Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tavikagyló

0 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A moziban is az a jó, hogy senki se mond előtte semmi okosat, szóval sok duma helyette jöjjenek a filmek, nem sorrendben. A filmrészleteket igyekeztem eredeti nyelven megkeresni. Étel, ital, férfi, nő - Eat, drink, man, woman A tajvani csodálatos film főzős jelenetei összevágva:…..
Jó valami attól, hogy magyar? A hazai márka néha magasabb árát is megfizetjük, vagy ilyenkor szimplán a pénztárcánk diktál? Az árverseny és a multik terjeszkedése ellenére máig vannak olyan, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező magyar márkák – már nem is mindig hazai…..
Talán kevesen tudják, hogy van Pesten egy óvoda, melybe hajléktalan kisgyermekek járnak. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, ugyanis a mai szabályok és törvények szerint óvodába kizárólag olyan kisgyerek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint…..
Az RTL Klub harmadjára is nekiveselkedett a brit Got Talent-franchise-tól nyúlt ötletekkel megvalósított Csillag születik című tehetségkutatónak, és miért ne tennék, hiszen a Tv2 annyi ellenállást nem fejt ki saját gyártású műsorok terén, mint egy megvesztegethető balhátvéd…..
Tavikagyló 2011.04.04 09:02:28
@Vad.Korte: ez mind ok és meg is van, de van olyan este amikor az ember csak lerogyna a nem kevés pénzért mért kábeltévé elé de csak ez a híg f..s jön belőle.
Tavikagyló 2011.04.04 09:32:03
@sixx: A Liszt Ferenc szobrok egyensúlyozása egy apró genetikai hiba miatt sajna nem fog összejönni. Az a fránya X kromoszóma:)))

Viszont tényleg eszméletlen, hogy mennyire nincs mit nézni. Tegnap kínomban vasalás közben kénylen voltam a randugurut végigrágni századszorra. A b terv az 57-es utas lett volna 3000-szerre.

Másik genetikai problémám, hogy vasalás közben sem olvasni, sem sörözni, sem sétálni nem tudok és be kell vallanom, hogy a rákhalászok és a koalák élete se köt le közben semennyire...:)
Tavikagyló 2011.04.04 09:39:22
@r1attee: sikítófrászt kapok már a Bud Spencer filmektől! A legjobb amikor valamelyik csatornán még ki is írják rá, hogy "premier". Komolyan mondom, ha összejönne egyetlen hét amikor egyetlen magyarul beszélő csatornán se adnának le egyet sem pezsgőt bontanék! :))
A metró szó eredetileg a "Metropolitan Raliway" (az első londoni földalatti-rendszer neve után) kifejezés rövidítéséből származik, nagyvárosokra jellemző közlekedési eszköz, melynek eredeti funkciója, hogy az embereket gyorsan eljuttassa A pontból B pontba legtöbbször föld…..
Tavikagyló 2011.03.21 07:55:39
A mellékelt térkép kb 20 éves. Íme a friss: www.mosmetro.ru/flash/scheme01.html

Ha visszaemlékszünk, akkor a 4-es metró tendert az oroszok nyerték meg (legolcsóbb, leggyorsabb) csak ki lettek golyózva. Mivel bíróságra mentek (teljesen jogosan) kártérítésre kötelezett a magyar állam (vagy álam? mostanában így divat:)) szóval sok-sok 100 millát lehet majd fizetni, ha elkészül.

Ennyi idő alatt az elvtársak már a záhonyi állomással is elkészültek volna.
  Kissé túltolták a bringát a március 15-én a Nemzeti Múzeumnál tartott állami ünnepség szervezői és szónokai. „Ma sem hagyjuk, hogy Brüsszelből bárki is diktáljon nekünk” – mondja az EU soros elnöke, pár nappal azután, hogy a Bizottság…..
Mostanában mindenki azon volt felháborodva, hogy mégsem szűnik meg a nyugdíjasok ingyenes utazása a kormányzat hamarosan nyilvánosságra kerülő, közösségi közlekedést érintő strukturális reformjai során. Biztos sokan lekomcsiznak, de én annyira nem sajnálom a nagyszüleinktől…..
Tavikagyló 2011.02.24 13:13:24
@Kivlov: szerintem szorozd meg azt a számot. Tudod mennyi b@meg hivatal van, amiről sosem hallottál de más sem?
Tavikagyló 2011.02.24 14:07:10
@metal: Óóóóóó!!! Rátapintottál a kedvenc témámra! :)) Röghöz kell kötni. De nem csak az orvosokat, minden diplomást. Dolgozzon a szakmájában idehaza X évet, aztán azt csinál amit akar. Ha nem vissza kell fizetni mindent. (a minden alatt tényleg mindet értek. Nem 100-150ezer/ félév) Rögtön nem lenne annyi büfé - könyvtár szakos. Megszűnne, hogy egy titkárnőnek 3 diploma kell, lenne elég tanár stb.
De ez most baromira nem tartozik ide.
Tavikagyló 2011.02.24 14:25:45
@Joooe: Hát ez nem fog menni. Az autós nem fog fizetni a fizujából mondván (és teljesen igaza van) fizeti a benzinbe épített útadót, a súlyadót meg még isten tudja mit, szóval őt hagyják lógva az egész BKV-val.
Az élelmes vállalkozó nem fizet, mert átteszi a székhelyét Érdre így az alkalmazottai sem fizetnek, csak itt dolgoznak. A multi nem fizet mivel neki már eleve vidékre van bejelentve a cége, és még sorolhatnám...

A fejenkénti 4166 iszonyat sok annak aki nem is használja a BKV-t. Ha pár száz forintról lenne szó akkor talán. De gondolj bele ez a nettó minimálbér 7%-a.
Pilu Van egy sanda sejtésem... 2010.12.03 17:37:00
...illetve már fogadást is mernék rá kötni, hogy országunk megújításának - mely a kétharmad által meghatározott irányú morális és értékrendi baromágok halmazát jelenti – következő fázisa hamarosan megkezdődik, és ennek első lépése az abortusztörvény…..
(Köz)szempont Otthon szül. És? 2010.10.11 23:39:00
Nincs annál szebb, mint amikor egy új élet jön a világra. Ez eddig rendben van. Az ember akarata pedig szabad. Mondjuk még ez is oké. Amit azonban minden eszközzel kordában kellene tartani, az nem más, mint az emberi hülyeség. Az ugyanis még 2010-ben sem ismer határokat, ráadásul…..
Tavikagyló 2010.10.12 12:23:28
@rubberbandman: feltételezem Te sem voltál ott. A legnagyobb gond GÁ esetében, hogy jogerősen el van tiltva. Ez tény. Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy életveszély esetén stabilizálni köteles (mint orvos) a szülő nő állapotát, addig amíg a tevékenység gyakorlásától el nem tiltott személy át nem veszi tőle a pácienst. Mivel az eset Budapesten és nem egy elhagyatott zsákutca faluban történt ahova a mentő sem talál oda, ezt percek alatt meg lehetett volna oldani.
Tavikagyló 2010.10.12 12:40:29
@Topham Hatt: Olvastam. Most ismételten. 2 gondom van vele.
1./ a nő GÁ-nál akart szülni! Annál aki nem vezethet le szülést! És hogy, hogy nem, sikerült is neki. Nem érdekes?
2./ Ha az alapítványi mentő messze van, nem kellett volna azonnal hívni másikat? Nem megvárni mire az keresztül verekszi magát az egész városon? Nem csak a Cerny-nek van spéci mentője.
És még valami. Az általad hivatkozott cikk szerint az újraélesztést a mentősök kezdték meg. GÁ mit csinált addig? Főzött egy teát?
Tavikagyló 2010.10.12 13:25:49
@Topham Hatt: Olvasd el bubba2010 hozzászólását (bár lehet ő is csak fogadatlan próféta, de nagyon tájékozottnak látszik) A nőnél már megindult a szülés! Kórházba tartott - az általad is hivatkozott cikkből kiderült, hogy vérzékeny meg minden - és csak még egy plusz konzultációra ment be GÁ-hoz. Hát komolyan az agyamat eldobom. Nem akart esetleg beugrani még a CBA-ba venni 10 dkg párizsit is, vagy megcsináltatni a körmeit? Olyan ellentmondások vannak itt, hogy csak na!

Viszont nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy GÁ el van tiltva!! Ez olyan mint ha én el lennék tiltva a gk. vezetéstől de azért beülnék a volán mögé és tekergetném azt, és ha beindulna valami csoda miatt a kocsi akkor nem vagyok hibás.
Netes kalandjait meséli el egy hölgy ezen a linken. Véletlenül egy tipikus és öntudatlan női hibába (de a férfiak szempontjából nevezhetjük őrjítő jelenségbe) sikerül beletrafálnia. Elôzô randijaimon és a női élmény-beszámolókon folyamatosan hasonló sztorikra bukkanok,…..
Kedves Címzett! Siket fiatalember vagyok, aki hét éve dolgozik a szakmájában. 2010. április 30-án közös megegyezéssel eltávoztam az előző munkahelyemről, és azóta állást keresek. Az álláskeresés során tapasztalt eseteket szeretném leírni, illetve megvitatni. Az…..
Tavikagyló 2010.06.21 13:56:25
@akox: írtam üzit a rendszeren keresztül. lehet tudok segíteni munkakaresésben.
"A busz kék, a villamos sárga, a troli piros, a HÉV zöld, ezt minden fővárosi gyerek tudja – és a taxik is beállhatnak a sorba." - foglalja össze a Totalcar Bojár Iván András MTI-hez eljuttatott tervét. A Fővárosi Önkormányzat városarculati tanácsnokának, amikor…..
Orbán Viktor még háromszor egymás után hadarva ki sem tudta mondani, hogy államcsőd, a Magyar Televízióban máris minden máshogy van, mint régen, amikor még a mocskos kommunisták uralkodtak a magyarellenes lakájmédián. Mint az eminens fiú a napköziben, aki már a konyhás néni…..
Szívatós Nem adom a nyugdíjamat! 2010.06.08 08:00:00
 A kormány azt tervezi, hogy államosítja a magánnyugdíjpénztárakat. Na nehogy már! Az az én pénzem! El a kezekkel tőle! Ezért léptem át annak idején az új rendszerbe, mert ott lebegett előttem nagyszüleim példája. Egy életen át fizették a járulékot, aztán most meg alig…..
- A gyémánt ára mindig emelkedik – szögezte le határozottan a szemüveges szakember - ezen nem érdemes vitatkozni, ha kell tényekkel is be tudom bizonyítani. Na mármost, van a világ legnagyobb gyémánt termelő vállalata Dél Afrikában a De Beers. Ennek a cégnek monopóliuma van.…..
Én nem tudom, miért, de nagyon el van cseszerintve ez a világ. Egyszerűen nem lehet normális pasit találni. De tényleg képtelenség, mintha kiirtották volna őket a föld színéről. Elmesélem a kálváriámat, hát hogy okuljatok, meg hogy tudjátok, mire érdemes figyelni. Ott kezdődik…..
A gyermekgondozási szabadság utáni foglalkoztatás kikerülésére számtalan trükk van, hiába próbálja a törvény védeni a volt kismamákat. Az alábbi történet egy tipikusan ilyen eset.Kedves Zugügyvéd!A problémám a következő: Ez év februárjában párom szeretett volna 2 gyerek…..
Tavikagyló 2009.09.04 09:59:06
@bölcsésztanár:
Ez volt az eredeti kérdésed:
"Valaki meg tudja mondani, jogilag hogy lehetséges az, hogy sok iskola úgy foglalkoztat tanárokat, hogy a szerződéseket aug.25-től júni 30-ig kötik, nyáron meg semmi. Újabb szerződés csak szünet végén. Júliusban se fizetés, se TB, semmi. Ezt hogy lehet megcsinálni?"

A tanárok jogállását a Kjt szabályozza, pontosabban azokat az eltéréseket, amelyek másképp működnek mint az Mt-ben. Viszont azokban a kérdésekben amiket a Kjt nem szabályoz az Mt az irányadó.(Kjt 2. § (3)) Fenti kérdést nem taglalja a Kjt, tehát az általam belinkelt cikkely az irányadó.

Az már egy másik kérdés, hogy a munkavállalónak megvan a joga, hogy ne fogadja el az ilyen formában felkínált szerződést. Persze ebben az esetben nagy valószínűséggel megköszönik neki az addigiakat és mehet isten hírével.
Tavikagyló 2009.09.04 10:08:46
@huncut_kata:
Mt. 130. § (2) A munkaviszony szünetelésének időtartamára a következő esetekben jár szabadság:
b) a szülési szabadság tartamára;
c) a gyermek gondozása vagy ápolása miatt kapott fizetés nélküli szabadság [138. § (5) bekezdés] első évére;

A munkáltató nem tud mit csinálni. Ki kell adni.
Tavikagyló 2009.09.07 09:13:36
@andika25:
Nem egészen így van.

A GYES pénzellátás! Ugyan nem az OEP hanem a MÁK folyósítja, és az összegen is lehet vitatkozni, hogy mire elég, de akkor is pénzellátás, tehát hasonlítható a GYED-hez vagy a táppénzhez, az ápolási díjról végképp nem beszélve. Régen nem is volt engedélyezett a munka mellette, ahogy a 2 másik felső eset esetében sem. Aztán módosították, hogy 4 órában lehet, majd az utolsó módosítás szerint időkorlátozás nélkül "lehet" mellette munkát vállalni. De nem kötelező! Értsük már meg, hogy azért kapja a nő (vagy a férfi vagy a nagyszülő) hogy otthon legyen a gyerekkel. Ez nem egy ajándék! Szolgálati időnek számít (nyugdíjhoz) ezért is vonnak belőle 9,5%-ot.

Tehát a munkáltató számára foglalkoztatási kötelezettség csak akkor van ha:
1./ a szülő nő lemond a GYES-ről és visszamegy dolgozni (na erre én még nem láttam példát)
2./ lejár a GYES ideje.
A Zugügyvéd ide is belinkeli a vagyonadóról szóló cikkét, ami ma jelent meg a Népszabadságban."Miként lehetséges, hogy számtalan fájdalmas intézkedés bevezetésekor a legharsogóbb vita mégis a vagyonadóról folyt, illetve folyik? Talán éppen azért, mert az általa érintett…..
Tavikagyló 2009.09.03 11:16:30
@elfmage:
"Vagy mégis az sír akit nyírnak?"

Igen az sír. Mert már nincs miből elvenni. Vagy persze lehet menni az utcára...

Komolyan mondom nem értelek! Hiszen Te is fizetni fogsz, és - vagy én nem tudok olvasni a sorok között - de a hosszas fejtegetésed ellenére ezt elfogadod. Biztosan nagyon tehetséges, jó üzletember vagy ennyi mindent magadénak tudhatsz, ehhez csak gratulálni tudok. De ha a tisztességesen megkeresett pénzedből tudod megvenni ezeket a vagyontárgyakat akkor nem értem hogy nem nyílik ki a bicska a zsebedben egy ilyen adó hallatán.

A magyar nép alapvetően birka, és meglehetősen romantikus elképzelésekkel bír. Ezért lehet megcsinálni, hogy duplán, triplán adózunk minden után. De egyszer betelik a pohár! Nálam ez most jött el.
Tavikagyló 2009.09.03 14:19:03
@elfmage:
Persze építési telek, nyaraló, garázs stb. Ezekre eddig is volt adó, ebben teljesen igazad van. De ezzel nem tudok egyetérteni:
"Továbbra is fenntartom hogy aki fillérre kiszámolva él egy 40-60m-s ingatlanban az nem oda való."
Akkor hova? Lehet menni sátrazni a Hortobágyra?
Amúgy nem keresel munkatársat? Biztos sokat tanulhatnék Tőled!!! :)))

Más:
A jogszabályban nem találtam kitételt a műemlék épületekre. Eddig úgy volt (kereskedelmi-ipari ingatlanoknál) hogy a műemlék épületek mentesültek 100%-ban az ingatlanadó alól. Mi van vagy lesz abban az esetben, ha műemlék épületben van az ember lakása? (Budapesten nem kevés ilyen van, pláne mióta megszűnt a "műemlék jellegű" besorolás)
Tavikagyló 2009.09.04 10:54:05
@elfmage:
"Én sosem vagyok rest tanulni másoktól, lehet neked is így kéne hozzáállni ;)"

Ezzel én is így vagyok. Pont ezért írtam amit írtam. És teljesen komolyan gondolom!
Egy eu-s felmérés szerint a minimálbér 13-szor akkora Luxemburgban, mint Bulgáriában. Azon húsz ország között, amelyben van minimálbér, Magyarország a 16. helyen áll. A „majd a piac mindent megold” hívei szerint nincs is szükség minimálbérre: a munkaerő, az emberi…..
Olvasónk a Waberers Holding Zrt-nél dolgozott és körülbelül 2 millió forinttal rövidítették meg. Én pedig még mindig ramatyul vagyok, de már egy fokkal jobban, mint tegnap, vagy tegnap előtt.Sziasztok!Kb másfél évet bírtam a Waberers Holding Zrt-nél. Mikor odamentemígértek kb…..
Tavikagyló 2009.09.03 14:01:11
@Swank:
A Waberes-nél a gépkocsi vezetők bére úgy jön ki hogy kap valamennyit a minimálbér + pár ezer. Ez olyan 75-80 ehhez adják hozzá a napidíjat + minden km után ha jól emlékszem 10 Ft. Ha ez megvan akkor elkezdik nézni, hogy szerencsétlen polgár hol tankolt és mennyit. (előre meg van szabva, hogy hol tankolhat. pl. megy Bulgáriába. Idehaza megtankol annyit, hogy el tudjon menni a romániai kútig - mivel ott olcsóbb a gázolaj - ott megint tankol de csak annyit hogy elérjen a Bolgár kútig. Az is meg van szabva hogy a 2 tankban se több se kevesebb nem lehet 120 liternél. A különbözetet ráverik a sofőrre.) Ezek után megnézik a fogyasztását a kocsinak. Van egy norma a gyártótól és azzal számolnak. Na ebből jön a túlfogyasztás. Szóval amikor felvették azt mondták neki, hogy "akár" 500-at is megkereshet, de ez nem bruttó bruttóból jön össze.

Csak sok sikert és kitartást tudok kívánni a posztolónak. Pereljen!! Én is dolgoztam a napocska alatt, igaz nem sofőrként de tudnék mesélni olyanokat amiért életfogytig ülhetne Gyuri bá.