Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SakmaN

8 bejegyzést írt és 210 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha elég gyorsan olvasod ezt, talán még eléred a pár óra múlva kezdődő REC-et. Hogy mi a REC? A magyar esport retrós nyúlványa, a Retro Esport Competition, egy alulról szerveződő kezdeményezés, ami Wizard of Wor-, Mario Kart- és egyéb régijáték-versenyeket takar. A REC második évadját kezdte meg,…..
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
SakmaN 2015.11.20 01:27:18
@rapidaIkohoI: Ööööö... Afganisztán? Na várjunk csak! 9/11 után megszavaztatták a Hazafias Törvényt (bárkit, bárhol, bármikor, ügyészi vagy bírói felhatalmazás nélkül lehallgathatnak, letartóztathatnak, elvihetnek Guantanamora, stb. - és mint pár éve kiderült nem csak az usa területére gondolták ezt foganatosítani, hanem lehallgatták pl. Angela Merkelt, a világhírű körözött terroristát is, stb). Aztán jött a Bin Laden gyerek, meg Szaddám Husszein, ezek lettek a fekete lábúak, és ha már ilyen lendületet vettek az események, akkor 2003-ban szétcseszték IRAKOT (vegyi fegyvert nem találtak, ó de szomorú). Afganisztán hol volt már akkor...
SakmaN 2015.11.20 01:34:52
@rapidaIkohoI: "A Kennedy gyilkosság erősen más lépték, ráadásul ott nem áll, hogy mindent tudunk róla, mert számtalan infó még ma is titkos és évekig az is lesz." Öööö... ismét csak várjunk. Miért is titkos? Kik és miért titkosították? Miért nem lehet nyilvános? Talán mert akkor kiderülne, hogy mégsem az és mégsem úgy történt? Te nem ebben az országban élsz? Hány és hány "érdekes" történetet titkosítottak kedvenc politikusaink 50 meg 100 évre, nehogy kiderüljön az igazság (akkor már a föld alatt lesznek, a poszthumusz börtönre meg szarnak)! Szerinted a jenki politikai elit gerincesebb??? Szánalmasan együgyű vagy.
SakmaN 2015.11.20 02:50:04
@rapidalkohol.: Pfff... az Afganisztánt benéztem, korán van... de a Bin Laden legalább stimmelt. (1 pont oda) A Patriot Act csak törvényesítette, amit évek óta illegálisan csináltak. Ennél sokkal nagyobb geciségeket is simán megléptek (meglépnek) a nemes cél érdekében, márpedig a világot meg kell menteni, és azt nekik kell. Na majd egyszer kiderül, hogy is volt.
Kritizátor Sötét jövőnk 2015.11.17 17:00:00
Előszó: Nehéz a videojátékok élete, de még inkább megnehezítik a többi média életét. Nem is olyan régen, a videojátékok "csak" interaktivitásban tudták lehagyni versenytársaikat és már ez is elég volt ahhoz, hogy órákig ellegyenek velük az emberek. Ahogy az idő telt, egyre pimaszabbul kezdtek…..
Kábé két éve hallottam először az Insert Coin Egyesületről, illetve a játszóházaikról. Szimpatikus kezdeményezés volt, ezért amikor az egyesület vezére, a kommentekben LokkoLori néven futó Kaptás András tavaly ősszel megkeresett, hogy cimbizzünk össze egy közös buli…..
SakmaN 2015.11.12 09:41:57
@A_G_A: mármint konkrétan BENN az épületben, ahova eleve csak akkor tudsz bemenni, ha becsöngettél és beengedtek. Tehát szem előtt sincs a drótszamár, és mondjuk nem is engednek be "akárkit".
SakmaN 2015.11.12 22:50:20
@A_G_A: jogos a méltatlankodás, továbbítom Lokko-nak (vagy úgyis olvassa) a dolgot, hogy legyen megemlítve a kommunikációban a bringa tárolás pontos menete.
Meglepődtünk, hogy mennyi pozitív visszajelzést kaptunk tőletek podcastes próbálkozásunk kísérleti adására, nagyon köszönjük, igyekszünk a továbbiakban is. Máris beépítettünk pár javaslatot, például a mostani adás hosszabb - oké, várható volt, hogy vendéggel eleve…..
SakmaN 2015.04.02 08:39:33
@Sunsetjoy: Eléggé katyvasz cég lehetett... :-D Nekem egy EG 3003-as Genie I-esem van (a HT 1080Z mellett), azt kaptam ajándékba a tagtól. Kipróbálva nem volt még. :-D
(Aki alapból nem bírja a podcasteket, most be is csukhatja a posztot, mi pedig megígérjük, hogy podcastes napon mindig lesz más kontent is a blogon.) Az IDDQD egyik alapítójával, Grath cimbivel nagyjából fél éve folyamatosan beszélünk arról, hogy kéne csinálni egy jó kis gémer…..
Az ENTERPRISE 128 SD adapter ötlete 2013 októberében született meg, és nagyjából fél év alatt realizálódott a fejlesztés prototípus szinten. Gondolom érthető, hogy ha az ember néhány működőd prototípus helyett számos működő példányt szeretne, akkor további nehézségeket…..
SakmaN 2014.11.02 20:13:15
Ez év áprilisa óta főállásban a hobbimnak hódolhatok, ugyanis a szegedi Informatika Történeti Kiállítás munkatársa, tárlatvezetője lettem. A múzeumunk fejlesztését szem előtt tartva, szeptember 5-7 között Németországba, Paderbornba utaztunk, hogy megtekintsük a Heinz Nixdorf…..
Persze nem teljesen, mert még vannak akik használják, és ugye a gyűjtőknél is fellelhető jó pár készülék ami üzemképes, de hivatalosan halottnak tekinthetők ezek a formátumok. A lista természetesen nem teljes, csak a legnépszerűbbeket tartalmazza. Nézzük nagyjából…..
SakmaN 2014.09.14 22:06:41
Autóbuzik körében létező fogalom az új autó szag (leginkább a jobb, mint a női ágyéktáj mellékmondattal lehet együtt hallani). A szalonból elhozott, frissen átadott autó sajátos bukéja ez, legfőbb komponensei az állott műanyag- és kárpitszag, ami a többhetes szállítás…..
Két gomb. Ennyi a közös a nőkben és a Final Fight-ban. Előbbieknek két gomb kell a tartós örömhöz: a pénztárcán van az egyik, a másiknak meg egy német nőgyógyászhoz van köze. Szexista? Én? Phöh... A Final Fight-nak meg ennyi van. Már hogy két gombja. Pont ahogy az általa…..
SakmaN 2014.03.26 00:53:03
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
SakmaN 2014.01.29 12:01:11
@c231737: Amennyit te! :-D
Érdemes fenntartásokkal kezelni egyelőre ezt a hirdetést az apródon: valaki (ránézésre) milliós értékű játékgyűjteménytől akar megválni, tulajdonképpen aprópénzért. Most még csak egy fotó és egy 2000 forintos átlagár van, ez utóbbit nyilván per darab kell érteni,…..
SakmaN 2014.01.21 18:39:51
SakmaN 2014.01.21 21:02:32
@B-Bird: Nem tudom mi most a felhasználó neve. De tuti ő az.
SakmaN 2014.01.21 23:01:29
@B-Bird: :-D jatekdoboz? Hehehe... őt ismerjük. És a "gyűjtemény" eredetét is ismerjük...
Megjelent a Dead Rising 3 legutóbbi javítócsomagja, azaz patch-e. 13 gigabájt. És ezen a ponton menjünk át kicsit Denis Leary-be. Tizen-kibaszott-három gigabájt. Egy nyomorult patch. Mi az úristen van, elmulasztottam egy meetinget a patchekről? Egy-két éve még félgigás…..
SakmaN 2014.01.21 15:42:29
@sóhajó: szerinted akkor rendben van, hogy egy JAVÍTÓ csomag (mert ugye patch = FOLT és nem = KOMPLETT KABÁT) 13 GIGABÁJT!?!?!? Szerintem NEM! Épeszű magyarázat híján én is pancser, lusta, erőforrás pazarló - "úgyisvan 8 giga RAM-ja, meg 2 terás diszkje a juzernek" programozókat kiáltok, szerintem teljesen jogosan.
SakmaN 2014.01.21 15:44:21
@Stöki: R.E.S.P.E.C.T. (leborulás) :-D
SakmaN 2014.01.21 16:29:06
@flamer: jah, ezt mondjuk nem néztem. Egyébként alapvető hozzá állásról beszéltem...
Jajj,de csúnya! Homasita deluxe 2014.01.14 10:16:49
Az orosz ukrán csávókánk agyára mehetett valami (vagy csak a gének dolgoznak benne), de a Homasita kirablása ehhez képest kutyafüle. Az oldalsziluett már sokat sejtet. Fényhíd-utánzat-szerűség, de a BMW emblémák mindenhol se rossz. Az a szent babacsörgő nem tudom, mit jelentene…..
Ha körbenézünk az országban sok olyan sportlétesítményt találunk, amely elhagyatott állapotban van, romokban áll! Pedig annak idején nagy eseményeket rendeztek ezekben a létesítményekben, sokat hosszabb időre terveztek, csak a mi magyar kapitalizmusunkban a megmagyarázhatatlan…..
(Azt mondják, a sajtó ne foglalkozzon saját magával, és mi eddig példásan megálltuk, hogy egy bizonyos kolléga ügyes-bajos dolgait posztolgassuk, pedig higgyétek el, heti rovatot lehetne megtölteni a munkásságával. A mostani húzásánál viszont gyengének bizonyultunk, mert kollegialitás ide vagy oda,…..
IDDQD Egy kis fájdalom estére 2013.09.16 22:44:46
Én nem tudom, mit kevertek ma az ivóvízbe, de a blog Facebook-oldalán egészen durva kontent volt ma. Idebököm azok kedvéért, akik nincsenek Fácsén. Az alkotók persze ismeretlenek, mint ahogy az a legjobb digitális népművészeti alkotásoknál lenni szokott. Szóval előbb ezt…..
Ezt állítja legalábbis Pat Robertson médiamogul, konzervatív-keresztény megmondóember, televangelista. Robertsonnak egy tévés műsorában tette fel a kérdést egy levélíró, hogy a Biblia mégis hogyan áll a videojátékokban elkövetett virtuális bűnökhöz. A tévélelkész…..
Szinte látom magam előtt a random sci-fi fps szerencsétlen takarítóját, akinek egy-egy kiadós deathmatch után el kell tüntetnie a sok mocskot és szemetet az űrállomásról. Nagy sóhajtással gumikesztyűt húz, összeszedegeti a töltényhüvelyeket, no meg a shotgunok által a falakra…..
SakmaN 2013.08.01 13:43:41