Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belac++

2 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég a CERN csendesen lehozott egy hírt, hogy a világon először sikerült antihidrogén-nyalábot előállítani. Az állandóan a Higgs-bozonról szóló hírek tömkelegében ez nem kapott akkora publicitást, pedig az a tény, hogy antianyag létezik legalább annyira fontos kérdéseket…..
belac++ 2014.02.15 10:28:54
Alfa137: első tipped a detektálási módra korrekt. Itt egy cikk, ami kicsit többet leír erről a dologról:
www.nasa.gov/mission_pages/chandra/news/08-160.html

Forceracer: Hogy honnan tudjuk, hogy a világunkban több az anyag: a Földre érkező kozmikus sugárzásból jövő részecskék több mint 99 százléka anyag részecske (főleg protonok). Ha nem az lenne, akkor detektálnánk az annihilációjukat. Távolabb tekintve a fenti cikk leírja, hogy a NASA Chandra űrteleszkópjával ütköző galaxiscsoportokból kijövő sugárzás spektrumát vizsgálták. A belinkelt cikk közlésének időpontjáig nem találtak a talált esetek között olyat, ami anyag-galaxis és antianyag-galaxis ütközésével lenne konzisztens. Ebből következhetne az, hogy akkor az általunk látható világban anyag-dominancia van. De van egy olyan probléma is, hogy ha az Univerzum gyors tágulása során ezek az antianyag-galaxisok távol kerültek az anyag-galaxisoktól, akkor ez a módszer még elvileg nem zárja ki az antianyag-galaxisok létezését.
A Dal harmadik elődöntője hajszálpontosan ugyanolyan volt, mint az előző kettő, az indulók nem túl nagy meggyőződéssel énekeltek jobb, de inkább rosszabb, vagyis pontosabban fogalmazva unalmas, avítt, elcsépelt alapokra felépített, egyértelműen slágernek gyártott nótákat.…..
belac++ 2014.02.09 14:40:48
(A kép: Leander Kahney - The Cult of Mac) Nos... igen... én is... én sem kerülhettem el a sorsomat.  Leszögezném az elején, hogy a történet nem Magyarországon játszódik. A dolog úgy kezdődött, hogy másfél éve kaptam az új cégnél új gépet. Hordozható, könnyű gépet…..
(Nem)lokális emberek A Dal... 2014.02.09 14:08:29
Ez egy szubjektív, fikázó bejegyzés lesz A Dal című produkcióról, ami az Eurovíziós Dalfesztivál (ED) magyar küldöttjét hívatott kiválasztani. Előre leszögezem, hogy én kifejezetten szeretem az ilyen éneklős-zenélős tehetségkutatós-dalversenyes műsorokat. Még A Dal…..