Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kapitány2

142 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kiállítás képei: http://www.retrocomputer.eu/?p=423..
Ma este találtam rá a GOG.com-on egy – éppen akciós, most csak 2.29€-ba kerülő – filmre, amelyben néhány olyan, 30-as, 40-es éveikben járó gyűjtőt szólaltatnak meg, akik a régi arcade gépekre specializálódtak. Ők még a 80-as években, gyerekként ezekkel a játékokkal…..
2015-ben is voltunk a szegedi retrókiállításon. Írtam róla egy rövid beszámolót, amelyet a következő címen olvashattok el: http://www.retrocomputer.eu/?p=306  ..
Some Are Born to Light,Some Are Born to Endless Night...Alan Wake író. Nem is olyan régen egész sikeres regényeket készített, de az utóbbi időben nem igazán boldogul az írással. Szeretne egy kicsit megpihenni, ezért feleségével, Alice-szel elutazik egy festői kisvárosba, hogy…..
Competition in just 13 kB Theme for 2014 is The Elements: Earth, Water, Air and Fire. Nemrégiben találtam egy versenykiírást, amelyre max. 13 kB méretben HTML5 + Javascript játékokat kell készíteni 2014 szeptember 13-ig. Az ötlet jól hangzik, ha lesz rá időm, lehet, hogy én is…..
Most épp itthon üldögélek betegen, és van időm arra, hogy megnézzek néhány, a közelmúltban félretett dolgot. Ezek közül szeretném figyelmetekbe ajánlani Prievara Zsolt Windows Phone fejlesztésről szóló kb. fél órás előadását, amelyet a Veletech 2014 kiállításon…..
2014-ben is voltunk a szegedi retrókiállításon, ami még május 17-18-án került megrendezésre, de csak most jutottam el oda, hogy leírjam a szokásos éves beszámolót :-)Ebben az évben nem szombaton, hanem vasárnap jelentünk meg Szegeden, ugyanis az első napon vizsgáztam a GAMF-on,…..
Nemrég írtam a blogon egy rövid ismertetőt a közelmúltban megjelent The History of The Ocean Software című könyvről. A egyik készítő, Chris Wilkins nemrég elindított a Kickstarteren egy gyűjtést, ugyanis meg szeretné írni a retró-kedvelők által jól ismert U.S.Gold…..
Ha az 1980-as években játszottatok az akkori mikroszámítógépekkel, akkor ismerős lehet számotokra a brit Ocean Software neve. A manchesteri céget 1984-ben alapította két angol vállalkozó, David Ward és Jon Woods. Oceanék rengeteg játékot adtak ki a hazánkban is elterjedt ZX…..
2014-ben is lesz retró számítógép kiállítás Szegeden, mégpedig május 17-én és 18-án. Mi ott leszünk :-) Bővebb infót itt…..
Ma este írtam egy egyszerű HTML5 játékot, amelyben a győzelmet a minél több és gyorsabb klikkeléssel lehet elérni. Klikkelj! Verekedd át magad a tébolyult tudós borzalmas katakombáin, és győzd le mind a tíz szint rettenetes szörnyeit, hogy ne boruljon örök sötétségbe a…..
Tegnap a Steamen böngészve találtam egy ingyenesen letölthető filmet, melynek címe: Free To Play. Egy 1 millió dolláros fődíjazású DOTA-bajnokságról és az ott résztvevő csapatokról szól kb. 1 órában. Érdekes film, ajánlom mindenkinek, aki érdeklődik az e-sportok és az…..
Még valamikor a 80-as évek közepén találkoztam először a brit illetőségű Sinclair cég ZX Spectrum  nevű mikroszámítógépével. Unokatestvérem kapta ezt a gépet szüleitől, és nála próbálhattam ki néhány alkalommal. A Spectrum számomra – a Commodore gépek után –…..
Pakisztáni egyetemisták videója az OSPF Router Protocol működéséről :-) This is our first attempt to make an educational movie about OSPF Router Protocol. We made this movie for our subject, Computer Communication & Networks at Mehran University Of Engineering & Technology,…..
Nemrégiben egyik kollégám, Kellisz felvetette, hogy írnunk kellene egy webes tőzsdei tanácsadó programot. Az utóbbi időben foglalkoztam egy kicsit a HTML5 Canvas programozásával, így rögtön vevő voltam az ötletre, mivel általában egy ilyen program szerves részét képezi egy…..
Most zajlik éppen a Ludum Dare 27 - 10 second című játékfejlesztő verseny. Ma volt egy kis szabad időm meg némi ihletem is, ezért én is készítettem egy egyszerű Silverlight-játékot, a Color Rectangles-t a compóra: A Lidércfény Games oldalán is elérhető a…..
Nemrégiben sikerült beszereznem egy amerikai antikváriumból Frank Dacosta Writing BASIC Adventure Programs for the TRS-80 című könyvét. A mű 1986-ban magyarul is megjelent, a címe pedig A kalandprogram írásának rejtelmei, Hogyan írjunk az iskola-számítógépre kalandprogramot volt.…..
A múlt héten, szerdán került megrendezésre Kecskeméten, a GAMF-on az Informatika .Neked sorozat keretein belül Boza Lajos: Game Design - Számítógépes játéktervezés című előadása. Boza Lajostól régebben már végignéztem egy design témájú előadást valamelyik Game Developers…..
Game Development Blog Project Euler 2013.06.18 17:00:00
Találtam egy oldalt, amely nem igazán játékfejlesztőknek szól, de a matematika iránt érdeklődő programozóknak mégis érdekes lehet. Ez a lap a Project Euler, mely a következő címen érhető el: http://projecteuler.net/ Itt egy gyors regisztrációt követően matematikai feladatok…..
Mint tudjuk, a 2012-re jósolt világvége elmaradt, így 2013. május 25-26-án negyedszerre is megrendezésre kerülhetett a Szegedi Retro Számítógép, Video- és Quartzjáték Kiállítás. Szombat reggel 8-kor a szokásos csapat, azaz Elmerik, Tegze és én elindultunk Szentesről Szeged…..
Nemrég olvastam el F.DaCosta A kalandprogram írásnak rejtelmei (Writing BASIC Adventure programs for the TRS-80) című 1982-es könyvét, melyet az Antikvarium.hu-n szereztem be. A könyv két BASIC játékprogram fejlesztését ismerteti részletesen egy TRS-80 (vagy magyarországi…..
Ismét lesz Szegeden retro számítógép, video- és quartzjáték kiállítás! Bővebb…..
Nemrégiben beszereztem néhány Commodore VIC-20-as játékot kazettán (erről írtam is a blogra egy rövid bejegyzést). A minap a MobyGames oldalát böngészve észrevettem, hogy vannak olyan játékok, amelyeknél nincs feltöltve a borító, nálam viszont megvannak a beszerzett kazetták…..
Nemrég olvastam egy érdekes cikket a Weblaboron, amelyben Cucu, a Zandagort című böngészős stratégiai játék írója közölte, hogy a program teljes forráskódját közzéteszi a GitHubon. Mit tehetünk az így nyílttá tett forrással? letöltöd a kódot, és tanulsz…..
2044-et írunk, és a valóság elég ronda hely.Ernest Cline könyvének magyar fordítása a műben tárgyalt eseményeket néhány évtizeddel megelőzően, 2012-ben jelent meg az Agave Könyvek gondozásában. Nem egy rövid olvasmány, az Agave-féle verzió több, mint 500 oldalra rúg. Mire…..