Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Infós

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ideje kicsit pótolni azt a fogyatékosságomat, hogy megosszam a legújabb szerzeményem a nagyérdeművel. Köztudottan kicsit lámpa mániás vagyok. Odahaza minden tele van a helyes kis világítóeszközeimmel, mert szeretem a fényeket. :) Régóta vágytam rá, és most Ati jóvoltából…..
Mikor még általános iskolás voltam (azóta is, csak most már másképpen értékelem, más okait is találom), és az anyagi helyzet nem engedte meg a nagyobb luxust, sokszor éreztem, hogy ezerszer jobban vágyom egy ropogos, csöpögő közepű, finoman porcukros kakaóscsigára a nyomorult…..
Nagyon örülök, hogy belefutottunk ebbe a témába. Ideje rendet tenni ezen a téren is.Mi is az a brikett?- Szárított keményfa forgács összepréselésével készült magas fűtőértékű brikett. - 1Kg brikett fűtőértéke 17.000kJ- Nedvesség tartalma kicsi, 6-10 % közötti, ezért…..
Infós 2010.02.19 21:45:18
Úgy gondoltam szükséges kicsit a szolgáltatói oldalt is megismerni, annak lehetőségeit tanulmányozni, hogy komplexebb képet kapjunk az energiaiparról.Jelenleg Magyaroroszágon:18 nagy erőmű található (nagy erőműnek nevezzük azt, amelynek beépített kapacitása 50MW vagy annál…..
Infós 2010.02.14 22:23:06
@tüncite: Ez nem a vezetés kérdése. Politikai kérdés, de ez minden mástól független. Mindegy, hogy ki van hatalmon, nem lesz hirtelen sokmilliárd forint sem a vasútra, sem a reptereinkre, sem az egészségügyre, sem a munkanélküliség felszámolására. A pénz osztása pedig nem színtől (akár narancs, akár vörös, akár rózsaszín (mint szemüveg :P)) függ, hanem hozzáértéstől. Hány energetikus szokott megfordulni képviselőként az Országgyűlésben? Kapolyi. Aztán? Talán ha még két-három ember. A mennyiből is? 386?
-------------
A dupla vezetékezést el kéne felejteni. Az áramszolgáltató felszerel egy villanyórát (meg talán egy éjszakai mérőt), meg a kistérség egy másikat? És ketten olvassák le, és két csekket fizetnek, és ketten tartják karban a (két) hálózatot? Két kupac ember a vízfejben? Tuti, hogy kell? Miért ne termelhetne a KF/KöF hálózatra egy törpe erőmű? És tök jó, mert ha kidől egy fa, vagy egy balesetben megrongálják a tartóoszlopot, és szakad a szabadvezeték, akkor két csapat vonul ki, két adag eszközzel (két autóval), és külön-külön állítják helyre.
A terheléselosztáshoz nem értek, de van egy sanda gyanúm, hogy egy megsérülő NF vezeték (pl. 400 kV-os vagy 220 kV-os) nagyobb korlátozást jelent az engedélyesek felé. A törpeerőművekkel éppen ezt lehetne kiküszöbölni. Bár nem tudom, komolyabban végig kéne gondolni, hogy hogyan olcsóbb. Na, egy Tdk? Még van egy csomó idő addig.... :)
Analógia: ilyen párhuzamosítások vannak pl. a Fehérvári úton, ahol megy a konzolon a fűtési előremenő, a földben meg a gáz. És a Kedves Vevő azzal fűt, amivel akar. De: fizeti mind a két rendszert. Ami talán az egyik legdrágább megoldás.
Infós 2010.02.16 02:52:04
@tüncite: Megbeszélés: Na jó, csak mikor.... :P
Feák Derenc mai oktatóposztja morálfilozófiai tanulságokat is hordoz, ugyanakkor bármelyik politológia- vagy pszichológia-szak hallgatóinak megvitatandó témát kínál. Ha azt mondom, hogy 1976-ot írunk, és az első szabad, demokratikus választásról olvashattok, amelyre a Magyar…..
Infós 2010.01.18 11:53:53
@vén betyár: Ehh, mikből maradtam én ki... :) És akkor még az iskolai laboroktól húzzák a srácok a szájukat... :P Nem voltak honvédok, láccik...... :))))) (De nagy a szám, tudom... :) )
Valódi eufória öntött el, amikor azt a roppant lelkesítő kommentet olvastam Infóstól. Ezért kicsit elgondolkodtam, hogy milyen szemlélet szerint kellene a témában áskálódnom, majd a következőkre jutottam:Mivel a környezetünkre való extrém nagy hatásunk az ipari forradalmakkal…..
Úgy vettem észre, elég régen volt már szó a klímáról, a környezetvédelemről, a környezettudatos életmódról.Rögtön ajánlanék 2 oldalt, az első a Klíma Klub, amely jó ügyért jött létre, mégis alulpropagálva, mellőzve éli mindennapjait, ám sajnos ebből a mocsárból nem…..
itt az év vége, kicsit ideje összefoglalni, hogy mi minden is történt itt. lassacskán, (alig 5 nap) és 23 leszek. tizen pár évvel ezelőtt az egyik naplómban 2010-re olyan célkitűzéseket írtam fel, mint egy diploma, egy férj, talán az első baba, mert mindig is a nagy család híve…..
korábban vtak az msnes posztok, mostanában pedig a leveles bejegyzések menőznek itt. úgy alakult, h a sorozatos surlódások eredményeképpen írtam egy levelet kedves szállásadóm fiának, amiben leírtam a véleményem 1-2 dologgal kapcsolatban. erre fel, az édesanyja felhívott, h…..
ismét alakított a vasút, természetesen, ilyenkor a decemberi menetrend váltás egy igazi élmény... már egyszer régebben emlegettem a hülye kis berögzült szokásokat, most is az egyikhez híven megvettem a keletiig a diák jegyet a 16:43-as kapos ic-re. nem tűnt fel, h a helyjegyet már…..
Infós 2009.12.16 20:00:35
@tüncite: Sajnos a liba valóban nem a te készülékedben, sztem a rendszer a gond. (Van egy elméletem a kritikus vállalatirányítási méretről, illetve az önmagába kódolt rendszerhibákról, de ezt majd minimum két sor után...)
De attól, hogy fújsz rá, nem lesz jobb. (Mondjuk rosszabb se.) Egyszerűen csak arról van szó, hogy kell egy (na jó, több) pénzmosoda az államnak, és az állami vasúttársaságok csokra (MÁV ZRt., Máv-Start Zrt., Máv-Trakció Zrt., Máv-Gépészet Zrt.) erre tökéletesen megfelel. Van, aki próbál küzdeni ellene (Trakció), és van, akinek ez nagyon jó (Start).
Ebben a formájában ennyit tud a rendszer, és ez pont megfelel a célnak. Neem, nem a törvényben leírt feladatoknak (mint pl. utasszállítás), azoknak nem. Az csak szükséges rossz, mint sarjúgőz a fűtéscsőben. :)
Van a fogyasztóvédelmi újságírásnak olyan formája, amikor a kedves olvasó valamilyen panasszal, üggyel, esettel fordul hozzánk, és ha azt érdekesnek találjuk, akkor utánanézünk, utánakérdezünk, megkeressük az érintett céget, és eldöntjük, hogy a cég volt hülye vagy az…..
A 4-es metró két fúrópajzsa már elhagyta Budát és mindkettő a Fővám téri állomás dobozszerkezetében áll. Eközben zajlik a kiszolgáló telep átköltöztetése Kelenföldről a Műegyetem rakpartra és lassan a Fővám tér is kezdi elnyerni végsó képét. Lássuk, hogyan is…..