Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Superlativus

0 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben Magyarország könnyekkel küszködve szipog Steiner Kristóf megindító izraeli helyzetjelentésétől,– a nagyvilágban a Viva egykori szöszi celebjénél kissé híresebb figurák is kifejtették a véleményüket a palesztin-izraeli konfliktus újabb véres fejezetéről. És nem…..
Superlativus 2014.07.23 11:17:34
@kabelbarat: Holnap becsönget hozzád három kigyúrt figura és közlik, hogy mától ők a kisszobában laknak, te mit csinálnál? Nyílván nemet mondasz, aztán dulakodnátok, egyértelmű, hogy ők fizikailag erősebbek, de te véded a családodat. Aztán folyamatosan zaklatnak, terrorizálnak, mindennaposak a dulakodások. Egyszer csak azt veszed észre, hogy te laksz a kisszobában, ők pedig a házadban. A betolakodók pedig csak annyit mondanak, hogy miért nem fogadtad az első ajánlatot. Tedd a szívedre a kezed, Te elfogadtad volna?
A japán vendéglátók elég udvarias emberek ahhoz, ne kezdjenek neki harsányan kacagni, mikor ezen mondat elhangzik országuk földjén. Végül is annak örülhettek a leginkább, nem ment oda a magyar delegációval Matolcsy György, és nem kezdte el a feneküket vizsgálni a piros pötty…..
Superlativus 2013.11.27 19:33:59
@borzimorzi: Az egyenlegre vonatkozó résszel nem tudok vitatkozni. Ami a politikát illeti: nagyon is akarják a szocit a hatalmat, mert lopni akkor is lehet (sőt) ha nem megy a szekér. Orbánéknak szarból kellett várat építeniük, konvergencia program, IMF hitel törlesztések stb., már most is isszák a levét a szocik 8 évének. Baloldalon már nem csak egy nagy párt van, ez egy teljesen új helyzetet teremtett, amit a kedves résztvevők nem tudnak abszolválni. Riválisok lettek azok, akik korábban elvtársak voltak. Jó ez így, Isten óvjon minket attól, hogy egy Gyurcsány vagy Mesterházy mégegyszer kormányra kerüljön...
Superlativus 2013.11.27 23:03:49
@borzimorzi: A magas kamatra felvett hitelek szerencsére nem egyszerre járnak le másrészt a költségvetés kiadás oldala ennél azért összetettebb. Ami a szocikat illeti két nagy bajuk van: lusták mint a dög, nem dolgoztak az elmúlt 20 évben csak kommunikáltak másrészt folyamatosan hazudtak maguknak. A szadesz eltünését sokkal korábbra jósoltam, a magyar társadalom nagyon megértő. Az MSZP-nek is ez lesz a sorsa csak még agonizálnak egy darabig. A Fidesz tényleg gáz, de még mindig jobban jártunk velük mintha maradt volna a tehetségtelen mszp. Ez nem a fidesz felmagasztalása hanem inkább kritika. Én nem bántam me semmit viszont 2014-ben szeretném meghozni a lehető legjobb döntést, ezért járok nyitott szemmel.
Superlativus 2013.11.28 10:24:15
@stoppos76: a baloldalon mindenki leamortizálódott DK-stúl, bajnaistúl mindenki. Egyedül a szocdemek vannak, de ők nagyon szervezetlenek és ismeretlenek. Illetve annyi ismert, hogy a szépkorúakat támogatják ebben viszont hitelesek, mert a tisztelet társasága már 9 éve működik, kb. 150e tagja van. Schmucknak van politikai tapasztalata, jól nyilatkozik, európai hangnemben nyomják stb. Mást nem látok a porondon egyenlőre.
Libertarian Ezt már ne! 2013.01.22 12:08:11
Bayer Zsoltot el lehet és el is kell ítélni. De nem így. Hogy Bayer Zsolt úgy írt a cigányokról és olyan véleménye van róluk, amilyen, az – rossz hírem van – az ő egyéni, szuverén joga, beletartozik a szólásszabadságba. Nem kell, sőt, magam is azt hirdetem, nem is szabad…..
Superlativus 2013.01.22 20:17:05
Ez a megoldás:

index.hu/kulfold/2013/01/22/nyilvanos_akasztas_volt_iranban/

Bayer Zsolt nagyon visszafogottan fogalmazott. Minden olyan EMBER, aki békeidőben kést ránt embertársára halált érdemel. A magyar kultúrában a balta (kemény munkára való és nem hordja magánál az ember) kerül elő adott szituációban, a cigányoknál a kés használatnak vannak gyökerei. Ebből a szempontból Bayernek igaza van.
törökgáborelemez 470. Balta 2012.09.01 13:28:14
Magyar zászló szakad Jerevánban, Örményország megszakítja a diplomáciai kapcsolatokat, az amerikai külügyminisztérium magyarázatot vár, a világlapok címoldalán fut az ügy, a közösségi oldalak felrobbannak az egészen szélsőséges megnyilvánulásoktól. Mindenki magyaráz:…..
Superlativus 2012.09.02 00:23:11
@Bakacsin: Szerintem meg pont ELVI kérdések. Örményország 46 katonát küldött egy olyan háborúba ahol betiltott fegyvereket vetettek be civil lakossággal szemben. Ez igenis elvi kérdés. Persze tudom a bla-bla szöveget, hogy az háború volt, meg muszáj volt stb. Szerintem aki abba részt vett annak nincs jogalapja pálcát törni afelett, aki szintén gazdasági szempontokat helyez előtérbe.
Újabb aranyérmeink vannak Londonban, már kétszer annyi, mint amennyit a legutóbbi, pekingi olimpián szereztünk. Jelent ez valamit? A materia­listáknak biztosan semmit. De talán van abban valami, hogy egy nemzet sportteljesítményei pontosan mutatják az adott nép pszichikai és mentális…..
Superlativus 2012.08.10 22:10:21
@Balt: Ez pontosan így volt. Sajnos akkor is elkövették azt a hibát, hogy a gyereket is kiöntötték a lavor vízzel. Ezt próbálták azzal kompenzálni, hogy gyakran használták a "hazánk a Magyar Népköztársaság" szlogent és próbáltak egy picit nacionalista vetületet adni az emberarcú a szocializmusnak, de ezt gyakorlatilag senkinek a gyomra nem vette be. Jogos a túlzott ellenreakció, csak nem annyira egészséges, bár ahhoz, hogy visszaállítsa az ingát középre még 40 évig kellene egy patrióta, nem globalista kormánynak irányítania az országot és akkor felnőne egy egészséges szemléletű generáció, mert sajnos a mostani fiatalok teljesen el vannak tévedve és ez nem az ő hibájuk.
Superlativus 2012.08.11 08:53:29
@Balt: Emögött az lehetett, hogy magánszámot adott elő az ürge azt meg nem tűrték. Nem a nyakkendővel volt baj hanem hogy ez egy önálló akció volt.
Ezt nagyon beleverték generációk fejébe, hogy tudnillik senki nem tehet semmit önállóan, csak engedélyezett, párt által jóváhagyott esemény engedélyezett. Ez a kussolj és ne gondolkozz projekt része volt. Ha pedig betartottad az általuk diktált szabályokat akkor megsimogatták a buksidat és mehettél nyaralni a családdal a SZOT üdülőbe...
Superlativus 2012.08.11 16:38:24
@Balt: Időnként példát kellett statuálni, ez is hatékony eszköze volt a "kussolj és ne gondolkozz" projektnek, általában azok közül válogattak, akik a rendszerrel szemben fogalmaztak meg kritikát és szerencséjükre bőven akadt jelentkező...
Már több mint 6000-en osztottak meg a facebookon egy bejegyzést, ami Gyurta Dániel győzelme kapcsán hazaárulóz le másként gondolkodókat. Magyari Pétert az Index újságíróját, Gréczy Zsoltot Gyurcsány házicicáját, és Aczél Endrét a Népszabadság újságíróját. MI ezek…..
Superlativus 2012.08.05 00:48:04
@kolbászoszsömle: Azt kell, hogy mondjam, hogy tévedésben vagy. Nem ugyanakkora tett. Ha jól értem akkor BG Győzike szintjén van hiszen ő is ugyanezeket mondhatja el a médiában elért sikereivel kapcsolatban (győzikét többre becsülöm, mert ő tényleg "alulról" küzdötte fel magát). De nincs egy ember ebben az országban, aki komolyan egyenlőség jelet húzna győzike és mondjuk Egerszegi Krisztina vagy Darnyi Tamás teljesítménye közé. Bochkor egy ripacs és ebből jól megélt ebben az országban, de egyenlőségjelet tenni azok kozé, akik munkávak és verejtékkel küzdötték fel magukat - nem a magyar média munkások - hanem a világ legjobbjai közé finoman szólva is cinikus. Az hogy a rádiohallgató réteg egy részének erre van igénye az az ő szerencséje. Viszont emlékszem, hogy amikor felmentem pestre a Szonda-Ipsos irodájába számon kérni, hogy lehetett ennyire elfogult a Sláger rádióval a negyedéves hallgatottsági mérések esetén (ellenörző méréseket készítettünk két másik céggel) akkor azt mondták, hogy bocsi, de a Sláger több száz milliót fizet különböző közvélemény kutatásokért éves szinten. Ezt csak azért mondom el, hogy a helyén tudd kezelni Bochkor nagyszerű tehetségét. Szóval gáborunk és Horváth Mariann egyszerűen nincsenek egy "súlycsoportban".
Superlativus 2012.08.05 10:12:59
@kolbászoszsömle: Nagyon előitéletes vagy. A Marslakók tényleg szar kezdeményezés volt a heti hetes fiókával, a honlapot elképzelhető, hogy elbaszták ráadásul rengeteg pénzbe került, és még az is lehet, hogy pénzlenyúlásra használták (ahogy a 8 év alatt 100 milliárdok tüntek így el). Ebből még nem következik, hogy Horváth Mariann is ebbe a sorba tartozik; egyébként nem tartozik. Mariann jól közvetített, orthodox módon, a végén meg elérzékenyült. Ha vitray közvetített volna akkor lehetősége lett volna Bochkornak is elérzékenyűlni. De szerencsére nem ő közvetített és ha ennek az az ára, hogy minden olimpiai aranynál elsírja magát a kommentátor akkor én még szeretném átélni többször ezt a "kínos" helyzetet. Dehogy ezért fel kéne pofozni a hölgyet az szerintem túl megy minden határon.
Bochkor behisztizett, és a beszólásáért jár a lángos. Ha összehozza velem a sors akkor biztos váltok vele két mondatot. Ennyi.
Szépen tudsz fogalmazni, mondhatnám, hogy jól csűröd a szót, csak hamis az érvelésed és szimplán nincs igazad.
Ja, és kiérződik a kommentedből, hogy - bár komoly önuralomról tesz bizonyságot, hogy nem irtad a jelenlegi min.elnök nevét - az egész számodra politikai ügy, a mocskos fidesz tehet mindenről és csinálhatnak ők bármit te akkor is fel leszel háborodva.
Szerintem nyugodj meg, bonts egy jó egri bikavért és élvezd a világjátékokat úgy, hogy helyén kezeled a dolgokat. Ehhez pedig le kellene higgadni, a gyűlöletet meg kiirtani a lelkedből, mert megmérgezi a perceidet, annyit meg nem ér az egész.
Superlativus 2012.08.05 10:33:10
@kolbászoszsömle: Még valami. A sláger mögött álló médiamoguloknak bőven belefért az az 1-2 száz milla mondvacsinált kutatásokra, mert ezzel egy több milliárdos bevételi csatornát tudtak fenntartani ugyanis az ország leghallgatottabb reggeli műsorának reklámidejét igencsak borsos áron lehet értékesíteni és bizony a vállalatok csak a hallgatottsági adatok alapján döntenek. Hihetetlen, hogy ilyen megtörténhet kishazánkban ugyebár?!
Nekem bizony megakadt a torkomon egykori professzorom legújabb írása, és ilyenkor mondják, cigányútra ment. A kifejezést általában pejoratív értelemben olyankor is használjuk, ha egy törekvésünk helytelen útra téved. Emellett értelmezhetjük szó szerint is, hogy bizony az egykori…..
Fideszfigyelő Orbán nem elmebeteg 2011.12.05 22:49:00
Ki korán kel, Orbánt hallgathat a magyar kormányzati rádióban. Jóbarátom, aki pszichológiával is foglalkozik, azt mondta, kincset talált. Olyan mondatokat, amik arra utalnak, hogy a miniszterelnök elvesztette a valóságérzékelését. Merthogy ember komolyan nem mondhat olyat, hogy…..
Superlativus 2011.12.07 11:38:31
@kíváncsivagyok: Akkor a "rendőrség" miért a tüntetőket gyopálta???
Jön a forró ősz, szakszervezeti és civil tüntetések sorozatával. Tízezrek lesznek az utcán, hogy jelezzék: elegük van Orbán Viktorból és nemzetpusztító kormányából. A Vezér érzi ezt: tudja, hogy ha valaki, akkor ő qrta el: nem kicsit, nagyon! Kétharmaddal, totális hatalommal…..
A HVG nyomán mi is megírtuk, hogy valami nagyon nem stimmelt a Tv2 napló című műsorában bemutatott egyik riporttal, azzal, amiben egy mezőőr, isteni szerencse folytán pont akkor fülelt le néhány csalafinta kukoricatolvajt, amikor a stáb vele készített interjút. Aztán persze…..
Superlativus 2011.08.18 15:25:35
@v.b.1990: Az én lelkivilágom valamint a pártszimpátiám huszadrangú ebből a szempontból. Én nem firtattam a tiédet te se firtasd az enyémet. Ráadásul nekem nem befolyásolja az objektivitásomat. Úgyhogy ne görcsölj.
Superlativus 2011.08.20 20:25:13
@Kassian: nyaljon segget "így" a szoci műsorstáb is mindannyiunk megtelégedésére... az a baj, hogy pofázni könnyű, de az eredményekhez DOLGOZNI kell. Na ez nem megy a szociknak. Az oknyomozás pedig egy műfaj ebben pedig tényleg Magyarország legjobbjai.
Superlativus 2011.08.24 11:25:17
@kej: Örülök az ilyen történeteknek, mert nagyon ritkák mint a fehér holló. Gondolom a sztori a 90'es évek elején történt akkor amikor még adtak a látszatra a közéletben minden oldalon. Mára már olyan szintre züllött a politikai közéletünk, hogy ha ez most történne meg akkor minden bizonnyal el lenne sikálva az ügy. Annak örülnék ha tudnál ilyen sztorikat a 2000'es évekből is hozni, de gyanítom, hogy nincsenek ilyen példaértékű ügyek. Éppen ezért nem lehet összehasonlítani a mostani "háborús" helyzetet az akkori "békeidővel". De azért köszi.
törökgáborelemez 377. A hitel 2011.06.26 09:52:56
„A kommunizmus volt a legnagyobb baj az emberiség történetében, és nem ünnepelhetjük eléggé, hogy véget ért”– mondta Orbán Viktor idén április végén. „Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a…..
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
Superlativus 2011.04.16 16:19:19
@Napkutya: "Amikor (nem olcsón) ezt a mostani hiénafalkát szélnek eresztjük majd, a maradék lelkiismeretes szakember vért fog pisálni, hogy legalább a megelőző szintre visszavigye a munkája színvonalat... Ez milliárdokba fog kerülni."

Pont ez történik most. Azzal a külömbséggel, hogy mindenki rinyál hogy demokrácija meg szabadság, de nem gondolnak arra, hogy ez a demokrácia és szabadság tehet a mostani helyzetért. Valami drasztikusat tenni kell ráadásul gyorsan, de a magyarnak semmi nem jó, mindig azt támadja aki hatalmon van.
Superlativus 2011.04.16 16:29:58
@hackbard.celine: "- 1500 Mrd Ft (a GDP 5%-a) az első matolcsyzmus hagyatéka kamattámogatott lakáshitelek formájában"

Ez így kőkemény manipuláció. Ez az adat csak úgy értelmezhető, ha mellérakod, hogy mindennek mekkora volt a bevételi oldala: foglalkoztatás, +adóbevétel pl. ÁFA, társasági stb. + szociális hozam

Most ugyan nincs lakástámogatás, de építőipar sincs és finanszírozni kell a munkanélkülieket.

Többek között azért tartunk itt, mert az ilyenek mint te is apuci pénzének és befolyásának köszönhetően diplomához jutott. Javaslom szállj le a földre és kezdj el dolgozni.
Superlativus 2011.04.16 16:35:15
@manu_2: erre nincs idő. A piac még egy darabig finanszíroz minket, de ha nem virítunk, akkor jön az IMF, ez pedig az utolsó döfés lesz. Itt most tényleg az ország sorsa forog kockán. Ezt kellene megérteni "Nincs sok időnk. Azért nincs, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.". Majd ha elmúlt a vihar akkor vitatkozzunk, hogy ki ölt meg kit, addig meg merjük a vizet ezerrel.
Lehet, hogy nincs olyan Btk-s tényállás, ami alapján felelősségre vonhatóak, de erkölcsileg minden emberi norma alapján bűnösök. A múlt héten felkerült az internetre egy tanulmány és egy hosszú lista a Kádár-rendszer SZT-tisztjeiről, az oldalt két nap alatt több mint 200…..
Superlativus 2011.03.07 14:35:56
@gondolkodnál?: ha egy gyilkost a társa feldob szimpla haszonszerzés céljából akkor a gyilkost nem kell elitélni?!
Azért ne itéljük el a diktatúra haszonélvezőit, mert éppen valakik politikai szándékkal hozzák őket nyilvánosságra?
Baromság amiket írsz. Mindent és mindenkit a helyén kell kezelni, megfelelő súllyal. Kiszivárogtatót és lebukottakat egyaránt. Most őket hozták nyilvánosságra holnap majd újjakat. Ez nem kisebbíti pláne nem annulálja az elkövetett bűnöket.
Valamilyen formában felelősségre kell őket vonni. Rengetegen ellenálltak a rendszer zsarolásának mindvégig hűek maradtak elveikhez mindent kockára téve: egzisztenciájukat, életüket, szeretteik életét, megélhetését. Az ilyen férgek miatt tudott virágozni a gulyás szocializmus, nekik köszönhetően nyomorították meg a társadalom gerincesebb részét.
Bűhődjenek!
A maiak pedig tegyék a dolgukat, ők egy demokratikus és független Magyarországért dolgoznak.
Egyszerűen arról van szó, hogy a rendszerváltozás óta ilyen impotens parlamenti ellenzéke még nem volt Magyarországnak. (Fotó: Index) Nyilván mindenkinek feltűnt, hogy az elmúlt néhány hétben az európai politika és politikai sajtó kiemelt figyelmet fordított Magyarországra…..
Amióta kitettem a Brutális szurkolóverés a magyar-moldávon című posztot, amelyikben Papp Zsombor elmesélte, hogyan okozott majdnem tömegkatasztrófát a rossz szervezés az Eb-selejtezőn, és hogyan vertek meg teljesen indokolatlanul egy szurkolót a biztonságiak, izzanak a kommentek és…..
Superlativus 2010.09.09 11:10:05
@karlitoszka: ez valóban egy jó megoldás lenne csak sajnos ha működik is az összefogás 2-3 ezer ember ugy is elmenne és így nem lenne megrendítő. Nagyobb realítása van egy szekuriti gyalázásnak.
Tényleg Szlovákiának szurkolnál vasárnap? - kérdezte meg La albirroja bloggertársunk. Nem teszünk mást, csak összegyűjtjük nektek azt a néhány indokot, amiért ez a kérdés normális emberben fel sem merülhet. Az egyik indoeurópai, a másik finn-ugor nyelvet beszél, de nincs még…..
Hosszú távon az egyetlen sikeres külpolitikai stratégia az, ha okosabbak, jobbak és gazdagabbak vagyunk, mint mások. Robert Fico ismét elemében van. Martonyi János pozsonyi látogatása után a szlovák kormányfő kijelentette, „ha a (kettős állampolgárságról szóló)…..
Paranoid Android Fletóbeszél 2010.03.20 09:52:00
   Mint alant megtekinthető, hallgatás közben a gépbe jegyzeteltem magamnak a fletó évértékelőjét. Nem kellett volna, persze, de ha valaki akar élvezkedni...... Már megírtam a fletóról a pszichiátriai szakvéleményemet, de némi rövid tanulsága van annak is, ha az ember…..