Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyaronpirostelenkek

0 bejegyzést írt és 141 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Előretolt helyőrség Megint noir 2018.05.01 08:06:00
(a vágóhídon töltött éjszakák emlékére) A fekete hajú, szakállas, Oroszországban kiképzett férfi hajnali fél 5-kor lépett be a bécsi Westbahnhof főbejáratán. Határozott léptekkel a csomagmegőrzőhöz ment, a nála levő három táskából az egyiket betette a 3-09 számozásúba, befizette a 2 eurós díjat,…..
Előretolt helyőrség Tudakozó 2017.05.17 13:19:54
  Mennyire látszik valakin 2.5 év után, hogy hol dolgozik? AKH az Allgemeines Krankenhaus, vagyis az Általános Kórház, ami Európa legnagyobb klinikakomplexuma, és én itt dolgozom. Tényleg nagy. Annyira nagy, hogy az itt dolgozók sem ismerik igazán, mindenki csak azt a sarkot (azokat a sarkokat),…..
Keresztanyám felhívta a figyelmem, hogy talán nem csak a viberes családi csetre kéne leírnom a kissanyi mondásait, hanem valami stabilabb felületre is. Nem vagyok meggyőződve, hogy a blogra gondolt (valahogy nekem is egy füzet ugrik be ilyenkor), de mindegy, ez van kéznél.   Szóval azt mondja…..
Van egy ilyen hagyományunk az egyik barátnömmel, hogy fogadunk egy babysittert a gyerekekhez, és együtt járunk moziba mert nincs kivel mással. Már láttuk az Arrivalt decemberben (tetszett, igény esetén szívesen értekezek erröl, valamint a matching világképemröl 2-3 órát egy tea mellet. név és cím a…..
Előretolt helyőrség motivációs 2017.01.19 09:39:50
Van ez az Audrey Hepburnös motivációs kép az asztalomnál. Már kint volt egy ideje, mikor egyik nap megjelent ez a post-it mellette. Szerintem az elmúlt két évben sikerült megkedveltetnem magam a kollégákkal*.   (*mondjuk mindegyik mást mondott, hogy szerinte ki volt az, de mivel az atombunker…..
Előretolt helyőrség TL módszere 2016.01.04 11:37:17
Szilveszter éjjel, lefekvéskor: “Behozod a gépedet, leülsz a nagypapa székébe, beírod, hogy sok pénzed lesz, és (akkor) sok pénzed lesz. Én addig nézegetem a könyvem.”   Elég egyszerü, nem is értem, hogy-hogy nem jutott még eszembe. Egyébként nem szoktunk ilyesmikröl…..
Van egyébként két befejezetlen posztom, az egyik még tavaszról, a másik meg a nyári élményekről, de közben Eredményes Királylány lettem szeptemberben, úgyhogy muszáj erről írni.  Mert igaz, hogy végigdolgoztam a nyarat, és összesen 3 nap szabadságot vettem csak ki (meg kettőt szeptemberben, amikor…..
nyaronpirostelenkek 2016.10.01 09:21:48
Előretolt helyőrség Köszöntő 2015.12.31 09:29:01
Kívánok! Új évre még szebb világot; Tojó tyúkot vagy hatot, hintót, ötös fogatot, ablak alá virágot,  perec helyett piláfot, ágyra fehér lepedőt, hússal teli tekenőt, mézet, kolbászt, juhsajtot,  pénzecskét egy szakajtót, talpunk alá dudaszót, nehogy fázzunk,…..
én: Képzeld Lili, még pár nap, és betoppannak az angyalok a karácsonyfával és hoznak nekünk ajándékokat is. És akkor majd együtt ünnepelünk. Mármint nem az angyalokkal, de mi hárman. Mit szólsz ehhez? TL (lerázós hangnemben): hát ez nagyon jó, csak én éppen mesét…..
  ...azokról az idökröl fogok sztorizgatni, amikor még nem volt kocsink, és egy különösen meleg, nyári napon kölcsönkértük az egyik tesómét, hogy eljussunk a veröcei elöretolthelyörség író-olvasó találkozóra, ahol mellesleg két olvasónk össze is házasodott.    A…..
és mennyire utálom, hogy 01:09 van, és én nem még a munkában vagyok, hanem már a munkában vagyok... A szervkerekeskedök élete sem könnyü.  ..
az élet minden percében. Megyünk a boltba, Lili nem akarja felvenni a ruháját (épp nincs kánikula). Táltos Bandi próbálja meggyőzni. - De a mama is póló meg nadrág nélkül ment a boltba! - Éééén??? - kerekedik a szemem. - Igen, mikor a fekete (kék, a szerk.) kabátod…..
Nem tudom, van-e bármi esély arra, hogy a blog egyszer is követni tudja a helyőrségbeli feszített tempót. A balatoni pár napnál akadtam el, ahol csodás volt az idő, meg a víz, ... és virágos hippilovat…..
De szinte sajnáltam, hogy modern, gőzölős vasalóm van, olyan kitartóan spriccelte nekem a ruhát, vagy fél órán keresztül.  és igen, nyilván lassabban haladtam, meg a nagy abroszokat inkább akkor csináltam, mikor már lefeküdt, de olyan jó volt együtt dolgozni. A legcukibb cuki,…..
Vasárnap zárult a kislile 3. szülinapja alkalmából rendezett egy hetes ünnepségsorozat. Úgy február magasságában mindig úgy képzelem, hogy május végén, június elején szervezünk egy pikniket, meghívókkal, színes girlandokkal a fákon (ki is nézem mindig a parkban, hogy hol…..
ilyen szép, indiai ruhában ment ma oviba (köszi, BécsiNikol!!!!):  kb, mint egy angol gyarmatosító, aki el akar vegyülni :D mondjuk mióta megkapta tegnap, nem volt kétségem, hogy ma eshet és fújhat, de ez lesz rajta. Bandi azért vitt neki váltóruhát.  Van egyébként a…..
nyaronpirostelenkek 2015.05.29 01:28:55
ez áll a fönököm mai esti levelében: Please carefully proofread the text for typos etc, then I think you are doneCsodás érzés. És még van két nap a határidöig. Nem két óra, két nap. Kis lépés az emberiségnek, nagy nekem. Leszámítva, hogy ezerszer jobban kellett volna lehetett…..
nyaronpirostelenkek 2015.03.30 21:46:12
Előretolt helyőrség találós 2015.02.14 19:15:08
Mivel a kistulipán aktivitása legtöbbször egy virágéval vetekszik, külön örültem, mikor péntek délután azzal fogadott az óvódában, hogy: Anya, mócig lett a csizmám! A megfejtéseket kommentekben várjuk.  ..
nyaronpirostelenkek 2015.02.16 00:48:35
Igen tudom, a blog noir nagyasszonya lucia, de nem hagyhattam ki. Éjjel három óra volt, mikor a szlávos nevű lány a külvárosi parkolóban kiszállt a sötétszínű kocsiból. Egy nagydarab, kopasz férfi kísérte, akinek már volt tapasztalata beteg emberekkel. A lány fázósan húzta…..
Szóval az úgy volt, hogy Táltos Bandim megörökölt egy csomó legót. De most tényleg csomóra gondoljatok, ha nagyon-nagyon sok volt nektek gyerekkorotokban, akkor szorozzátok fel 4-gyel, és akkor kb el tudjátok képzelni. Rengeteg készlet van benne, City, Star Wars, Power Miners,…..
Ki emlékszik Efrájim Kishon tárcájára, amikor valami nehézség folytán hónapokig nem volt asztaluk, és mikor végre lett, akkor beültek alá, és alatta vacsoráztak?     Szóval igen, volt nálunk a szerelö, nagy volt az öröm, mosogattam, meg ilyenek, Lili lefürdött alavórban,…..