Regisztráció Blogot indítok
Adatok
verbatim23

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A norvég Henning Birkeland igazán nagy LEGO rajongónak tűnik. 3D grafikusi munkái mellett ugyanis szívesen építget különböző dolgokat, talán nem túlzás állítani, mindannyiunk kedvenc építő elemeiből. A hagyományos jármű- és épület-kreálmányokat ehelyütt át is…..
Fogalmunk sincs, pontosan mi történt ma reggel a Budai rakparton, amikor Varga Endre kerékpárjával át akart kelni egy kereszteződésnél. Az eddig mintegy hatezer Facebook-felhasználó által megosztott üzenetében ugyanis azt írja, egy szürke Suzuki Swift, melynek rendszáma 666-ra…..
verbatim23 2012.09.05 20:16:29
@knoti: kemény vagy, Csoki!
A podcastek nem haldoklanak, akármit is mondanak mások (ahogy a blogok sem, pedig már két éve a halálhírüket keltik), hiszen az Apple nem fejleszt progit, amit direkt a kukába szán.  Mi a podcast? A podcasting online tartalmak terjesztésének egy újszerű formája a feliratkozásos…..
Teadélután Grexit 2012.06.16 15:05:00
Tisztában vannak-e azzal a görögök, jelen helyzetben milyen rendkívül súlyos következményei lehetnek tetteiknek?Hogy a politikusaik nincsenek, arról mér rég meggyőződhetett Európa és az Unió nagyobbik része. A gazdasági körülményekre fittyet hányó nepotizmus és ebből…..
verbatim23 2012.06.16 17:48:59
Michael Knight Védelmi pénz 2011.12.16 20:02:00
Lázár János mai produkciója egészen egyszerűen a legbunkóbb, kisstílű gengszterizmus. Maholnap védelmi pénz formájában akarja elszedni az IMF-től azt a néhány milliárd eurós összeget...Lázár polgártárs mai produkciójára egészen egyszerűen nem találok szavakat. Ugyanis nem…..
verbatim23 2011.12.17 07:04:12
@Tomzolka: A második bekezdéseddel kapásból rácáfolsz az elsőre.

Aztán írod, hogy "A nagy meglátásaid mellett azt is látnod kellene, hogy ez az ország világ életében húzott valamerre. Rendszerváltás előtt keletre, utána nyugatra." Szerintem ezt gondold át mégegyszer. Nem "húztunk" valmerre, hanem "húztak" minket. Szerinted mi magyarok "húztunk" a törökökhöz, az osztrákokhoz vagy a ruszkikhoz? Jöttek azok erőszakkal, mi pedig emberesen harcoltunk ellenük. Szerinted '56-nak mi az üzenete? Hogy húztunk keletre? Jézusom!

Írod: "Az persze fel sem tűnt, hogy a kormány kommunikációjának köszönhető, hogy ilyen szépen elszaladt a ft, ha picit elkezdene erősödni, azonnal tesznek róla, hogy nehogy 300 alá erősödjön." Nehéz elhinni, hogy ezt komolyan gondolod... Hidd el, a devizahitelesek problémája az ő problémájuk is, na nem azért mert olyan érzékeny emberek lennének, hanem kőkemény belpolitikai érdekből. Amúgy meg a gyenge forint sem világvége (már ha nincs ekkora deviza-eldaósodása a lakosságnak), mert pl. a gyenge forint kedvez az exportnak, és Magyaroszág a GDP-jének 80(!) százalékát exportból szerzi. (forrás: www.gfmag.com/gdp-data-country-reports/257-hungary-gdp-country-report.html

"Az meg más kérdés, hogy Vikiék örülnek ha elhúznak a fiatalok, az öregek megdöglenek, mert legalább lesz hely párszázezer zsidó betelepítésére."
Ez meg olyan szinten baromság, hogy ha azt akarod, hogy komolyan vegyenek egy társalgás során, akkor ilyen bizarr kijelentéseket nem teszel. Szóval a Vikiék örülnek, ha elhúznak innen a fiatalok... Margit, nooormális?
ADrenalin Mi művel Herman Cain? 2011.11.03 13:42:00
Ahogy egyre közelebb kerülünk 2012 novemberéhez, az Egyesült Államokban úgy kezd felpörögni a választási gépezet - most éppen azért került a látóterünkbe egy ilyen kampány, mert teljesen bolond. Herman Cain, a republikánusok anti-Obamája, jelenlegi elnökjelölt-aspiráns…..
verbatim23 2011.11.03 19:35:50
@Unteroffizier Rohleder: kemény vagy, Csoki!
Édes istenem, mit nem adtam volna 1991-ben a Prince of Persia C64-es változatáért! De akkor ez elérhetetlen álom volt, egy lehetetlen vágy, a 8-bites nyomorultak Carmen Electrája, hiszen az Amiga-verzió sem volt hajlandó megmozdulni plusz memória nélkül. De húsz év után úgy tűnik,…..
verbatim23 2011.10.13 04:39:16
@tükörfúró: nem kell hozzá REU, hol olvastad hogy kell?
Nem, hiába írjátok be az AppStore-ba, hogy "Flash", továbbra is csak az elemlámpás appokat látjátok. Nem lehet telepíteni az Adobe valamilyen lejátszóját a készülékre, de erre nincs is szükség: nem az Apple lépett, és nem is az iPhone vagy az iPad változott meg. Trükk…..
verbatim23 2011.09.13 00:00:05
@Attila1234: magyarázhatod az agyhalottaknak, a felét sem értik meg. A lényeg, hogy amikor csak felbukkan egy flash-es bejegyzés, tudják bégetni, hogy "a fless az szar, mer' csak attól pörög fel a ventim, meg amúgyis, a Sztív aszonta...'"

Ismered a mondást a kutyákról meg a karavánról... ;)
Reggel felhívott egy magyar rádióriporter. Szeptember 11-i történetet kért, történetet, amely megszólítja az otthoniakat is, hogy átérezhessék Amerika gyászát. Nem mondtam neki, hogy úgy érzem magam, mint egy hivatlan idegen egy híres ember újratemetésén - és hogy a másik…..
verbatim23 2011.09.11 13:43:16
Hack OS X A legolcsóbb Apple ever? 2011.09.07 11:55:00
 Mennyibe is kerül egy Hackintosh? Nos a válasz közel sem egyszerű. Ha egy Apple gépet akarunk venni, nincs sok lehetőség, összesen talán kéttucatnyi konfigurációból lehet választani, ellenben ha magunk építjük a sufni Mac-et, akkor azt nagyon tág határok között úgy rakjuk…..
verbatim23 2011.09.07 23:34:10
@Johnfive: get a life.
verbatim23 2011.09.08 21:07:44
@Johnfive: drága barátom, annyi baromságot hordtál össze abban a pár mondatban, hogy ha mindre akartam volna válaszolni, akkor ráment volna a fél délutánom. Így aztán a fenti válaszom pont megfelelt a hozzászólásod színvonalához. :P De azért no offence! Szerintem ha kevésbé görcsölsz rá az Apple fanboyokra, akkor mindenki jobban jár: neked sem lesz frusztráló, hogy körberöhögnek a kommentjeid miatt, a másik oldalon meg ennyivel kevesebb trollkodást kell az embereknek elolvasniuk.

Peace
Appleblog Elbukott az iPad 3 2011.08.16 08:01:00
A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket.…..
verbatim23 2011.08.16 12:51:57
@mutyilufi: szerintem félreérted ezt a felbontásduplázást. Attól, hogy a felbontást kétszeresére növelik, a betűméret, vagy a felhasználói felület elemeinek a mérete nem fog csökkenni.

Ugyanez zajlott le az iPhone 3GS->iPhone 4 váltáskor is: az előbbi kijelzőjének a felbontása 320x480 volt, míg az utóbbié 640x960, mégis az összes UI elem _fizikális_ mérete ugyanakkora maradt, mindössze részletesebb lett. Tehát ha egy betű 6 pixel magas volt a 3GS-en, az 12 pixel magas lett a 4-esen. Persze ha nem szövegről van szó (pl. képek, játékok vagy weblapok), akkor maximálisan ki van használva a nagyobb felbontás.

Ha így nem érthető, akkor hasonlítsd össze a két eszközt a kezedben, és a különbség egyből látható lesz.
verbatim23 2011.08.17 17:52:22
@mutyilufi: abszolút értem, hogy mit mondasz, csak nem értek egyet veled. ;-)

"Szerintem egy olyan pici kijelzőn akkora felbontás felesleges."
Minél kisebb egy kijelző mérete, annál fontosabb a felbontása (és itt most a ppi-re gondolok), mert a kisebb kijelzőket közelebb tartjuk a szemünkhöz, mint a nagyobbakat. (Ezért nem gáz, hogy a TV-knek nem olyan nagy a felbontása, mint a monitoroknak, mert általában messzebről nézzük őket.)

"A dupla felbontás messze nem fog duplán szép képet adni mert túl apróak lesznek a pixelek és a legtöbb ember már nem veszi majd észre azokat az árnyalatnyi külömbségeket."

De, duplán szebb képet fog adni. :-) Mert pont az a retina display (326 ppi) lényege, hogy az emberi szem _ne_ tudja megkülönböztetni az egyes pixeleket, mert úgy sokkal "finomabb" a kép, mint amikor látod az egyes pixeleket. A kisebb kijelzőből következő kisebb olvasási távolságot nagyobb felbontással ellensúlyozzák ki.

De nem is ragozom tovább a témát, minderről magad is meggyőződhetsz, ha kézbe veszel egy régebbi iPhone-t (vagy iPod touch-ot, gyak. ugyanaz) és egy iPhone 4-et (vagy 4. generációs iPod touch-ot), és összehasonlítod a retina felbontást a simával. Ég és föld! Ahogy mondják is: egy kép többet mond ezer szónál. Itt, pár hozzászólás során nem fogja senki sem tudni igazából megmagyarázni a különbséget, vedd a fáradságot és nézz utána személyesen.

Üdv!
Egy átlagos, Szulák Andrea gyomorpanaszaival, Puhl Sándor jó döntéseivel és egy matyával súlyosbított reklámblokkot végignézni sokszor tényleg büntetésnek tűnik, szerintem az egyik leghatásosabb vallatási eljárás lehetne a CIA szimulált vízbefojtásos technikája mellett.…..
verbatim23 2011.06.19 19:19:22
@Blackwitch Willow: a blogbejegyzést elolvastad?

"Ráadásul nagyon trükközni sem lehet a dologgal, mert ha elkapcsolunk a csatornáról, véget ér a móka, mint ahogy akkor is, ha nem teljesítjük a képernyőn időről időre feltűnő utasításokat (általában valamelyik gombot kell megnyomni)."
Az iPad 2 megjelenésének időpontjához képest kicsit többet tudunk már a versenytársak árairól is, és úgy tűnik, nem volt elhamarkodott a megállapítás, hogy az Apple ezúttal nemcsak elsőként lépett egy új piac megnyitása felé, hanem érezhető árazási előnyt is szerzett a…..
Appleblog Mit tud az iLife 11? 2010.10.21 16:04:00
Bemutatták tegnap még az iLife 11-et is, ami rögtön az iLife 09-et követte, a tizest meghagyták a Mac OS X-nek vagy nem tudom. Lássuk, miket tud.A doboz dizájnját méltatnám először, bár ilyet nem tettem eddig, de a mostani annyira feltűnő, hogy szót kell ejtenem róla. A maszatos,…..
verbatim23 2010.10.21 22:47:21
@gex: tenyleg nem erted miert jobb 11-eskent forgalmazni, vagy csak tetteted?
Ha már holnap úgyis megtudjuk, milyen lesz az új MacBook Air, használjuk ki az utolsó másodperceket a találgatásokra. Az Appleinsider a pletykákat összegyűjtve elég jó kis írást tett közzé, amiből már kezd körvonalazódni, hogy mire is készül a kaliforniai cég.A Cult of Mac…..
verbatim23 2010.10.19 18:12:09
@franc0: "Nekem meg a 16:9-től van tele a bakancsom. 768 függőleges pixel kevés, ha meg többet akarok, akkor drágáért vegyek 1600x900 vagy fullHD panelt. Hát egy frászt.
Szóval nem faszság a 16:10, csak te nem érzékeled."

Abszolút egyetétek! Az én meglátásom szerint a 16:9-es képarány inkább a konzumereknek, a 16:10-es meg inkább a profiknak/kreatívoknak megfelelő (kis túlzással). Egy példa: 16:9-es videót szerkeszteni 16:10-es monitoron pl. tök jó, mert a toolbar kifér a tartalom felett/alatt úgy, hogy a tartalom kitöltheti a monitort teljes szélességében.

Amúgy ettől függetlenül is nálam a 16:10 a befutó, annak ellenére, hogy a 16:9-es kijelzők esetlegesen népszerűbbek a gyártók körében.
Ekkora a balfaszokat ... A Magyar Televízió és a Magyar Rádió ugye nem adta le a Jobbik kampányfilmjét, a Magyar Rádió a személyhez fűződő jogok és egy államalkotó kisebbség méltóságának megsértésére miatt, a Magyar Televízió pedig a médiatörvényre hivatkozott. Ahogy…..
verbatim23 2010.10.01 12:58:00
@A csótány is ember: "Ha a cigányokat egyformán kezelnénk, akkor nem diszkriminálnánk őket rendszeresen. Többnyire hátrányosan meg vannak különböztetve, ami csak elmélyíti a szakadékot, pedig rájuk is szükség lenne, mint adófizetőkre. De ez megbélyegzéssel nem fog menni... "

Hogy oda ne rohanjak... Barátom, költözz már el Borsodba egy pár hétre, csak úgy a tisztánlátás kedvéért. Aztán mondjuk ha Miskolcon az Avason, vagy a Búza téren feltörlik veled a padlót a cigányhordák, akkor majd igyekezz őket ne hátrányosan megkükönböztetni, jó? Bizonyára meghatná őket, hogy itt mennyire kiállsz mellettük.
Szinte érezni az éhesen táguló pupillát - a Mozilla tervezett telefonja, a Seabird, fejlesztések olyan zsibvására, hogy szédülünk belé. Vásári mutatvány, videón a boszorkánykonyha, avagy: csak a fele igaz legyen !    Már a puszta felsorolás is meggyőző - végre egy…..
Fővárosi Bíróság, 2010. 09.23: A tárgyalás egy személyiségi jogi per miatt zajlott: Polgár Tamás azért tett feljelentést a Jobbik alelnöke ellen, mert amikor a Tomcat néven elhíresült blogger a Zöld Párt színeiben indult, Novák azzal vádolta meg, hogy a 2009. január…..
verbatim23 2010.09.24 15:22:50
@huvosvadasz: az általad említett "IRC-s" videón nem Tomcat ütött, hanem egy másik arc.
A forrás rendkívül megbízható, "a beszállítók felől érkező hangok", amik azt állítják, szeptemberben érkezhetnek az új iPod touch-ok, 5 megapixeles kamerával, HD videó felvétellel, giroszkóppal és FaceTime használati lehetőséggel.Ezeken kívül vaku, Retina Display…..
verbatim23 2010.07.08 21:25:31
@Ateszpapa: jah, a legolcsobb iPhone kijon 150, de inkabb 180 ezerre, egy ipod touch-ot meg mar 60 ezerert megkapsz... Nekem sokkal jobban bejon egy buta mobil (sms+hivas) plusz ipod touch kombo, mint a husegnyilatkozatos iphone tema, bar ez izles kerdese (es igen, igy elesek par extratol, mint pl. gps, de valamit valamiert.)
verbatim23 2010.07.09 12:55:30
@Elllla: szerintem nem fognak ragaszkodni az iphone 4 designjahoz, mint ahogy eddig is viszonylag jelentosen eltertek a touch-ok az iphone-oktol. (pl. vekonyabb keszulek, fem hatlap stb.)
IDDQD Szerdai retro: Supremacy 2010.06.02 07:30:00
– Szia, Jeroen. Milyen idős vagy és mi a hobbid a zeneszerzés mellett? – Hello mindenkinek. 18 éves vagyok, és a hobbim a lányok. :) Így kezdődik az a Jeroen Tellel készített interjú, ami a 64’er magazin 1991. márciusi számában jelent meg. Az idézetből az…..
az Artikulator egy iPad app ami lehetővé teszi hogy zenét rajzoljunkaz ábrákból, de főleg a pontok nagyságából alakul ki a dala felfelé tartó vonalak emelik a hangmagasságota nagyobb foltok erősítik a hangerőta videóban még csak a demó verzió láthatólesz hozzá majd több hang…..
 Valami végérvényesen elromolhatott az Apple-nél. Egyszerűen nem tudják már titokban tartani termékeiket a bemutatókig. Ami rosszabb, hogy nem fotók szivárognak ki, hanem maguk a termékek. Először a Gizmodo vásárolt meg egy elvesztett új generációs iPhone-t, majd néhány…..
verbatim23 2010.05.20 23:57:01
@lifelike: már zRg elmondta: ez egy _fejlesztői_ OS, nem piacra szánt verzió. Idiot.
Történt a minap, hogy a Gawker egyik szerzője, Ryan Tate levelet írt Steve Jobsnak. Az indíttatás sem a levelezésből, sem a postból nem derült ki, de Ádámmal valami olyasmit tudunk elképzelni, hogy a blogger berúgott, meghallgatott egy Bob Dylan számot, búsongott egy kicsit a…..
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..