Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sendrov

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1890. Két ainu nemzetiségű nő a népükre jellemző ajaktetoválással. Az ainuk elsősorban Japán legészakibb szigetein és az orosz fennhatóságú Szahalinon és Kuril-szigeteken élnek. Történelmük szerint a japánok megjelenése előtt már legalább félezer évvel már a térségben voltak. A nők is könnyen…..
1920. Benzinkút Stockholmban a Julikullenen. Manapság ÍGY fest..
Sendrov 2023.04.19 11:34:53
@fareszjó: Ha érdekel a Titanic története, akkor javaslom Dr. Balogh Tamás profi, konteó mentes, történelmi tényekre és rengeteg kutatómunkára alapuló kronológiai összefoglalóját. Ennél jobb és frissebb írást szerintem most nem találsz magyar nyelven: hajosnep.blog.hu/2023/04/15/a_titanic_kronologiaja
1917. Osztrák-magyar hadsereg katonái lovaikat fürdetik az olasz fronton..
Sendrov 2022.11.10 14:46:51
@Fotósképző: A távcsőt hordó autó közepén, kétoldalt volt egy-egy menetes szár féleség, amellyel le lehetett "talpalni" a kocsit az aszfalthoz. Ezt egy másik képen láttam, amit persze most hirtelen nem találok. Ettől függetlenül rendesen beremeghetett, ha pl egy teherautó elhaladt mellette...
A mai válogatásba bizarr módon 5 jugoszláv fotó is került. 1896. Az Egyesült Államok első és azóta is egyetlen biciklis hadosztálya (25th Infantry Bicycle Corps). A montanai Fort Missoulában állomásoztak, a fotó a mammouthi Minerva Terrace-on (Wyoming) készült..
Sendrov 2022.10.10 11:10:42
@queenagi: Volt szerencsém a Hoa Hakananai szobrot élőben is megtekintenem a British Museumban. Bevallom, hogy az említett intézményt bejárva nekem is eszembe jutott, hogy a rengeteg gyönyörű műtárgy és kincs a világ minden tájáról "tudományos céllal" lett összerabolva. Egyébként maga a szobor nem olyan rettenetesen nagy. Max 2,5 m lehet, de csalóka, mert egy nagy állványon van kiállítva.
1920. Egy indiai maharadzsa lánya az általa elejtett leopárddal..
1952. Riporterek és fotósok figyelnek egy atomrobbantást a nevadai kísérleti telep közelében ..
Kedvelt sorozatunkat igyekeztem kissé megújítani e héttől. A Napi érdekes első fotója mostantól a sorozatban talált személyes kedvencem lesz, a képaláírásokban pedig mindig lesz egy kérdés azoknak, akik szeretnek a fotók hatására turkálni kicsit a neten. Remélem örültök :) Akkor hát tessék az e heti…..
1932. Viljami Hautaviita, finn katona mutatványa két puskával..
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
Sendrov 2020.11.30 15:19:27
@bioLarzen: Rendben, igazad van. Valóban felesleges volt odaírnom, hogy beállított kép, hiszen nyilvánvaló.
Sendrov 2020.11.30 15:39:20
@pitcairn2: Igen, azokban az időben nagyon sok család járt rosszul, sokakat ért veszteség. Én egyszerűen csak nem fogadom el, ha az ehhez hasonló borzalmakat a múltban vagy a jelenben bármilyen ideológiai, politikai vagy más indokkal "megmagyarázzák". Beregfyvel (vagy legyen Berger) kapcsolatban is inkább arra céloztam, ha valakit sérelem vagy tragédia ér, az nem jogosítja fel arra, hogy ő is tragédiát vagy fájdalmat okozzon. Oké, tudom, hogy ez egy valóságtól elrugaszkodott álláspont, mert az ember egyszerűen nem ilyen. Bennünk van a bosszúvágy. De ez attól még nem helyes. Én pl. világ életemben tudatosan konfliktus és erőszak kerülő voltam (és vagyok is), bizony mégis volt rá példa, hogy visszaütöttem. Talán kissé álszent dolog, de engedtessék meg nekem, hogy szerény történelmi ismereteimre alapozva kijelentsem: ez a Beregfy Károly (ahogy a legtöbb nyilas, ávós, vagy a többi pribék) egy gazember volt!
Sendrov 2020.11.30 15:51:19
@pitcairn2: A "köpönyegforgató" pribék a legrosszabb fajta. Mindig azon az oldalon csahol, ahol erőt és támogatást vél ahhoz, hogy meg tudja valósítani saját önigazoló idióta hatalomvágyát. Egyszerűbben: gerinctelen.
Nagymamám mesélte, hogy volt a falujában olyan ember, aki kibukott az elemi iskolából, soha nem szeretett dolgozni, csak kötekedni. Később ugyanez az ember nyilaskeresztes karszalaggal a kezén ütlegelte a korábban őt lenéző falusiakat. A háború után ugyanezt folytatta, csak immáron hithű kommunistaként, vörös karszalaggal.
1905 körül. Engedély nélkül dolgozó, letartóztatott prostituáltak a cári Oroszországban..
Sendrov 2018.01.08 09:21:33
@chepunk: De igen. Helyesebben annak egy korai változata az LTL. 1935-ben 24db-ot vásárolt a csehektől Peru, mert akkoriban modern harckocsinak számított és ár-érték arányban is verhetetlen volt.
A vicc az, hogy ezek a tankok az említett 1941-es perui-ecuadori háború után még több min 50 évig maradtak első vonalbeli szolgálatban Peruban. :)
A tavalyi év vége felé, a karácsonyi szezont megelőzően érkezett meg a Tesco polcaira egy új, mondhatni saját márkás elektronikai termékcsalád, mely Op3n Dott néven kínál(t) tabletet, okostelefont és fit band karkötőt. Az új jövevényeknek elég gyorsan híre ment, tekintve, hogy meglehetősen jó áron…..
Az alábbiakban megosztjuk az érdeklődőkkel egykori tagtársunk - az egyesület munkájában való aktív részvéltelre ismét jelentkező - Dénesi Ildikó levelét, amelyben előre jelzi előkészületben lévő új könyve, az ADMRIAL GRAF SPEE-ről és Hans Langsdorff-ról szóló regény -…..
Kedves Olvasóim!Megjelent az új cikkem a GyártásTrend magazinban. Az SS Bremen német óceánjárón szolgáló postarepülőgépekről szól, illetve a két világháború közötti óceánjáró-hidroplán együttműködésről. Jó…..