Regisztráció Blogot indítok
Adatok
anickmárlétezik

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány nemrég újra módosította a köznevelési törvényt. A politikusok elégedetten nyomták az igen gombot, hiszen egy szakmai grémium is támogatta a változtatásokat. Azóta forrong a közvélemény s mintha senki sem értené, hogyan sikerült megint rosszul dönteni. Az intézkedés lényege egyrészt,…..
anickmárlétezik 2017.06.13 15:57:45
@Muad\\\'Dib: "orvosi értelemben problémájuk van egy tárgy teljesítésével"
Ez NEM, hangúlyozom, NEM orvosi probléma.
Az előző hét kiemelten legfontosabb eseménye az Opera Mini 5 első bétájának megjelenése. Annál is inkább, mert előzetes sem érkezett. A mulasztást a mai napon pótolták a fejlesztők. Noha számos javítás, változtatás került bele, egyáltalán nem nevezhető forradalminak.…..
Engem teljesen váratlanul ért a Twitteren megjelent rejtélyes üzenet, miszerint hamarosan ismét érkezik valami az Operától. Jelenleg semmi meglepetésre nem számítottam, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok. Szerintetek mi lehet? A megoldás folyamatosan áll össze, ahogy újabb betűket…..
anickmárlétezik 2009.09.18 13:28:02
anickmárlétezik 2009.09.18 14:55:30
Egyszer minden eufória véget ér, és visszatérünk a dolgos hétköznapokba. A végleges Opera 10 keddi megjelenése sem kivétel ez alól, bár ma nem feltétlenül számítottam új előzetesre. Bizonyára kitaláltátok már, hogy mégis érkezett egy friss verzió. De mi is ez…..
anickmárlétezik 2009.09.05 11:18:57
@magampista: köszi, de nemlátok semmi barnát rajta :))))
Alapesetben a weboldalakon nem tudunk billentyűzettel pl. szöveget kijelölni, csak egérrel, a kurzort csak űrlapokba lehet tenni. A weblapon navigálni csak a linkek között lehet a Shift + nyilak segítségével (amelyek a linkek térbeli elhelyezkedése alapján mozog), vagy a Ctrl + fel/le…..
Az új Opera ikon? Mostanában az Operánál serényen dolgoznak a második béta verzión, így az eddigiek alapján nem az a meglepő, hogy ma újabb előzetessel gazdagodtunk, hanem hogy erre majd' egy hetet kellett várnunk. Szerencsére megérte, mert ismét számos változtatásnak…..
anickmárlétezik 2009.07.12 13:04:00
@ZeGa: aha szokta volt csinálni. de ha magára hagyom a drágát egy 20-25 percre, akkor utána csak a feladatkezelőveltudom lelőni,még menyitni se tudom akkor
anickmárlétezik 2009.07.12 15:14:12
@penge™: kösz, mindig tanul az ember :)
Itt a Magyar Opera blogon is több cikk született már a tartalomszűrésről, hétköznapibb nevén reklámblokkolásról. Az Opera ugyanis több ilyen képességgel is rendelkezik ezek közül a legismertebb az URL alapú tiltólista, azaz az urlfilter.ini fájl. Bár a jobb kattintás, Tartalom…..
anickmárlétezik 2009.07.09 18:25:39
Mármint egyrészt az eltelt időt (hiszen ismét hétvége jön), másrészt a buildszámot tekintve. Ez utóbbi ugyanis éppen hetet emelkedett (Windows alatt), és a bejegyzés szerint már nem vagyunk messze a végleges változattól. Az utóbbi időben nem is heti, hanem inkább félheti…..
anickmárlétezik 2009.07.04 19:39:59
@ZeGa: nekem összemennek a fülek. plusz gomb? hát nem annyira szép, az biztos :)
Az utóbb hét napban a mai már a harmadik előzetes - a fejlesztők igencsak belehúztak. A javítási lista nem túl méretes, de szerepel benne pár bosszantó hiba is, amik tehát szerencsére ki lettek javítva. Az egyik ilyen a keresőmotorok szinkronizálhatatlansága, ami némi szerver…..
anickmárlétezik 2009.07.01 14:18:51
@Lali_: kicsit off, meg iylenek, de hol tudnék tőled kérdezni a MyOpera oldalonélevő blog-ról? köszi előre is
Az Opera most az utolsó pillanatig húzta a beépített szövegek lezárását, így a fordítás nagy részét csak nemrég tudtam befejezni. Most viszont már egy olyan verziót tudok adni, amelyik elég közel áll a véglegeshez. Ez frissebb, mint ami a legutóbbi előzetes telepítőjében…..
anickmárlétezik 2009.06.25 20:07:34
A Desktop Team mai bejegyzésének tanúsága szerint már nem kell sokat várnunk végleges 10-es változat megjelenésére. Csak remélni tudom, hogy nem egy újabb "előzzük meg a Firefoxot" verseny szemlélői vagyunk. Mindenesetre a fejlesztők azon dolgoznak, amin ilyenkor szokás: hibákat…..
Eljött hát a nap, amikor is bemutatásra került a nagy titokzatosság-övezte új Opera funkció, az Opera Unite. Ez nem csak egy egyszerű szerveralkalmazás, sokkal több lehetőséget nyújt ennél, és egy API-t amivel további hasznos funkciók fejleszthetők. A kipróbálásához le kell…..
anickmárlétezik 2009.06.19 19:38:16
@Lali_: még egy kérdés :-)) na, most már át tudom írni a fülek szövegét, azonban, mikor szerkesztem, 6 fül van, mikor mint vendég nézem a saját blogot csak 5 jelenik meg. Ez miért van?? köszi
anickmárlétezik 2009.06.20 10:01:44
@Lali_: több fület átírtammár, pl. a Blog-ot Bemutatkozásra, az Archivum-ot Aktuális hírek-re, a Barátokat is Munkatársainkra na és pont ez nem látszik, a Munkatársaink, csak akkor, ha bejelentkezek, látogatóként nem.
Majdnem pontosan fél évvel az első alfa változat megjelenését követően a mai napon az Opera kiadta a következő generációs böngészőjének béta változatát. Noha a 9.64 óta nem mutattak be nagyon komoly újításokat, számos hasznos és régen várt funkció kapott benne helyet, ami…..
Mióta kiderült, hogy az Opera 10 tartalmazni fog helyesírás ellenőrzőt, ezt a pillanatot vártam... Az első változatok ugyanis remekül tudtak angolul, de ez mit sem ér, ha én magyarul szeretném képernyőre vetni a gondolataimat. Vagy éppen ezt a cikket. Azonban a funkció nehezen…..