két termetesebb babérlevél, meg a levelekbe töltött hús, olyan gyermekökölnyi formában. Erre ismét káposzta, paprika, töltelékek, lezárom káposztával, arra meg teszek egy félkilós darab füstölt oldalast, csak az íze végett, meg hogy tartsuk a szokást. Felöntöm annyi vízzel, hogy nagyjából félig-háromnegyedéig legyen a fazék, aztán lefedem és nagyon lassú tűzön érlelem, amíg az oldalas a gőzben rendesen megpuhul. Ez nagyjából két óra. Ha jól csináltam mindent, akkor az étel száraz, de fényesen csillog, puha a káposzta is a töltelék is.
Tisztességes száraz fehér bort ajánlok hozzá, utána meg egy pohárka szilvapálinkát, valahonnan Szatmárból.
Boldog új esztendőt kívánok!
Évek óta egyik kereskedelmi csatornának sem sikerült olyan műsort csinálnia, amiről nem csak a Barátok közt-függő zöldséges beszél, hanem az egész ország. Ami nem csak a Story Magazinban téma, de a kocsmákban is felhangosítják a tévét az adás alatt. A Megasztár és az…..
Korrektorblog Isten nyelvi ostora 2010.12.05 20:52:00
A hatalom pofátlansága a pofázás mibenléte körüli ügyekben. Beszéli-e Schmitt Pál a köz nyelvét?..
otto von bolschewick 2010.12.05 22:32:13
@Cselo: Schmitt Pált lejáratni?
Az "Elnök Úr" olyan mélyen van, hogy felfelé fúr olajért.
2011. évi leg-I. törvény az erkölcsjavító különadóról és az első éjszaka jogáról. Az Országgyűlés a 2010. évi Országgyűlési választáson megnyilvánult népakaratra támaszkodva megerősíti a házasság intézményének erkölcsi alapjait, és egyúttal megújított…..
otto von bolschewick 2010.11.29 15:37:15
@Szebb Jenő: Egy lényeges különbség - nyelvtan ide vagy oda -, mégis van. Ez egy blogbejegyzés. Az nem az volt.
A zombit a régi vudu-tanokból az evolúciós folyamat és a  horrorfilmek közösen emelték át a mindennapjainkba. Még 10-20 éve is a zombi közönséges élőhalottat jelentett, olyan tulajdonságokkal, mint a minimális agy, a nulla belátási képesség, a brutális erő,…..
otto von bolschewick 2010.11.28 09:06:01
@lordjim: Lenne néhány kérdésem:
- milyen 'CÉG' pénzén?
- mi az a 'tartótiszt'?
- miért kellett figyelni 'célszemélyeket'?
- mit jelent nálad az, hogy 'ingyen zabálni'?
És végül: te hülye vagy, bazmeg?
(Az utolsó kérdés nem igényel választ.)
otto von bolschewick 2010.11.28 12:19:44
@lordjim: Látom bajok vannak egy aránylag egyszerű szöveg értelmezésével. Azt írtam, az utolsó kérdés nem igényel választ. Te meg csak arra válaszoltál.
Tegnap ettem életem legjobb fokhagymalevesét. Cipóban. Én csináltam mindkettőt. A cipó normál lepénytésztából (szűk 3 dl langyos víz, egy evőkanál cukor, fél kiló Szatmári búzaliszt, a solymári Auchanban most 77 Ft, az elmúlt évek legjobb lisztje!, két deka budafoki kockaélesztő rámorzsolva, két…..
otto von bolschewick 2010.08.31 05:57:20
@gogo boly:

a helyzet az, hogy én sem tudom, mit hoz a sors, de olyat nem hozhat, hogy rajongjak a dialízisért.
Szóval művese... pfuuuujjj

egy másik köcsög

@Aston Kanál:

te gyógyszerész vagy, csezmeg?
defiszon Segítsetek választani 2010.08.30 15:49:00
Anya nehezen viseli, hogy az iskolában mindenki a gyerekeivel dicsekszik, és néha csak rájön, hogy akkor ő is. És most szervezik az iskola fennállásának 80. évfordulóját és kiállításra gyűjtenek anyagot. Hát ugye én is rajzolok, vagy rajzoltam, és van egy-két képem, ami nem is…..
otto von bolschewick 2010.08.31 03:24:15
Bélának szakértőként sem tetszett a dolog, merthogy a szakdolgozatát is az esélyegyenlőségről írta.. Ettől függetlenül az egész étterem haragos pillantásokat lövellt az egyik asztal irányába, volt aki otthagyta az ebédjét, felállt és pánikszerű gyorsasággal elhagyta az önkiszolgálót. Fajgyűlölet,…..
otto von bolschewick 2010.07.23 23:53:31
otto von bolschewick 2010.07.25 11:17:38
@macskafaraok: azt hiszem nem kell ide meglátás.
Nézd csak ezt a beszédes csendet. Mindenkinek van véleménye, de hallgat. Vagy azért, mert a véleménye teljesen nyilvánvaló, vagy azért, mert a 'kétharmados többség' óvatossá tette.
Lehet, hogy még mindig nem késő, bár igazából 5-6 éve kellett volna szólnom! Az hogy könnyű hozzájutni, még nem elég indok a kölcsönhöz.   Ezt egy olyan ember mondja, aki elvből hitelellenes. Nem veszek fel hitelt és nem adok…..
otto von bolschewick 2010.07.24 21:27:46
@Tanúsító: Akkor már inkább az APEH?
Nem tudod, mit kívánsz, barátom...
Egy régi piréz mondás szerint csak az lépjen fel zenés darabban, aki tud is énekelni.Legalább egy kicsit! Léccilécci!Vígszínház.Hegedűs a háztetőn.Vájtfülű néző a plafonon.A rendezés részben nagyon rendben van.Meggyőző és ötletes a díszlet, a fények, a mozgás.Még a…..
otto von bolschewick 2010.07.08 15:47:49
otto von bolschewick 2010.07.09 07:45:49
@az igazi medwe: Az előadás persze javulni fog, gondolom pár hónap múlva jobban megy majd.
Az egyetlen aggodalmam Hegedüs D.
Nem azért, mert hamis, az korrigálható. Egyszerűen megeszi a szerep.
(Utálom az összehasonlítást, de ezúttal a kivétel: Dunai Tamás, mint Tevje.)
A Blikk Nők új gasztronómiai kiadványa maga a súlyos középszer: negyed kiló igénytelenség egy teáskanálnyi ízléstelenséggel összekeverve, és már lehet is tálalni. Mármint a standokon, még szerencse, hogy a borítója alapján úgyse fogja senki megvenni, legalábbis nehezen…..
otto von bolschewick 2010.07.08 15:37:45
@benta: Húslevesbe leveskocka... ecsém, mi a ráknak?
"A húskonzervből pedig remek milánói szósz rittyenthető néhány perc alatt, óh minő borzalom, konzervgombával."
Maradjunk annyiban, hogy valami szósz-állagú ótvar rittyenthető belőle.
És a végére egy teljesen privát jellegű kérdés:
Te semmitől nem hánysz?
A franc essen a pofájukba! - dühöngött Lacika a fotelben és töltött magának még egy kis sört, mert már lement a hab a korsóban. A meccs elején felolvasott antirasszista nyilatkozat borzolta a jámbor szurkoló idegeit. Ez a jóember azonnal a plafonon van, ha a rasszizmus kerül szóba,…..
otto von bolschewick 2010.07.05 17:56:12
@Vérnűsző Barom:
Hát így valahogy...
Mindig jól sül el, ha valaki gondolkodik, mielőtt beszél. Te vetted hozzá a fáradságot. Rajtad kívül alig páran.
Szomorú...