Regisztráció Blogot indítok
Adatok
speci78

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
13 éve egy Hermann Tilke nevű fazon építi a versenypályákat, már-már unalmasan. GALÉRIA!   Furcsa ilyet mondani, de a Forma-1-ben 1999-ben beköszöntött a jövő. A sorozat mindenható ura, Bernie Ecclestone ekkor kezdte kiszélesíteni a versenyt, behozni új futamokat, a térképen…..
Javasolnék egy kitűnő autót az államigazgatás, a közigazgatás és a többi, felsorolhatatlan mennyiségű állami szerv, hivatal, intézmény, hatóság, megszámlálhatatlanul nagy számú közpénzből fizetett vezetőjének. Tudom, valójában hülyeség "javasolni", hiszen…..
Belsőség Innen szép győzni 2010.06.16 07:13:39
Hihetetlen, de a Saab él. A saját szememmel láttam. Tényleg gyárt autókat, az új 9-5 pedig létezik, legalább húsz–harminc példányban. Sőt, vezettem is. Ilyen nem volt tizenéve: egy igazán jó Saab! Vélemények az azonos című írásunkról...
Kicsit megcsúsztam, bevallom, nem egyszerű itt az élet úgy, hogy laptopot, kamerát, fényképezőgépet, telefont és ezek töltőit, valamint meleg ruhát, váltás gatyát és az élethez szükséges csilliónyi biszbaszt hordok a hátamon. Ráadásul net sem volt, mert...hmm...kicsit…..
Belsőség Pista menni LeMans 2010.06.11 14:09:00
A nagy kérdés nem is az, hogy odaérek-e, hiszen a Peugeot szervezi az utat, ami mindig jó szálláshelyet és kellő törődést jelent, hanem az, hogy mennyire leszek netközelben ott, a helyszínen. Bár egyelőre még csak Ferihegyen ücsörgök és a mellettem szintén ücsörgő, csehül…..
Négy és fél misivel családi batárt keresünk, játsszunk most ilyet. A ringben a modern motoros Octavia, a régi négyhengeressel szerelt Octavia és a Renault Fluence, szintén egyhatossal. Vélemények az azonos című írásunkról...
speci78 2010.06.07 13:47:39
@náthásp: Jó kérdés. Azt én sem tudom, ezért volt ott: :)
speci78 2010.06.07 13:52:41
@Johhnyz: Nem feltétlenül. Az idei autóeladásokból az jön ki: végleg átrendeződött a piac a magasabb kategóriák felé. Igen sok a flottavásárlás, de emelett sok magánszemély vásárol kp-re (igen, még több meg hitelcsapdába került és azt nyögi sajnos...) Az idei átlagár meghaladja az 5 MFt-ot! A kisautók eladása nagyon visszaesett, én ezért is írtam, hogy ez igenis egy reális teszt, reális igényekhez ad segítséget. (Azon most már lépjünk túl, hogy a mesterségesen felpumpált piac harmadára esett vissza az elmúlt másfél évben és minden radikálisan megváltozott.)
speci78 2010.06.07 14:53:11
@Johhnyz: kifogástalan állapot, na az kérdés, mit takar. Hallani mindenfélét, érvek ellenérvek magánhasználat és céges mellett, én nem tudom, most hogyan döntenék. Ez az Octavia-széria nagyon jól sikerült, talán a legharmonikusabb a hasonló méretűek közül a VW konszernen belül. Hallottam már olyan pletykákat, hogy a mostani Skodák (Octavia, Superb, Jeti) túl jól sikerültek, és nagyobb a belső konkurencia, mint ahogy akarták, ezért a következő szériákat "butítani" akarják - de mondom, ez pletyka.
Itt az új Rammstein videó, ezúttal a Haifisch című dalra. A történet Till Lindemann énekes temetésén és az utána következő halotti toron játszódik. A klip vicces utalásokat tartalmaz az együttes korábbi videóira. A csapat végül jól összeverekedik azon, hogy végül kinek a…..
speci78 2010.04.24 19:51:04
@Bokortalan Lajtalan:
Igen, cápa.
Király, nekem teccik.
Aki a napokban nekifut a szokásos éves KGFB-kalkulációnak, valószínűleg találkozik majd - vagy már találkozott is - a jövőre érvénybe lépő változásokkal. Nem új dolgok ezek, lehetett tudni egy ideje, hogy amolyan "nesze semmi, fogd meg jól!" típusú változások ezek.…..
speci78 2009.11.03 16:37:45
Tisztelt Cikk-író!

Az alábbi idézethez:
"Ja, és persze ott a kedvencem, a nem a tulajdonos által vezetett autó. Ilyenkor bizony, bármennyire egyértelmű, hogy a sofőr volt a vétkes, figyelmetlen, felelőtlen, a tulajdonos issza meg a levét. Ma Magyarországon semmilyen legális megoldás nincs arra, hogy a kölcsönadott autóval okozott kárt a sofőr biztosításának terhére rendezzük. Ha ugyanis ő ad betétlapot a saját autójára, az biztosítási csalás, azaz bűncselekmény. Normális dolog ez"

A probléma valóban létezik, finoman szólva nem egyértelmű sokaknak, mit kell csinálni ilyenkor. A kárbejelentőn fel lehet tüntetni külön a gépjármű vezetőjét és tulajdonosát is, ezzel egyértelmű lesz a helyzet (más kérdés, hogy a biztosítók utólag újra nyilatkoztatják őket->ü.tartónak kell leismernie, akkor fizethetnek jogsz. szt. Ezért kell higgadtan, minden adatot rögzíteni a balesetkor (tudom, akkor mindenki ideges), mert a későbbiekben mindennek jelentősége lehet. Sajna elő szokott fordulni, hogy a helyszínen megállapodottakat az okozó legközelebb letagadja - na ez az egyik legnagyobb bunkóság ebben, ez ellen tanú, v. rendőr a megoldás (de ez sem mindig garancia).
A cikk nagy hibája, hogy betétlapra hivatkozik - ezer éve megszüntették már, a díjigazolást kell bemutatni helyette. Ez az alapvető hiba, a cikk sok szempontból érdekes megközelítéseit kicsit beárnyékolja - érdemes ilyenkor pontosabban fogalmazni.
Amúgy vannak jó felvetések (pl: második autóra időszakos - pl. hétvégi biztosítás), csak egy valamit felejt el mindenki, hogy az ezzel járó regisztráció/munka plusz költséggel jár. Másik, hogy legyen minél egyszerűbb, mi lesz, ha egyszer vki elfelejti elküldeni az sms-t például, és úgy okoz kárt? Tuti lesz olyan aki azért sem regisztrál, mert nem akar fizetni (ld: Mo...), vagy, ha kárt okoz, a károsult is kénytelen lesz mutyizni a gyors kártérítés reményében (a polgári peres megoldást talán csak a cascosok tudják bevárni).

Amjúgy azt látom, nagyon nagy árkülönbségek vannak, tényleg érdemes mindenkinek tarifálnia. Arra azért kíváncsi leszek, hogy a kisebbek ilyen díjszint mellett is tudják majd az elvárt-előírt kártérítési feltételeket teljesíteni.
Depeche Mode - Sounds Of The Universe (Mute/EMI) A Depeche Mode azon zenekarok közé tartozik, akiket még Magyarországon sem kell senkinek bemutatni. Ők már a rendszerváltás előtt jártak hozzánk koncertezni, és az irántuk való rajongás azóta sem csökkent az itteni…..
speci78 2009.04.20 19:32:49
@A/A:
Azzal semmi gond nincs, ha nem értünk egyet.... Nem is erre számítottam. Azért írtam be, mert nagyon egyoldalúnak éreztem mind a kritikákat, mind a hozzászólásokat. Ahogy írtam, a legtöbb DM rajongó tisztában vele, hogy ez egy nagyon megosztó album. Azt pedig fogadjátok el, h a rajongók úgy gondolják, h számukra tetszik, mert van benne újszerűség. Igen, mindenkinek vannak ismerősnek tűnő részek, de hát ebben a mai elképesztő kínálatban nekem ez nem újdonság, sztem másnak sem.... Az elképesztően széles rajongó bázis számára minden egyes album sokat jelent, persze a koncertekkel együtt.
Ebben már nem is fogunk változni sztem, és vhol ez rendjén is van.
Marty McFly rákapott, hogy leveleket küldözgessen nekünk, nem az első poszt elején szerepel a neve. Kapóra is jött most amit írt, bár lehet, hogy korábban lett volna szükség erre az írásra és akkor nem történik meg pár olyan baleset, mint amilyenről ma délelőtti…..