Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oxy

16 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2022 áprilisában lementem ugyan Szegedre tram-trainezni, de a város sima tömegközlekedésével nem nagyon foglalkoztam. Júniusban aztán megint lementem, pótolni ezt. Is. De igazából főként megint tram-trainezni :) Szeged villamosai 2022 júniusában - no meg némi tram-trainezésTatrák, PESA-k és…..
Vissza az előző részhez Utazzunk megint vissza az időben a FŐMTERV Fortepanra feltöltött képei, még pontosabban Domonkos Endre fotói segítségével! Ez a kellemes kisvárosi utca a templommal ma hat vagy hét sávon lát forgalmat: a Kerepesi úton járunk, hátunk mögött a Hungária körúttal. A dupla…..
Oxy 2022.03.02 17:34:52
@Elijah Baley: A Vezér utca se oly "komoly főútvonal", de mindig is sokkal szélesebb volt a képen láthatónál.
Az elmúlt években jelentős lendületet vett Budapesten a trolibuszflotta megújítása. A BKK 2014-ben egy igen kedvező szállítási szerződést írt alá, mely az alapmennyiség mellett jelentős opciós szállításra is lehetőséget adott. Első körben 2015-ben jött 20 szóló és 16 csuklós trolibusz, 2019 elején…..
Biztos akad olvasóink számára is olyan év, amire nem szívesen emlékeznek vissza valamilyen családi, egyéb magánéleti, esetleg munkahelyi probléma, tragédia miatt. Az idei dupla huszas viszont valószínűleg akkor sem fog senkinek a legjobbak között szerepelni, ha elkerülték azok a dolgok, amelyekről a…..
HamPLÓ Pirosan, áramszedővel 2020.06.08 07:00:00
A troli Budapesten jellemzően villamosok szerepét vette át: a vaskerekűeknél rugalmasabban volt szervezhető, de azért környezetbarátabb, mint a még rugalmasabban ide-oda rakható-terelhető dízeles buszok. A Podmaniczky (akkor éppen Rudas László) utcai villamosok helyét a 72-es és 73-as trolik…..
Kellemes nyáresti sörözgetés miatt nem volt időm blogot írni (ez tényközlés, nem önsajnáltatás:), ezért most csak arra lennék kíváncsi, hogy ki milyen hangot adna leendő villanyautójának, már tudniillik hogy ezeket mostantól zajkeltő berendezéssel kell ellátni, mert saját maguktól olyan halkak, hogy…..
Oxy 2019.07.07 17:15:47
Pár hete tanfolyamon voltam Külső-Angyalföldön, ami meglehetősen megváltozott gyerekorom óta. Hozzá kell tennem, előnyére. Persze a villamosok kicsit hiányoztak, ezért is örültem meg Karl Holzinger majdnem 43 évvel ezelőtt készült képeinek, amiket gyorsan el is kértem tőle - a pozitív válaszért…..
Oxy 2019.04.20 11:59:04
@Európai téridő: Az 1700-as ikrek tetőszerkezete laternás, az összes többi itt láthatóé dongás.
Oxy 2019.04.21 12:17:02
@sujbert: 65 és 69 ezen a vágányon állt ki az "Angyalföld" (ex-BÚR) remízből.
Már több, mint 10 év telt el azóta, hogy az ÖBB prémium kategóriás távolsági vonata, a Railjet forgalomba állt Budapest Keleti pályaudvar és München Hauptbahnhof között. Az eltelt évek már nyomot hagytak a szerelvényen és a technika is fejlődött, nem beszélve az utazóközönség folyamatosan változó…..
Teljesen váratlanul, hat nappal a pozsonyi forgatások megkezdése előtt közölte Havas Henrikkel a TV2, hogy mégsem forgatnak vele a Pénzt vagy életet című műsorban - közölte a tévés személyiség a Facebookján. "Micsoda meglepetés! Levelet kaptam a TV2-től! Nem kellek nekik! Lelkileg teljesen…..
Van ez az újkori majomság, pardon, "vicces" népszokás, hogy a szerelmespárok lakatot tesznek hidak korlátjára, hogy izé... nos, igazából nem értem, miért, mindenesetre feltehetően a lakatokat árusító boltok, illetve a gravírozók örömére teszik, és ez a fontos, nem? Ahogy az…..
Oxy 2015.08.05 18:30:23
Oxy 2015.08.05 18:32:20
@Oxy: Na jó:
Nem csak hídra lehet: www.facebook.com/szerelmeseklakatjai
A próbajáratok már szorgalmasan futják a köröket, és Budapest újfent fújhat egyet: megint megvalósult egy, évtizedek óta húzódó közlekedési beruházás, amikor az 1-es villamos először átgurulhatott a Rákóczi (Lágymányosi) hídon. Első Budapest atlaszomat az 1990-es évek közepén kaptam: ott már…..
Oxy 2015.03.14 13:37:54
@Adani: Van ilyenre példa a világban?
Off: Pár éve Szegeden az ÖSSZES peront meghosszabbították, hogy dupla T6-osok közlekedhessenek.
Bár a Te álláspontodat is el lehet fogadni, de sztem csak akkor éjünk ezzel, ha a peron helyszűke miatt nem hosszabbítható, és a megálló se helyezhető át.
(Az se lenne szép, ha a Hengermalom utcától lefele a Fehérvárin mindenki a kocsi első részében tornyosulna, mert hátul nem lehet leszállni egyik megállóban sem...)
Puzsér Róbert és Farkas Attila Márton kétfelvonásos drámája már elnevezésében is provokál. A zsidók szégyene, áll a borítón, rajta kép: horogkereszt fonódik össze hatágú csillaggal. A provokációra alapvetően rá lehet húzni a sok másra is igaz alaptézist, hogy akkor…..
Oxy 2015.01.15 11:05:58
@István Tamasi: "mert közben ő is tudja hogy valóban megtörtént."
Nem tudja. Csak hallott róla. És ez nagy különbség.
Azok után, hogy Orbán Viktor kijelentette, a bevándorlás ránk csak bajt és veszedelmet hoz, és e véleményével a CNN is elítélően foglalkozott, kicsit csodálkozom, hogy Gyurcsány Ferenc nem jelent még meg a tévé kamerák előtt egy nyakába akasztott: BEVÁNDORLÓ VAGYOK vagy JE…..
Oxy 2015.01.14 14:59:53
@maxval bircaman szerkesztő: azaz a Kárpát-medencét hozzácsatolták az Etelközi Magyar Birodalomhoz.
(Az ukránok pedig nyilván elszlávosodott magyarok. Akkor pedig csak nyomják jól le őket a ruszkik, mert hogy a k...a anyjukba mertek elfelejteni magyarul!)
Elsősorban azért ne mondd ezt, mert az mára már világossá vált sok ember előtt, Magyarország kormánya nem az ország népének a többsége nevében cselekszik. És ez már a világ józan ésszel gondolkodó polgárai előtt is világos. Elég az átírt választási törvényre gondolni,…..
Oxy 2015.01.14 13:45:57
@maxval bircaman szerkesztő: "A lakosság legalább 60 %-a a ballibekre szavaz."

Ennek elkerülésére jobb esélyt adna, ha a haza befogadná a garantáltan illiberális szellemiségű moszlim bevándorlókat.
Oxy 2015.01.14 13:58:30
@♔batyu♔: Nyugi, a veszprémi időközi választás után majd fog!
Oxy 2015.01.14 14:19:48
@BelAmi: Ezt már (ellen)forradalomnak hívják.
De nagyon csúnyán. Most, hogy nyilvános, hol lesz fizetős január elsejétől az autókázás, eléggé felhúztam magam, egykori lakóhelyem érintettsége miatt is. Fizetős lesz ugyanis az M2-es autóút, azaz a 2/A, avagy az újkettes, ahogy Gödön ismerik. Ez három okból is óriási…..
Oxy 2015.01.02 15:39:07
Szálazzuk szét ezeket e dolgokat. Mert
1) újonnan fizetős szakaszok
2) megyei matrica
az két külön intézkedés, egymástól függetlenül is bevezethető lett volna.
Az összefüggés annyi, hogy akik (1)-et rendszeresen használják, most megússzák (2)-vel.
Az, hogy az elkerülő utaknak, szakaszoknak nem kéne fizetősöknek lenni, sztem elvi kérdés (-ként is lehetne kezelendő), és nagyon kérdéses, hogy át volt-e ez gondolva.
Matricát eddig azok fizettek, akik hosszabb utat tettek meg, úgy már megérte az időnyereség miatt. Esetleg még azok, akik rövidebb utat tettek meg, de rendszeresen, viszont a hagyományos utakon az eljutás sokkal lassabb volt.
Most az ilyeneknek kedvezve lesz, és ugyanez vár a Bp. környékiekre.
Akik rendszeres úthasználat esetén valszeg megveszik a Pest megyei évest. Főleg munkába járók, mert ők sietnek, de talán a város környéki szupermarketekben rendszeresen vásárlók is.
Rendszeresen pedig mit veszünk? Főleg kaját, mosószert... De aki nem jár szupermarketben, de alkalmasint bútort akar venni, és pl. a KIKÁ-ba megy sokévente 1×, az is fizetni fog? Bolond lesz. Ráér, nem siet. Na ők fogják majd a belterületi hagyományos utakat telefüstölni, és a dugókban araszolni.
Az lesz a gáz, ha egy-egy napon jó sok összejön ezekből!
*
Persze én is rinyálhatnék, hogy munkábajárásból kifolyólag kényszerautós vagyok, fizetek hav 60ezret benzinre, és akkor még plusz fizetnivaló (ha a LEGGYORSABB útvonalon akarok járni), de igaz: inkább a biztosítási adó miatt kellene pampognom - habár az kilométerfüggetlen.
Oxy 2015.01.02 15:45:47
@cso zsi: Ott a pont!
Mert jövőre, vagy pár év múlva kitalálhatják, hogy minimum "2 tetszőlegesen választott megye" dupla díjért. Ésígytovább.
Nem tetszik nekem, hogy amikor már nyakunkon a karácsony, két nap különbséggel hívnak tüntetni engem. Tudják, hogy elmegyek, ha fogcsikorgatva is, mert nem hagyok ki egyetlenegy esélyt sem ami rövid-, félhosszú-, vagy hosszútávon azzal kecsegtet, hogy "lesz még Magyar…..
"Ugyan a pekingi események 25-ik évfordulója tavasszal, illetve nyár elején volt, Izak2 szerzőtársam úgy gondolta, hogy ne menjünk el a téma mellett, így most - még az évforduló évében - emlékezünk meg az akkori eseményekről."- Jtom 1989 forradalmi év volt az egész világban. Európa a kommunista…..
Oxy 2014.12.11 12:07:07
@maxval bircaman szerkesztő: Véletlenül nem Te vagy "tovaris" a kommunista szájton?
Összenő, ami összetartozik...
Itt az első amerikai cikk, amivel talán az USA kormányzata teszteli, mennyire vígan és dalolva mennénk háborúzni Oroszország ellen. No, Felebarátaim, akik eddig olyan vehemensen uszítottatok Oroszország ellen! Lassan pakolhatjátok a katonai szerelvényeket, s indulhattok a…..
Mennyire gazdag Szijjártó családja? Kép: flashandbones Szijjártó luxusvillája nagyobb, mint a Ewing-család híres háza, a Southfork Ranch. A 90-es években Magyarországon sokaknak a Dallas-sorozat ikonikus épülete jelentette az amerikai jólét egyik szimbólumát. De Szijjártó…..