Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sweety

1 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi lett a rendőrök által csak "szomszédvitának" nevezett történet vége? - sokan kérdezték hozzászólásban, üzenetben. Erre azt tudom felelni, hogy jelenleg úgy néz ki, a kispesti pokoljárásunk négy év után véget ért. A "terrorcsalád" ugyanis tökéletes példája lett annak, hogy erőszakra,…..
Reckl Amál blogja Az én #metoo-m 2018.10.08 01:53:42
Azt írta az újság, hogy a #metoo mozgalom egy éve kezdődött. Ekkor mert Harvey Weinstein azóta bukott filmproducer egyik áldozata először a nyilvánosság előtt, névvel, arccal beszélni az őt ért szexuális támadásról. Számos áldozat jelentkezett még, erre korábban nem volt példa. Ahogy arra sem,…..
Alapvetően 2 féle elszámolási mód létezik a rezsiköltségekre. A havi diktálós és az átalány elszámolás. A kettő keveréke az éves hőmérsékletfüggő elszámolás. Mindegyik módnak van előnye és hátránya. Melyik a legkedvezőbb a pénztárcánk szemszögéből?..
Az írásaim alatt kommentelők jelentős része azon vitatkozik, hogy mi értelme van egyáltalán sportolni. Mert, hogy aki egy kicsit is jobban odateszi magát az tönkre is fogja tenni a testét. Tropára mennek az ízületei és mindene fájni fog hatvan éves korára. A többi kommentelő meg…..
sweety 2018.05.22 15:13:52
@ételizésítő: Éppen ezt szerettem volna megemlíteni. Fájt elolvasni ezt a "cikket".
Egy jó ideje nagyon népszerű és társadalmilag elfogadott lett az apás szülés, vagyis az, amikor a szülőszobára a férj (társ) kíséri el a vajúdó nőt, és a szülés alatt is mellette marad. Nem volt ez mindig így. Édesanyám például minden szülésénél egyedül volt (a kórházi személyzettel), miközben…..
A bevezetőben említettem már ezt a kifejezést, hogy mi a rendszerváltást követően a csórómilliomosok országa lettünk. Ezt le kéne vezetnem, mert nem hiszem, hogy más is érti, ami nekem evidens. Szóval vagyunk "mi" (ezen értsd a Ratkó korszak gyermekeinek a gyermekei, vagy csak szűken én, a családom…..
Annak ellenére, hogy járulékaimmal fenntartom a szociális ellátórendszert, nem kapok érte cserébe semmit, ja, de igen, ma kaptam egy jó adag megalázó, lekezelő, önkényes bánásmódot. Kedves Praxis Blog!   Szeretném megosztani Önökkel a következő történetet. Sajnos…..
A Ryanair vezére néhány éve szájkosarat kapott, mert a részvényesek szerint a gyökérség már ártott a cégnek, leállt a profitbővülés. Azóta nem küldi el a büdös francba az utasokat és maga a cég is kedvesebb lett - a bázishoz mérve ez viszonylag kis erőfeszítést igényel -, írtunk róla többször. De…..
Helló, Azt szeretném megtudni, igaz az a dolog, hogy a kisgyerekesektől azért tartanak a tulajdonosok bérbe adás esetén, mert egy nem fizető bérlőt, mondjuk, közjegyző által hitelesített szerződés ellenére se lehet kitenni, ha kiskorú is lakik a lakásban, mert közbelép a gyerek védelem és nem…..
sweety 2016.05.11 16:46:46
@Pamacs1: Nem drága, két éve csináltattam, akkor 26000 forint volt.
Békési Barbara Ha a spanyol partokon járunk, elkerülhetetlen, hogy utunkba ne kerüljön a tengerparton felállított kerthelyiséges éttermek egyike, pontos nevén: chiringuito. Itt főleg friss halételeket kínálnak salátával, egy körettel, melyek arra tökéletesek, hogy strandolás közben gyorsan jól…..
sweety 2016.02.04 22:59:33
Balog Peti Egyesek szerint a legfontosabb úti kellék a törülköző, mások a tiszta pár zoknira, megint mások az aranyló sertésmájkrémre esküsznek. Az én örök társam a kétszer fél literes, műanyag cukros lötty helyére betöltött házi pálinka. No de miért cipelem mindenhova magammal, figyelmen kívül…..
sweety 2015.12.15 17:13:52
@gmihaly621: Igen azt valószínűleg nem, de itt a cikkben egy "sima" pet palackban volt, írta is a végén hogy fantásban, na azt tuti kioldja. Felénk a pálinka nem negyven, inkább 50-60 fokos. :D
Az origon megjelent ma egy cikk a magyarországi albérletárak emelkedésével kapcsolatban. Innen megtudhatjuk, hogy például Debrecenben a havi átlagjövedelem 68%-át kell albérletre fordítani. Ez valami hihetetlenül magas arány. Sajnos az ország keresettebb részein hasonlóan nyomasztó…..
sweety 2015.12.08 08:44:54
@droid_: Attól, hogy rengeteg utánajárásba, és költségbe kerül kijelenteni.
sweety 2015.12.08 08:46:56
@csepke: Így van, bejelentkezni csak úgy tud, ha a tulajdonos hozzájárul. Ha ő nem akar kijelentkezni, akkor kényszerkijelentést tud a tulaj csinálni, kérvény az önkormányzatnak+illetékbélyeg, tanúkkal kell igazolni hogy nem lakik ott, és bizonyítani. Nem egyszerű történet.
sweety 2015.12.08 09:00:08
@csepke: Igen, nekem sem mondták ki van még esetleg oda bejelentkezve.... Ugyanez volt nálam is, nemcsak behajtók jöttek napi szinten, a csúcs az volt amikor szenteste! majdnem rámtörték az ajtót a rendőrök. Na az már sok volt, igazolni kellett magam hogy nem én vagyok akit keresnek, és elmondtam hogy enyém a lakás és az illetőt itt hiába keresik. Utána jöttek még többször a frász kerülgetett.
„Teljesen megszakadt a kapcsolatom a testvéreimmel is. Valahogy így alakult, sosem volt egymásra időnk. Azóta sem tudok róluk semmit, kivéve Pistiről, őt én öltem meg.”Rémisztő erejű szavak egy kegyetlen gyilkos szájából. Ember Zoltán esete példázza, hogy a szociopata…..
Gyakoribb, mint gondolnád, de a legtöbb fogyókúra kísérlet kudarcba fullad. Ez első sorban azért van, mert nagyon sokan tudatlanul fognak bele a diétába és leginkább a rossz oldaláról közelítik meg. Magyarul az a cél, hogy minél rövidebb idő alatt fogyni tudjanak és ezért úgy…..
Aki repülőgéphez futó, egymást taposó alakokat akar fotózni, tegye meg hamar: a konkurenseket követve májustól a Wizz Air is felhagy a szabad ültetéssel, az "aki kapja marja" típusú helyleosztással. Már foglaláskor dob a gép valamit, ezt lehet jobbra változtatni pénzért. Öngól…..
Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet, írja a Bors vezető cikkében. A Linda című, legendás tévésorozat főszereplője a bulvárlapnak elmondta, autóhitele…..
sweety 2015.02.14 13:06:56
@SmittyB: Igenis lehetett tudni, hogy ez lesz előre! Képzeld, én is vettem fel hitelt, autóra. Külön felhívták a figyelmemet rá, hogy ha változik az árfolyam feljebb mehet a részlet! Nem ért váratlanul. Csak tudod, mivel ésszel vettem fel, a duplájára nőtt összeget is lazán bírtam fizetni. Persze nem azonnal egy Rolls Royce-ot választottam. :)
A napokban botrányt kavart az a rendőrségi bűnmegelőzési kisfilm, ami abban segíti a nőket, hogy miként lehet jó eséllyel elkerülni, hogy nemi erőszak áldozatává váljanak. A kisfilm - ellenes tábor szerint a videó azt sugallja a bajba jutott, bántalmazott, megerőszakolt…..
sweety 2014.11.29 10:26:42
@eßemfaßom meg áll: Én próbálom csökkenteni, amennyire csak lehet, például haza mindig taxival megyek, a hely elé hívom, otthon meg szoktam kérni, hogy várja meg amíg bemegyek a kapun. Barátnőmet is haza szoktam vinni előtte.
Csak nem értem, hogy miért nem lehet azt megérteni, hogy NEM! Azért furcsa ez nekem, mert mint ahogy írtam, egyáltalán semmiféle jelét nem adom annak, hogy ismerkedni vagy beszélgetni szeretnék. Mondjuk még nem erőszakoltak meg hála az égnek, és remélem erre nem is fog sor kerülni.
Biztonsági őrök vertek véresre egy fiatalembert egy punkkoncerten. A HétköznaPI CSAlódások koncerten történt a durva incidens, amely sajnálatos módon nem emeli az amúgy is megtépázott biztonsági szakma presztízsét Az úgynevezett kidobók egyébiránt világszerte gyakran…..
Bea vendéglátóipari tapasztalatainak köszönhetően a kecskeméti Granada Hotel összes hiányosságát pontokba gyűjtötte alig 4 nap alatt. A hideg jakuzzi ellensúlyozására túlfűtötték a szobákat, légkondi vagy szúnyogháló viszont nem volt, úgyhogy kisgyermeke megfázását…..
sweety 2014.05.08 21:41:51
@venszivar: Köszi észre sem vettem. :D
sweety 2014.05.08 21:43:25
@helianthus: Zseni vagy, de komolyan. Magamtól sosem jöttem volna rá, de szerintem igazad van. :D Az isten barmának a finger fish halujjacska. :D
Egyéni gondolkodásmódja van az biztos.
Kordos Szabolcs Eszem-iszom, Hungary című riportkönyvéből már idéztünk néhány részletet az Urbanistán. Akkor a török büfékbe kalauzolt el minket a szerző, most egy másik fejezetből olvashattok pár részletet. Ebben egy fesztiválpultos lány mesél az élményeiről, arról,…..
sweety 2014.05.08 15:08:18
@Online Távmunkás: 3 példányos a vásárlók könyve, legalábbis az én időmben még így volt, ebből egyet az önkormányzatnak kellett kapnia.
CernaGeza belefutott egy ízléstelen anyák napi akcióba az Obiban a hétvégén: A következő (zseniális) marketing áldozata lettünk, azóta sem győzünk elismeréssel adózni az értelmi szerző felé. Betértünk a családdal a narancssárga mókusos boltba Újpesten, hogy a számos…..