Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puch

0 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ünnepi félezredik, DUPLA Napi érdekest látjátok. Kis híja volt, hogy nem esett egybe a 10. szülinap az 500. Napival, de sebaj, így kétszer lehet ünnepelni legalább. ;) Köszönöm az eddigi támogatóknak a felajánlásaikat! Kérlek benneteket továbbra is, hogyha megtehetitek támogassátok a blogot…..
Puch 2023.12.18 11:09:13
@JTom: Ajj de jó, hogy más is ismeri ezt a kutat!! Tavaly tankoltunk is ott. Lehet mosolyogni ezen is, viszont olyan olcsó volt a benzin, hogy a földre is locsoltam kicsit!! :) :)
Egy 1971-es sajnálatos magyar légiszerencsétlenségről, egy akkoriban nagy port felkavart ügyről írt régi szerzőtársunk DDQ. - Jtom   1971. szeptember 16-án sajnálatos, magyar vonatkozású tragédia történt Kijev közelében. A Malév MA 110 számú, menetrend szerinti járata, a fedélzetén 41 utassal…..
Puch 2023.06.28 12:23:56
@DDQ: köszönöm ! ez a része is izgalmas a szomorú történetnek!
Két tucat nagyon ritkán látható fotó a huszadik század elejei Németországból. Tematikus válogatás... 1910-es évek. Berlin, Potsdamer Platz. Virágárus és vásárlója..
1875. A legkorábbi ismert fotográfia Stonehenge-ről..
Puch 2022.10.02 13:04:28
@Fotósképző: pontosabban: anutának :) :)
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
Puch 2022.05.16 11:42:32
@porch monkey 4 life!: jó meglátás, de a motort John Lennon vezeti :) :) :)
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
Puch 2018.02.19 12:09:21
@gigabursch: elvileg az összes 4 kerekű volt mindig is!! Hátul egymáshoz közel van két kerék!

Az itteni képen eddig nem tűnt fel a Bosch oldal irányjelző, így valszeg tényleg BMW lesz!
Antonio Banderas jelenleg is Budapesten van, pár napja miatta zárták le a Király utcát a belvárosban, de azóta látták már Szentendrén is. Ugyanis épp forog a National Geographic Genius című sorozatának új évadja, amelyben ő játssza Pablo Picasso, a zseniális festő időskori énjét. (A képre kattintva…..
1868. Vadász egy Punt Gunnal. A hatalmas fegyverrel akár 50 madarat is lelőhettek, ha kellően közel repültek egymáshoz. A huszadik század fordulójára kihalt vándorgalambot is tizedelték ezzel a fegyverrel  ..
Veled is előfordult már, hogy a barátaid értetlenül néztek: miért bonyolítod tovább az amúgy is bonyolult életed egy kutyával? Esetleg idegenek adnak kérve-kéretlenül tanácsot az utcán? A szüleid már jobban örülnének, ha egy gyereket babusgatnál? Összegyűjtöttük a legidegesítőbb mondatokat, amiket…..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
Puch 2017.03.05 12:15:15
Vasárnap éjjel történt az eset, amikor Adriane és Marku horogjára egy hatalmas rája felesett.   Az aprócska tengeri teremtmény 4 méter hosszú és több mint 2 méter széles.   A mérlegeléssel már problémák adódtak, ugyanis a mérleg összeroppant a hatalmas súly alatt. Elviekben 200 kilós a…..
1906. Metróépítés Párizsban. A Saint-Michel állomásra vezető alagút építési munkálatai a képen. Először felépítették a szerkezetet, aztán beásták a talajszint alá. A környék manapság ÍGY fest..
Puch 2017.02.12 15:59:47
@bioLarzen: ha jól sejtem, akkor az egy STEN géppisztoly. Nem egy túl korszerű darab, alapból már a II.Vh.-ban is használták. Könnyű, olcsó előállítású. Egy MP40-hez képest faék. A tár meg benne van, csak a beállítás miatt nem látszik éppen! A csőre merőlegesen és vízszintesen áll ki balra. Nem vagyok egy nagy szakértő. Lehet ez valami klón már vagy esetleg licenszben gyártott svéd fegyver. Majd a többiek megmondják pontosabban! De itt bővebben :
hu.wikipedia.org/wiki/STEN
Puch 2017.02.12 17:22:16
@JTom: jó pap....... :) :)

Köszönöm a kiegészítést, nem tudtam erről....
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
Városi Bulvár Ki vert meg kit? 2016.09.13 14:29:14
Bejárta a sajtót egy hétfő hajnali eset híre arról, hogy egy "órapörgető" taxis megvert két ártatlan külföldi utast. Nem akarunk igazságot tenni, de a „hallgattassék meg a másik fél is” elve alapján megkerestük az érintett taxist, ám ő a vizsgálat lezártáig, csak Karsai Katalinon, a Magyar Taxisok…..
No, újra indul a blog a nyári pihegés után. Nehéz lesz, de nem akarlak benneteket cserbenhagyni, örülök hogy vártatok vissza. Igen jól esik... Szuper téma van bőven, képek pedig ezrével! Na csapjunk bele egy Napi érdekessel! :)   1968. Pilisborosjenő, az egri vár kicsinyített mása az Egri…..
Előttünk az év legnagyobb forgalmú időszaka, amikor a legdrágábbak a repjegyek. Mit tehet, aki mégis nyaralna, lehetőleg olcsón? Idén is vannak jóáras jegyek még augusztusra is. Az például szinte biztos, hogy Ibiza sose lesz többet nyár közepére olyan olcsón, mint most.…..