Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rooza

15 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nos, ha minden kötél szakad odaát, én tényleg ide költözöm véglegesen. Fogalmam sincs arról,hogy ki hogyan talál majd meg,ha ott végleg minden széthullik,hát ezért is... és hogy én hogyan találom meg azt,akit szeretek pláne! Ezért sztem ezen a poszton találkozzunk egyenlőre,…..
Rooza 2011.05.06 23:01:56
@zöldbagoly: a felkiáltójelek számából :P
Rooza 2011.05.06 23:14:24
@évi.: hát most néztem, hogy lehet-e importálni, de nem leltem rá semmit
mondjuk a süsside blogomat áthoznám, a címkéim mind elvesztek a nagy átalakulásban, meg az archívummal is gondom volt, a kinézetet meg majd megbütykölöm- mondjuk a hozzászólásokat sajnálnám...
lehetne inkább megjavulnia a ...-nek?
:)
Rooza 2011.05.06 23:28:10
@évi.: köszi
próbáltam felvenni a blogodat oldalra, de nem értek én itt sok mindent
köszi, megyek aludni, jó éjt nektek is!
El tudod képzelni Orbán Viktor mennybemenetelét?  A Kossuth téren izgatottan összeverődik a tömeg, a szpíker tüzeli kétmilliós hallgatóságot, és felkonferálja ŐT. Ám a színpadon, a felsorakozott kormánytagok gyűrűjében nem jelenik meg oly ismerős arca. A tömeg egyre…..
A mindenféle webkettes szolgáltatások egyik nagy előnye, hogy ezernyi helyen tolhatjuk a kontentet, vagyis számtalan eszközünk van arra, hogy elmondjuk, mit gondolunk. Sőt, van egy nagy csomó eszközünk arra is, hogy megosszuk, továbbosszuk saját írásainkat és mások írásait,…..
Rooza 2010.06.02 16:12:23
Sem a kommentelőnek, sem a bloggernek, sem az adott témának nem jó ez a szétesés.
Először akkor találkoztam ezzel a bosszantó jelenséggel, amikor még a blogter blogjai az origo-hoz voltak kapcsolva, és ott külön komment-felület volt. Vagy észrevette a blogger, vagy nem, egyrészt azt hogy kikerült oda, másrészt nem volt tudomása a kommentekről. Nyilván reagálni sem tudott rá.
(Írtam is róla akkor panaszt -hasztalan-, rég volt, már nem keresem elő)
Ebben a nagy megosztási trendben meg ma már annyira szétszóródik minden, hogy gyakorlatilag atomjaira hullik a (számomra) érdekes információ, azok megvitatásával együtt. Maradt néhány "bástya", amit az eredeti helyen nagyjából követek.
Régóta motoszkál bennem az a gondolat, hogy a programozóknak egyszerűbb egy új "forradalmi" projektet beindítani, hátha bejön mottóval. A már futó ügyek meg érdektelenné, és elhanyagolttá válnak, az összes hibájukkal együtt, aztán előbb-utóbb kihalnak. Gondolom ez utóbbi tökéletesítése, fejlesztése nagyobb munka lehet.(nem csak a hazaiakra gondolok, egy jól beépíthető szavazásos szolgáltatás is megszűnt)
Már várom a nano-blogolást, de az igazi a yocto- lesz.
Akkor már félszavakból is fogjuk érteni egymást :)
(off
aki hallja adja át: a jelenlegi járványos vízóracserénél fontos szempont az új szabály, mely szerint a vízórának 1,50 m magasságban kell lennie, és amikor ez kiderül az első Vízművek ajánlotta brigád rögvest kihátrál, és következik az új időpont kérése, mert akkor más brigád fogja csinálni.
on)
Nagyon bosszantó, hogy egyébként jó nevű webszerkesztő cégek is mennyire nincsenek tisztában a keresőoptimalizálással. Ez persze jó nekünk, akik ezzel foglalkoznak, de az ügyfélnek nem jó. Plusz költség, plusz idő, pedig némi alapvető tudás és odafigyelés nagyon sok dolgot…..
Rooza 2010.02.18 09:55:01
@Konrad: @Lőrincz István:
A félreértésre ez a mondat adhatott okot, ha valaki túl gyorsan olvas:
<em>Éppen ezért ajánlom Lukács Krisztián<strong>nak a</strong> SEO képzését:</em>
(az a fránya halmozott birtokos viszony, és szövegkörnyezet:)
pedig az író és az olvasó is teljesen korrekt.
A Felvi.hu néhány ezer ember számára a továbbtanulás kapuja. Hiszen most, a modern XXI. században ezen keresztül is lehetőség van elküldeni a felvételi jelentkezésünket. Már persze akkor, ha működik az oldal.Elvileg február 15-e éjfél volt a jelentkezés határideje, és…..
Hétfő éjszaka már elérhető volt a PPO weboldala. (A szájton keresztül autópálya-matricát és lottót lehet venni és telefont feltölteni.) A keddi nap kérdése, hogy sikerül-e bizonyítania a cégnek, hogy 2009 novembere előtt valóban értesítette az ügyfeleit arról, hogy egy…..
Most még jól elvagyunk ezen a piacon, ismerjük a legkisebb fűszálat is, tudjuk, ki mikor hol és miért vétkezett. Jól megélünk abból, hogy mi vagyunk a piac. Itt vagyunk már évek, sőt, évtized óta. De nem hiszem, hogy jó az, ha mi maradunk itt örökké. Betyöpösödünk. Egyre…..
Öngyilkos kísérletet követtem el a legutóbbi kétnapos összetartáson. Gondoltam, mégiscsak hét magas beosztású, vérprofi szerkesztő ül a társaságban, tartok egy kis vetített képes sajtónyelvi eszmefuttatást, hátha érdekli őket.A powerpointos majomkodás első…..
Rooza 2009.03.02 08:17:37
@oximoron:
Kedves oximoron köszönöm a választ!
Erre következtettem én is (kicsit később, amikor mélyebbre ástam a Korrektorblogon, és a
net-en), bár egyáltalán nem tetszik.
Azért nem tetszik, mert a név ( "Sinkovits") szóképe erősen megváltozik, és ha szöveget olvasok,

akkor megtorpanásra késztet. Amennyiben valaki megkérdezné a véleményemet, a "Sinkovits-al"
formára szavaznék, ha már valamiért nem írom ki a keresztnevet (de inkább kiírom).
A "Sinkovits Imrével" forma természetesen adódik.
Ugyanez vonatkozik a "Latinovits", és hasonló nevekre is. (Most látom, hogy a "net-en" szót
kötőjellel írtam. Analóg-e, vagy sem, ebben a pillanatban még nem tudom:)
Titokban azért drukkoltam, hogy kivétel legyen, mert lehetne.
Rooza 2009.03.03 10:17:37
@kardinálispinty:
jó kérdés!
Azt olvasom a A magyar helyesírás szabályai alcímében: mek.oszk.hu/01500/01547/index.phtml
"Az írás közlendőink rögzítése látható jelekkel. A helyesírás valamely nyelv írásának közmegállapodáson alapuló és közérdekből szabályozott eljárásmódja, illetőleg az ezt tükröző, rögzítő és irányító szabályrendszer. Helyesírásunk betűíró, latin betűs, hangjelölő és értelemtükröző írásrendszer."
Sinkovitscsal
Latinovitscsal
és
bluetoothszal
itt az értelemtükrözés mintha nem érvényesülne. De lehet, hogy tévedek. Abban nincs tévedés, hogy nem tetszik.
Blog-lét jesszum pepi 2009.02.24 23:25:55
Hát ez is sikerült, be tudtam lépni, hosszú távolmaradás után. Ez ám a csoda. ..
myLink , ami magáért beszél. Nem tudom megmondani, hogy hol fedeztem fel. Elég fiatal kezdeményezésnek tűnik, de úgy érzem, hogy a bloggerek jól tudnák használni. Ha te is elhelyezted a blogodon, kérlek hagyj itt egy kézjegyet, aztán jól megnézem a myLink en. Ígérem, ha…..
bulvártér A Tereskova-jelenség 2008.03.28 13:32:00
Újabb Botrányos Fábry-show-ról tudósít a Blikk. Nem értem a meglepetést, hiszen a sóder évek óta kiválóan alkalmmazza a műbalhét mint hatékony és ingyenes reklámeszközt (a tavaly őszi  bazinagy cigánybotrányról itt is olvashattak (A kivágott Fábry-monológ),…..
Blog-lét Online vírusellenőrzés 2008.03.14 15:14:00
Online vírusellenőrzést tarthatunk, méghozzá a panda közreműködésével, ami egy komoly név a vírus-mentesítés területén.  A scriptet be lehet építeni a blogba, vagy honlapra is felkerülhet A bejegyzés nem vette be a scriptet, de az oldallécben már megtalálható sem tudtam…..
NAPRA NAP A telefonról 2008.03.05 13:09:00
Valamikor régen nagy öröm volt, ha kapott egy telefonvonalat az ember, főleg akkor, ha az egyéni vonal volt, ami azt jelenti, hogy nem iker.Az ikerség azt jelentette, hogy amíg a másik vonalhasználó beszélt, addig az egyiknek süket volt a telefonja. Most nem részletezem a telefon…..
NAPRA NAP Hemzsegnek a gondolatok 2008.03.04 11:40:00
Még dél sincs, és gondolatban már öt-hat bejegyzést írtam, kerestem hozzá fotókat, de leginkább saját képeket készítettem. Fejben. Nem voltál mellettem, hogy hangosan kimondjam, és választ kapjak. Hogy mi lesz belőle?Remélem nem fogom elfelejteni estére, és a kivitelezésre is…..
NAPRA NAP Ez a nap 2008.03.04 00:26:31
Ez a nap úgy rohant át fölöttem, hogy most érzékelem csak, hogy este van. Dehogy este, hiszen már éjfél is elmúlt.Beszélgettem egy sablonszerkesztővel, azt is mondhatnám, hogy együtt dolgoztunk, de eléggé egyoldalúra sikeredett. Kettőnk közül én voltam kreatívabb, én…..
NAPRA NAP Automata blogajánló? 2008.03.03 02:34:39
Azt hiszem, nem sokáig fogom ezt így hagyni, még akkor sem, ha csak én olvasom ezt a blogot. Ilyesmit nem lehet egy ész nélküli gépezetre bízni, mert honnan is találhatná ki az én ízlésemet?Sipirc innen automata.....
NAPRA NAP Akar velem beszélgetni? 2008.03.01 23:27:35
Ez egy kis novella címe, amit valamikor régen olvastam. Sajnos azóta nem találkoztam vele,és a szerzőre sem emlékszem. Moldova? Örkény? (köszönöm nagyia: Moldova György  Akar velem beszélgetni? című kisregénye)Arról szól, hogy valaki telefonon felhívogat embereket, ezzel a…..
A Firefox magyar nyelvi változatának karbantartója keresett meg azzal, hogy szerintem milyen magyar webes alkalmazások kerüljenek be a Firefox hamarosan publikus betává érő harmadik verziójába. Eddig ezek vannak benne a listában: Search: Google, Yahoo, Amazon, Answers, CC, eBay RSS…..
Rooza 2008.01.06 01:03:51
www.webforditas.hu/index.php
a link valamiért lemaradt
Rooza 2008.01.06 01:06:36
mottó Gombócok a földön 2007.12.01 13:39:00
Marék Veronika blogbejegyzéseit olvashatjuk a litera.hu netnapló rovatában. Hogy miről is szól? Hát mese, meg Kippkopp, meg vidámság és szomorúság, mert a mese maga az élet. Hol koppanunk, hol szomorkodunk, hol vidámak vagyunk. Marék Veronika minderről úgy mesél, hogy kicsi gyerek,…..
mottó 1287 karakter 2007.10.28 11:32:37
1287 karakter. Ugyan mit mondhat nekünk 163 szóba öntve? kísérletezzünk? mit raknál ki belőle? Vagy egy részéből? -    1 ,    31 .    14 ;    1 ?    1 a    12…..
Most újból beizzítottam ezt a szolgáltatást, ahová képeket, és filmeket lehet feltölteni. A free verzióban korlátozott mennyiségben, de még nem tapasztaltam ki a felső határt.Mint látható, a képen sok-sok blogszolgáltató felé megkönnyítik a publikálást. Magyar szolgáltatót…..
Blog-lét Bloggerek jogai 2007.09.06 23:05:58
Kedves Bigyó blogtársam bejegyzését hoztam ide. Biztosan nektek is van véleményetek! Ne habozzatok, olvassátok, és írjátok meg nála (de ezt is követi) Bloggerek jogai Idén a sajtójog órámon a kollokviumra egy esszé megírásával lehet…..