Regisztráció Blogot indítok
Adatok
:)muldör

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leborulok, zokogok és megadom a trollkodás brilliánsokkal díszített aranyfokozatát. Hogyan piszkíts bele egy japánautó-találkozóba. Hiszen éppen mindenki fotózza a wankeles RX-7-est, aztán a következő pillanatban... (A videóért köszi Eckhardt Balázs cimborámnak.) ..
  Egy ideje nem nagyon volt mit ügyködnöm az autón, de a katalizátor (már a közelben) csere új lökést adott némi barkácsolásnak. Először is a katalizátor csere miatt az egész elejét szét kell szedni, jobban, mint az osztómű cserekor kellett. Mivel 182.000km főként városi…..
:)muldör 2013.11.28 18:12:25
Hello ismét!

Jó régen jártam itt.
Meg van még a gép?

Az enyém eddig nem produkált hibát a vételkor ismert kisebb bajokon kívül, de most elkezdődött és egyre tolakodóbbá válik a kardán vibráció. (minden jaguár fórum egyik kiemelt témája).
A márkaszerviztől kétszer kértem árajánlatot (másodszorra még a service bulletin-t is csatoltam) mindkétszer ígérték, hogy küldik, de semmi egyéb reakció. Majd kértem alkatrész árajánlatot a bulletin-ben felsoroltak szerint, kódokkal, stb, szintén semmi válasz.
Érdekes marketing megközelítés...
Van egy ügyes szerelő barátom aki már sok BMW x-drive-on, Mercedes 4-matic-on és egyebeken túl van. De nem tudom mekkora kihívás vajon az X-type-on ez a probléma. Mire kell odafigyelni a leírtakon kívül? A gyári szerviz utasítások nem mindig megbízhatóak (ez is érdekes, de így van).

Illetve most a nagy hidegben valami nem tetszik neki. Eddig a motor úgy járt mint a doxa, most viszont elkezdett alapjáraton dadogni. Annyira, hogy mikor figyelgettem mi a fene lelte, majdnem leffulladva még a fények is ki-ki aludtak. Na több se kellett a computernek, azóta indításkor írja a DSC system failure hibát. Ahogy olvastam, ezt ilyen "áram kimaradás" is okozhatja.

Hamarosan megy a "szanatóriumba", de hogy honnan szedem össze majd a szükséges alkatrészeket (főleg a vibrációra gondolok) még nem tudom.

Ha esetleg vannak tippjeid, hogy ne ez teljen hónapokba, köszi előre is!

Üdv,
:)muldör
TComment Ilyen egy sportos autó 2013.11.27 06:15:00
A sportosság és a vezetés élménye azok a frázisok, amelyektől a gyártók eladásokat remélnek. Meg tudjuk fogalmazni, hogy milyen egy sportos autó? Megpróbáljuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
   A váltóm elkezdett akadozni, olyan volt, mintha a kuplung fellevegősödött volna.   Kuplung légtelenítéssel kezdtem. A légtelenítő csavar a váltó tetején van, a váltótartó bak mellett benézve a fekete sapkája látszik. No ezt házilag nem lehet jól…..
:)muldör 2013.05.17 11:42:28
Szia,

Nagyon nagyon köszi a részletes információkat, nem is számítottam ennyire.
Az autó kevés futásához természetesen vagy egy sztori de ezeket soha nem szoktam elhinni. "28.000 Km-rel vették 2007-ben, mert az akkori ügyvezető jaguart szeretett volna, de most a diesel audikat használják, ezt csak néha vették elő reprezentatív célokra. Nagyon ritkán használgatják hogy ne csak álljon de nincs értelme fenntartani a magas költsége miatt, így szabadulnának tőle." Ezt így töröltem is a memóriából, nem befolyásol, csak a tények érdekelnek.

Egy gyors próbautat tettem már vele, de holnap megyünk egy rutinos autószerelő barátommal jobban megvizsgálni.

Az én tapasztalatom:
A motor könnyen indult, szépen jár mint a doxa, - de hát nekem dieselem van, szóval ez lehet akár szubjektív :)
Lényeg, hogy semmi nem oda illő hangot nem hallani.

Meglepett az ereje, pl. egy nem rég próbált 260 lóereős mazda6 mps-nél meggyőzőbb volt, pedig papíron az a gyorsabb (persze a turbo más világ) de akár pl. a 3.2 mercedesnél is jobban tetszett. Nagyon agilis, kellemesen agresszív karakter, jó érzés volt minden méter. Na itt indult a rózsaszín köd, amit elkerülendő kezdtem érdeklődni, nehogy falnak menjek.

A kuplungot viszont teherautósnak éreztem, nem egy műszer, nehéz megszokni hol is fog, mert elég határozott lábat igényel. Mintha túl erős rugó húzná vissza :)
Ezért felhívtam egy jaguár szervizt, lehet-e ez probléma. Ők rögtön megnyugtattak, hogy minden x-type ilyen. Kicsit mégis szkeptikus vagyok, mert az én autómon is határozott minden pedál, de a kuplung nem ennyire.

Szóval odafigyelünk a leírtakra, köszi még egyszer, nagyon nagy segítség!

Üdv,
:)muldör
Belsőség India odavág 2009.09.22 18:00:00
Kicsit untuk már Frankfurtban a grammperkilométeres hófehér autókat. Ennél csak a „nem létező villanyautók” rovat volt borzalmasabb, mert ugye más dolog kiállítani egy példányt, hogy csinos lánykák dugdossák a konnektorba, és más dolog gyártani. Viszont az a cég,…..
Lenyomtuk egész Európát, nnna. Még hogy olyanokat mondanak ránk, hogy lassú mifelénk a fejlődés. Sztálin és Rákosi pajtás ütemesen tapsolva ünnepelné népünket, ha látná e szép eredményeket, kár, hogy nem lehetnek itt, közöttünk. 77,4 százalék, ízlelgessük e nagy…..
:)muldör 2009.09.18 18:04:12
@Mk412: vagy mert update kaján él :D
:)muldör 2009.09.18 18:12:25
@Darren79:
és vastag végkielégítést, és adómentes pótlékokat ha jó helyen vagy jó időben. Az felsoroltak meg éhbérért bohóckodnak, pedig oda kéne fizetni a nagy összegeket.
:) Talán most elindul a lavina, legyünk bizakodóak.
Belsőség Ahol a jó ízlés lakik 2009.09.16 14:04:00
Egy vállalkozás általában az emberi lét apró kérdéseire ad pénzzel megfizethető választ. A németországi Mansory úr azoknak kínál menedéket, akiknek már gáz, ha csak egyszerű Rollsuk, Bentleyjük, Astonjuk vagy Ferrarijuk van. Ilyenkor elzarándokolnak a Mansoryhoz egy…..
Belsőség Eladásra összetákolva 2009.08.06 06:45:00
Mekkora találmány is a leállósáv! Állunk az M0-áson. Forr a víz, illetve a nyomás miatt forrpont felett feszíti a rendszert, ami önmagában nem lenne baj. Viszont mégiscsak beleugrott az autóba kétszázezer forintnyi alkatrész és pár hétnyi munkaóra. Ráadásul vízforralás nem…..
:)muldör 2009.08.06 12:59:59
:)muldör 2009.08.06 13:22:53
@WAKDS: :) lényeg, hogy szép lesz. Nekem tetszik amit csinál, nem jönnek be a régi "puskos" gumik. 20" :) Amúgy nem mindig króm, csak aminek jól áll. De hát ki mit szeretne... Azzal sincs baj, ha valaki ragaszkodik az eredetiséghez. Amúgy csak tréfaként böktem ide. 1 hét alatt itt nem csinálja meg itt egy csapat sem.
:)muldör 2009.08.06 13:24:12
Én vagyok hülye, vagy a tükör görbe? – néha már-már kételkedem épeszűségemen, képes vagyok felhúzni magam olyan dolgon, amit máskor észre sem vennék, kósza gondolatfátyol lenne csak szürkeállományom (feltéve, ha van ilyen) redőin. Az utóbbi hetekben azonban van egy…..
:)muldör 2009.04.03 12:53:56