Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tálibmester

29 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt bírta mondani az MTVA sajtófőnöke a Borsnak, hogy minden pénzt megér az Eurovíziós Dalfesztivál. A hibátlan érvelés szerint mivel az idén Malmőben megrendezésre kerülő eseménynek 160 millió nézője lesz, ezért "nem is kell ennél jobb országimázs. Mindent pénzt megér az…..
Bár az MLSZ fellebbez, és a csapat érdekében magam is azt remélem, hogy a FIFA módosít a döntésén, de ettől függetlenül a szégyen már ránk égett: a magyar-román vb-selejtező focimeccset zárt kapuk előtt kell rendezni. Az indoklás szerint a magyar-izraeli meccsen tapasztalt…..
Tálibmester 2013.01.09 14:34:43
@genyamagyar: Normál esetben nem lennék kíváncsi meg egyszer a véleményedre (az előző két hozzászólásod is agysorvasztó volt), de kérlek meséld el, hogy a Te kommented idézésből és kritizálásából, miszerint "Mi lettünk Európa zsidózó cigányai", hogyan jutottunk el oda, hogy én vagyok a mocskos cigányozó?
Tálibmester 2013.01.09 16:07:33
@genyamagyar: Maga a szó, hogy cigány, már sértő, ha például jelzőként használod, vagy megbélyegzésként, mint pl: Mi vagyunk Európa cigányai, Mi vagyunk Európa zsidózó cigányai". Tudod ha kifogásolod a "zsidózást", mint a zsidó emberek megnevezését (esetleg az izraelita hitközösséghez tartozók jobb?), akkor a cigányok nem romaként való emlegetése legalább olyan sértő kellene hogy legyen, sőt, hiszen nekik van olyan nevük, amit ők nem tartanak sértőnek magukra nézve egy világkonferencia óta. Szóval itt cigányoztál "barátom", úgyhogy várom a fantasztikus logikai képletedet.
Tálibmester 2013.01.09 16:38:40
@genyamagyar: Te nem pejoratív értelemben használtad? Valóban nem, Te sértésnek használtad: "Tönkrebasztátok Magyarországot, mi lettünk Európa zsidózó cigányai. Egy köpetek lettünk miattatok!" Nem kell hermeneutikai elemzés ahhoz, hogy lássuk, nálad Európa zsidózó cigányai egy "köpetek" (abba nem megyek bele, hogy köpet - egyes szám, köpetek - többesszám, köpedék - amire Te gondoltál). Ha a köpetek is pejoratív, esetleg pozitív konnotációval bíró, dícsérő kifejezés, akkor nem a magyar nyelvet beszéled. Tudod van egy ilyen probléma a leírt szavakkal, hogy megmaradnak és később is el lehet olvasni őket... Úgyhogy magyarázhatod barátom, de itt kettőnk között Te vagy az, akinek nincs joga rasszizmusról beszélni, ha csak nem önmagadat akarod körülírni.
GÓLYATÁBOR 2011 Kérdezz-felelek 2011.08.08 19:47:00
Beindult a kérdéscunami, úgyhogy egy régi jól bevált módszerhez folyamodunk. Mivel állandóan jönnek a kérdőjellel ékesített kommentek, már mi sem tudjuk követni, hogy kinek melyik poszt alatt kellene válaszolnunk. Tehát ha mostantól kérdésetek van (esetleg korábban már itt…..
Tálibmester 2011.08.12 12:54:52
@Annamari4444: Írj a krebtkhok@kre.hu-ra, hogy pontosan mi a probléma, segítünk megoldást találni, a jövő heti jelentkezés pedig most úgy tűnik, hogy ha hét elején jössz, akkor még időben vagy, de ez nem igéret, csak számmisztika:D De hamarosan kapsz hivatalosabb választ is!
Tálibmester 2011.08.15 00:58:14
@beeenke: Lehet elkényeztetted...:DDD
Tálibmester 2011.08.15 01:03:36
@rolcsó: @Dancer2991: @Shayana Aquila: @falimano: Ömlesztve adom a válaszokat, amit nem tudok, azt holnap kicsikarom a többiekből. A kolsezban van wifi, ha a gépedben nincs érdemes egy USB wifi dongle-t beszerezned. A diákotokat soha nem kapjátok meg, vagy ha igen akkor csak 5 hónap múlva kb, hála a drága oktatási hivatalnak... Viccet félretéve, várni kell majd rá sokat, de ha beiratkoztatok, kaptok ideigleneset. Ha bármit személyesen akartok intézni a TO-n, akkor nyári ügyelet van, ami azt jelenti, hogy csak szerdán 9-12 és 13-15-ig van nyitva a tanulmányi osztály. A többi holnap, illetve már ma:)
Kezdhetném rövid szösszenetemet kedvenc hüvelygomba-reklámunk frappáns megoldásával, de úgy vélem a pasikat nem kell a „csók és szerelem” következő epizódjával riogatnunk ahhoz, hogy ne olvassák el a következő sorokat. Elég csak a címre tekinteniük és már tudják:…..
Tálibmester 2011.08.12 05:00:47
@bogaboci: Besírtam...:D
A cikksorozat záróepizódjában magatokat, pontosabban egymást ismerhetitek meg jobban. Mivel tegnap ezen posztsorozat szerzője (egyszerűbben szólva én) 15 fotóból 9 esetében eltalálta, hogy milyen szakos lesz a jelentkezési lapra ragasztott fotón szereplő illető, feljogosítva érzi…..
Igazi kommunikációs fenomén Pajor-Gyulai László, a megújult Csányi-válogatott kommunikációs igazgatója. Ez a rokonszenves fickó a szurkolókat hibáztatta, amiért a rendezők sorozatos hibái miatt több ezren fél órával meccskezdés után jutottak be a stadionba. A nyegle és…..
Tálibmester 2010.09.08 13:22:27
@EMU: Köszönjük az általánosítást, gondolom a Te hobbiaid és szórakozásaid abszolút feddhetetlenek. Elnézést kérek mindenki nevében, aki szeret egy sportágat és kitart egy csapat mellett akkor is, amikor az már több mint két éve nehéz időket él meg. Szerintem ugyanúgy vannak a szurkolók között is normális arcok, mint ahogy a virágkötők között is tirpákok. Nem vagyunk főállású szurkolók, szerintem, a többségünkkel szívesen el is beszélgetnél valahol egy sör mellett, anélkül, hogy bármi rosszat gondolnál rólunk. Ezerféle ember jár meccsre, családosok, baráti társaságok, szerelmespárok, nem kell azonnal általánosítani.
Tálibmester 2010.09.08 13:23:50
@Tálibmester: szerk: Bárcsak két éve lenne, két évtizede! Ezt akartam írni!
Tálibmester 2010.09.08 13:27:49
@-kraci-: Másfél éve szoktam le a kommentelésről a sok idióta miatt, de a tegnapi meccs után és az ide író, a helyszínről és az eseményekről semmit sem tudó idióták miatt muszáj volt megint belépnem. Pontosan azért nem írogatok, amit Te is írtál. Én ha valamihez nem értek, hülye vagyok, bevallom, vagy csak kummantok. Jó lenne másnak is ezt a magatartást felvenni, talán konstruktívabb lenne egy-két cikk és a hozzájuk tartozó kommentfelhő. Köszönöm azoknak, akik tegnap ott voltak és ez után a rendezés után és meccs után (mert azért a játékra nem voltam büszke) itt szóvá tették véleményüket, felhívva a figyelmet a problémára és remélem találkozunk San Marino ellen, egy kicsit jobb játék és szervezés mellett. Üdv, én léptem
Manapság, utazás előtt érdemes megfontolni, hogy melyik országba tesszük be a lábunkat és melyikbe nem. Az alábbiakban öt olyan országot mutatok be, amik a felmérések szerint leginkább elkerülendőek a turisták számára. Lehet, hogy ezek közül egyikbe sem menne el az ember…..
Tálibmester 2010.05.18 23:43:09
@teácska: Ez természetes, hiszen a szexuális együttlét csak gyermeknemzés céljából, sötétben, misszionárius pózban, szigorúan test mellé szorított kezekkel megengedett! A börtönben viszont úgyis kedvelik az bentlakók az anális és az orális szexet:)
A 2006-ban érettségizőknek kijutott a jóból. Nem csak az előző évben debütáló kétszintű érettségit kellett valahogy „túlélniük”, már a felsőoktatásban is új viszonyok fogadták őket. Az úgynevezett Bolognai rendszer könnyen lehet, hogy papíron jól mutat, de a…..
Idén választások voltak, nem kis téttel, próbálom ennek betudni, hogy most sem voltak igazi majálisok. A szavazások már áprilisban lecsengtek, de egyes pártok ünnepelni, mások magyarázkodni akartak még egyet, így az idei május 1.-ék is politikai rendezvénnyé degradálódtak.…..
Már elég sokszor emlékeztettünk benneteket arra, hogy csütötökön, azaz április 29-én Egyetemi Napot rendezünk. Éppen ezért most nem is informálni akarunk benneteket, hanem a bizonytalanokat akarjuk meggyőzni arról, hogy ki kell jönniük erre a rendezvényre! Ha esetleg nem vagy…..
Kedves Hallgatók!Április 22-én Kertmozit rendezünk be a Károli belső udvarán és arra lennénk kíváncsiak, hogy melyik filmet néznétek meg a legszívesebben. Szavazzatok!A HÖK nevében Tálib..
Bizonyára nem írok túl nagy újdonságot, ha azt mondom: a magyarországi felsőoktatás  - szerintem - igazságtalan. Írásom keretén belül én most arra vállalkozom, hogy saját szemszögemből – hiszen nincs lehetőségem egyszerre részt venni az összes egyetem és főiskola…..
Tálibmester 2010.03.28 00:47:45
@Tyara: @leaspace: @Cory.: @Macskaszem: @orsi_avril: @szupermenbéla: Írtam én is a témában és kevésbé "habzó szájú" vitára mindenkit szívesen látok a kommentek között ott is:) písz
Sajnos csak most jutottam el oda, hogy vissza tudjam olvasni az elmúlt hét bejegyzéseit és nem tudom megállni, hogy ne reagáljak erre az írásra, illetve a kommentekre. Nem szeretnék újabb szájkaratelavinát elindítani de az a téma szerintem sosem veszít aktualitásából,…..
2010 április 15-én olyan lesz, ami még nem volt! A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatói zenei tehetségkutatón mérik össze tudásukat a Reviczky utcai épület belső udvarán! Fellépők, program, részletek a tovább után! Április 16-án eljön…..
Sokáig kellett rá várni de Március 5-én végre megjelent az új Belga lemez, amely az Arany nevet kapta és ahogy a srácoktól már megszokhattuk, az új korong nem lesz magányos, hiszen április 25-én érkezik a duplalemez másik fele, a Platina! Aztán még kettő másik! És ami a…..
Reviczky4 Hírmondó Blind Side 2010.03.23 21:32:00
Nem én vagyok az ügyeletes filmajánló ügyben, de mivel a Blind Side című amerikai filmnek csak magyar neve van (a borzalmasan semmitmondó "A szív bajnokai") forgalmazója nincs, így a film nem juthatott el mindenkihez. Nekem tegnap volt szerencsém megnézni az alkotást és…..
Mindannyian el tudjuk képzelni azt a szituációt, amikor egy látszólag aranyos „nénike” álldogál egyedül a buszmegállóban. Nos az ember már-már elkezdi sajnálni, hogy milyen nehéz is lehet neki az élete, hiszen egyedül várakozik az amúgy is ritkán közlekedő 133-as…..
Tálibmester 2010.03.14 15:40:49
@Tyara: Nem tudom (már nem emlékszem) mi volt az első alkalom, de ezzel nem értem, mi a problémád. Sajnos létező problémáról van szó, ugyanis attól még, hogy idős valaki és egyedül él, az olyan alapvető közlekedési etikettet be lehet tartani, minthogy előbb szálljanak le a leszállók, aztán majd én felszállok. Emellett nem állok meg az ajtó közepében, amikor megáll a busz, így akadályozva a leszállást és jobb oldalra állok a mozgólépcsőn. Vagy például ott, ahol csak 1,5 ember fér el, a parkoló autók miatt a járdán, nem poroszkálok gyökkettővel a barátom, barátnőm mellett, hanem ilyenkor besorolok libasorba. Nekem tök mindegy, hogy valaki 5 éves, 22 vagy 70 ezekere próbáljon odafigyelni, mint ahogy én is.
Reviczky4 Hírmondó Ötletelek.. 2010.03.09 17:36:00
              Ugye van ez a filmklubunk az egyetemünkön, amiért hálásak vagyunk nagyon és rendkívüli, hogy csak néhány métert kell menni a BTK-tól és máris ott vagyunk, illetve az is, hogy csupán kettőszáz forint. Ennek ellenére azt hiszem…..
Talán sokan nézitek az Így jártam anyátokkal (eredeti címén How I met your mother) című sorozatot, ahol Barney előszeretettel rángatja el barátait lézerhercolni. Nos kevesen tudják, de hazánkban is van rá lehetőség, hogy ennek a vicces és egyáltalán nem drága hobbinak…..
Reviczky4 Hírmondó Károli+Röpi 2010.03.08 23:13:00
Tévedés ne essék, senki nem röpül az egyetemről (se képletesen, se szó szerint) és nem is a Novotny-féle röpdolgozatokra gondolok itt, hanem a károlis röplabda lehetőségre, melyről talán mind értesültetek, ha máshonnan nem, hát a faliújságokról. A múlt…..
Reviczky4 Hírmondó Játék 2010.03.04 22:59:00
Nna, kitaláltam egy aprócska kis asszociációs játékot csak azért, hogy ne unatkozzatok a blogok olvasása/írása közben.A neve frappánsan: Folytasd a sort A lényege nagyon egyszerű: kommentek formájában folytatni kell a sort, oly módon, hogy az csak és kizárólag a Károlival…..
Tálibmester 2010.03.05 18:25:42
Tálibmester 2010.03.06 13:40:03
@dzsuli: holland :D :D :D (hétfőn két ZH)
Minimális elvárás. Aki manapság állást keres, tervezi az elhelyezkedést vagy csak azt veszi számításba, milyen kompetenciákkal kell felvérteznie magát a későbbiekre, az már biztosan ismeri ezt a két gyönyörű szót. Egy átlagos munkahelyen minimális elvárás például a…..
"Jó napot kívánok, Behízelgőhangú Tenyérbemászóalak vagyok és azután érdeklődnék, hogy hogy vagy? Lehet, hogy nem ismersz engem, nem emlékszel rám, de egyszer láttalak ott, ahol mások is járnak és ott volt az is akit Te is ismersz és őneki nagyon tetszett, amit…..
Tálibmester 2010.02.26 19:51:01
@agresszívnemnyugodt: Tudod ezzel az a probléma, hogy bűncselekményt követ el az, aki kiadja a telefonszámomat és én soha egyetlen ilyen cégnek sem adtam meg az elérhetőségemet. Honnan szerezték meg? Ehhez képest hetente egy ilyen hívás átlagos, és tudod nekem is egy hétvégém van, és amikor reggel nyolckor felhív, akkor elszállhat a "a nyomi egyetemista fejem". És nem tudom miért nem tudja megérteni az ilyen ember az egyszerű "nem" szócskát. Körülbelül kettő éve hívogat engem mindenki, azt hiszem most már kiborulhatok. És nem akartam vele senkit megsérteni, ezt is csinálnia kell valakinek, de engem legyenek szívesek, hagyjanak békén. Én promóterként dolgozom/dolgoztam, személyes jelenléttel már senki sem merne ennyire pofátlanul lerázhatatlan lenni. Én a Sony-nál dolgoztam és ott volt egy olyan üzletpolitika, hogy az ügyfelet és annak akaratát a legnagyobb tiszteletben kell tartani. Na most ha engem valaki korán reggel felhív, úgy, hogy kényesen ügyelek arra, hogy ne kerüljön illetéktelenek kezébe a telefonszámom és semmilyen indokkal nem tudom lerázni, akkor nem hogy nem vagyok tiszteletben tartva, de egyenesen semmibe vesznek. Egyébként, ahogy a cikkből kiderül, soha nem csaptam még rá senkire, csak most besokalltam. A cikk pedig figyelmeztetés: engem ne hívjatok többet, mert most már meg fogom tenni. Písz
Tálibmester 2010.02.26 23:47:14
@Terézanyu: Köszi a tanácsot, megfogadom. annak idején, amikor először lett netem, minden szerződési feltételt végigolvastam éppen ezért, de ma már ez kb. 30-40 oldal, szóval mostmár tényleg nem lehet ezt győzni. Egyébként nekem nem a telemarketingesekkel van bajom, úgy unblock, mert azok ritkán találnak meg, hanem a pénzügyi tanácsadással foglalkozó mittudoménmikkel (ezt a cégre, vagy szervezetre, irodára értem, nem a dolgozó személyekre). Szerintem már kevesebb embernek vannak megtakarításai, mint ahányan ezzel foglalkoznak.
Február 25-én első alkalommal került megrendezésre a Károli Bölcsész Póker Kupa (teljes nevén: Károli Bölcsész No Limit Texas Hold'em Poker Tournament), de a rendezvény sikerességét látva biztosan nem utoljára. A Vaskapu Tavernában megrendezett versenyre 40…..