Regisztráció Blogot indítok
Adatok
primavera

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Róma! 2014.07.26 10:29:01
Tényleg csak kicsit bénázott az alapjárat, de egyre többször, no meg gázrángatásra kicsit füstölt is. A gyújtásra gyanakodtam, hiszen azóta rakoncátlankodott a motor, amióta a Monfalcone-Modena útszakaszon többször ronggyá áztunk, majd a legdurvább özönvízben elhajtottunk…..
primavera 2014.07.27 12:25:42
@Pensive: Tudod, aki bizalmatlanul, hitetlenkedve all mindenhez, es csak a negativumokat kepes meglatni, az masoktol is csak ugyanezt tapasztalhatja. Ezert nem erted, hogy lehet az, hogy van, aki onzetlenul, szabad idejet felaldozva egy telefonhivasra ugrik, hogy a hozza hasonlo gondolkodasu embert kisegitse a bajbol, akkor is, ha az illeto mas nemzetisegu, es olaszul eppen csak makog. A jo hir az, hogy vannak meg ilyen emberek a mai vilagban, persze, biztosan nem abban a kornyezetben, amiben te mozogsz.
Az egeszseges 12 eves fiukrol es a nyaralas oromeirol meg csak annyit, hogy nem attol lesznek szep emlekei egy gyereknek, ha repulovel elviszik valami egzotikus tengerpartra, ahol semmi elmeny nem eri, hanem attol, ha ilyen nyaralasoknak koszonhetoen megtanulja a felmerulo problemakat pozitivan kezelni, latja a csalad osszetarto erejet, a jo embereket, a mosolyt masok arcan. Minket a testvereimmel vonattal, busszal vittek nyaralni a koszegi telkunkre a szuleink a '80-as evekben, Budapestrol, a telken nem volt se viz, se villany, egy apro fahazikoban aludtunk ket agyban oten, petroleumlampaval vilagitottunk, gazpalackkal foztunk, lavorban, esovizben mosakodtunk, kannaban hordtuk az ivovizet a 2 km-re levo kutrol, de semmiert nem adnam azokat az elmenyeket, amiket ateltem.
Mire ezeket a sorokat olvassák, mi már feltehetőleg az M7-esen vánszorgunk olyan bő nyolcvanas tempóban Trieszt felé a 49 éves Autobianchival, hátunk mögött a tableten filmbe bambuló két gyerekkel, az ő hátuk mögött azzal a szerény cókmókkal, amit egyáltalán vihetünk…..
primavera 2014.07.20 11:01:52
Hello, en Sienaban elek, es nekunk is van egy veteran autonk 1968-bol, ami meg a parom anyukajae volt (Fiat 124 Vignale coupe Evelin). Ilyen:
www.autobelle.it/server/php/files/0589e5f61483d43f97286218dcff6c.JPG
Ha van kedvetek, osszefuthatnank, amikor itt jartok! A leirt terv alapjan az kb. penteken lesz, ugye?
Mailt a viverevivere-kukac-libero-pont-it cimre irhatsz.
primavera 2014.07.20 12:32:02
@Gyurma73: koszi, nem a parome lathato a kepen, de az ove is pont ugyanilyen, feher
Vajon tényleg tündérmeséből lett kísértetsztorivá az Európán belüli migráció, főszerepben a lengyel vízvezeték-szerelővel és a hipermarket polcait pakoló muzulmán bevándorlóval, vagy az egész nem más, mint régi félelmek újjáéledése új célpontokkal?…..
primavera 2014.06.28 11:45:06
@Chang Yai: Egyetertek. Epp a napokban hallottam az olasz hirekben, hogy a tavaly szuletett gyerekek 20%-a nem olasz szuloktol szarmazik. Vagyis 5 ujszulottbol 4 olasz, 1 kulfoldi. Egy olyan orszagban, ahol egyebkent nem annyira magas a bevandorlok aranya Angliahoz vagy Nemetorszaghoz kepest (kb. 7-8%). 20-25 ev mulva mar ok is gyermeket fognak vallalni. Lehet matekozni.
Nemrégiben olyan levelet kaptam, amely egy szerintem meglehetősen komoly, és sokakat érintő problémáról szól, és bár kérdésekkel van tele, azt gondoltam, érdemes megosztani, már csak azért is, mert hátha másnak is van ilyen téren tapasztalata, nem csak Lacinak. „Nemrégiben…..
primavera 2014.03.21 22:12:48
Erdekes tema... en annak idejen, amikor kotelezo lett a havi jarulekfizetes, kijelentkeztem az OEP-nel, es voltam az Apeh egyik bp-i keruleti irodajaban is, ahol azt mondtak, semmi bejelentesi kotelezettsegem nincs. A lakcimirodaban ideiglenesen kulfoldon elokent vagyok nyilvantartva. En bementem ugyan kozolni, hogy vegleg kulfoldon elek (ez 2011 vegen volt), de azt mondtak, minek, ne mondjak le a magyarorszagi cimemrol, es kulonben is, nem lehet ezt csak ugy piikk-pakk bejelenteni, az egy hosszu folyamat, mire torolnek, ha elinditom az ugyet, utana vissza kellene mennem ujbol par het elteltevel. Mondtam, hogy nem tudok visszamenni, mert a szabadsagom 10 nap, csokolom, ennyit vagyok itt, hiszen pont azert jottem, hogy bejelentsem, nem elek Magyarorszagon. Mivel mostanaban olvastam, hogy nem letezik mar az ideiglenes kulfoldi tartozkodas, irtam a konzulatusnak, hogy akkor hogyan tudnek Magyarorszagrol kijelentkezni, mivel kozben az utlevelem lejart, es ha kijelentkezem, le kell adnom a szemelyimet is, akkor nem marad semmi iratom vagy mi? Erre a valasz : "Ezt akkor szoktuk ajánlani ügyfeleinknek, ha valóban elhatározta: nem tér haza Magyarországra s ha Magyarországon már nem él olyan rokona, akivel a kapcsolatot tartaná, akinek a lakásában bejelentkezve maradhatna. Teljesen Önre bízza még a törvény is, hogy kijelentkezik-e Magyarországról, s ha igen, mikor teszi ezt meg. Ha zavarja, hogy van magyarországi lakcíme, akkor a Konzulátus készséggel segít abban, hogy lemondjon róla." Engem nem zavar, csak aztan ne zargassanak mindenfele hivatalok, hogy tartozom valamivel, mert van magyarorszagi allando lakcimem.
Dorcsita másfél éve szeretné elérni, hogy villanyszámláit ne az exe emailjére küldjék, de minden hiába: Az EDF Démásznál biztosan süket-némák, és degeneráltak dolgoznak... Úgy látszik, nagyon utatkoznak, mivel harmadszorra sem sikerül megérteni az ember…..
Első pillantásra nem könnyű megmondani, mit szeretett volna a fehér Fiat 500-as vezetője, amikor beszorította magát két parkoló autó közé a szűk nápolyi utcában. Talán a reménytelenül szűk helyre próbált beparkolni, amelyet a Lanca Y mögött vélt felfedezni, vagy éppen a…..
Nem hinném, hogy egy hétnyi zsigulizás után lenne még olyan magyar az országban, aki ne tudná, hogy e szovjet remek alapjául egy hatvanas évekbeli Fiat, a 124-es szolgált. Bár: ma reggel kikérdeztem a szomszéd nénit, és – a teremburáját - nem tudta pontosan megmondani, melyik…..
Nem egyértelmű, hogy akkor most melyik csomagküldő szolgálattal nem törik össze a küldemény, csak annyi biztos, hogy nem a Magyar Postánál. Naiv ügyfélen nem segített sem a buborékfólia, sem a hivatalos "törékeny"-matrica. Egyetlen öröme, hogy nem loptak ki a csomagból…..
primavera 2010.05.08 16:32:35
@Gromek:
Sok olasz postan is kell sorszam, levelfeladashoz is, nem csak csekkbefizeteshez.
Arrol nem is beszelve, hogy egyszer egy Budapestre kuldott postai utalvanyt Bukarestbe vittek, majd amikor visszajott "ismeretlen cim" felirattal, csodalkoztak, hogy hat ok nem tudjak, miert jott vissza. En meg raneztem, meglattam a bukaresti posta belyegzojet, es nem tudtam, sirjak-e, vagy nevessek. Mondtam nekik, hogy talan ha Budapestre kezbesitik, akkor nem lett volna ismeretlen a cim.
Nki&b története praktikus figyelmeztetés mindenkinek, aki hónapokkal előre megrendelte a fapados jegyét, és még egy kicsit is hisz a hazug magyar cégeknek. A sztori lényege, hogy az utasokkal való fair bánásmódjáról ismert vállalat bejelentette, április elsejétől…..
primavera 2010.05.03 18:57:13
@Rékuc:
Megneznem en azt, hogy hova volt a jegyere irva a 32 kg. Ha a foglalas apr. 1. elotti, akkor 15 kg volt rairva, az biztos, hiszen a jegy tulajdonkeppen a foglalas megerositese e-mailben, marpedig azt rogton kikuldtek, a foglalas pillanataban, nem pedig apr. 1. utan, amikor mar megvaltoztak a feltetelek. Az egyetlen, amit kesobb kap meg az ember, az a beszallokartya, azon meg nincs semmi utalas a sulyra. Mas "jegy" nem letezik.
A WizzAir a mai napon a honlapján  tette közzé, hogy tovább bővíti az útvonalhálózatát és július 1-től Pisa is elérhető. Ezzel immár hat olasz célállomásra repülhetünk Budapestről. (Bergamo, Treviso, Róma, Forli, Nápoly, Pisa)     A járat heti…..
Ma van az olasz konyha nemzetközi napja. Tudom, mert Natalie megmondta. Ahogy azt is, hogy ma a világ több mint ötven pontján készítenek a mesterek Tagliatelle al Ragù alla Bolognesét. Azt, hogy ez mit takar, olvassák nála. Én inkább a pasták és a szószok kapcsolatával törődöm.…..
primavera 2010.01.17 15:45:46
@Sákovics Diana: Oke, igy mar ertheto. Mar azt hittem, en csinalok valamit rosszul, hogy max. egy fel merokanalnyi fozovizet adok a szoszhoz, de inkabb kevesebbet. :)
primavera 2010.01.17 15:31:56
Vendégkönyvet cenzúrázó, Naiv Ügyfeleket sanyargató magyar apácák a pápa székhelyén? A maga nemében páratlan panaszos levelet kaptunk "a 2 vissza nem térő vendég"-től, akik a Rómában Szent István Ház néven fizetős zarándokházat (egy kétágyas, fürdőszobás…..
primavera 2010.01.06 15:30:19
@trocadero: Romaban is laktam mar, igen, csak nem mostanaban, azert nem azt emlitettem peldanak. Viszont nagyon jol ismerem az olaszorszagi arakat, magam is egy meglehetosen draga varosban elek, van osszehasonlitasi alapom. A 42 euro valoban nem sok, ha annyi volt nekik a szoba, de azert egy hivatalos engedellyel rendelkezo szallashelyen kotelesek futest, melegvizet biztositani, az artol fuggetlenul.
primavera 2010.01.06 16:08:12
@trocadero: Valoban sokkal hidegebbek a lakasok, mint Magyarorszagon, atlagban 18-20 fok van telen. Mi 6 lakasos tarsashazban lakunk, de sajat cirkonk van, magunk szabalyozzuk a homersekletet. Szerencsere napi 4-5 ora futes eleg ahhoz, hogy tartsuk a 20 fokot. Ejjel egyaltalan nem futunk, reggel, mikor felkelek, 17-18 fok van. Az olaszok borzasztoan csodalkoznak, hogy Magyarorszagon mekkora pazarlas folyik, el sem tudjak kepzelni, hogy egy lakasban telen is 24-25 fok van, es nem ertik, mindig azt kerdezgetik, hogy mibol van erre az embereknek penze, mikozben meg kozel nincs olyan eletszinvonal, mint itt.
A korlatozas, amit irsz, letezik, de igazabol a kozponti futeses hazaknal van igy, aki sajat maga fut, azt nyilvan nem tudjak rajtakapni akkor sem, ha napi 24 oraban nyomja. A lakohelytol fugg, hogy mikortol es napi hany oraban lehet futeni (min. 6, max. 14), de ez nem vonatkozik az ovodakra, bolcsodekre, szallodakra es panziokra, uszodakra. Nalunk pl. nov. 1-tol lehet, ezert amikor oktober kozepen bejott egy hidegfront, 1 hetig fagyoskodtam a munkahelyemen 13-14 fokban, pedig kozintezmeny, aztan vegre nagy nehezen a polgarmester hozott egy rendkivuli hatarozatot, hogy be lehet kapcsolni a futest, csak addigra meg a hidegfront is elment.
primavera 2010.01.06 17:25:17
@trocadero: Jol emlekszel, pont arrol az idoszakrol beszelek, amikor itt jartal. Mi itthon akkor fittyet hanytunk a szabalyra, es bekapcsoltuk a futest, eppen eleg volt az irodaban egesz nap 3 puloverben meg pamutharisnyaban, vastag zokniban es sallal a nyakamon.