Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ragi

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki megkérdezné, hogy a blog története során miért nem közöltem olyan receptet, amihez a sütőtök nélkülözhetetlen alapanyag, válasz helyett vajúdó anyacickányt imitálnék. Ezzel a művelettel talán el tudnám terelni a figyelmét arról, hogy kérdésére nem tudok…..
 Leginkább azoknak írok most, akik visszasírják a szocializmust, az örökös telefonra várással, meg autóra várakozással, meg lakásra várakozással, meg fél óra sorbaállás banánért, ha volt éppen.   Nézzük a nagy párharcot, egyik sarokban a mocskoskapitalista profitéhes…..
Nem jellemző rám, hogy tofut egyek. Húsevő vagyok, bár a nyáron a zöldségeket részesítem előnyben, hiszen olyan nagy a választék. A múlt hétvégén viszont felfedeztem egy új bio boltot, aminek a hűtő része nagyon sokféle ízesítésű tofut rejtett. Úgy gondoltam, eljött az…..
Eat at Hugi's Chili con carne 2014.07.01 11:42:00
A chilis bab nem volt nálunk sosem szokás, nem is emlékszem, hogy valaha készítettek volna ilyet a szüleim. Az ötlet most sem tőlem származik, hanem a frissen elköltözött bátyámtól, aki kitalálta, hogy főzni kezd. A gének nála is megvannak, ügyesen mozog a konyhában, vannak…..
Természetesen ilyen csajok kedvéért könnyen felkelek, az RTL Klub reggeli műsorába, a Csak csajokba vagyok hivatalos, hogy egy kis nyári finomságot csináljak a műsorvezetőnek, Ördög Nórának, és alkalmi segítőinek-beszélgetőtársainak, a londoni aranyérmes női kajaknégyes két…..
ragi 2012.08.21 15:18:16
hogyvolt 24 6x20 – 1:00-2:00 2011.06.13 16:00:00
Éjjel 1 óra van, az előző rész a párkapcsolatok jegyében telt, és a következő egy órában annyi dráma lesz, hogy brazil akció-szappanoperát is nézhetnénk akár. Jack az atombomba irányítócsipjét KómaAdrira cserélte, a kínaiak Doyle hülyeségének köszönhetően pedig…..
  Egy könnyű nyári ebéd: hússal és hús nélkül, fehérboros kapormártással és újkrumplival. Ez az étel az én egyik kedvencem, és minden szezonban örömmel készítem. Különösen a húsmentes verziót szeretem, mely töltelék receptjét a szükség szülte: sajnáltam kidobni a tök kivájt belsejét, és…..
 (fotó: http://fns.csokolade.hu/2010/04/02/medvehagyma-vadaszat-banyaval/)  Végre van időm arra, hogy idényjellegűvé tegyem a táplálkozásomat – és a blogot, természetesen. Ma reggel egy komolyabb medvehagyma-szállítmánnyal érkeztem haza a piacról, és amíg tart, azt fogok…..
Egy olvasónk vette észre, hogy a 40 milliós játszma tegnapi adásában volt egy olyan kérdés, amire a lehetséges négy válasz egyike sem igazán adott helyes megoldást. A kérdés az volt, hogy mit készít a tímár, a válaszok között a két egyértelmű marhaság mellett pedig a szűr…..
ragi 2010.12.03 15:43:54
@Artie: Én is játszottam nála, és nem ezt tapasztaltam. Igaz, azok nem élő adások voltak - de előfordult, hogy ránézett a kérdésre és a lehetséges válaszokra, és új kérdést kért az adott kategóriában, mert a válasz nem lehetett egyértelmű. Szó nélkül megtették. Persze élő adásban csak akkor lehet ilyet megcsinálni, ha biztos tudása van a játékvezetőnek.
Nem elég a belbecs – ezúttal a külcsínre került a hangsúly. Nem cukrásztanfolyamon jártam, hanem segítség érkezett Torta Dorka személyében, aki egy napra beköltözött a konyhámba, mely így egy festőműteremhez vált hasonlóvá. Mikor végzett, nem ismertem rá a tortáimra - remélem, a divatrajongók…..
Azt mondják, egy társadalmat az fémjelez, ahogy az idős korosztállyal bánik - és ha eszünkbe jutnak az orvosi rendelőben mint egyetlen szórakozóhelyen napot múlató kisnyugdíjasok, az állásukért aggódó ötvenesek, vagy éppen a zárt ajtók mögött otthon kuksoló idős…..
Nem véletlen a címbéli sorrend, megjött az igazi céklaszezon. Az egyik bejáratott termelőmnél annyira jó évjárata van a céklának, hogy majdnem padlót fogtam, amikor megkóstoltam. Már a színe is bizakodásra adott okot, még a közepe is egészen feketébe hajló…..
Elena az arcsimi után nyugtalanul ébred, és azt veszi észre, hogy valaki császkál a lakásban. Jó horroros klisével el is indul körülnézni. A nappaliban megy a tévé, újabb állattámadásról számolnak be, és az áldozat maga Elena. Már betojik rendesen, de még Damon is megjelenik…..
Skarpnak köszönjük a magyar kiskereskedelmet alapjaiban megrázó, kuponért utalványt akció dokumentálását. A kivételesen nagyvonalú hatása túl fog tenni minden eddig nyitási akcióén. Aki a Dunakanyar felől érkezne kedden reggel a városba, válassza inkábba  hajózóutat,…..
ragi 2010.07.13 15:25:04
@Szpájk: Az, hogy a belvárosban lakik és nincs kocsija meg raktárhelyisége, ahol felhalmozhatja a nem romlandó akciós árut. A bevásárlókocsival elérhető közelségben match van, CBA, Reál és Spar. Esetleg Tesco Express, de az semmivel sem olcsóbb a többinél. No meg a piac. De ezek közül a hiperek közül még az Aréna tesco van a legközelebb, 2,5 óra alatt megfordulok. Egy hónapban egyszer. Még az Interspar is túl messze van.
A János kórház = Hentesüzem, vagy inkább ha úgy tetszik akkor leginkább a fejetlenség, a szakmai analfabetizmus, a teljes anarchia na és persze nem utolsósorban a korrupció melegágya. És a teljes Balkán! Először is a kórházról: koszos-mocskos, huzatos, elhanyagolt. Nemtudom mikor…..
ragi 2010.07.12 12:06:45
@Krujs: kicsit OFF, de miért női privilégium a takarítás?
Az embernek előbb-utóbb szembe kell néznie valódi jellemvonásaival: mostanáig igyekeztem titkolni, de valójában akkor vagyok boldog, ha olyasmit főzhetek, amit nem volna szabad. Valamit, ami halványan emlékeztet a gyermekkori extatikus kotyvasztásokra, gasztronómiai…..
ProgBlog Hurrá! - vagy Basszameg? 2010.06.10 22:44:00
Tisztelt Orbán Viktor úr!Ön az ország miniszterelnöke, döntenie kell tudnia tehát súlyos kérdésekben. Ezért én most a saját súlyos dilemmáimat is Ön elé tárom – annál is inkább, mert leginkább Ön okozza azokat! Mielőtt belekezdenék, hangsúlyoznom kell, hogy amit le…..
ragi 2010.06.11 11:00:40
@Magg: éppenséggel a reumatológusok kapják a legtöbb hálapénzt a rendelőintézetekben. Mit gondolsz, hogy kaphat valaki szanatóriumi beutalót? Nekem szerencsém volt eddig, a mi orvosunk valóban nem fogadott el senkitől hálapénzt - el is paterolták nyugdíjba gyorsan. Azóta nincs szakrendelés, csak változó időpontokban, vendégszereplőkkel. Ha becsípődik az ideg és nem tudsz kiegyenesedni, mire orvoshoz jutsz, már hetek teltek el fájdalommal és a probléma valamennyire rendeződött.
Orbán Viktor még háromszor egymás után hadarva ki sem tudta mondani, hogy államcsőd, a Magyar Televízióban máris minden máshogy van, mint régen, amikor még a mocskos kommunisták uralkodtak a magyarellenes lakájmédián. Mint az eminens fiú a napköziben, aki már a konyhás néni…..
ragi 2010.06.08 17:32:40
@kis_kiraly: Inkább szövegíró Szenes Iván, kb. 2000 dal szövege köszönhető neki, ebből legalább 100 sláger lett, de szálllóigeként is ismert.
De valóban írt zenét is, pl. Hosszú az a nap.
Keserédes történet alapítástól a privatizáció utánig. A mostani üzem helyén 1880-ban állították üzembe az ország első kekszgyárát, amelyet Bach Hermann győrszigeti gőzmalmából alakítottak át. Bach az üzemet 1892-ben eladta Koestlin Lajosnak, aki akkor települt át…..
ragi 2010.04.21 15:29:16
@konyhakész pumi: például én. Kiteszem és igen gyorsan elfogy a könyvtárban. Jobb koncert helyszínek bejáratánál is tesznek ki és helye van mindenütt, ahol nem akarják, hogy köhécseléssel zavarják a többieket.
8ker Tavaszmező, a sétáló 2010.04.07 22:47:00
 A lakossági fórum kicsit késve kezdődött, de aztán tele is lett a terem - annak ellenére, hogy az emberek láthatóan nem mertek bemenni, a bejárat előtt csoportosultak. Nem ismerik a helyet, sosem voltak ott, idegenkedtek kicsit, mi lehet a Roma Parlamentben? Aztán megérkezett a…..
ragi 2010.04.19 18:21:12
@judimami: nagyokoskám, talán azért, mert a gyalogos 10 másodpercig használja azt a fél négyzetméternyi közterületet, míg az autós a jóval nagyobbat huzamosan. és persze nem húzódik félre, ha valakivel osztozni kell a helyen, mert a vezetője vígan pihen a lakásban, míg a gyalogosok próbálnak elsiklani járműve és a fal között.
Amúgy nem vagyok autóellenes; ahhoz a szenvedő réteghez tartozom, akiknek utcája elviselhetetlen forgalmú lett a szaporodó sétálóutcák miatt. A sétálóutca elnevezés szégyen a sokak által irigyelt Palotanegyedben, a törött díszburkolat lehetetlenné teszi nemhogy a sétát, még a szükséges gyaloglást is. És rettegek attól, hogy ha a mi utcánkat is csillapított forgalmúvá teszik, a lakásfelújítást legalább egy millióval megdobja a parkolási/cipelési többletköltség. Ugyan mikor fog ez bejönni? Csak akkor emelkedik az ingatlan értéke, ha bulikedvelő egyetemista ifjúság gazdag szüleit sikerül bepalizni.
A múlt héten ott hagytuk abba, hogy a cylonok életükben először a kihalás szélére kerültek, amikor felbukkant egy halálos vírus, amit a tizenharmadik kolónia, a Föld leendő lakói hagytak hátra útjuk során, majd a Galactica rátalált arra a hátrahagyott bázishajóra, amely…..
Novi bácsi nevű olvasónk találta ezt a gyöngyszemet a Helyi Témában: a GYES összegéről kesergő cikkhez az ügyes képszerkesztő nem talált megfelelően kétségbeesett tekintetű és azért kellőképpen bögyös magyar anyukát, így kénytelen volt a külföldi képanyagból…..