Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Széna Tomi

0 bejegyzést írt és 218 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Heti Válasz és a Magyar Hírlap oknyomozása alapján megdöbbentő kép állt össze a már első pillanatban is messziről szagló Velencei tavi King's City óriás kaszinóberuházásról, ami miatt ma már a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz hűtlen kezelés gyanúja miatt. Az…..
Széna Tomi 2009.07.09 07:48:16
@mavo: Az a vicc, hogy a szocik alatt naponta úsznak a felszínre olyan kaliberű ügyek, melyek darabja komolyabb nagyságrendű, mint amivel fideszt összesen vádolják. Nem szánalmas egy kicsit ez a Simicska meg Josip Tot 2009 nyarán?
"Kilátás a tetőkre és a napba." "Ebben a házban, számos lakásban találkozunk külföldi lakókkal. A lépcsőházból belépve amerikai konyhás nappaliba érkezünk." (Az amerikai konyha külföldi lakónak számít? - Anett) "I. BATTHYÁNY TÉR…..
„Az Isten küldött, testvérem, Tinéktek, Hogy sugarai eleven tüzét, Amik Arcáról a szívembe égtek, Sugározzam csendesen szerteszét, A Testvéreknek, kik az éjben járnak, Az Isten küldött, szentjánosbogárnak.” (Sík Sándor)   Lapozgatok valamit, amit…..
Budapesten A Királyi Palota régi ablaka (belváros) Rohamosan üresednek a körúti üzlethelyiségek (bp butik) Mit ábrázol a GugliFöldből szedett kép? (bp jövője) Margit körúti luxus (városképp) Kihagynának két megállót a 4-es metróból (index)…..
Széna Tomi 2009.07.07 07:46:25
 Be kell vallanunk: amióta az SZDSZ egy nagyon-nagyon rossz viccé vált, azóta valahogy nem találjuk a helyünket a blogoszférában. Így jár az, aki egy guminőt választ múzsájául: ha Beatricéje, Lillája, Déryné Széppataki Rózája vagy Horger Antalja kipukkad, akkor a világ…..
Széna Tomi 2009.07.03 21:39:17
@gyz: Szerintem nem idiótákat kerestek, ilyen volt az eresztés...
  Felmerült az olvasótáborunk elemzésekor, hogy talán több lány érdeklődne a blog iránt, ha néha receptek is lennének benne. De nem ez motivált, hanem az, hogy elkészítettem első kétfogásos menümet, kizárólag azokból a növényekből, amiket én termesztettem. Recept,…..
Steve Jobs - ahogy azt igérte - visszatért. Új májjal, csontsoványan, de itt van újra. Egyelőre csak néhány napot dolgozik hetente, de az nekünk már épp elég. ..
  Amióta Illés Zoltán kihullott a Parlamentből, nincs egy képviselő, akihez odamehetnénk, hogy te, figyelj már, mi lett a német import szemétbáláink ránk rohadó részével (erre Fodor sem válaszolt), hogy miért van jobb helyen az autógumi őrleményünk a (magyarok lakta)…..
Széna Tomi 2009.07.01 10:23:35
@phorvath:
"Ja, a szemétszállítás díját itt úgy fizetjük, hogy speciális szemeteszsákot kell venni, csak abban viszik el a szemetet. Ha kevesebb szemetet termelünk, kevesebb zsákra van szükség és kevesebbet költünk rá.

Természetesen a papírt, kartont és komposztot hetente ingyen viszik el a háztól, a PET és PE palackokat, üveget, konzervdobozokat, akkumulátorokat és használt ruhákat pedig a megfelelő gyűjtőhelyekre lehet visszavinni.
"

Valami ilyesmire gondoltam...
Széna Tomi 2009.07.01 10:29:12
@viragimado: Azt gondolom, hogy először az államnak kell lépnie. Kőkemény termékdíj, és a bejövő pénzből szelektív begyűjtőhálózat + otthoni szelektív hulladék ingyenes (vagy nagyon olcsó) elvitele.
A kötelező dolgok meg a büntetés a legtöbb emberben inkább ellenérzést vált ki, szemléletváltozást ettől ne várjunk.
  Lassan három hete, hogy elindítottuk a Mandiner kísérleti üzemét. Sok minden változott azóta - elég, ha csak a sokat dicsért, s még többet átkozott eredeti betűtípus példáját említem. Zajlik MTI-címversenyünk, lehet trackbackelni a híreinket és már ugyanarra az oldalra…..
Mandiner blog Yes to Lisbon? 2009.06.24 08:01:00
  Írországban 2009 októberében újabb népszavazást tarthatnak a Lisszaboni Szerződésről - állapodott meg az Európai Tanács és az ír kormány. Miután az írek tavaly júniusban leszavazták a dokumentumot, az Európai Unió alkudozásra kényszerült, melynek eredményeképp az…..
„Nem azért jöttem Magyarországra, hogy a Turullal dolgozzak. Véletlenül vettem észre a szobrot, amikor busszal a Budai hegyekbe tartottunk. Egyébként a Szoborpark szobraival foglalkoztam, ott kinn töltöttem minden időmet” – mondta az Indexnek Liane Lang brit…..
Széna Tomi 2009.06.19 12:15:10
  A szlovákiai EP-választásról szóló információk keresgélése közben akadtam rá három fiatal MKP-s képviselő, Bara Zoltán, Keszegh Béla és Cúth Csaba választási videójára. A 31 másodperces, low budget klip nálam simán a 2009-es EP-választás magyar legjobbja: életteli…..
  Tegnap este Demszky megtojásolásának helyszínén, a Március 15. téren tartotta Trianon-megemlékezéssel egybekötött kampányzáróját a Jobbik. Sok izgi nem történt, viszont láttuk és hallottuk ifj. Hegedűs Loránt feleségét, aki nagyon kedvel egy sémita…..
Széna Tomi 2009.06.05 09:07:11
  Szeretném a 14-es főközlekedési út 0 + 487-es szelvényében található győri Mosoni-Duna híd építésének baloldali ütemét készre jelenteni. Az út..., a hídnak a baloldali járdája a járulékos munkákkal együtt első osztályú minőségben elkészült, így jelentem…..
Széna Tomi 2009.06.03 17:08:56
  Mi tagadás, az utóbbi hetekben furcsa vonzalom támadt bennünk a pártaktívák iránt, úgyhogy amikor megkaptuk a „Legyen Ön is Horn Gábor vendége!” című meghívót, nem tudtunk nemet mondani. A gyűlést a liberálisok legkifüstölhetetlenebb fészkében,…..
Széna Tomi 2009.06.03 09:54:42
Széna Tomi 2009.06.03 11:27:07
@Legelő Őse:
A kultúra szerintem egy értéksemleges fogalom, vagyis nem csak a "szép" és "jó" dolgok vannak benne. A kultúra a neveltetés, a generációs áthagyományozás, az írott és szóbeli hagyományok, a rokoni kapcsolatok stb. útján beleivódik minden kulturálisan körülhatárolható csoportba.
Így a cigányok kultúrája alapvetően a szegénység és a kívülállás kultúrája, ez ivódott bele a társadalmukba generációkon keresztül, az ehhez kapcsolódó viselkedésformák terjedtek el és gyökeresedtek meg a köreikben.
A zsidók kultúrája az ószövetségi kiválasztottnép-mítoszra alapul, ami a kívülállást, az üldöztetést, ugyanakkor a felsőbbrendőséget tekinti meghatározónak, és az ehhez kapcsolódó viselkedésformák hagyományozódtak át. (A holokauszt friss, újkori alapot is adott mindehhez.)
Ezeket a kulturális alapokat szinte semmi nem tudja lerombolni, annál is inkább, mert ezek a kultúrák arra épülnek, hogy kívülállóként meg kell védeniük magukat. Ezek igen erős mémek, ha ez a szó mond valamit nektek.
Csak igen kevés olyan barom van, aki valóban a "zsidók", vagy a "cigányok" ellen akar küzdeni, vagyis aki egy újszülött csecsemőt is "bűnösnek" tekint. A többség, akit rasszistának mondanak, ezek ellen a mémek ellen lép fel. Ennyi.

gombapresszó Szavazz rám! 2009.06.02 09:58:00
Ha már az adásban való megbeszélése ilyen furcsa véget ért, legalább itt a blogban próbáljunk valami tartalmasat hozzátenni a vasárnapi EU választásokhoz.  Dávidtól kaptuk a linket, ahol mindenki próbára teheti pártszimpátiáját illetve azt, hogy ha csakis az EU és…..
w Távozz, Szentlélek 2009.06.01 06:45:00
Magyarország nem keresztény ország, de a rendszerváltás óta – a két forradalmi ünnepet és a tűzijátékosat kivéve – a pirosbetűsök az egyházi hagyomány szerint alakulnak: karácsony, húsvét, pünkösd. Az első kettő nem okoz zavart, a keresztények megülik a maguk…..
  Igen szórakoztató azt az igyekezetet figyelni, amellyel az MSZP bizonygatni próbálja, hogy nem azonos saját magával. Logójukat eldugják, Gyurcsányt megtagadják, a Bajnai-kormányt afféle természeti szükségszerűségként igyekeznek beállítani, s egyik fő üzenetük ez:…..
Tisztelt Páva Zsolt! Tudom, hogy elfoglalt ember, ezért gyorsan a levél lényegére térünk: Tiszelettel azt kérjük, hogy Ruzsa Csabát, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatóját legyen kedves gyorsan leállítani. Konkrétan Ruzsa úr következő nyilatkozatával van…..
  Nem, ez nem egy építészeti blog. De éppen ezért érdekelne véleményetek: kit tartotok a XX. század legnagyobb magyar építészének? Semmi szakma, csak szeretet. Egyetlen kikötés, hogy még/már a XX. században is alkosson…..
Mandiner blog Pengeváltás 2009.05.29 15:15:00
  Hat nappal előzte meg az abádszalóki vérengzést az alábbi nyilatkozat.   „A cigányság harcában én csak a kard éle vagyok” - állítja magáról az a 21 éves közgazdász hallgató, aki az MCF Roma Összefogás Párt európai parlamenti listáját vezeti. Na majd…..
Széna Tomi 2009.05.29 17:43:20
 „A Mária utcai lakói közül sokan úgy gondolták, hogy túl sok fát terveztek az utcára, és így feleslegesen foglalják a parkolóhelyet.” Részlet a VIII. kerületi újságból, lakossági reakciók az Európa Belvárosa Programra. (thnx a gyűjtésért, Shadai)..