Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jürgen baromartz

0 bejegyzést írt és 2345 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
James Bond régebb óta köztünk van, mint ameddig a hidegháború tartott. Két tucat filmje mellett nem beszéltünk még a kismillió utánzóról és a hatását mutató kémfilmek özönéről, amik azóta is kiapadhatatlanul érkeznek. A Bond-láz más filmsorozatokat is elkapott, a Fantomas visszatér és A magas szőke…..
jürgen baromartz 2019.06.01 09:19:13
@felső határ nincs: Szerintem is gagyik a Bond-filmek, nem is tudnék értük soha rajongani. Az Aranyszem viszont az önmaga jogán is egy tök jó film, örülök, hogy a post szerzője az első helyre rakta, mert ott van a helye.
Igaz, valószínűleg ő sem így tervezte, de tény, hogy szakmailag egy perc alatt jobban lealázta a konzervatív újságírást, mint a teljes ellenzék az elmúlt 9 évben. Az oroszoknak éppen a hazáját áruló Strache videók elemzésével nyitott az eheti Keménymag, benne vitathatatlanul a konzervatív újságírás…..
Igen, mostanában sűrűbben voltak/vannak adások, és ezt köszönjétek I. Gyula pápának, aki időszámításunk szerint 350-ben be akart tartani az év végi pogány ünnepeknek, ezért elrendelte, hogy a Megváltó születésnapja december 25. legyen, hogy aztán az erről való megemlékezés összefonódjon ajándékozós…..
jürgen baromartz 2018.12.27 14:49:22
Az év egyik legmenőbb ladás-krúzolós videóját hozták össze Tolnai Márkék! Sokat kellett várni egy hasonló anyagra, de így utólag minden túlzás nélkül kijelenthetjük: megérte! A videóklipp főszereplői Turcsik Tamás és 2107-ese, mellyel a szokásos szilveszteri hungaroringi autós évadzárón indulnak…..
jürgen baromartz 2018.12.20 22:18:04
Az Aranyélet második évada nem olyan volt, mint az első. A sok akció, az új történetszálak és a 80-as évekbe visszarévedés nem aratott osztatlan sikert. Így aztán kevesebb akció és több magyar valóság uralja a sorozat harmadik és egyben utolsó évadát...
jürgen baromartz 2018.10.22 11:31:10
@Zorba the Geek:

Figyelj, ezek mind apróságok, ha tekintetbe veszed azt, hogy a harmadik évad teljes cselekménye arra épül fel, hogy a szereplők nem bírnak nyugton megmaradni a picsájukon és kivárni azt a pár hónapot, mire tonnaszámra ömlik a della.
jürgen baromartz 2018.10.22 13:50:31
@Zorba the Geek: @beta wilson:

És az milyen, hogy a kiscsaj gyakorlatilag bizonyítékot gyárt saját maga ellen a kuplerájban (amit aztán az égvilágon semmire nem használ fel), a pálfordulása után meg egy rakás inkrimináló cuccot otthagy egy sporttáskában a faszijánál? WTF??? :D
jürgen baromartz 2018.10.22 14:17:59
@kódex:

Értem, mit mondasz, de azzal nem értek egyet, hogy egy gengszterfilmben, vagy akár egy kommersz sorozatban se volna semmi keresnivalója az aktuálpolitikának. Miért ne, ha JÓL van megcsinálva? (Inkább ez a baj: nagyon kevés az annyira tehetséges író nálunk, aki erre képes lenne.) A baj nem is azzal van, hogy "kétharmados" piacról élnek a készítők, hanem azzal, hogy egy túl szűk piacról élnek, ami nagyon-nagyon kevés olyan potenciális nézőt foglal magába, akik egy többé-kevésbé azonos identitásból és egységes szociokulturális közegből származnak. Ebben a sorozatban nagyon kicsi kanállal mérték a magyaros fehérgalléros bűnözést, de szerintem már ennyi is elég ahhoz, hogy egy "szerencsésebb történelmi fejlődésű ország" polgára számára teljes nonszensz legyen az egész. (Pl.: felvásárolják egy sajtótermék komplett szerkesztőségét csak úgy, aztán a főszerkesztő eladja a seggét a rosszfiúknak? Mi van?) Az USA-ban ehhez képest Oliver Stone, köszöni, kiválóan megél a szájbarágósan aktuálpolitizáló filmjeiből, mert ha egy 50 milliós kurzusnak nem is tetszik egy adott filmje, ott van egy másik 20 milliós kurzus, amelyiknek meg igen, és ez bőven eltartja a filmjeit. Ilyen a 9 milliós anyaországi, és összesen 15 milliós kárpát-medencei magyarságra építve lehetetlen.

Ha nem is erre reagáltál konkrétan, én azt igyekeztem kiemelni ebből, hogy sokan marhára odavannak az ilyen "odaszúrásoktól", mert nem vagyunk hozzászokva egyáltalán ahhoz, hogy bárki be merne szólni az aktuális hatalomnak akár egy icipicit is emiatt a durván kontraproduktív függés miatt, amit korábban említettem. Amikor meg nagy ritkán mégis sikerül hozzáadagolni némi ilyet egy-egy filmhez (csepegtetővel, nehogy bárkinek baja essék), akkor rögtön éljenez hozzá egy csomó ember, hogy micsoda tökösség, micsoda társadalomkritika! Ugyan már, ez nagyon messze van attól.
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
Mind tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor adást készítünk korunk egyik legnagyobb hatású és legnagyobbat bukott játékfejlesztőjéről, Peter Molyneux-ról. Csak azt nem tudtuk, hogy annyit pofázunk majd róla, hogy azzal rekordot döntünk - ugyanis bőven két óra fölött fejeztük be a beszélgetést…..
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
jürgen baromartz 2018.09.19 19:37:57
@mbm: Én sem, de remélem, benne van, hogy "kinyitom a liftaitót".
Az EP-szavazás utáni első, minden tekintetben és értelemben nívódíjas Tények lesz az a műsor, amit oktatni lehet majd mindenféle tévés meg újságírói iskolában/szakon, hiszen iskolapéldája annak, hogyan kell propagandahíradót gyártani. Persze még az is lehet, hogy tényleg oktatni fogják, de pont nem…..
Noha a közmédia azt állította, hogy egyszerű német járókelőkkel beszélgetnek a riportereik arról a Híradó március 20-i adásában, hogy "elüldözik a németeket a bevándorlók", és arról, hogy "egyre több német mondja azt, hogy nem akar egy társasházban élni a bevándorlókkal", az RTL Klub hírműsora…..
MICHONNE Búsan brummog a nagybőgő, ilyen szomorú dallamok tán csak Frodóék pokoljárását kísérték a mordori kertek alatt. De van ám oka Grimeséknak is az orr lógatásra: legnagyobb fiuk odalett, az otthonukat porig égették, az új lakók személyében néhány zombi ténfereg csak…..
A Sorozatwikinek adott interjút Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója, és ebben sok más mellett (pl. a Piramis nem lopás, de nem mondják meg, honnan van; jön a Taken sorozatverziója; lesz még Ninja Warrior a TV2-n; a jósműsorok NEM VERIK ÁT A NÉZŐT; terveznek valami egzotikus műsort - ha minden…..
Hol ér véget az olcsó szórakoztatás, és mikortól nevezhetünk valamit műalkotásnak? A kérdés megválaszolása ilyen általános megfogalmazásban messzire vezetne. Már Leonardo da Vinci Vitruvius-tanulmánya is azt a kérdést feszegette, hogy hol húzódik az alkalmazott tudomány és a művészet határa. Az…..
A fenti, üvöltözős, toporzékolós numetálba oltott popzenével igyekszünk majd helyt állni az idei Eurovíziós dalversenyen. Az AWS tulajdonképpen kegyelemkenyéren jutott tovább a közönségszavazós szakaszba, hiszen a szakmai zsűri a nyolc döntős (AWS, Dánielfy Gergely, Heincz Gábor Biga, Horváth Tamás,…..
Tegnap írtam a Valami Amerika 3.-ról, meg is kaptam a szokásos mantrát miszerint nekem semmi sem jó. Ez olyannyira nem igaz, hogy sokakkal ellentétben úgy gondolom, nem csupán jó filmek, egyenesen világraszóló munkák készültek a rendszerváltás óta itthon. Lássuk a listát! Csinibaba Ez nem csupán…..
Egy régi BBC-felvétel sokkolja ezekben a napokban az internetet. A beszélgetésben az egyik frissen megválasztott parlamenti képviselőnőt kérdezi mai szemmel nézve meglehetősen sajátos módon a riporter...
Rögtön úgy indult az év, hogy a videojátékok negatív kontextusban járták meg a mainstream sajtót. Történt ugyanis, hogy a WHO betegségosztályozási rendszerének új bétaverziójába bekerült a videojáték-függőség viselkedési zavar. Erre az elhivatott gémerben rögtön beindulhatnak a védekezési és…..
jürgen baromartz 2018.02.01 00:36:14
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..
Mai műsorunk tartalmából: -  Visszaadnám az eddig fent lévő kipufogót, de az a helyzet, hogy nincs mit visszaadni...-  Ha az én vezérműtengelyem lenne, fél napig dolgoznék még rajta, de mivel a tiéd, tegyük csak bele!-  Meglesz ám ez, ne aggódj, csak most épp fogalmam sincs, hogy mi van. De…..
jürgen baromartz 2018.01.13 17:26:51
Jövő héten karácsony (vááá, még nem vettem senkinek semmit), jönnek az ilyenkor szokásos évizéi-listák, értékelések, besztofok. Mi is hozzátesszük a magunkét, a retróságot időszakosan megszakító kurrensebb Checkpointok közül jön egy újabb, ezúttal az idei játékfelhozatalt csócsáljuk, illetve…..
jürgen baromartz 2017.12.13 18:15:58
@Cvd: Az egy tudathasadásos Sixx one man show-ja lenne.
Van az úgy a techpiacon, hogy mire a kutatómérnökök összeraknak egy prototípust, a piaci klíma már nem kedvez az adott terméknek, és még a megjelenés előtt lelövik az egész projektet. A videojátékipar tele van ilyen sztorikkal, olyan sok soha meg nem jelent konzol volt az évtizedek során, hogy simán…..
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
Emlékeztek a tavalyi Pixelconra, amin fárasztó szóvicceket és vetélkedőt prezentáltam? Na, az idein sokkal jobb lesz; ha még nem tudnátok róla, jön John Romero, az id Software legendás fejlesztője/rocksztárja, egyebek között a Doom I-II alkotója, Icon of Sin személyesen. A rendezvény részletei a…..
jürgen baromartz 2017.11.09 20:47:37
Ez van, nincs mit szépíteni a dolgokon, 2017-ben az, amit a TWD a nyolcadik évad premierjében megmutatott, nem sokkal innovatívabb, érdekesebb, modernebb vagy izgalmasabb, mint egy Helyszínelők-epizód, és nagyjából annyira kiszámítható, mint a Zsaruvér, amiben Tom Selleck bajsza mindig a legjobbkor…..