Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drmanhattan

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Lehet más a korrupció 2011.06.10 07:00:00
A Tesco vállalat mindössze kilencven éve foglalkozik kiskereskedelemmel, így kevés fogalmuk van arról, hogy hova érdemes új áruházat építeni, mekkorát, és kell-e egyáltalán. Bizonytalanságukat azzal próbálják leplezni, hogy a forgalmukra mutogatnak, mondván, hogy a magyarok…..
drmanhattan 2011.06.10 20:35:01
@Tóta W. Árpád:
ja van Walmart, de ha azt veszed, hogy majdnem egy magyarországnyi emberre jut belőle kb. 3, akkor talán inkább olyan, mintha nem is lenne.
drmanhattan 2011.06.10 20:40:58
@Tóta W. Árpád:
meg hát ez egy példa akart lenni, hogy a globalizáció és mall-ok a city-ben nem feltétlenül kell, hogy együtt járjanak.
Az imént olvastam Balázs Zoltán Közhatalom és kapitalizmus című figyelemre méltó írását, ami az "erős/több állam" fogalmát is kivesézi. Orbán Viktor választási győzelme és politikája épített az emberek erős állam iránt igényére.  Maga Orbán szereti…..
Tisztelt Praxis! 33 éves vagyok, eddig semmiféle egészségügyi problémám nem volt, így a tapasztalataim is átlagosnak voltak mondhatóak az egészségügyről. Tudtam, hogy sokat kell várni, hogy vannak gondok, de azt vettem észre, hogy az orvosok erőn fölül teljesítenek és jól…..
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
w A római patkányfogó 2010.04.02 05:45:00
Oké, feladom, eddig bírtam. Direkte igyekszem kerülni már, hogy a vallás, és azon belül a kereszténység abszurditásán rugózzak. Bár nem nagyon értem, miért ne tehetném akár hetente, elvégre a templomban is sok a műsorismétlés, mégis szeretnek az emberek rendszeresen ugyanarról…..
Avagy hogyan történik a cigány tanúk kihallgatásra idézése Magyarországon?2008. szeptember 29-én délelőtt a tarnabodi cigánysoron izgatottan tárgyalták az éjszakai lövöldözés és Molotov-koktélos gyújtogatás híreit. Biztos a Gárda volt!- mondták. Akkor már túl voltunk a…..
drmanhattan 2009.10.02 19:12:59
@O'Neil:

Na jó de azért nem szaros közlekedési rendőrökről beszélünk. A rendősrségi reform nem azt jelenti, hogy még több frusztrált és komplexusos barmot engedünk rá a társadalomra. Hogy intézheted el annyivall, hogy nem állnak a helyzet magaslatán? Ezeknek puska van a kezükben baszkil. Ha valakinek akkor ezeknek a rendőröknek kellene a legprofibbaknak lenniük.
drmanhattan 2009.10.02 20:18:32
@beleszolok:

Itt igazi kommandót, csak nagyon ritkán nagyhalak ellen vagy terrorgyanú esetén vetnek be. Meg persze ritkán FBI ha olyan az ügy. Ha valami gyanusítottat be kell vinni, akkor az utcai talpasokat küldik ki, meg esetleg nyomozókat velük.
A fizetős tartalmak megint téma. Jellemzően a hírszolgáltatók, híreket adó kiadók azok, aki teleszájjal üvöltöznek, most éppen szó szerint:a Guardian beszámolója szerint Murdoch és Robert Peston, a BBC üzleti igazgatója asztalcsapkodásba és ordítozásba fulladó vitába…..
drmanhattan 2009.09.01 03:24:02
@dark future:

Háát nem is tudom, talán a HVG, de nekem egyre rosszabbnak tűnik a színvonala. Azért írtam az előbb a Kindle-t, mert pl olyan tartalomért nem fizetnék amit a computeren kell olvasni. Egész nap a gép előtt rohad az ember, ha még híreket is a monitorn kell nézni az már kicsit túlzás. Én naponta órákat utazom tömegközlekedéssel, ezért a Kindle ideális megoldásnak tűnik, nem fársztja a szemet, állandó ingyenes online kapcsolat, minden reggel letölti a legfrissebb újságokat stb. Persze tudom, hogy jelenleg MO-n nem elérhető ez a szolgáltatás, de talán a jövőben az e-book piac fellendülése egy fizetős menekülő utat biztosít a komolyabb hírportáloknak. Igazából mindenki utál sokat olvasni monitoron.
Durva Sólyom ante portas 2009.08.22 11:48:00
AdamT szerkesztőtárs megköszönte köztársasági elnökünknek, hogy nem lépte át a szlovák határt, hiszen így európai módon viselkedett. Fura, egy elnök aki európáner? Szokatlan. Ha Sólyom átlépi a szlovák határt, le kellett volna azonnal mondania, és valószínűsíthetővé…..
drmanhattan 2009.08.23 04:28:52
@tyberius:
"határon kívüli magyarokat..."

Nem tudom, hogy feltűnt e neked, de szlovák állampolgárokról beszélsz és jelenleg a föld nagyobb részén az élet nemzetállami keretek között zajlik. Szóval a szlovák államhatalom részéről teljesen racionális, hogy nem tetszik neki, hogy saját állampolgárai felé a magyar államfő félreérhető szinbolikus gesztusokat tesz. Magyarként érzelmi alapon ez sérti az önérzetünket, de hatalmi szempontból teljesen racionális viselkedés a szlovák fél részéről. Persze, mehetünk habzó pofával és vörös fejjel neki a falnak. Ezt ez a szerencsétlen nemzet már számtalanszor megcsinálta. Például ezt a rendkívül intelligens és szofisztikált hozzáállást hirdeti most a gárda és a jobbik is. Ököllel jól meg lehet oldani mindent.

Az államfő is jól belesétált a csapdába saját gőgje és egója miatt. Sajnos a higgadt helyzetértékelés, az okos játszmák és döntések nem a magyarok legfontosabb tulajdonságai. De nevezhetném kollektív ostobaságnak is...
 Tanulságos beszélgetést közölt a hétvégi Népszabadság Kertesi Gábor közgazdásszal, az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal tagjával. Kertesit gyakran lehet hallani balliberális médiumokban, legfőbb témája az iskolai szegregáció, most is e témában tett egy kört.Ha…..
drmanhattan 2009.05.10 14:45:18
@FPéter:
Hát igen valahogy így
drmanhattan 2009.05.10 18:42:43
@kulalak:
Csak a valogatasrol mindenki tudjon

Igen ezzel rátapintottál az egyik legnagyobb problémára. Ugyanis a nem középosztálybeli tanulók és szüleik sokkal hiányosabb információk alapján hozzák meg a pályaválasztási döntéseiket, amely azután akár a gyerek egész életére hatással lesz.

De hasonló jelenség van pl USA-ban is ahol sok nagyon tehetséges gyerek azért nem jelentkezik az Ivy League egyetemekre mert azt hiszik, hogy borzalmasan drágák, pedig számos ösztöndíjprogram létezik a nehezebb anyagi körülmények között élő tehetségek számára.
    MUNKAHELYI TERROR BLOGTALÁLKOZÓ - !!!ÚJ IDŐPONT!!!   Na, ma sem alszom ki magamat, úgyhogy következzen egy levél. Bocsánat, de be vagyok csípve és most ennyi telik tőlem.   Balsorsom úgy hozta, hogy megpályáztam egy oktatási titkári állást, amit egy…..
A móka úgy tűnik örökké tart. A napokban két posztot írtam (ezt, majd eutána ezt) arról, hogy az Indexen a szellemi tulajdon ellopása témájában vendégpublicisztikát író Jeszenszky Zsolt valójában egy, a wired.com-on megjelent vezércikk alá írta a saját nevét, miután az…..
Mai posztunkat modoros művésznevű tchabeenak köszönhetjük: örömmel látom, hogy mások is ráéreztek embertársaink elemezgetésének gyönyörűségére. A fiatalember valamin módfelett feldühödhetett, mert hirtelen írt nagyon sokat, helyenként kissé szétszórt stílusban.…..
drmanhattan 2009.04.15 22:03:06
@Severus:
Hogy a lehet egy értékítélet reális?
drmanhattan 2009.04.15 23:00:24
@Severus:
Csak az a baj, hogy az értkítélet mindíg szubjektív tehát nem sokat mond az értékelt dolog tényleges tulajdonságairól. Már az öreg Weber is tudta ezt.
Ha már itthon voltam húsvétkor, azaz kihagytam a locsolkodást, megnéztem egy igazi kultuszrajzfilmet az m1-en.Legalábbis gondolom, hogy kultuszrajzfilm lehet az Asterix, hiszen legidősebb bátyám gyűjtötte a róla szóló folyóiratokat, valami Alfa (?) Magazint, ha jól emlékszem, és…..
drmanhattan 2009.04.13 20:55:43
@Art Mooney:
A hatalom a nép kezében van, ezt hívják demokráciának. Azok vezetnek minket akiket mi választottunk. Ebben az esetben a nemzet alázta meg önmagát egy kripli politikai elittel
drmanhattan 2009.04.13 21:09:41
@Rá Dios:
igen az ősi belga nemzet
drmanhattan 2009.04.13 21:18:36
@marosy:
Azért annyiban a védelmembe venném a szerzőt, hogy a lényeget jül látja. Nálunk a nemzettudat valóban leginkább mások ellenében határozódik meg. Nézd meg az USA-t. Mindenki amerikai aki az alapvető amerikai értékeket elfogadja. Van is jó sok fekete, zsidó, arab stb amerikai akik büszkén rakják ki a nmzeti lobogót az ablakukba.
Elfogadhatatlannak mondta ki pénteki állásfoglalásában Jóri András adatvédelmi biztos, hogy a rendőrség hónapokig ül a lefoglalt számítógépeken, így az érintettek az ügy által nem érintett személyes információikhoz sem juthatnak hozzá. A hír hatására érzelmek - úgymint…..
drmanhattan 2009.04.04 01:51:44
@oscar dirlewanger:
magyar faj? tiszta kékszemű, mi?
drmanhattan 2009.04.04 02:00:34
@oscar dirlewanger:
fogadjunk ha vért vennének tőled meg egy rasta jamaikaitól az orvosok nem nagyon tudnák eldönteni, hogy melyik minta tartalmazza az igazi tiszta fasza magyar vért
drmanhattan 2009.04.04 02:06:57
@oscar dirlewanger:
lehet azért simán megbasználak kisköcsög