Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rbalint88

50 bejegyzést írt és 404 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rear sunblind, sonnenrollo, sonnenschutz, markise.  Ilyen szitokszavakkal kergettem az ebayen azt, ami itthon szinte nem kapható. Pedig csak néhány istenverte műanyag darabról van szó, ami 1 dolgot csinál. Árnyékol... Korábban csak az extrázás miatt volt érdekes a dolog, de amióta a kisfiam hátul…..
rbalint88 2017.02.19 21:28:18
@Afterdark: merészebb vagy, mint gondoltam :D nálam kb 4 éve szakadt el a cérna, azóta járok "csöves" autóval. Előtte én is óvtam a széltől is, fullozás, tisztogatás, polír, stb, aztán mivel mindig összebaszta valami gyökér, elengedtem ezt a szépautó dolgot. Azóta az az elv, hogy legyen jó, aztán ha jön a következő csúnya, akkor lehet esetleg nekilátni a szépészetnek :)
rbalint88 2017.02.19 22:46:11
@Afterdark: rendbe lehet hozni, ez így van. Csak szélmalom harc. És mivel pont használati tárgy, ezért használni szeretném, lehetőleg stresszmentesen :) 5 évig szép autóztam, azalatt szerintem néhány fullos nyaralás árát elszórtam feleslegesen állagjavításra és megóvásra. Nekem nem ér ennyit :)
De szép, nemes és becsülendő dolog, amit csinálsz, maxi riszpekt érte! Sajnos én a "tudni kell elengedni" szintre nem jutottam el vigyázós autókkal. Vigyázok a cuccaimra, de az autó sajnos nem fér el zsebben-táskában, a többiek helyett meg nem akarok rá vigyázni. Túl sok stressz és pénz a semmiért.
Nem az a baj, ha az ember fordítva ül a lovon, hanem ha azt sem tudja, melyik az eleje. Már rájöttem, hogy én maga vagyok a ló. Vannak ugye a csődörök. Erejük teljében lévő, betört, méltóságteljes példányok, izomzatuk miatt olasz éttermekben tán fel sem szolgálnák őket, mert túl sok késbe kerülne a…..
Autóm, egy Volkswagen Passat B5,5 az egyik legkedveltebb használt importdarab, és mikor egy hónapja eldöntöttem, hogy mégsem váltom le, elindítottam egy kondicionáló programot. Hogy jobban érezzük magunkat benne. Csak röviden: a piacot mindig figyelem, nagyjából tudom mi fér a keretbe, mi van a…..
CouchSurfing A helyes futótechnika 2016.08.16 12:39:36
Futok, és ez többet jelent nekem, mint te gondolnád. Két éve májusban kezdtem, az elején fogyókúra támogatása volt a cél, egészen júliusig utáltam futni. Nem esett jól, csak szenvedtem, és nem értettem, hogyan lehet a futást szeretni. Arra gondoltam, hogy valami biztosan jó benne, ha ilyen sokan…..
rbalint88 2016.08.18 10:25:08
@nikita:
-nulla edzettséggel. előtte három évig a kutyasétáltatás és a busz után ftás volt a legnagyobb igénybevétel.
-186cm, 88kg, 28 év. átlagos telefosott búvárruha alkat.
- 4 törött csigolya 10 éve. amúgy nincsenek fájdalmaim a futástól szerencsére, néha térd-boka jelez kicsit az elején, amíg be nem járódik, de ezt betudom a 10 év ökör módjára bringázásnak.
<< Jean Mareaux Samyang tuning 2016.03.03 19:35:02
Lassan két éve annak, hogy a Samyang 12/2 elcsábított a Micro 4/3-tól. Kellett egy fényerős ultra-nagylátószögű egyenestartó objektív, amivel a csillagok alatt közelebb juthatok az elképzeléseimhez. Nem mellesleg akkor szerettem meg a Fujit. Sok közös élménnyel ajándékozott meg eddig a…..
Írtam, hogy lett Honda, de be kellett áldoznunk a Nissant, ami az Utazó érkeztével okafogyottá vált. Persze ez sem ment egyszerűen. A kereskedés abszolút nyitott volt a beszámításra, első körben csak elmeséltük nekik, milyen a Nissan, azt mondták, oké, megnézik. Meg is…..
Belsőség Bent a kövület-Pio! 2015.06.02 16:00:17
Ráment egy csomó idő a hétvégéből, de az a pár Pioneer hangfal (cirka 1979), amit idestova másfél éve vettem, bent lakik a Foltosban. Eddig egy szem, Borsi Miki barátomtól kapott ősrégi, monó Blaupunkt rádió szolgáltatta nekünk a talpalávalót, kis csalással egy kék (amerikai…..
rbalint88 2015.06.02 22:29:34
@Csikós Zsolt: KODI nevű program csodásan behúzza flacba vagy az iTunes mp3-ba ;)
szirszarjaim Autók és kávé 2015.04.12 08:00:00
Tegnapról: Itt a tavasz, most már biztos. (Andris képei meg itt.)..
A Totalcar-olvasó igazi polihisztor. Egy pólóért és sapkáért rapet ír az autójáról, egy gyurmabérletért feladja minden gátlását és testépítőpózokba vágja magát, megsüt bármit, és az alvó asszony sincs tőle biztonságban, ha megérzi a konc szagát. Aztán ha kell, nem…..
Viki küldte Bécsből: A Pagoda mellé egy extra is jár, kisautós kirakat: Köszi, Viki!..
Ha ezt látná a sok torreádor-lelkű igazi eszpánnyái, a katalánokkal és baszkokkal összefogva pusztítanák ki azt, aki elkövette ezt itt alant. De milyen jó, hogy mi még láthatjuk. Széles, és talán lapos. Eclipse lámpák Nagy szárny, nagy diffúzor, nagy dob. Bent…..
HamPLÓ Zárva vár a Várbazár :) 2015.01.02 17:00:00
Nem az Erzsébet téri óriáskerék az egyetlen olyan látványosság, amit hosszabb rászervezés után sikerült csak megnéznem: a Várbazárt sokáig csak kívülről láttam, míg egyszer végre sikerült a - szerintem kicsit korai - délután hatos záróra előtt odaérnem. Mivel úgy…..
rbalint88 2015.01.02 22:07:46
Jól tudjuk, hogy az Év Autója Díj valójában nem nyom annyit a latban, nincs akkora jelentősége, mint amennyit a körötte lévő hype sugall. Na és ha ez ennyire fontos, akkor mennyire befolyásoló tényező egy bármilyen lap/egyesület vagy akárki által kiosztott díj? Kapcsolódó…..
Párom autója eszegette és csöpögtette is az olajat, kerestem az alkalmat, amikor elvihetem végre szerelőhöz, mert bár járni lehetett vele, de az senkinek se jó, hogy folyton utána kell töltögetni. Kitűztem egy szombat reggelt, hogy majd akkor elviszem, és előtte mondtam az autó…..
Na igen, amit az ember nagyon akar, az összejön neki. Kár, hogy ez az ember most nem én vagyok: Gratulálok az újdonsült tulajdonosnak, nyugodtan lehet őt utálni, és ha valaki a régebben bemutatott cuccaira kíváncsi, az ide kattintson!..
szirszarjaim Bronco II 2014.11.05 08:00:00
Nagyjából másfél éve volt utoljára szó Broncóról a blogon, most sikerült egy kettest szerezni - a korábban említett Tsza-féle turkálós dobozból a börzén, ráadásul csereügylet révén. Állapot tekintetében csak az előbbi viszonyítással mondható jónak, egyben van, ez a…..
rbalint88 2014.11.06 21:42:18
rbalint88 2014.11.07 10:28:56
@RÁJEN: a Golfot kellett volna anno megtartani és rakni rá egy dízel váltót, hogy ne 8-12 között egyen, akkor még most se lenne Avensisem :)

Az Avensis most lassan két év után igényel némi beavatkozást, légtömegmérő (remélem pucolás elég lesz), turbógeometria (nem nyit elég alul, ha kis szerencsém van, tisztítás ott is elég) és váltó nyelestengely javítás néz ki (na ez mindenképp $$$ kör lesz). óra szerint 285ezer km-rel, leginkább városi, sok megállásos üzemben, sok sietéssel.
Ja, ami a TC tesztben látszik, hogy csúnyán ki van fehéredve a kárpit a vezetőülésen, a mikroszálas kendő újat csinált belőle :))
szirszarjaim Lego 8032 & 8210 2014.10.01 08:00:00
Ma megint Technic Lego a téma. Nagy örömömre előfordul, hogy nem pénzért jutok szirszarokhoz, hanem csak úgy az ölembe pottyannak. Ahogy a címben említett két készlet is. Lili lányom a nyarat Debrecenben töltötte a mamájánál, és épp a nagybátyja gyerekkori Lego-készleteit…..
rbalint88 2014.10.01 20:34:06
rbalint88 2014.10.01 23:22:55
@RÁJEN: biztos megvannak a darabok, csak nálam ez úgy működött, hogy minden ömlesztésre került, hadd szárnyaljon a kreativitás, a dobozok meg szépen lapra hajtogatva össze voltak gyűjtve és bezacskózva hozzá. meg eleve úgy indult a legós pályafutásom, hogy örököltem két VÖDÖR legot :D
Egy olyan filléres darab következik ma, amely állapotától függetlenül fontos darab. Ferrari 308-asból GTO és GTB is szerepelt már a blogon ilyen-olyan formában, ezúttal az a verzió következik, amely a gyerekkori gyűjteményemnek is a része volt - igaz, akkor még nem gyűjteménynek…..