Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klarisz

52 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkori bloggerbuli sikerétől megrészegedve arra gondoltunk, hogy csinálunk jövő kedden a Pálya nevű szabadtéri műintézmény területén egy teljesen informális közönségtalálkozót. Erre mindenkit szívesen látunk, akihez eljut a hír. Nincs kötött program, kérdezhettek…..
dagonya A férfi bátorsága 2009.08.08 20:03:00
Olykor találkozom egy-egy gondolattal, ami annyira belőlem szól, mintha az én agyamból pattant volna ki, mintha én szültem volna. Egyre gyakrabban fordul ez elő velem, s kezdetben még nagyzolva csettintettem ezen izgalmas egybeesés okán: Hah, ez a nagy szellemek találkozása!Ma már…..
dagonya Fogjuk a Holdra! 2009.08.08 00:21:00
Ahogy leülök az ablak melletti egyetlen székre, a parkolót díszítő három fehér törzsű nyár között az égre látok. Ezt a csatornát keresem meg, mintha bizony így nem volna fizikai akadály köztem és a Felső Erő között. Akár egy levegőnyaláb, vagy a hurrikán tölcsére, vagy…..
dagonya_2 Csak beköszönök 2009.08.01 17:02:00
Szép jó napot mindenkinek! Nem fenyegetésként üzenem: elindítottam a blogomat...Ígérem nem vagyok szorgalmas,de igyekszem megfelelni legalább önmagamnak.Elöljáróban annyit megjegyeznék,hogy soha nem blogoltam,sőt nem is firkálgattam internetes oldalakon,legfeljebb valami ócska…..
dagonya Az éjszaka színei 2009.08.01 00:19:00
Éjszaka mások a fények. A piros pirosabb, a kék kékebb. Dörgölnek szembe a kamionok, vakító fényszórósoraiktól alig látom a parányi foltocskákat, ami ütemesen villog, piros-kék, piros-kék. Lassítok, hogy időben meg tudjak állni, de nem közúti ellenőrzés van, egy keresztbe…..
dagonya Vékony jég 2009.07.30 23:00:00
Nem, nem tudom, hogyan kerültünk közel megint a témához! Amit mondani akartam, annak a felét sem mondtam el, más irányt vett a beszélgetés, aztán egyszer csak ott volt a kérdés.Szerettem volna elmondani, hogyan duruzsolt, vagy inkább dorombolt alattam az autó, megtette a magáét az…..
A Magyar Bloggerszövetség múlt pénteki sorsfordító összejevetele kapcsán (Uj Péter Elnök teljes beszéde elolvasható itt) lapszemlézzük a beérkezett reakciókat.  A legelső reakció Angelviától jött órákkal az esemény után: Bloggervizsga és igazolvány. Sajnos…..
dagonya A nőcskék kacarásznak 2009.07.07 09:00:00
Ott van az a mese, a Hófehérkével, amit már kisgyerekként sem értettem. Nekem nem volt rokonszenves a nő. Hét pasi cselédje lett a butuska szingli, ahelyett, hogy gerincesen vállalta volna magát. Egy kiköpött mai celeb veszett el benne. Én már akkor is a banyának szurkoltam, csakis…..
dagonya Az álmok mindent tudnak 2009.07.05 23:49:00
Rosszul aludtam és rosszul ébredtem. A hőség miatt sarkig tárt ablakon valami csikorgás ébresztett. Lassan tisztult a tudatom, mintha ólmosan nehéz ködfátyol ereszkedett volna rá, azt hittem, sosem térek magamhoz. Honnan kell visszatérnem a világra? Merre jártam? Próbáltam…..
Még nem olvastam A férfi című könyvet, csak a kritikákat. Lehet, hogy nem mondok újat (mert én már majdnem mindent megírtam, amit fontosnak tartok, így azt is, hogy miért halnak korábban a férfiak), és húsz év távolából is megállapíthatom: nincs új a Nap alatt. Újra…..
dagonya És King baritonja 2009.06.30 23:03:00
Még csak szürkül. Laza volt a nap, jó, hogy indulhatok haza. Semmi megerőltető nem volt a munkában, mégis fáradt vagyok. A meleg tenné? A horoszkópom (az a hülye horoszkóp, amit minden nap el kell olvasnom) napok óta azt üzeni, hogy lazítsak, pihenjek, utazzak, nyaraljak. Hát nem…..
dagonya Meg lehet-e bocsátani? 2009.06.30 00:02:00
Kellett egy kis bátorságot gyűjtenem, hogy fel tudjam idézni a fájdalmas emlékeket. Az első találkozásaimat a szexualitással. Nehezen szántam rá magam, de annyira jellemző és a későbbi (s tán mai!) viselkedésemet is oly mértékben meghatározza, hogy nincs kibúvó. Mesélni kell.…..
Hogy ki az a V.? Hát nem mindegy? Írogatok én itten magamnak, s szerintem bőven elegendő, ha egy monogrammal jelzem, kiről is beszélek, nem fogják ezt irodalomtörténészek bányászni, hogy monográfiát szerkesszenek belőle. Nem derül ki, kicsoda az a V.! Kérdezem (anélkül, hogy…..
dagonya Találkozás V.-vel 2009.06.28 00:15:00
Normális esetben hét perc alatt teszem meg az utat a buszmegállóig. Most volt rá öt vagy hat, de nem volt normális eset. A kosár, amit a házban még könnyedén megemeltem, s ujjongva mondtam: „Ez nem is nehéz! Egyáltalán nem nehéz.”, az egy idő után egyre nagyobb erővel…..
dagonya Újhullám 2009.06.24 12:35:00
Megrázza magát az éjszaka, és kifordul önmagából. Összeszedelőzködik a hajnal, hogy felnőjön benne a reggel. Híznak a neszek, rikolt az ébredés, a tizenkilencezer-kilencszázharmincegyedik. Nyújtózik a kéz, mozdul a láb, simul a pongyola. Helyükre húzódnak a ráncok: élni…..
Jó, átírjuk az álmokat, de elébb - megköszönve az érdekléődést, meg minden észrevételt - pár válasz nektek.Kedves Delfin (lány? fiú?)! Az ötleted nem eredeti. Képzeld, nekem is eszembe jutott. Viszont morális és etikai fenntartásaim vannak, ezért első lendületből elvetettem…..
dagonya Romkerti séta 2009.06.20 23:22:00
 A Romkerthez indultam, azt gondoltam, az egy remek hely arra, hogy találkozzam magammal. A Zichy liget hangosnak tűnt, a harsány óvodások, a kocogók hada, és a folyton kérdezősködő, beszélgető nyugdíjasok zavartak, és a sok madár is belebeszélt volna a gondolkodásba. Más…..
dagonya Az emberi kapcsolatokról 2009.06.17 12:45:00
Megtalálnak. Valami rejtélyes jeleket bocsáthat ki a befogadó, és ezeket - ki tudja, milyen érzékszervein keresztül - veszi a másik. Legalábbis énrám mindig rám találnak.Már sietnék, jönnék haza a munkából, vár rám még ötven kilométer, de Á. csak-csak nyaggat, szívjunk el…..
 Megebédeltem. Ahogy a kondér alján lévő gőzölgő bablevest néztem, azt mérlegeltem: ha kenyérrel eszem, akkor jól is lakom, és marad még holnapra is annyi, hogy ketten-hárman együnk belőle. Kenyérrel ettem. Mostanság mindent kenyérrel eszek - pedig nem kedvelem…..
dagonya F., mint fotós 2009.06.12 22:00:00
Van egy fotósunk. Öreg bútordarab, ismerem már vagy harminc éve. Fantasztikus szeme van, csodálatos képeket készít. Nem riporter, művész. De eddig öt mondatot sem beszéltünk. Hetek telnek el, s ő azon kívül, hogy jövet-menet elmotyog egy sziát, amiből csak annyi hallatszik, hogy…..
dagonya Ozzie-ra emlékezem 2009.06.12 21:09:00
 Nemrég megígértem Ozzie-t. Gyönyörű munka. Olyan, mint egy csiszolatlan gyémánt. Máig nem értem, hogyan voltam képes ilyen tökéleteset írni huszonvalahány évesen. Az idősíkok és az emelkedő kapcsolódási pontok, meg a hardrock keret - honnan a fenéből tudtam, hogy így…..
dagonya Célkeresztben 2009.06.12 21:03:00
Nem véletlen a pár napos hatásszünet. Vártam, hogy lecsendesedjenek körülöttem - bennem - a hullámok, hogy úgy nézhessek magamra, mintha nyugodt víztükörbe pillantanék. Igen.Minden, amit az elmúlt két hétben ide leírtam, minden igaz - és mégsem. Megmagyarázom. Olyasmi történt…..
dagonya Alapvetés 2009.06.09 10:16:00
 Kaptam egy levelet. Az egészet idemásolom, mert a véleményem róla - alapvetés. Szia!  Kezdeném a közepével, és leírnám az én meglátásomat! Úgy látom, beigazolódott az, amit sajnos jósoltam neked! Nagyon jól látsz mindent, tudod, hogy ebből a kapcsolatból menekülni…..
dagonya Kalandozás 2009.06.09 09:39:00
 A tisztesség úgy diktálja, hogy megvalljam: mostantól G. is olvashatja a blogot. Nagyon remélem, hogy nem fullad innen neki küldött üzenetváltásba a naplóm. Erre ügyelni fogok. Az őszinteséggel viszont nem lesz gond. Ebben a kíméletlenségig elmegyek. Érdekelne, kedves Thoma,…..
dagonya Se kint, se bent 2009.06.08 23:45:00
Itt vagyok, kedves olvasóim, és persze, hogy válaszolok a sok-sok érdelődésre. Hadd sírjak kicsit.Az első hét eltelt, úgy hogy nem beszéltünk, föl sem hívott, hogy megkapta-e a kulcsot. A pénteki gyűlésre nem jött el, azt mondta, füvet kell nyírnia. Pedig a gyűlés mindig…..