Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pjotr007

14 bejegyzést írt és 177 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
borblog Hidaspetre 2013.09.17 23:24:09
Réges rég volt bejegyzés, de most találtam egy olyan bort ami miatt érdemes írni...Egy eddig sosem hallott borászat, de az általam kedvelt szekszárdi borvidékről, ami talán lassan megtalálja a helyét... Mészáros Pál Hidaspetre 2011 Azt írj a címke, hogy kivételes évjárat…..
Egyszerű városi legendának tartottam, amit mindenkinek látott már valakije. Olyan ez, mint egy tábortűz melletti rémmese:- ...és akkor a külső sávban beelőzött egy Transporter, ami húzott egy Sprintert, ami húzott egy trélert, amin volt egy Fiesta. És ilyenkor borzongunk, meg…..
pjotr007 2013.09.13 12:32:05
@visszakettopadlogaz: most is kell hozzá 3500kg össztömeg felett.
Elérkeztünk a biznisz aljára, ahol a pusztuló szállodákat futtató vállalkozó saját kuponos oldalain futtatta meg nagy sikerrel a nemlétező siófoki Hotel Ibizát. Egy csoportos feljelentés biztos lendítene az ügyön: Vásároltam egy kupont a siófoki Ibiza Hotelbe. Az ajánlat…..
pjotr007 2013.09.09 16:45:50
@szamaritánus: mégis mit csinált volna? utánanézett, megnézte a képeket róla, ott minden stimmelt, nem tudom a sok okos a posztoló a hibás idióta, hogyan szokott nyaralni menni, a foglalás előtt elutazik minden szállodába, megnézi őket, kikéri a tulajdoni lapjukat?
Autójával árokba csúszott naiv ügyfél ijedtében magára hívta a mentőket, aztán meglepődött, hogy a velük érkező rendőrök addig nem hagyják békén, amíg alá nem írja a jegyzőkönyvet. Erre a kórházban került végül sor, amikor a vizsgálatok közben és után a folyamatos…..
pjotr007 2013.01.29 12:00:39
@Con Storm: Istenem, ez mekkora baromság....te túl sokat nézed a krimiket...
Az baj nagyeszű Petrocelli, hogy itt nem sértett van, hanem elkövető, nem azért büntetik meg mert megsérült, hanem azért mert nem tartotta be a kreszt és/vagy veszélyeztette a közlekedés biztonságát...
pjotr007 2013.01.29 12:03:04
@平八: okoska ennyi erőből soha semmilyen nem halállal végződő dolgot nem kéne büntetni... gondolom simán leparkolsz keresztbe a Petőfi híd közepén oszt felháborodsz, hogy miért büntettek meg, hiszen nem halt meg senki...
pjotr007 2013.01.29 12:04:24
@Con Storm: ki pártol itt bűnt???
Te találomra kinyitod a jogtárat és ha látsz egy fogalmat akkor idecibálod?
A világ egyes pontjain elég némi útszóró só és egy teherautó elé rakott hótoló, hogy letisztítsa a frissen behavazott utakat. De a jelek szerint Magyarország nem ez a hely: a hó betakart minket, mint Moszkvát egyszer. Hiába verték félre a nagyharangot már pár nappal korábban:…..
pjotr007 2013.01.16 09:17:19
@Madár Fokker: Régen így is működött, de az elmúlt pár évben ez megszűnt mert nem akarnak érte fizetni, de minimális készenlétben álló gárda azért még van ha nagy a gond riasztják őket.
Persze ez vidéken van...
Mónika számlájáról vélhetően klónozott bankkártyával levettek 563 ezer forintot idén júliusban. Minthogy sms-értesítést nem kért a számlájáról, csak a 6. pénzkivétel után tűnt fel neki a lopás. November végére az is kiderült, hogy OTP-automatákból vették fel a…..
pjotr007 2012.12.06 09:39:03
@ByA: @Lengyel: ez baromság a tények azok, hogy a bank szempontjából úgy néz ki, hogy valaki aki akár a kártyatulajdonos is lehet a kártya és a pinkód birtokában pénzt vesz fel.
Ha nincs rá bizonyíték, hogy másolták a kártyát, ellopták a pinkódot, akkor a banknak csak úgy bemondásra el kell hinnie, hogy tényleg nem a kártya tulajdonos vagy a felesége, gyereke vette fel a pénzt?
Ez sehol a világon nincs így, ha így működne, akkor képzeld mi lenne, mindenki szépen beballagna a bankba, hogy jaj nem én voltam nem tudom ki vette fel a pénzt adják vissza...
TComment A polgár ne kérdezzen 2012.12.05 05:45:00
Bárki által hozzáférhető kilométeróra-állás? Van ilyen, elméletileg. Okmányirodai capriccio, hepiend nélkül. Különben is péntek van. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
pjotr007 2012.12.05 09:56:09
@jobbos: így van ott van mellette az adatlap megtekintése... na ez az ami évek óta nem működik... azon szerepel a km óra állás, de mivel Magyarországon nincs nepper maffia így azt fel sem tételezem, hogy nem teljesen véletlenül romlott el a rendszer és nem azért nem javították
ki az adatbázis hibát évek óta...
pjotr007 2012.12.05 10:19:08
@Csokis: Igen, de igazából arra példa, hogy létezik egy ilyen online rendszer csak nem lehet használni...
Persze jobb milliárdokért kialakítani egy másikat...
pjotr007 2012.12.05 12:26:15
@Rocko-: a fenét, amikor még volt zöldkártya, akkor is állandóan hibát dobott az adatlapra...
Az elmúlt napokban szóba került a barkácsszerszám. Van aki teljesen jogosan úgy gondolja, szakember kezébe nem való az ilyesmi. Valószínűleg ennek a szemléletnek a kialakulásában nagy szerepe volt a szocialista korszak termelést (vagy mi a szöszt) serkentő plakát dömpingjének.…..
pjotr007 2012.12.01 18:52:33
Érdekes volt elolvasni a commenteket...
Azért aki tescos 2000Ft-os szarokkal dolgozik a megélhetésért, annak annyit is ér a munkája.
Ha valakinek munkidőben megéri az, hogy elmondhassa, mekkora király mert állandóan visszaviszi a szart a barkácsáruházban és ezért veszi a 2000ft-os vackot, akkor
nem sok értelme van dolgoznia...
Azért egy ilyen visszavitel 1-2 óra, ha valakinek ez belefér munkaidőben....
A legtöbb ilyen nagyon olcsó szar még hobbi célra sem alkalmas, persze ki lehet fogni néha egyet ami működik...
Arról nem is beszélve, hogy pl. flex-nél ha valaki gagyival azzal dolgozik és belefér neki, hogy a nap végére szétrázza a kezét és öregkorára nem tudja majd mozgatni, ahelyett, hogy venne egy normális gépet ami gumírozott, rezgéscsillapított, visszacsapáskor megáll és lehet vele dolgozni hatalmas összegért olyan 20.000Ft-ért....
Vagy akinek már tört el a kezében imbuszkulcs az többször nem kockáztatja azt a pár ezer forintot, de nem akarja, hogy beleálljon a kezébe egy szar.
Egy wuert-es vagy hasonló jó 8-32-es kulcskészlet 13.000Ft, de persze lehet venni a tescoba is, de amikor az kinyúlik és a lendülettől szétbassza a kezét valami ott lévő vasdarabon az vegye a szart.

De persze lehet szórakozni a barkácsboltos ütvefúróval is olyan max 2 órán keresztül a beton vésésével, fúrásával a hozzáadott szutyok vésővel (azért max kétóra mert folyamatos munkában még annyit sem bírnak ki) ahelyett, hogy töredék idő alatt töredék fáradtsággal bérelne egy profi gépet pár ezer forintért...

Olyan szinten estek a szerszámok árai, hogy akinek nem kétévente egyszer kell az megteheti, hogy ha nem is profi, de jó szerszámot vegyen.

De persze be lehet menni az Obi-ba és megvenni az akciós gépet 19.900Ft-ért vagy elmenni a szerszámboltba és megvenni a profi ipari gépet 20.000Ft-ért vagy olyat is láttam, hogy olcsóbb a kék bosch a boltban mint a zöld a barkácsboltban...
Akkus gépeknél is akik nem használják naponta a gépet, azoknak rossz döntés a nem litionos akkus gép, mert a nimh akkuk az állásban is lemerülnek és tönkremennek.
Viszont a lithiumos gépekben lesz töltés ha hirtelen elő kell venni és nem döglik meg az akku magától.
Én. pl. metabó akkust vettem legutoljára, még az akkura is 3 év jótállást adtak.
Persze ez már nem a 2500Ft-os kategória, de akinek évente egyszer kell a gép az ahogy valaki már írta is, ne vegyen akkus gépet...
pjotr007 2012.12.03 09:24:50
Az a baj, hogy mindenki ismer valakit, aki a legolcsóbb gépekkel dolgozik éjjel-nappal vagy esetleg neki bejött egy noname gép.
Azt persze már nem mesélik el, hogy a másik 10 amit vettek az egy rakás szar volt.
Nekem semmi bajom a barkács gépekkel, azok között is van olyan ami használható még munka szerűen is.
Nekem a legnagyobb bajom a nagyon olcsó gépekkel, szerszámokkal van, azok mind-mind hulladékok, ezeket kéne vizsgálni a fogyasztóvédelemmel, mert azok kizárólag a fogyasztók lehúzására vannak.
Dolgoztam nemrég egy prkatikeres fúrókalapáccsal az a legnagyobb ami noname-be ott lehet kapni.
Az élettartama folyamatos munkában kb. fél óra...
Nem mondom, hogy nincs helyük a barkács szerszámoknak, mert akinek évente két lyukat kell kifúrni annak bőven jó egy nem a legolcsóbb saját márkás fúró.
De aki dolgozgat vele otthon annak célszerű megfontolni, hogy normális gépet vesz.
Aki arra büszke, hogy sorra viszi vissza a 2000ft-os gépeket a tescoba, az nem menő, mint aminek érzi magát, hanem csak egy szimpla lúzer...
Metabo, makita sarokcsiszolót már 15.000ft-tól lehet venni, 20.000Ft körül már dewalt-ot, kék boscht és hasonló ipari gépeket lehet venni.
de tényleg mindenkinek ajánlom aki barkácsboltba jár eszközt venni, hogy menjen el egy szerszámboltba mindjárt kiderül, hogy manapság már nem drágák a használható szerszámok.

Én is van amit a piacon veszek, pl, lepkekorongot csak ott kapok a városban, van nálunk egy ukrán boltos is, ott is jó cuccokat lehet kapni.
Bréking nyúz, mondhatnám. Meg felemlegethetném a debileket, akik szerint hülyeség a robogórendszám. Mert ellopták. Igen, a kék szutykot, ami miatt kiröhögött a szerkesztőség és azt állították, ennél 25 ezer forintért sokkal jobbakat vehettem volna. (Igaz, közben a kezük bent…..
pjotr007 2012.11.06 15:32:07
@lulu84: Vaze, hogy mik nincsenek pénzt kell költeni egy sokéves használt motorra???
Jaj úristen 40.000ft-ot, rohadt rabló banda, miért nem örökgaranciás minden motor???
Micsoda emberek vannak, vesznek egy használt motort és amikor a szerelő mond rá egy nem is nagy összeget, akkor eladják és vesznek még két szutykot, persze azokra sem akarnak költeni, csak háborogni, mert minden használt robogó szar, nagy az isten állatkertje...
Mivel a vagyonosodási vizsgálat alacsony száma pusztán a politikai akarat hiányára vezethető vissza, a jelenlegi hiányos költségvetést látva, érdemes felkészülni a közeljövőben a nagyobb számban végzett vizsgálatokra. Dióhéjba a tudni- és tennivalók. A vagyonosodási…..
pjotr007 2012.10.11 16:26:26
@kvadrillio: Azért ehhez az is kell, hogy az áldozatok ilyen kapzsi hülyék legyenek mint te... normális, osztani, szorozni, százalékot számolni tudó épeszű, nem kapzsi embert ilyen baromsággal nem lehet átverni
Nemcsakhogy cserélni nem cserélik az iPhone-t, de hivatalosan javítani sem javítják. Legalábbis a T-Mobile-nál: A T-mobile megértő és ügyfélközpontú hozzáállásáról szóló történetet hoztam. iPhone 4 készülékem (2011. júliusi vásárlás) Home gombja nem reagált 2012.…..
pjotr007 2012.10.09 08:59:34
@Gyárfás: teljesen igazad van másról sem szól a homár, minthogy 3-5 ember csetel.
Nem mondom, hogy nem jók a poénos beszólások, meg az sem zavar, hogy sokszor elkanyarodnak a témától, de amit ez a pár ember művel az idegesítő.
pjotr007 2012.10.09 09:17:21
@Prof. GiraffaCamelopardalis Phd.: értem, ha valakinek más a véleménye mint neked és nem tetszik neki a te és az idióta cimboráid stílusa az menjen a fenébe, de majd figyelek, és ha megváltoztatják az oldal címét unatkozó idióták csetelő helyére akkor majd elmegyek.
pjotr007 2012.10.09 10:00:56
Soha nem sietnek sehová. Kizárt dolognak tartják, hogy napi 7 óránál többet dolgozzanak és azt sem a mi kelet-európai / amerikai feszített tempós hajtásban teszik. Nincs ölelkezés, puszilkodás. De ez nem azért van, mert nem fogadnak be, egyszerűen ilyenek. Ma Norvégiába utazunk,…..
pjotr007 2012.10.01 12:42:54
@encore: szerintem ezzel a hozzáállással kint sem fogsz semmire menni. Most is a kifogásokat keresed, hogy mit miért ne tegyél, miért ne tanulj meg norvégul, miért ne tanulj meg angolul, stb. stb.
A lengyelek nem magyarok, köztük nagyon nagy az összetartás, ettől még nem rossz emberek, de ha egy lenygel büszke arra, hogy lengyel, akkor nem lesz azonnal, rohadt náci, fasiszta orbán kutya mint felénk. (elnézést nem akarok ide politikát keverni...) és segítik egymást.
De a lényeg, hogy a nyelvtanulás soha, de soha nem kidobott pénz annak az embernek akinek vannak ambíciói és fejlődni akar.
Másrészt meg a tisztelet jele is, ha már alapfokon beszélsz egy ország nyelvén, akkor már máshogy néznek rád, pláne egy kisebb családi autószervizben ahová menni szeretnél.

Bár ha ennyire félsz a norvég nyelv tanulásától, akkor feltételezem, hogy angolul is csak konyhaszinten beszélsz
pjotr007 2012.10.01 14:59:43
@encore: Látod ez pláne családdal legegyszerűbben úgy derül ki, ha megtanulod a nyelvet...
Családdal, nyelvtudás nélkül nem lesz egyszerű megélhetést találni egy ilyen drága országban.
Helyi nyelv tudása nélkül és nagyon alap angollal csak olyan munkát fogsz találni amiből nem él meg a család.
A villamoson ültünk egymásnak átellenben. Valahogy pont úgy ült, hogy az üvegen keresztül akarva akaratlanul is láttam. Elég kevés ruha volt rajta és ami volt az is igen feszes. Szép formás mellei voltak és dús, kirúzsozott ajkai. Nem tudom mi van belémkódolva ilyen téren, de ez…..
pjotr007 2012.10.01 09:53:14
@hasznavehetetlen régensherceg: jaja aztán jön majd a swinger nagyi túrókúrája...
Miközben kormányzati PR szinten a tyúktartásban látják a mélyszegénység elleni küzdelem egyik lehetséges megoldását, valójában egyre több, évtizedek óta tyúkot tartó vidéki család adja el (vagy eszi meg) az állományt és hagy fel véglegesen a kapirgálók…..
pjotr007 2012.09.18 09:28:49
@német humor-angol konyha: így van ezért tudnak olcsóbban húst előállítani, mert van élelmiszer iparuk, és amíg ott először kekszet, kaját, bioetanolt gyártanak a drága kukoricából, gabonából, addig nálunk direktbe etetik a terményt az állatokkal.
Nyilván jobban megéri a 60.000Ft-os búzából először etanolt gyártani ami csak a cukor jórészét, meg a keményítőt veszi ki belőle, a fehérje majdnem teljes egészében benne marad, meg a rostok és a többi tápelem is, és ezt etetni az állatokkal, mint nálunk, direktbe a takarmányt és plussz a fehérje forrást, ami általában szója és külfödldről jön...
pjotr007 2012.09.18 09:53:41
@látjátok feleim szümtükkel: Tanuljanak meg, az nem megy, hogy valaki egy faluban udvarral, kerttel, munka nélkül sír rí, hogy nincs pénze kajára, ha nem áll neki tenni magáért, akkor dögöljön csak szépen éhen
pjotr007 2012.09.18 09:55:26
@látjátok feleim szümtükkel: Lakópark szerű házak a városok közelében vannak, a kicsit messzebb lévő falukban még nagyok a kertek, amúgy meg oda lehet menni az öregekhez, akik már nem bírják a munkát, hogy adják bérbe, termésért a kertjüket, megművelik nekik, kaszálják az udvart stb. stb.
Mónika újabb érdekes információkkal szolgál a fél éve megismert talányos belépőjű Dinoszaurusz Liveactnek. Ők ugyanis befizettek 60 perc hardcore akcióra, amiből azonban 20 perc hüllőkkel fotózkodással telt el. Dunaföldváron a mai napon megtartott hüllőshow (vagy inkább…..
pjotr007 2012.09.12 15:18:59
LiBerti kiszúrta, hogy vélhetőleg ugyanazt a szabad felhasználású clipartot használta fel logójában a San Benedetto, mint a Primavera. Bár utóbbinak nincs csőre, úgyhogy mégsem. Csatolok egy képet arról a - valószínűleg nem teljesen véletlen - ornitológai egybeesésről, amit…..
pjotr007 2012.09.12 14:33:18
@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Tényleg ha visszafelé megyek az autópályán akkor nekem fizet az autópálya kezelő, hiszen negatív irányban használtam a pályát?
Még a blog indulásakor jeleztem, hogy orvtámadó szerintem akárki lehet. Ezt csak azért bocsátom előre, mert ebben a részben ha nem is akárkiről, de a mi szeretett államunkról, és az ő első pillantásra nem is támadásnak tűnő, orvtámadásáról szeretnék megosztani néhány…..
pjotr007 2012.09.07 21:56:23
@ideologia: ráadásul úgy képzeli a dolgot, hogy a támogatást nem költi el semmire, csak zsebre teszi, majd utána évi 800.000Ft költséggel lesz 8.000.000Ft bevétele.
És azon háborog, hogy a mocskos államnak adót kell fizetni, így csak évi. 2.640.000Ft-ot keres tisztán, ennyiért ő meg nem dolgozik.
nem tudom elhinni, hogy ez az egész poszt komoly és nem csak egy szimpla provokáció.
pjotr007 2012.09.07 23:05:35
@Wószem: nem nincs rendben, de neked mint gyakorlott vállalkozóként tudnod, kell, hogy ez nem is így van.
10%-os költséghányad mellett, havi 200.000Ft bruttó bérrel, kivéttel, marad a vállalkozásnak 3.314.000Ft nettó adózott jövedelme.
Ez tényleg 6X % adóteher, de 50%-os költséghányaddal már csak 45% körül van az adó mértéke, ha 80% a költség akkor meg már "csak" 33%.
Sok az adó, igen sok, igaza van a posztolónak, de az összes más vállalkozási formában is sok, kivétel az őstermelő.
de azért nyugaton sincs kolbászból a kerítés, pláne, pl. olaszország, ahol ennél sokkal többet fizetne.
TComment Násznép, kuss! 2012.09.05 05:53:30
Húzassátok a cigánnyal, ugorjatok bele a nagybőgőbe, de halkan. A nyomorodhoz és örömödhöz nekem semmi közöm. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
pjotr007 2012.09.05 08:16:26
@nem mondom meg: Biztos úgy történt, hogy odaköltöztél a puszta közepére aztán hirtelen felhúztak köréd egy történelmi belvárost 4 templommal meg házasságkötő teremmel...
pjotr007 2012.09.05 08:48:43
@Gomulka Béla: Ha valaki odaköltözik egy történelmi belvárosba, 4 templom meg egy házasságközvetítő közelébe amik ott vannak pár száz éve, akkor azért nehogy már azok legyenek a taplók akik odajárni a templomba.
Talán zárják be a templomokat a kedvéért.....
Amikor az első Moszkvai Autószalonról még odakint írt posztomban megpróbáltam összegezni az első benyomásaimat erről a városról, csak enyhe, rettegéssel vegyes hüledezést éreztem. Igaz, az estély és a színhely csodás volt, de az, hogy a reptértől a belvárosi Intercontinental…..
pjotr007 2012.09.05 08:43:58
@dzsrobi: Engedik az ápolók, hogy írjál? Azért ezeket a ladákat egy nyugati autóhoz hasonlítani elég nagy baromság, pont mint a régi GAZ-okat használható járműnek hívni.
Még egy 30 évvel ezelőtti nyugati autó is sokkal jobb, komfortosabb, vezethetőbb autó mint egy fos lada kalima...
De a férfiasság próbájának beállítani, hogy csoró vagy és csak ilyen szarkupacra van pénzed mint a gaz meg a lada.... ne haragudj, de szerintem te vagy az egyetlen az országban ezzel...