Regisztráció Blogot indítok
Adatok
uttoro

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megnyitott az Interconti és megérkezett a "pepsi-cola". Megkezdődött a gazdagréti lakótelep tervezése, és átadták az ország legnagyobb lakóházát. De kié volt az országban az első autó rendszám?..
uttoro 2020.01.04 15:39:45
uttoro 2020.01.04 15:42:27
5 év és 1 hónap. Ennyibe telt nekünk megszereznünk az ausztrál állampolgárságot, miután 2013. októberében 4 óriási bőrönddel, diákvízummal, 30 óra utazás után megérkeztünk Sydney repterére. Összvissz egy airbnb szállást foglaltunk 4 napra, és tudtuk, hogy hova fogok én (Zoli) járni posztgraduális…..
uttoro 2018.12.17 01:27:52
@Chaoyang: Nem kellene egy értelmes story-t ilyen 1xű ggyal most széttrollkodni. Téged 50 év után se engedtek volna be. Jobb, ha nem is próbálod.
Update: a blog megírása után az Index kiderítette, hogy az Együtt elnökségi üléséről szivárgott ki a felvétel, tehát egy együttes politikus volt. "Szép" munka srácok! Hova fog még süllyedni az Együtt?   Exkluzív, fantasztikus, elképesztő leleplezés Karácsony Gergelyről....: Nem ragaszkodik a…..
uttoro 2017.12.11 09:37:43
@arturdent: még az 1 személyes FIDESZ-nél is tanácsadók hada segíti a pocakos vezírt, miért kellene Karácsonynak egyedül neki lendülni? Nyilván mindenkinek vannak jobban korábbi szakmai munkájához kapcsolódó területek - ő szociológus, tehát a társadalmi feszültségeket, a szegénységet és a nyomort jobban látja, a Fidesz közeli urizálás, kivagyisággal szemben állítva és mára biztos jól rálát az önkormányzati munkára is - a külpolitikában pedig majd segítik, na és
uttoro 2017.12.11 09:37:58
@kalbász: és ugyan mitől balfasz, mert dobálózni könnyű, értelmesen kifejteni nehéz
Számtalan írás jelent meg már azzal kapcsolatban, hogy mibe kerül nekünk a vizes világbajnokság. Nem akarok ezekkel az írásokkal vitatkozni, mert nem vagyok a megfelelő ismeretek birtokában. De talán azzal is érdemes foglalkozni, hogy mit hozhat ez az esemény a konyhára...
uttoro 2017.07.31 19:29:49
Ez a cikk abból a felső, felső közép, esetleg középosztálybeli hazánkfiából indult ki, aki úgy családonként min. 10 - 20 - 30 ezer Ft-ot el tudott költeni az úszás, a vízilabda eseményeire, ha Füredre lement Pestről, akkor még többet is.
Persze mindenki örült az eredményeknek, mint mindig, minden rendszer alatt, de a sok csillogás, flanc, pénzrázás, pazarlás láttán főleg azok, akiknek nem volt lehetősége ebben részt venni, max. a TV előtt nézte, elgondolkoznak, h. ez volt e most a legfontosabb.
Cirkuszt és kenyeret. Szerintem a többségnek sajnos az előbbi most nem kell.
Szegény országoknál ez igazából az olyan autokratikus rendszereknek kell, akik így gondolják legitimálni a világ felé tetteiket, jobban elfogadtatni, hogy mutassák, itt a az embereknek csillog a szeme, mindenki boldog, így élünk mi, ebben a jólétben.... És itt már kibukik az egész.
Arról meg ne beszéljünk, h. ismét előjön a 2 millió Kossuth téri tüntető effektus. Délelőtt többnyire az iskolák, nyári táborok gyerekeivel volt teli a lelátó, akik a rendszer jólelkűsége okán ingyen látogathatták a rendezvényeket. Jelentős részben maguk a versenyzők és családtagjaik adták az állandó közönséget, a külföldiek vonatkozásában ez szinte 100%. Az MTV nagyon ritkán nyitotta szélesre az objektívet., vigyáztak arra, h. mindig tömegnek tűnjön a létszám.
Az is igaz, h. szerény volt a külföldi közvetítési arány is. Többször néztem a Sky Sport csatornáit, ahol krikett, autóverseny..stb. volt a csatornákon épp akkor mikor aranyért úsztak a brit sportolók. A CCN sport rovatában is O. J. Simpson szabadon engedése, vagy Phelps versenye egy cápával lényegesen beelőzött minden vizes VB hír előtt. Pedig 21 aranyat nyertek.
Szóval ma kevesebben vannak azok, akik felhőtlenül tudnak egy ilyen eseménynek örülni, mint azok a milliók, akiknek kisebb gondja is nagyobb.
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
uttoro 2017.07.21 19:04:29
@Jagellón Figyelő: A szerkesztő csapong, egyrészt historikus adatokra alapoz csak, másrészt megemlíti, hogy mekkora vállalkozás vonzó, élénkítő szerepe van egy autópályának. Pl. Békés vonatkozásában miért gondoljuk, hogy nem ugrik meg a száma az olcsó helyi munkaerő okán a vállalkozásoknak, befektetéseknek, bele értve pl. a Kőrös vidéki turizmust. nyilván ezek alapján mások a számok. És azt se kalkulálják valóban, amit az előttem szóló írt, h. ma mennyi a különféle elkerülő úton bolyongó, autópálya hiányában.
uttoro 2017.07.21 19:11:53
@moonclown: Az egyik, ha nem az első a baleseti statisztikában. Ami érdekes, h. ugyan sok falun nem megy át, de sok ligetes erdőn igen, ahol elég sok a vadbaleset is, az említett, traktor, biciklis, egyéb munkagép és a jelentős kamion forgalom okozta balesetek mellett.
Kedves, jó Colleen Bell! Tudom, hogy az amerikai oktatási rendszer nem arra van kalibrálva, hogy különösebben tájékozott embereket bocsásson ki, elég ha tud kézzel-villával enni, meg tudja, hogy Amerika a világ legjobb országa, meg hogy "O say, can you see, by the dawn’s early light... stb.". Ebben…..
Kicserélni egy nyílászárót, fittyet hányva a homlokzatra, egy újépítésű társasházon is gáz. Egybebontani két szomszédos ablakot pláne. Mindezt műemléki környezetben, világörökség területén, helyi védettségű épületen meg aztán kiváltképp. Ja,hogy ráadásul ez a…..
Az Eurostat március 20-án a Boldogság Világnapján jelentette meg kiadványát az életminőség dimenzióiról. A kiadvány célja olyan mérőszámokat bemutatni, amelyek jól szemléltetik az európai társadalmak életminőségének különbségeit. Az életminőség fogalma kibővíti…..
Az elődök   Békeszerda   A mozgósítás           kép: négymadár Az üzenet            oops   A beszédek       A menet             Békemenet gadgets     A rendőri…..
Hát ettől rettegett a Fidesz teljes vezérkara, a Nemzetgazdasági Minisztérium több emelete és persze a Magyar Nemzet szerkesztősége. Ez az imperialista baloldal titkos fegyvere, ami agyhalott, szoci szavazót csinál mindenkiből, aki csak odakapcsol. Ha az unió összehangolt támadása,…..
Olvasgatjuk a kommenteket a blog.hu-n, a Facebookon, és persze hatalmas az ellenzékiek túlreprezentáltsága - de ez ne tévesszen meg minket. Az agresszív kommentelők lámpavasat, elszámoltatást ígérgetnek, ám valójában annak örülhetnének, hogy az ő pártjaik úszták meg…..
A Mandiner blogján Schmidt Mária esszében emlékezett meg Horn Gyula életéről. Ez az írás erre kíván reflektálni. A dőlt betűvel is jelzett idézetek ebből az esszéből származnak. Vajon Horn Gyula tényleg a magyar Talleyrand volt? Esetleg a nyugatos (bocsánat, zapadnyik) Kádár…..
A hétvégén, ezt már mindenki kívülről fújja, tartottak egy nagy ellenzéki gyűlést, ahol Bajnai Gordon és Mesterházy Attila (aki annyira karakteres és fontos eleme a magyar belpolitikának, hogy néha emlékeztetnem kell magam, hogy nem azonos Mesterházy Ernővel) a miniszterelnök…..
uttoro 2013.06.25 13:29:20
Ez az erőltetett, ezek nem aktuálisak, hol vannak a fiatalok, ki mutat utat a fiataloknak, az én generációm ezért miért lelkesedjen... elég uncsi és erőszakolt. Szerintem eleve nem az ember fizikai léte/kora a determinisztikus, hanem az a kérdés, hogy amire gondol, az jó, helyes, a többség gyarapodását szolgálja, a mai haladó közgondolkodás sodrába tartozik, van jövőképe...stb. mondhatnám a frázisokat erre is, de ez a kérdés. Persze lehet, hogy az ifjú titán Fekete György, Harragh Péter, Balczó Zoltán, Kerényi Imre, Gajdics Ottó, Kálomista Gábor, Pesty László, Bogár László, Boros Imre, Stefka István - hogy csak néhány személyt citáljak a túloldal fiatal gondolkodói közül, mutatják majd az utat. Semmi különbség, ugyan abba a belvárosi általános iskolába jártak, ki a Madáchban, ki a Radnótiban végzett, van aki szinművészetit, van a ki Eltét, ..stb. ua. korosztály. Nem az ősz haj, a pocak, a bőr ráncai a lényegesek, még azt se mondhatom, hogy nézd meg nmit csinált eddig .. mert ebből se lehet következtetni semmire, csak Viktor mindent felülíró pálfordulásait nézzük. Az a lényeg, hogy most mit képvisel, jót, haladót, az országot, vagy csak a hatalom, a zsebe, az örökösök, örökösének a zsebe a fontos, a 3-4 millió " akinek nincs semmije, az annyit is ér", az meg dögöljön meg. Aztán majd lesz pofára esés, ha ez a 3-4 millió nem döglik meg, hanem máshova húzza az "x"-et.
Ez a fent olvasható címmondat jutott eszembe, miután minden fellelhető anyagot átnyálaztam a tegnap még csak szűk körnek, ma már a nagy nyilvánosságnak is szóló szárszói dzsemboriról. Én ma a munkahelyemen voltam, Farkasházy Tivadar szerint nem vagyok a balliberális értelmiség…..
uttoro 2013.06.24 02:49:32
@pucros: Csak figyelmesen olvasok, és még nem is biztos, h. a sorok között kell:
"Tamás fenekeket és kilógó hasakat fotóz, kezd kínossá válni a helyzet,"
"Közben próbálok jó képet készíteni Heller Ágnesről:"
A "Teddy vécéje" felirat még kora este "Teddy és Mimi vécéje" volt. Valszinű a pártközpontból szóltak, hogy lécci, lécci, lécci...
A "trottyos" alatt nyilván itt se szó szerint érteném azt, hogy a cikk, ill. a blogbevezető egész stílusa, ahogy a társaság szellemi kapacitása helyett inkább az illetők külső jegyeit fumigálja, korával egyetemben.... no ez a bicskanyitogató.
De ez az egész primitívség közepette nem nagyon lényeg, csak jellemző.
A színház.hura kikerült egy egyórás videóanyag, aminek a csúcspontján a röhögő Kerényi Imre akkorát buzizott a Nemzeti Színház igazgatóváltásának örvén, hogy arra még a teátrumot Alfölditől megöröklő, nyíltan jobboldali Vidnyászky is csak a fejét tudta…..
uttoro 2013.05.23 00:22:44
@dr. v.b.1990:

Nemcsak ő az egész FIDESZ menedzsment és holdudvara, templomba járó farizeus, képmutató banda. Erkölcsi tanítás, keresztényi hit, ájtatos manóval az élen. Biztos voltak a korábbi garnitúrákban is erkölcstelenek, a társadalmi normától távol esők. De ők legalább nem kérkedtek erkölccsel, keresztényi alázattal, nem ittak bort és aztán vizet prédikáltak. Kussoltak. Itt is ez illene, mert ilyen fertőben erkölcsözgetni Isten káromlás!
Szaniszló Ferenc az ország legnagyobb standup komikusa, áll ott az EchoTv-ben, és faarccal szórja a legdurvább poénokat, amiket még Kőhalmi Zoltán sem bírna ki röhögés nélkül előadni, Nacsa Olivér processzora pedig a harmadik percben leolvadna, és attól kezdve Korda György és…..
A Bajnai-féle alapítvány tanulmánya szerint kisebb csoda kellene Orbán legyőzéséhez. Tamás Gáspár Miklós egyenesen úgy látja, 2024-ig sem lesz igazi kihívója a Fidesznek. Legújabban pedig - a szocialista tábor teljes reményvesztettségéről tanúskodva - még az is felmerült: a…..
uttoro 2012.08.31 15:38:22
A cikkben persze van sok igazság, de azért ez a globális egybemosás nem ok!. Hogyan lehet egy valóban jól lakott, iPhone-ból a kerítés, Mallorca-ra megy az egész falu, Ajax meccs ebéd után...stb. svájci, osztrák, holland..stb. társadalmat akárcsak minimálisan is egy szinten említeni a mi kis wirtschaft-tunkkal. Igen, van itt is egy szűk 1-2-3%, ki tudja, aki jól van és jól el van élharcosság, szakszervezet, önkéntes mozgalmiság és még mi minden nélkül. De, hogy itt nem lennének láncok??? Nem lenne miért kiállni, kimenni? No ez azért vicc. És akkor soroljuk mindazt a tengernyi társadalmi igazságtalanságot, ami ma lépten nyomon megtalálható, azt a vezetői tudatlanságot, aki a mi egyetlen életünkkel játszik, eljátszik, mert nekem több biztos nem lesz, de ugye tudjuk a hit még ezen is átlendít.
Nagyon szomorúnak tartom, hogy az általam nem ismert, de vélhetően magasan iskolázott és sokat tapasztalt szerző nem tudott még nyomokban sem összeszedni "baloldali progresszió" után kiáltó néhány gondolatot a listák garmadából, abból, hogy nem az a büszke magyar, aki piros-fehér-zöldben kárpátmedencézik, hanem aki olyat képes előállítani, ami a globalizált világban érték, a világot, a társadalmakat és egyéneket előre viszi, az emberiséget jobbá teszi... Nos itt a világnak ezen a részén ebből van kevés, messze még a mi tudás alapú társadalmunk, sok itt a teendő, számos baloldali feladattal. Hajrá Magyarok!
Ahogy szárnyal a svájci frank fölfelé, úgy nő a kétségbeesés a frankhitelesek táborában. Vigaszt nem nyújt, de talán érdekes tanulságként szolgálhat számukra, hogy a parlamenti képviselők jelentős hányada is sorsközösséget vállal velük a majréban.Devizahitelt fölvenni…..
uttoro 2011.08.07 12:32:44
@Boli: Tipikus ahogy írzs, úgy ahogy nem szabad. Ezek a városi legendákat erősítik. Minden szót benne ízekre lehetne szedni, tájékozatlanságot sugall.... Ha megnézed az én számításomat, akkor 10 miót vettem fel, én is kb. 4 év után értem el a 10 mio-s tartozást, addig csak formailag a kamat ment le róla, most is alig van kevesebb (8,3) mint a 10. A Te megfogalmazásod szerint ezt írhattam volna. Majd nem 6 éve felvettem 10 mio HUF-ot, fizetem 6 éve, de alig vagyok a felvett összeg alatt (8,3. Hát ez borzasztó...stb. Ezt hívják matematikának, kamatos kamatnak, és az hogy semmi sincs ingyen... A kocsira meg külön elmondhatom, h. nemcsak a finanszírozási részét kell nézni, hanem a teljes kocsi használat költséget és a tételek egy része fel, a másik lement időközben ..pl. a finanszírozás fel, a benzin kicsit fel, de a biztosítás drasztikusan le, és a szerviz is inkább le a nagy verseny miatt... Szóval néha a bedobott mondatok jól hangzanak, kavarnak, kevernek, de mindig alaposan elemzendő. Üdv.
Közhiedelemmel ellentétben nem csak belvárosa miatt jár több turista Prágába. Könnyen megtanulható, utasbarát tömegközlekedés, élhetőbb város, folyamatosan megvalósuló beruházások, pörgőbb étterem-, gastro- és hotelkultúra. Budapest fantasztikus adottságai ellenére pedig…..
"Ez az ügy nem úgy lesz elintézve, ahogy általában szoktak, új időszámítás kezdődik" – mondta ma délelőtt Orbán Viktor Kolontáron. Nem volt szándékomban a szörnyű katasztrófa politikai vonatkozásairól írni, mert egyrészt ebben a helyzetben szerencsétlen lenne…..
uttoro 2010.10.10 16:21:23
Én is úgy gondolom, hogy az amit OV és kormány előad, az nem rossz teljesítmény. Sokan pontosan tudjuk, h. ez az amit kiválóan csinálnak, a PR a populizmus igen is igen közel vannak egymáshoz, ez politikailag kiváló teljesítmény, a 2 választáson a jutalmukat is elnyerték ezért. És pont ezt érzem sok hozzászólásban h. még a valódinak látszó érzelmek mögé is kérdőjelek kerülnek amiatt, amit szintén több a FIDESZ-t és személyeit jól ismerő, a sorok között tökéletesen észrevesz. Nagyon nagy tragédia történt, de miért érezzük, h. elkezdődött a pumpálása. Szerintem elég nagy baj ez így is. Miért érezzük, hogy az azonnali szoci és kommunista oligarcha bűnös keresés mellet még nem igazán olvastam azt, hogy pontosan milyen rendszerességgel és kinek volt kötelessége ellenőrzéseket tenni. Azt tudom h. a búbos banka vezette regionális felügyelőség 2 hete ellenőrzött, de azért azt el lehet mondani, h. ez a papírok megtekintése, szemrevételezés, esetleg filmfelvételeket is készítenek...stb. Azt se látom logikailag megdőlni, hogy egy vállalat ha mindent megtesz az előírások szerint, a mindenkori hatóság ezt elfogadja, sőt vállon veregeti (illés zoli környezetvédelmi bizottsági elnökként 2002-ben, és pecsétek azóta is) akkor a profitjából azon felül ritkán invesztál, ha meg nincs profit akkor még kevésbé. A mű ellenőrzése állami feladat, a lakosság katasztrófa helyzeti tájékoztatása állami feladat...stb. Talán nem kellett volna egyből gyurcsányozni és felhőtlenül örülnénk, már amennyire ez a szófordulat ilyen helyzetben helyénvaló, a kormány tevékenységének és az azt vezető személyes kiállásának. De előbb utóbb esetleg erről is leszoknak.

Szerintem ha mindenki az aktuális előírásokat betartotta, akkor beszélünk vis major-ról. Ha kiderül h. betartották - hatóságok még 2 hete is pecsételtek, akkor ez a vis major. Hogy majd lehet előírásokon szigorítani, ez mindig így van. Tessék megtenni, h. még kevesebb ilyen eset legyen!

p.s. mielőtt a többen nekem esnek kb. 30 eFt-ot utaltam át és telefonoztam el - nemcsak őszintén együtt érzek
Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes…..
Archiregnum Quo vadis, Fidesz? 2010.09.24 22:02:00
 A Fidesz nagy utat tett meg odáig, ahol most áll, ami a beteljesülés kapuja is lehet, de a lejtő kezdete is. 2002-ben kezdődött a jelenlegi folyamat, amikor egy szakmailag jónak, de politikailag katasztrofálisnak mondható kormányzás ért véget. A vereség egyértelműen meglepte…..
Vér ugyan nincs a pucádban, de monitor mögött hamisan érvelni azt tudsz. Az, hogy a te ténykedésednek, illetve az érintett rendőri vezetők, miniszter(ek) tetteinek lesz-e jogi értelemben következménye, még a jövő zenéje, de hogy morális értelmben egy zsák szar vagy, az már…..
uttoro 2010.09.24 22:10:05
Ez az egész hihetetlen - 2010-ben valaki ezzel a stílussal - egy bunkó, paraszt - még hőbörög és szimpatizánsokat állít maga mellé. Most ilyeneket nem írok, h. a stílus maga az ember és nyilván tényszerű, valódi mondanivaló hiányában csak ocsmány beszéddel próbál kompenzálni valamit. Olyan például meg se fordul a fejében, h. mondjuk az este leparkolt autóját suhancok felgyújtják és ekkor egyetlen gondja, hogy a rendőr, aki helyesen jól pofon vágja a suhancot (minimum), nem rendelkezett azonosítóval. Sőt ezen rágódik, de az autóján esett kár már nem is érdekes. És azt se firtassuk, hogy ki adta a suhancok alá a lovat, kik próbálták ezt az egész parlamenten kívüli áldemokráciát legalizálni, ezt ne firtassuk, csak azt, hogy azok, akik hál' isten az elmúlt kb. 50 évben ilyen méretű felfordulással nem találkoztak, helyes költséggazdálkodás miatt ezen a méretű balhé kivédésére nem invesztáltak, ők milyen rutintalanul - hál1 isten rutintalanok voltak, és milyen avítt eszközökkel próbálták a feladatukat teljesíteni. Sztem az egész bizottság és a gondolati kör fordítva ül a lovon. p.s. egyéni emberi atrocitásokkal, túlkapásokkal nem értek egyet, biztos volt ilyen is, de erre az okot az egyéneknél belül és nem a felettesekben kell keresni. Valamint az se mellékes, amit már sokan mondtak, hogy nekem nem lőtték ki a szemem, mert nem voltam ott. Ha valaki az ilyen csőcselékkel tart, vagy csak a közelben van, ilyenre számíthat a világon mindenhol.
Napokon át gyalogoltam Buenos Airesben, bámultam az épületeket, és nem tudtam magyarázatot adni a látottakra. Argentína fővárosának házai érthetetlen stílusérzékről tanúskodtak, függetlenül attól, hogy a XIX. század burjánzó, eklektikus stílusában épültek, vagy éppen…..
uttoro 2010.02.26 19:25:54
Érdekes volt végigfutni a hozzászólásokon. Az is szimpatikus, hogy kevesen vagdalkoztak az "elmúlt 40 év"-vel..stb. Én egy kicsit objektíven közelítenék - bár voltak ilyen hozzászólások.
a lakosság több mint negyede él a mezőgazdaságból (~26%) és ez adja az export 85%-át!!! (gabona, steak :-))
ha vidékre megy valaki, látja, h. nem a 85% csorog vissza - ha nem is kinai marék rizs effektus, de nagy a kontraszt a városokhoz képest - ott is a kereskedelem, a pénzügy lefölözi a hasznot - a mezőgazdasági dolgozók meg megfelelő alázattal ezt tűrik - éjjel nappal robotolnak és nem nagyon szidják az aktuális rezsímet
ez hatalmas segítség az országnak
arról se szabad elfeledkezni, hogy igen gazdag ásványkincsekben,
jelentős a vizienergia (ez "nagymaros" hozzászólóról jutott eszembe :-))
a GDP ebként kevesebb mint a miénk fele!!! láss csodát - kb. 250 - 270 mrd$ 40 mio ember, nálunk kb. 130 mrd $ 10 mio ember
no ez pedig hogyan - azt kell mondanom, hogy ott a "csúnya" multik sokkal beljebb vannak és onnan valóban kiviszik, amit ki lehet - ebként a bemutatott szép épületek egy része multi székház :-)
ennyi, csak néhány vitaindító gondolat, melyen lehet gondolkozni
valóban írta valaki, hogy ezt az önsanyargatást, az élet megrontásást, a rosszabbul élünket mmár hagyjuk abba - jobban élünk, sokkal jobban mint pl. ők - mit adnának egy Gyesd-ért, Gyedért vagy egy hazánknál kb. 30x nagyobb országban 800 km, gyorsforgalmi - nem mind autópálya - van !!!
vagy majd megmutatom, hogy mit kap egy ottani paraszt mint jégkár kompenzáció...
kérem szépen, tessék mán belegondolni rendesen!!
köszönöm!!