Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pösti

0 bejegyzést írt és 332 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hetiBeton stáb nem először fut bele abba,  hogy az autóskultúra hangadói tanúbizonyságát adják annak, hogy fogalmuk sincs mi az, ami történik a városban, és hogy ezeket a bizonyos történéseket milyen folyamatok is mozgatják. Ez a tájékozatlanság pedig, párosulva egy…..
Sokatmondó fotók a Dob utcából. Élhetetlen város épül a mi pénzünkből, ellenünk! Kép forrása:  Kazinczy utca / Kazinczy street És ha már Dob utca. Az úgynevezett erzsébetvárosi panama kapcsán is ismerté vált 19-21 is a mennybe megy?! Kép forrása (és egy kis háttér…..
Itt a hivatalos 2012-es Sziget aftermovie.Több mint 7 nap, egy több mint 7 perces videóba sűrítve. Így szórakozik, koncertezik, táncol, piál 379 ezer ember. Nézd vissza, és izzadj le újra egy kicsit az augusztusi melegben! forrás: Sziget Festival Official ..
Fotó: Mike from Budapest/skyscrapercity.com Volt egy épület a Hercegprímás utca 5 szám alatt, a Bazilika felől a második, az alábbi térképen az üvegtetős. Belváros-Lipótváros - amúgy remek - interaktív térképén az olvasható róla, hogy 1836-ban épült, a…..
pösti 2012.11.14 18:39:27
Hatósági eljárás indul a Szimpla kert ellen "tiltott, közösség ellenes magatartás elkövetése miatt". A szórakozóhely azzal vétett a közösség ellen, hogy " a nevezett a szórakozóhely előtt engedély nélkül kihelyezett kerékpártároló létesítettek, parkolóhely…..
pösti 2012.11.13 20:01:25
@snipper: Akkor is lépnie kell, hiszen ez jogosulatlan közterülethasználat (ugyan jóhiszemű,progresszív és rendkívül szellemes és valójában a Centrum Kft ill. annak haszonélvezőin kívül nincs vesztese)
pösti 2012.11.13 20:07:15
@lapos a Föld: a kérdés, hogy vajon a kapubejáró miatt törlik a rendszerből a parkolóhelyeket, vagy a RENDSZER miatt törlik az immár közel 150 éve meglévő (műemléki oltalom alatt van-bár ez ma már anyit sem ér mint akár csak egy éve-lásd:KÖH megszűntetése) kapubejárót:)
Spanyol lakást hoztam mára (mármegin), de a szokásos színes-szagos enteriőrök mellett egy igazán nagy furcsaságra hívnám fel a figyelmet: nincsenek mennyezetről belógó lámpák, se ilyen, se olyan, se kicsi, se nagy. Persze vannak beépített szpotok, de így, hogy az…..
Mindig is erős volt Budapest a szépen elkészített közterek utólagos elbódésításában, mely talán több posztot is megérdemelne itt az Urbanistán. Ennek legdurvább példája mindenképpen az Erzsébet tér (mint arra egy fél mondattam utaltam is a Habitat akciója kapcsán). Korábban…..
  Lehet, hogy ezzel a bejegyzéssel lett volna ildomos elindítanom az oldalt, de annyira elmerültem a szerkezeti felépítés tervezésében, hogy teljesen elfeledkeztem a bemutatkozásról. :-) No, de sebaj, ami késik, nem múlik, most pótlom ezt a hiányosságot. Mi is ez a Balaton…..
pösti 2012.10.04 14:31:45
Fotó: Vargosz/ÉLETképek Annyira ismerős. Mintha tegnap láttam volna valahol. De aztán lehet, hogy tényleg csak gyerekkoromból emlékszem a sárga keramitkockákra? Ha tudjátok merre találni ilyet Budapesten, osszátok meg velünk! Szia!Egy szomorú hírrel kereslek: úgy tűnik el…..
A múlt héten nyílt a hetedik kerületben Hétkerék Szimpla BringaPince néven speckó bringabolt két térben, a pincében bringakölcsönzővel és szervizzel, vele átellenben, az utcaszinten pedig bringás cuccokkal a lakatruhától a fülbevalón át a gyerekülésbe demostratíve bepakolt…..
pösti 2012.08.23 18:56:24
1998. július másodikán, dél után néhány perccel távirányítással felrobbantanak egy Polskit, amely mellett épp Boros Tamás vállalkozó sétál el. Ez volt az első olyan robbantás, amely ártatlan életeket is követelt. Te hol voltál, hogyan értesültél és hogy éreztél a…..
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
Pelsológia Halat a Balatonba! - 1. 2012.04.08 12:39:00
A Horgász szemmel a Balatonról című posztokban igyekeztünk körüljárni a tájidegen halfajok ráhatásait a balatoni életközösségre, szem előtt tartva az őshonos halállományok érdekeit. Kétségtelen, nem volt teljes az okfejtés, de azt leszűrhettük, hogy a felemlegetett halfajok…..
Hetes A Kultúra utcája 2012.03.01 12:20:00
A 7.ker közepén, a hajdan szlömös Kazinczyban, kr.u 2000 körül, új élet sarjadt: Menő! Aztán megjelent az önkormányzat is, és Kultúra utcája munkanevet talált az utcafelújításra, meg 1 milliárd forintot. Így megújult egy utcaszakasz néhány épülete és két utcaszakasz…..
Fékszárny In Memoriam Malév 2. 2012.02.05 09:57:00
Folytatás... 1. Én egy milánói utam során tapasztalhattam meg, milyen a Malévvel utazni. Kifelé, ha jól emlékszem, egy Fokker típusú géppel repültünk. Az ott elfogyasztott sörök hatására nagyon jó hangulatúra sikeredett a nem túl hosszú repülés, ráadásul mivel csak mi…..
Korábban már írtam az új berlini főpályaudvarról, de most az egyszerű vasútbarátságon túl időben és közlekedésszervezésileg is el szeretném helyezni ezt a létesítményt a képben. A Magdeburg-Halbertstadt Vasúti Társaság 1868 és 71 közt építette ki a Hannoverrel kapcsolatot teremtő Berlin-Lehrte…..
Nagyon izgalmas kérdést vetett fel, egy napokban megjelent írás: miért nincsenek Budán sétálóutcák? Míg Pesten egyre-másra alakítják ki a forgalomcsökkentett övezeteket, a Duna jobb partján - egy-két kivételtől eltekintve (Lövőház utca, Sirály utca) - nem nagyon…..
  Felmerült kormánykörökből, hogy az Andrássy környékét sétálóssá kellene tenni az új múzeumi negyed kiépítésével párhuzamosan. Balázs Attila, építész, a Városépítő bloggere a sugárútról szóló posztjában elmerengett azon, hogyan lehetne átalakítani annak…..
pösti 2011.11.26 21:56:09
@cso zsi: bárcsak megérnénk...de én a bringával és egy gyors, hatékony BKV-val is beérném.
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: a Pólus meg pusztuljon nekem nem fog hiányozni (amúgy is csak palotaiak merészkednek oda ők akár pólusbusszl is mehetnek:) esetleg GYALOG)