Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Puch

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a nyár! Remélem Ti is sokan töltitek a hétvégét a szabadban, esetleg a vízparton és bízom benne, hogy nem ekkora tömegben, mint mai első fotónk szereplői. 1940. Tömeg a New York-i Coney Island strandján..
Puch 2022.05.16 11:42:32
@porch monkey 4 life!: jó meglátás, de a motort John Lennon vezeti :) :) :)
1896. Az első újkori olimpia Athénben. A 100 méteres síkfutás döntőjének rajtja: balról a negyedik a magyar Szokolyi Alajos, akinek bronzérme minden idők első megszerzett magyar olimpiai érme..
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
Kellemes Ünnepet mindenkinek! Ígérem a képsorban semmi sem fog emlékeztetni a nyúlra, a feltámadásra vagy a koronavírusra. Ennyit tudok tenni a kedvetek javítása érdekében szerény eszközeimmel. Itthonról. 1900 körül. Két lóerős amerikai komp. A lovak által meghajtott lapátkerekű komp nem…..
1910. Sinbiciklik. Pellston, Michigan, Egyesült Államok..
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
Puch 2018.02.19 12:09:21
@gigabursch: elvileg az összes 4 kerekű volt mindig is!! Hátul egymáshoz közel van két kerék!

Az itteni képen eddig nem tűnt fel a Bosch oldal irányjelző, így valszeg tényleg BMW lesz!
Antonio Banderas jelenleg is Budapesten van, pár napja miatta zárták le a Király utcát a belvárosban, de azóta látták már Szentendrén is. Ugyanis épp forog a National Geographic Genius című sorozatának új évadja, amelyben ő játssza Pablo Picasso, a zseniális festő időskori énjét. (A képre kattintva…..
1868. Vadász egy Punt Gunnal. A hatalmas fegyverrel akár 50 madarat is lelőhettek, ha kellően közel repültek egymáshoz. A huszadik század fordulójára kihalt vándorgalambot is tizedelték ezzel a fegyverrel  ..
Veled is előfordult már, hogy a barátaid értetlenül néztek: miért bonyolítod tovább az amúgy is bonyolult életed egy kutyával? Esetleg idegenek adnak kérve-kéretlenül tanácsot az utcán? A szüleid már jobban örülnének, ha egy gyereket babusgatnál? Összegyűjtöttük a legidegesítőbb mondatokat, amiket…..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..
Puch 2017.03.05 12:15:15
Vasárnap éjjel történt az eset, amikor Adriane és Marku horogjára egy hatalmas rája felesett.   Az aprócska tengeri teremtmény 4 méter hosszú és több mint 2 méter széles.   A mérlegeléssel már problémák adódtak, ugyanis a mérleg összeroppant a hatalmas súly alatt. Elviekben 200 kilós a…..
1906. Metróépítés Párizsban. A Saint-Michel állomásra vezető alagút építési munkálatai a képen. Először felépítették a szerkezetet, aztán beásták a talajszint alá. A környék manapság ÍGY fest..
Puch 2017.02.12 15:59:47
@bioLarzen: ha jól sejtem, akkor az egy STEN géppisztoly. Nem egy túl korszerű darab, alapból már a II.Vh.-ban is használták. Könnyű, olcsó előállítású. Egy MP40-hez képest faék. A tár meg benne van, csak a beállítás miatt nem látszik éppen! A csőre merőlegesen és vízszintesen áll ki balra. Nem vagyok egy nagy szakértő. Lehet ez valami klón már vagy esetleg licenszben gyártott svéd fegyver. Majd a többiek megmondják pontosabban! De itt bővebben :
hu.wikipedia.org/wiki/STEN
Puch 2017.02.12 17:22:16
@JTom: jó pap....... :) :)

Köszönöm a kiegészítést, nem tudtam erről....
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
Városi Bulvár Ki vert meg kit? 2016.09.13 14:29:14
Bejárta a sajtót egy hétfő hajnali eset híre arról, hogy egy "órapörgető" taxis megvert két ártatlan külföldi utast. Nem akarunk igazságot tenni, de a „hallgattassék meg a másik fél is” elve alapján megkerestük az érintett taxist, ám ő a vizsgálat lezártáig, csak Karsai Katalinon, a Magyar Taxisok…..
No, újra indul a blog a nyári pihegés után. Nehéz lesz, de nem akarlak benneteket cserbenhagyni, örülök hogy vártatok vissza. Igen jól esik... Szuper téma van bőven, képek pedig ezrével! Na csapjunk bele egy Napi érdekessel! :)   1968. Pilisborosjenő, az egri vár kicsinyített mása az Egri…..
Előttünk az év legnagyobb forgalmú időszaka, amikor a legdrágábbak a repjegyek. Mit tehet, aki mégis nyaralna, lehetőleg olcsón? Idén is vannak jóáras jegyek még augusztusra is. Az például szinte biztos, hogy Ibiza sose lesz többet nyár közepére olyan olcsón, mint most.…..
1953. Pihenő a Némó kapitány című hollywoodi film forgatásának szünetében. A felvételekhez több hatalmas tartályt is építettek  ..
1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN  ..
Puch 2016.06.12 14:04:07
@JTom: köszönöm a kiegészítést. asszem jobb lett volna, ha inkább nem tudom.. :)

ami még érdekes számomra, hogy vajon az ilyen kiállítási tárgyakkal mi lett?? mint pl. az írógép vagy légballon??
Néha, baráti összejöveteleken szóba kerülnek rég elfeledettnek hitt játékok, és gyermekkori emlékek. Az ember szívesen nosztalgiázik, és ahogy végig gondolja a régi szép időket, azonnal mosolyra szalad a szája. Fiúknak és lányoknak egyaránt megvolt a kedvencük. Néhány apróságot szedtem össze, a…..
Puch 2016.05.26 21:46:04
René Maltête képei ezen a linken tekinthetők meg. ..
Puch 2016.05.09 08:03:54
@gigabursch: igen! de jön mögötte valaki, a lába látszik is, az ő lécei zavarnak be :)