Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chariot33

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban rengetegen megosztották Gődény György álhírét amely szerint a WHO megerősítette volna, hogy a "COVID nem veszélyesebb mint az influenza." A valóságban annyi történt, hogy a WHO legújabb becslése szerint a Föld lakosságának kb 10%-a fertőződőtt meg eddig a vírussal. Csak ennyit…..
Chariot33 2020.10.15 10:26:39
@Anita Szabo: Amit ír a konkrétan hazugság. Bármilyen alapbetegségi van/volt az elhunytnak akkor számítják bele a Covidos halálesetek közé, ha pozitív a tesztje ÉS tüdőgyulladás +ennek kövezkezményeibe, halt bele.
Legutóbb azt vettük szemügyre, hogyan lehet dezinformációkereskedelemből törvényesen kifejezetten szerény hasznot termelni. Azonban ha az ember kicsit tágabban értelmezi az erkölcsöket és hajlandó a törvényeket megkerülve használni a bejáratott dezinformációforrásait, sokkal csinosabb összegekre is…..
via GIPHY Olvasónk és a másfél éves Nikonja egy jótállási helyzetbe keveredett. A szerviz először nem talált hibát, majd a második körben közölte, hogy megvan, de nem garanciális. A Nikon a szervizre mutogat, majd elhallgat.  Elromlott a 18 hónapja vásárolt, középkategóriás Nikon D7100-as…..
Chariot33 2020.03.17 17:15:46
@pitypanglepke: Az első kör után azt állították csak szoftveresen állítgatták, és "nem látták hibásnak". Utólag azt állítják, hogy a beázás okozta hiba olyan alattomos, hogy biztosan azokban az órákban, amikor épp vizsgálták nem látszott. De tényleg, ez a magyarázat. A hiba létezett, mikor bevittem, létezett, mikor visszakaptam, a helyi szervizes megerősítette, és létezik azóta is. CSAK azokban a perecekben nem látszott, amikor az amúgy cseh szerbízben bevizsgálták! Aztán amikor másodszorra ismét megkapták végre szétszedték s akkor találták meg a beázás okozta korróziós nyomokat.
Chariot33 2020.03.17 18:01:57
Sokkoló szalagcímek, egymásra licitáló médiumok. Az idei koronavírus járványt legalább két témában fogják tanítani a jövőben: az egyik értelemszerűen az epidemiológia (járványtan), a másik viszont egyértelműen a média és PR területe lesz. És nem vagyok benne biztos, hogy a járványügyi hagyatéka lesz…..
Az elmúlt napok egyik legnagyobb meglepetést keltett, fővárosi vonatkozású híre az volt, hogy – mint Tarlós István főpolgármester bejelentette -,  a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa döntése alapján  el kell bontani a Nyugati téri felüljárót. A hivatalos indokolás szerint a főváros szakadatlan…..
Március 10-én az Allee mellett megrendezésre kerülő Nagy Budapesti Palacsintafesztiválon járt a kis a csapatunk. Az időjárás nem volt éppen kegyes hozzánk, esett az eső és fújt a szél, de így is megérte, borzasztó jókat ettünk. Az egész napot ott kellett volna tölteni, hogy a lehető legtöbb kaját ki…..
Évek, de talán évtizedek óta mérgezik a józsefvárosiak földjét, vizét, levegőjét. Egy vegyiüzem az elkövető, de Kocsis Máté és Sára Botond a cinkosuk. Több mint 15 hónappal ezelőtt robbantottam ki a botrányt, amikor a Tisztviselőtelepen évek óta "megszokott" bűz elviselhetetlenné fokozódott, többen…..
Sokan nem tudják, hogy a Paks 2-t építő orosz állami kriptocég, a Roszatom nemcsak arról híresült el, hogy az ő létesítményük okozta minden idők harmadik legdurvább atomkatasztrófáját. Utoljára tavaly volt náluk Európában mindenütt érzékelhető, de rejtélyes üzemzavar,…..
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Chariot33 2018.04.25 22:16:01
@ostvan1:
Elbeszélünk egymás mellett IMHO. Ha és akkor, ha a végtelenül ostobán megtervezett mosóból kiszökő hidrogén és a környező levegő alkotta durranógáz elegy berobbant volna, akkor az a mosó tartály kb 14/1/3-át vitte volna szét. nyilvánvalóan nem lett volna leolvadás, satöbbi nukleáris katasztrófa, épp csak lett volna egy használt fűtőelem darabkákkal bőven meghintett üzemcsarnok, amibe ember soha nem léphetett volna be. Egy üzemcsarnok, amiben ott a reaktor, amit azóta se használhatnánk, és a súlyosan elszennyeződött belső tér tisztításán még tán azóta is vitáznának a szakemberek!
Rettentően bosszant az a narratíva, hogy a fűtőelem kötegek "széttörtek". Az egy cirkónium csövekből és ugyanebből az anyagból készült távtartókból álló, igen-igen tartós egység! Ahhoz, hogy ez "széttörhessen" alsó hangon 1500-1700oC kell, mert ez az ötvözet ott kezd el reagálni a vízgőzzel. Hogy azután "széttörhessen" Mint cirkon-oxid és hidrogén :). Ezért cinkes az egész magyarázkodás. Csak és kizárólag szerencsén múlt, hogy most nem fele üzemben működő és egy alaposan körbe szigetelt másik csarnok áll az ország közepén!
Chariot33 2018.05.04 12:42:05
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Kedves igen gyökér barátom!
Az ugye nem zavar, hogy az általad "hivatozott" adatok (pl.: ) tiszta cirkóniumra és nem a reaktor ötvözetekre vonatkoznak? ahol is a kialakló oxidréteg a ciszta fémmel ellentétben nem válik le a felületről az általad írt hőmérséklet tartományban? Amúgy meg, kb mindegy, hogy mennyivel volt ezer fok felett, volt hidrogén bőven és szerencse, hogy nem gyulladt be.
De mindegy is, nem tudom egy ilyen habzó szájú barommal minek is vitatkoznék? :(
„Annyira mérges voltam, hogy a temetőből egyenest a parkolóba siettem, mert féltem, ha tovább maradok, megütöm a lelkészt. Beültem a kocsiba, és sírtam, ez volt életem legrosszabb napja” – így fogalmazta meg gondolatait Matt Zoller Seitz amerikai film- és TV-kritikus, író a nagyapja temetése után a…..
Pár éve még luxusterméknek számított, mára szinte bárkinek lehet, ráadásul egyre több funkciót képesek ellátni a drónok. Szállításra, hadászati célra is készülnek persze óriás gépmadarak, de a halandó emberek igényeire is gondolnak – például a szelfizésre, de a tulajdonost követő drónok, vagy a…..
Chariot33 2017.12.05 10:59:07
Próbáld ki az uras, vagy nyugger-módszert vezetés közben! A módszer a következő:1.)   - Egy jól ismert útvonalon, ami lehet akár a napi munkábajárás útvonala is, taposd ki a járműved belét, miközben mérd az időt! A visszaúton ezt ismételd meg!2.)   - Ugyanezen az útvonalon haladj végig a járműved…..
Használhatatlan, rozsdás fényképezőgépet vettem egy sráctól félmillióért. Én szinte az összes fotós felszerelésemet használtan vásároltam, soha nem volt ebből baj, egészen eddig. Helyszínen megnéztem, kopásmentes volt, lőttem is vele néhány fotót, hibátlannak tűnt. Ezeknek a tükörreflexes…..
52 megapixel, 5x-ös zoom, élesség utólag, DSLR minőség, telefon méretben? Ez a Light L16...
Hosszú ideje nem volt már bejegyzés, de most a népszavazás kapcsán nekem is meg kell szólalnom. Ma már talán kicsit mindenki higgadtabb, és az eredmények tudatában mindenki boldogan hátradőlhet. Mindenki? Nos, igen, úgy tűnik, hogy - ilyen se fordult még elő sokszor - de minden…..
Nagy tételben venni sajtot mindig olcsóbb, mint hétvégén megvenni a heti adagot. Gyakran szembesülünk ugyanakkor azzal, hogy a nagy tételben vásárolt sajt megpenészedik, akkor pedig dobhatjuk is ki az egészet vagy legalábbis a nagy részét. Erre lehet megoldás a kockacukor. Dobj…..
Kiszivárgott, hogy a kormány ismét borsot törne a budapestiek orra alá. Betömné villanyautókkal a buszsávokat, különösen azokat, ahol az M3 metró felújítása alatt pótlóbuszok járnak majd. Egyrészt elrendelné a buszsávok megnyitását a villanyautók előtt, másrészt aki fel tud mutatni mondjuk 7-10…..
 Az önkormányzati tulajdonú, kéthetente megjelenő, ingyenes Óbuda újságot 73.000 példányban osztják szét a helyi lakosok között. Az, hogy eddig a Római-part tervezett átalakítása csak mínuszos hírként szerepelt ebben a lapban, nyilvánvalóan nem véletlen. Bús Balázs polgármester óvatoskodása teljesen…..
A Geekbuyingnál 99 dolláros Android 5.1.1 alapú miniPC gyártója ezúttal a Tronsmart volt. Kíváncsi voltam, hogy a múltkori Tronfy MX4-hez képest ez mit tud, hiszen ugyanaz a chipset van bennük. Négymagos processzor, nyolcmagos GPU, 2 giga RAM, 16 giga tárhely, SATA interfész, 3 USB port, gigabites…..
Chariot33 2016.03.10 13:33:33
@mrgergoke: Ennyi van seedelve asztali gépen i3 procival és utorrenttel, teljesen jól megy. Más kérdés, hogy valójában hány van egyszerre megnyitva feltöltéshez, ez max 10-12 szokott lenni. Viszont egy pc sokat eszik és már várom azt a gépet, ami kiváltaná!
Chariot33 2016.03.10 13:44:19
@mrgergoke: Megvárom! :)
Nem tudlak apának hívni, igazából megszólítást sem érdemelsz .... mert számomra csak egy donor vagy. Így alakult. Van apám, te meg biztosítod a zsebpénzemet. Ennél több miért kellene az életemből?   Nem tetszik? Azt tervezed, hogy így nem érdemlem meg és nem küldöd a…..
NemGogol Magyarország bukása 2015.10.05 12:35:43
Hieronymus Bosch - Szent Antal megkísértése Rendkívül eretnek és vérlázító dolog ilyesmivel manapság előhozakodni. Az őrültség azonban felszabadítja az elmét, és így kimondhatunk olyan dolgokat is, amelyek elsőre talán tényleg őrültségnek hangzanak. Pont most, pont ma,…..
Jómagam nem vagyok egy pálinka ínyenc, sőt teljesen laikusnak mondanám magam a témában. A legemlékezetesebb találkozásom az itallal, még tinédzser koromban történt, amikor is megvakultam pár másodpercre egy túl jól sikerült házi főzettől.  A fesztiválon természetesen ilyen nem esett meg; sőt, inkább…..
NemGogol A Semjén ereje 2015.08.13 12:42:00
Mk1 Vickers. Ezt a nagyon ellenálló és megbízható gépfegyvert 1912-ben rendszeresítették a brit és a francia hadseregben Elmondása szerint a kettes számú miniszterelnököt kizárólag nemes…..
Chariot33 2015.08.17 10:19:59
@Toadwart66: OK, ha nem pénzért írsz ilyeneket, hát lehetsz épp alapból idióta is. :( Mert amit írtál az
1. nem vicces, hanem nettó ostobaság.
2. Abból, hogy Semjén egy iditóta még nem következik, hogy minden cselekede is az.
3. Az általad leírtak nem sarkítják a valóságot, hanem durván meghamisítják. Az írásodban semmi, ismétlem semmi sincs, ami a valódi fegyvertartókat akár csak halványan is jellemezné. Bár ezt vagy te is tudod de vagy nem érdekel, vagy arra is lusta voltál, hogy utánanézz.
Röviden összefoglalva tartom, hogy ez az írás egy hulladék, hazug, megvezető valami. Lehet, hogy jó érzéssel töltött el, hogy ennyi baromságot leírtál, sőt közzé is tettél, de attól a baromság még az marad, ami.
Chariot33 2015.08.17 17:15:16
Tarlós István főpolgármester úgy akarja felépíteni a Római-parti mobilgátat, hogy figyelmen kívül hagyja a környezetvédelmi szempontokat. Ez több száz fa kivágásával jár és visszafordíthatatlan környezetkárosodást okoz. Emellett kezdeményezésére kiemelt állami…..
Chariot33 2015.06.17 14:22:03
@bölcsbagoly: Remekül tudsz csúsztatni, gratulálok. Állítólag törvénytelenül? Nem, nem állítólag. Ez a kiindulási pont. Azután. Vajon miért nem jó a jelenlegi védvonal erősítése, ami jóval kevesebbe kerülne? Igaz akkor a parton engedély nélkül építkezők nem állam bácsival fizettethetnék meg a védelmüket.