Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oregordog

44 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggel olvastam a Kettős mérce bejegyzését az anyák helyzetével, és az anyák napjával kapcsolatban. Persze sok igazságot rejtenek a szavaik, de mégsem tudtam magamnak érezni a leírtakat. Az ok pedig nem az, hogy mert férfi vagyok. S, nem is az, hogy másként látom a problémákat.…..
A hétvégéken általában egy kicsit több időt tudok eltölteni a Fiatalúrral, amit remélem Ő is legalább annyira élvez, mint én. A mama elmondása szerint a gyerek él-hal a zenéért, és amikor meghall valamilyen dallamot, hihetetlen fókuszálásba kezd, vagy ha éppen a dallam nagyon…..
Az utóbbi időben jócskán belevetettem magam a mindenféle szakkönyvek tengerébe. Legyen szó kommunikációs, motivációs, vagy éppen marketinges könyvről. Aztán a kezembe került Sir Ken Robinson: Az alkotóelem című könyve. A neves professzort a Ted.com-on láttam először, ahol…..
Hát megtörtént. Eljött végre a nap, mikor a Fiatalúr nemcsak, hogy elkezdett őrült sebességgel mászni a földön, amiért a korábbiaknál is összefogottabb koncentrációt igényel a fél szemmel történő megfigyelése, de rájött, hogy most már nem szükséges felfelé néznie. Vagy…..
Azt hiszem bátran állathatom, hogy túl vagyunk sajnos az egyik legizgalmasabb hétvégénken. Remélem ennél rosszabb sosem lesz, de azért ezt sem kívánom senkinek. Sajnos a csalóka idő megtette a hatását, aztán erre még rátett egy lapáttal a gyermekügyelet is. Apropó, nincs…..
Óriási, 3 órán át tartó sétát tettünk tegnap a Kopaszi gáton, élvezve a jó időt, a napsütést, és megmutattuk a Fiatalúrnak, hová kell majd hozni a csajokat randizni. Mondjuk nem tudom mennyit jegyzett meg belőle, mert már akkor aludt, amikor buszra szálltunk... Ja, és a…..
Valahol azt érzem, hogy hihetetlenül háládatlan szerep a miénk. Látunk, de nem érzünk, halljuk, de mégsem halljuk meg a porontyunkat igazán. Hiszen nem lehetünk ott. Nem lehetünk Vele minden nap. Számomra óriási próbatétel ez. Nem azért, mert azt érzem, hogy elszalasztok sok…..
Egyik este eszembe jutott az első nap. Mármint az a nap, amikor hazavittük a Fiatalurat. Előtte négy nap magány, utána egy élet immáron hármasban. Üdítő változatosság. És meseszép világ (igen, még akkor is, ha éppen egy átbömbölt éjszakán legfeljebb, ha 2 órát aludtunk,…..
Túl vagyunk egy kimerítő "építkezésen", kész a babaszoba, leválasztva a nagyszobából. A fala szép fehér, és már teleaggattuk képekkel is. Vettünk az IKEA-ból olcsó képkereteket, aztán egy természettudományi magazint, és kivágtuk a képeket belőle. Egyszerű, olcsó, a…..
Az elmúlt két hétben folyamatos kísérletezésben vagyunk a Fiatalurat illetően. Kezdett ugyanis egy kicsit elkanászodni. Már nem volt hajlandó, csak rajtunk aludni, az ágyát messziről kerülte, így nem annyira sikerült kialudni magunkat, amitől persze feszültebbek lettünk mindketten…..
Hajnal négykor a fotelben görnyedtem, s rajtam a Fiatalúr aludta az igazak álmát. Ameddig tudta szegény... A két elülső, felső fog nagyon kínozza, teljesen be van dagadva a felső ajka mögött, és persze hisztis és bömböl. Így megy ez már pár napja, nagyon rájár a rúd. Főleg,…..
A tegnapi posztot leszámítva régen jelentkeztem már, de mentségemre legyen mondva, a jól megérdemelt szabadságomat töltöttem, persze szigorúan ki nem mozdulva otthonról és sokat babázva. Ezalatt az időszak alatt elég sok minden történt a Fiatalúrra. Így például nagyon ügyesen…..
Azon gondolkodtam, mivel is kezdhetném az évet. Elmesélhetném a legújabb eseményeit életünknek, sőt a Fiatalúr újabb huncutságait is, higgyétek el, van bőven. Ám én inkább egy dallal kívánok minden kedves olvasómnak boldog új évet! Nem mondhatok mást, sem szebben, vagy jobban,…..
Bizony, bizony. Most lesz a Fiatalúr 6 hónapos, és éppen a második fogacskája kezdett előbújni a napokban. Egy hete még az elsővel küzdöttünk, most jön a második. Hiába, no, mozgalmas napok ezek. Az éjszakák kezdenek hasonlítani még a hasfájós időszakra is egy kissé, de…..
Tisztára mint két szereplő, egy meséből. Az elmúlt pár nap újdonságairól van szó. Ja és nem szeretjük a krumplit, mert íztelen. Gyorsmérleg. Az elmúlt éjszakák megint kicsit nyugtalanul teltek el, de éppen most olvastam egy írást valahol arról, hogy ezen ne is csodálkozzunk. A…..
Tegnap megtörtént az első "kisebb csoda". A Fiatalúr megfordult! És nagyon ügyesen csinálja. A hasáról, a hátára fordul ügyesen. Persze a mama vérszemet kapott, és azonnal elkezdte gyakorlatoztatni... most legalább ellesznek egy kicsit, tisztára, mint a katonaság... Valóban…..
Azon gondolkodtam ma reggel, hogy mennyire fárasztó dolog is anyának lenni. Főleg így férfiszemmel. A folytonos fáradság, az éjszakai alvásmegszakítások, az etetés ritmikus hullámzása. Ehhez képest mi férfiak, ha csak tehetjük végig tudjuk aludni az éjszakát (persze, ha a mama…..
Aki azt hiszi, hogy a tegnapelőtti cikket musical-ekkel folytatjuk, az most akkor kattintson az X-re a sarokban. A TOP30 zenés jelenet filmekből EVÖR első 15 helyezettje következik, tökéletesnél tökéletesebb zene+kép házasságokkal. Most már lehet vitatkozni, na mi maradt ki? 15. A…..
A hétvégén nagy és fárasztó napra virradtunk. Előttünk állt a költözés. A két és félszobás albérletünket hagytuk ott, hogy átköltözzünk az anyósék családi házába, és egy kicsit összehúzva magunkat, igyekezzünk spórolni egy kis pénzmagot, hátha mégis lesz…..
Hajnalodik. Bár a redőny leengedve, és a függöny is behúzva, valahol érzem az ujjaim végében, hogy hajnalodik. Vagy lehet, hogy éhes vagyok, és azért ébredtem fel? No mindegy, a lényeg, hogy fenn vagyok, forgatom a fejem jobbra-balra. Minden rendben, valahogy mégsem az igazi. Alattam…..
Ciki, nem ciki, de ezt elmondom. Tegnap, meglett férfiként sírva fakadtam a buszon hazafelé. Átvitt értelemben, és valóságosan is. Nem tudom, hogy ez annak tudható-e be, hogy most már én is a vállaimon érzem a gyermek súlyát, minden értelemben, vagy "csak" az érzelmek így…..
Ma egy éve, hogy a mama megtudta, terhes. Bizony.. már egy éve történt. Az ember néha el sem hiszi azt a nyomorult közhelyet a repülő időről. Pedig de. Emlékszem vasárnap volt, mert éppen NFL-meccs ment a tévében, és a Saints éppen csúnyán elverte a Falcons-t. Ami akkor azért…..
Az egyik ismerősöm azt mondta, hogy ne aggódjak a nyugodt percek miatt, azok egy jó ideig amúgy sem lesznek, s lőn. A hó hír, hogy a Fiatalúr hasfájása valóban nagymértékben alábbhagyott, ugyanakkor most úgy tűnik megindult a fogzás. Csupa örömhír ez a fáradt szülőnek. Na…..
A legutóbbi bejegyzésemben már volt róla szó, hogy úgy tűnik, a hasfájásnak vége. ez most az egyik legkomolyabb tény. Jó, jó, egyszer-egyszer még visszatér, de már nem vészes a dolog... Viszont a hétvégén ellátogattunk vidékre. Kicsit féltünk az úttól, mert még sosem…..
Újabb érdekes mérföldkőhöz érkeztünk el (amire persze megint nem lettünk felkészítve, de ezt már lassan kezdem megszokni a 20 éves védőnőinktől...). Nevezetesen elmúltunk 4 hónaposak, és a Mama masszív teje sem elég már Picúrnak. Ez önmagában talán még nem is lenne gond,…..