Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fogsunder

3 bejegyzést írt és 707 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Réka 21 hónapos gyermeke bár nem sóderen szörfözött, mint utólag kiderült rendeltetésszerűtlenül játszott frissen vásárolt Fila-cipőiben, mivel azok estére már így néztek ki. A Deichmann szakértője szerint külső mechanikai sérülés érte a cipőt, amit az nem köteles…..
Dani mamájának felújították a mosógépe motorját, de összeszerelés után az első mosásnál szikrázva elszállt. A következő szerelő megállapította, hogy az előző egy vezetéket egy csavar alá szorított be, aki azóta természetesen elérhetetlen: Édesanyám mosógépe…..
Bence elképesztő hülyeséggel találkozott már megint a MÁV-pénztárban. 110 perces késését váltotta volna fillérekre épp, amikor közölték, hogy ilyen alacosny összeget nem fizetnek ki, gyűjteni kell! Múlt hét hétfőn utaztam IC-vel Budapest- Debrecen viszonylatban, amikor is…..
Azt hinné az ember, hogy ez csak a zugkajáldákat érinti és csak a kánikulában csap le, azonban az igénytelenség és a rövidlátás univerzális: Kedves Tékozló Homár, eddig még csak olvastam az érdekességeket, most küldenék is hozzá. Kb. 1 órája érkezett a rendelésem a…..
Persze egyáltalán nem garantált, hogy ugyanaz, mint amit múlt héten találtunk, de esélyes, hiszen még a neve is egyezik. Mindenesetre a hírek szerint ide is ugyanazzal a módszerrel, áleltévedt nőkkel viszik be áldozataikat: Lassan két hete csütörtökön (ápr. 10) egy…..
fogsunder 2014.04.29 02:10:38
@Mr. Közbiztonság Szilárd: wanker cuntnak igaza van. minden városban vannak átbaszós helyek. attól, hogy te ezt elképzelhetetlennek tartod, mert mondjuk svájci csokoládét eszegetsz a Nibelung-ének olvasgatása közben - senkit nem érdekel; attól még tény.

édesanáyd már nem szűz. elfogadod tényként vagy legyen NSFW poszt róla? ökör..
fogsunder 2014.04.29 02:13:10
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: direkt csak a te kedvedért elrejtettem számodra az előző kommentemben egy hibát. (jajj vajon rájössz-e, úgy izgulok..) remélem ebbe is belekötsz te ostoba nyelvtannáci troll. :o)
A Douglas szerint megtévesztettük az emberiséget, amikor lehoztuk a Váci utcai üzletük kirakatának fotóját, ami közepén egy turistalehúzó kocsma bejárata látható. Ezek szerint nem található turistalehúzó kocsma az üzletük alatt? Nem teljesen világos, hogy ez most egy…..
fogsunder 2014.04.28 17:26:38
az ügyvédi levél azon része ami azt taglalja, hogy semmi közük említett pubhoz azért hülyeség, mert ezek szerint elhiszik (vagy tudják?), hogy az a pub tényleg lehúzós és most, hogy ez kiderült illetve kikerült, gyorsan elhatárolódnak adott egységtől, mint valami leprástól..

nem is annyira viccet félretéve viszont: kedves jackyll! ha valaki kiteszi a netre azon belül is egy látogatottabb oldalra azt az elkapott pillanatot amin te szerepelsz és melletted, tőled kicsit jobbra egy szakállas csöves, sztk keretes szemüveggel száját nyaldosva - AZZAL A FÜLSZÖVEGGEL, HOGY: ELKAPTÁK A NÉPLIGETI SZATÍRT; (a részletekért kattintson - amit vagy megtesz az oldalra tévedő vagy nem);

akkor ugye csak megírnád az oldalnak, hogy "ezt ne!"?!

az index.hu, Tékozló Homár abban hibázott, mégha nem is gondolt rá (bár őszintén hülyének lenni is "gáz"), hogy az a szöveg, hogy "Megvan az újabb turistaszomorító hely a Váci utcában" ÉS mellette egy olyan fotó amin hangsúlyosan egy másik, másban utazó kft. cégére szerepel jól felismerhetően, igenis abban a hamis színben tünteti fel az adott céget, mintha az lenne a "turistaszomorító"..

és akkor azt ne is említsük, hogy a pub sem feltétlenül sáros, csupán egy rendkívül khm.. okos dán úriember másodkézi elmondása szerint, aki Pozsonyból érkezett nem saját jeggyel, és két "hölgy" beinvitálta valahová. neki meg az volt a benyomása, hogy dupla, sőt tripla benyomásra. tanulópénz, ha igaz egyáltalán a történet.
fogsunder 2014.04.29 01:54:46
@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: nyilván nem én keverlek össze valakivel, hanem te engem. milyen minden poszt alatti beküldő-szavahihetőségi vizsgálataimról gagyogsz?!

nem csoda persze ha fabulálsz, ha nem megy neked az értő olvasás valóban kénytelen lehetsz kipótolni azt a sokmindent amit nem értettél meg.

a Douglas-nek az a baja, hogy az ominózus index-TH posztnak az volt a címe, hogy: "Megvan az újabb turistaszomorító hely a Váci utcában" ÉS mellette egy olyan fotó volt amin jól beazonosíthatóan látható a Douglas (rögtön két cégérrel) is. rendkívül éretlennek és értetlennek kell lenni ahhoz, hogy valaki ne értse meg (mindennemű jogismeret nélkül is), hogy ez miért volt problémás.. azért gyk.: nem mindenki olvassa és olvasta el a minden bizonnyal hangzatosnak szánt posztot, tehát az maradhatott meg sokakban címszavakban: Douglas=turistaszomorítás.

bár tényleg nem tudom honnan képzelted be magadnak, hogy minden poszt alatt (pláne..) poszt beküldő vizsgálatot tartanék; de elárulnád, hogy önmagában az, hogy kb. valakinek mesélte egy dán paraszt, aki másnak a jegyével utazott Budapestre, hogy húde lehúzták, pedig csak inni meg dugni akart volna, és hagyta bekísérni magát egy túlszámlázós lebujba - miért kéne arra indítson bárkit is, hogy a, sajnálja b, elhiggye, hogy tényleg ez történt és pont ővele? amúgy ki nem szarja le?

lehet nyálat verni, de a Douglasnek alapvetően igaza volt a feleslegesen bőlére eresztett levelében, és nem valami soha-nem látott bátorság indította jackyllt erre a "válasz-posztra", hanem annak tudata, hogy manapság a bíróságon minden kétesélyes, elhúzódhat évekig, miközben a szankció sem lesz égbekiáltó..
Nem akartam elhinni - valójában persze tudtam, hogy igaz, és a Hírcsárdát megint jócskán túlszárnyalja az élet - a hírt, miszerint a kormány emlékművet állít Magyarország 1944. március 19-i német megszállásának. Megvártam, míg kijön az online Közlönyben, és hát igen,…..
fogsunder 2014.02.13 21:20:00
@ekszvájzed: +1 mindenre. esetleg a célja ennek az egész szembenézetésnek, gúnyolódásnak, nácizásnak, stb. nem lett még felfedve. ugyanis éppen azt szeretné elérni ezzel egy kör, hogy legyen öngerjesztő antiszemitizmus (mint a managyűjtés a gemcraftban, amin újabb és újabb orange gemet veszel, egyre többet szedsz be, egyre több a mana - nem ragozom - lényeg az, hogy eredményes stratégia, és pörög a profitszámláló) - akkor lehet rinyálni róla, és lehet az ellene való áldozatos "harchoz" zsetont kijárni és kikövetelni. ha meg elszakad a cérna (egyelőre önmerényletek és hazugságok ellenére sem), hát meghal(?) újabb misztikus hatmillió..

az a legszörnyűbb, hogy akik ezt igazán átlátják és mellé még nem is gyűlölködnek - na azokat kárhoztatják majd tétlenségre. ha ígyis-úgyis náciznak (akik a náci szó értelmét sem fogják fel ésszel) vagy náci leszel minden-mindegy alapon vagy a közelébe sem mész a marhavagonoknak, amikor a régi-új zsidótanács hathatós közreműködésével elszállítják őket "máshová lakni". (a csendőrséget is olyanért osztják amit nem volt jogszabálybaütköző tenniük - hiszen kötelességük volt az elrendelt összegyűjtéseket végrehajtani /most nem térik ki arra, hogy a náci háborús bűnösökre is utóbb alkotott és egyértelműsített szabályok alapján szabták ki a verdikteket, és azokat a szabályok a "győztesek" sem tartották be ám./, olyanok akik tényleg ott sem voltak és csak telefonos és közönségi segítséggel tudják megkülönböztetni a csendőr egyneruhát egy horrofilmben látott lakkcipő, leggings, szakadtzakó, hokismaszk együttestől..) és lesz majd megint kasztner-vonat is, meg gyorsan mégjobban meggazdagodó (minden oldalt támogató, a nekik tetsző egyik megspórolt erejét bevethetően tartó) zsidók.

a kontraproduktivitásuk a cél. nem tudom, hogy miért nem veszi észre (legalább) egy zsidó honfitársunk sem.
Vastagbőr A tökös ötös 2014.02.12 11:16:00
A magyar kormány vezetői egymást letaposva igyekeztek a lehető legszívélyesebben gratulálni Iránnak az iszlám forradalom 35. évfordulója kapcsán. Iránt elég nehéz demokratikus államnak,  vagy az emberi jogok, a vallásszabadság, a sajtó vagy a szólásszabadság bajnokának…..
fogsunder 2014.02.13 15:49:47
@Vombatus Ursinus: "Nem kell rá büszkének lenni, nem azért kötöttük. Olyan értelemben azonban mégis büszkének kell rá lenned, hogy a világ egyik legerősebb gazdasági és politikai hatalmával (EU) és a legerősebb katonai erejével (NATO) vagyunk szövetségesek, ugyanis sem gazdasági erőnk, sem hadseregünk nincs."

legnagyobbrészt azoknak köszönhetően nincs, akik említett szervezetek "legsúlyosabb" államai. Irán mikor támadott meg minket (vagy mást), hogy ennyire félni kell tőle? tartanak(?) a zsidók tőle izraelben, és rettegnek EK-ban, USA-ban, Franciaországban, hogy atombombát építenek Iránban? a kérdésem: atomhatalom-e az imént felsorolt öt állam? igen, igen, igen és igen! egyikük be is vetette háborúban, és mindegyik egy gyarmatosító terrorállam, amelyik a saját civil lakosságára, de még a katonáira sincs tekintettel - nemhogy más országokéra.. Iránt is fenyegetik pár évtizede.

Irán 1978-ban nem akart lefeküdni az usraeli akaratnak, azóta szívatják őket. annak idején amikor az Európában I. VH-t követően összecsődített zsidó kongresszuson eldöntötték a később nyíltan new yorkból kihirdetett gazdasági bojkott Németország ellen (mely nyögte a háború terheit a gazdasági világválság ellenére) egy évtized múlva a németek léptek az ügyben (és még így is a háború jelentősebb részét a SZU ellen harcolták meg - amely ellen aztán mintha pár évtizedig a vasfüggöny mögött haragudtak volna tessék-lássék módon a bátor franciák, angolok, amerikaiak és a vöröspajzsosok..). Irán meg több évtizede nem akar támadni. elképesztő, felháborító! :-) legyűrnék őket egyébként nem vitás. csak hatalmas véráldozatok árán (és az USA közvéleménynek kell még pár false flag operation), no és az olajárak is elszabadulnának.

még valami a globális történelemszemléletből: az oroszok soha nem vonultak ki a kelet-középeurópai térségből. lehet nincs már itt jelentős katonai erejük, de az amerikaiaknak sincs. jelenlétük mégis erőteljesen behatárolja a lehetőségeinket. és nem csak a miénket.

amikor életünket és vérünket ajánlották, amikor tisztességgel harcoltunk olyanok érdekében akik jobbára ellenünk voltak (de meg lehet nézni IV. Károly vagy Habsburg Ottót életszemléletét hogyan alakult át a javunkra) megcsonkították az országunkat. gazdaságilag, nemzetileg. mindenhogy. aki mocsok, kétszínű, megalkuvó az nyer. így nyertek ellenünk is.

az meg nyilvánvaló (kellene legyen, hogy) pl. az azeri ügy sem saját találmány volt. kellett a "Nyugatnak" és közel-keletnek egy bűnbak (a máskor oly kitartó, és hazug lejáratások ezügyben mintha viszonylag hamar elhallgattak volna, nem? ;-)), miközben az oroszok közelében fenntartanak egy kvázi-szövetségest.

visszatérve Iránra, ettől függetlenül az a suta mód, hogy egyébként teljesen normális és hétköznapi köszöntést, - amit durcából, műfelháborodásból éppen az Iránnal alaptalanul szembehelyezkedő agresszorok nem tesznek meg - titokban elküldik a köszöntést, de nyilvánosságra kerülés után titkolva, sunnyogva (mintha rossz fát tettünk volna tűzre) próbálják elütni félhangon - na az tipikus "magyar" politikai "elit" szokás..
fogsunder 2014.02.13 20:45:52
@Vombatus Ursinus: ha megértetted a felét (az ezredének) amit kifejezetten neked írtam, már nem volt hiábavaló.
fogsunder 2014.02.13 20:53:51
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: nem láttad I. Bánatos Ádert szilveszterkor? "Békéscsobá Boldogová Ujészlovenszko!"

miért ne köszöntenék. udvarias gesztus. jobban mondva illik. mikor hogy. örömteli, hogy legalább nevében köztársaság, mintahogy nevében mindegyik ország az vagy valami más elfogadott államforma, állami berendezkedés. ettől még akár háborúzhatnán(a)k is.
Gábornak le kellett volna ülnie a közlekedési bírságát, miután a Posta ismeretlen cím miatt két bírósági levelét is visszaküldte az űrbe: Valamivel több, mint egy éve zajlik a méltán híres Magyar Postával a beszélgetésem. Arról beszélgetünk, hogy az utánküldés nem…..
fogsunder 2013.12.20 14:25:15
fogsunder 2013.12.20 14:42:34
nem bátorítanék senkit perre; mert újabb pereket (de)generál + lehet igazad és lehet jogod, de dönteni nem te, hanem jó eséllyel egy idegileg totál kimerült, mindenre ugró, agyonfegyelmező, össze-vissza ostorozó bíró fog. akár rosszul vagy neked rosszabbul, mint kellene. aztán meg ügyvéd nélkül hülyének néznek, ügyvédet meg akkor sem mindig ha teátrális - nem normális. költség, idegeskedés és még a korábbi megtérülése sem fog látszani. vannak komoly dolgok: lakás; egészség, munka(hely), évtizedes jövőkép amikért érdemes és kell is kiállni szinte bármi áron (mert nehéz lenyelni a komoly sérelmeket), de, hogy posta, mégha ilyen ügy is. ha hobbid a bíróságra járás.

plusz érkezik még hivatalos leveled. vagy nem. (nem akarok tippeket adni a postának, nem is kell ugyebár..) igazad is lesz, ki is fizetik legjobb bírósági esetben. x+1 hónap múlva, ahol x az a kétjegyű hónapszám amikor már beleszarnál az egészbe.

az összes mocsok tudja jól, hogy ez megy - kinyílt nagyon a csipájuk. de majd leszünk annyian, hogy nem férünk mind a Rádióhoz..

azon többet vesztenek, ha valaki kifejezetten ezen a gennyláda viselkedésükön felháborodva nem veszi meg a szar szolgáltatásaikat, amiket eddig igen - hoppá ilyen előfordulhat, vesz a faszom karácsonyi üdvözlőlapot, felhívom azt is akinek illik küldeni, de nem bírom - inkább kibekkelek vele fél perc mobilos bájcsevejt (amíg valamelyik fos mobilszolgáltatóról nem érkezik poszt) :-).

ezt sokkal jobban elhiszik (és úgy is van kedves posta és mobilszolgáltatók) és megérzik, mint egy fal gvh "büntetést". kevesebbet lopni, sikkasztani nem szokás ezeknél a felső szinten azért mert Gipszék nem veszik a bélyeget, jegyet, meg új mobilt. de majd nem lesz pénz színesceruzára, meg villanyszámlára és akkor előveszik a főfaszfejeket, akiknek érdemi munkán nem, de a fizetési listán ott virít a neve.
Naiv ügyfél megkérdezte a Fogyasztóvédelemtől, hogy milyen alapon szedhet tőle 200 forintot a Bookline, amikor személyesen veszi át a megrendelt könyvet egy az ő közreműködése nélkül is üzemben tartott könyvesboltban. A válasz meglepő és mulatságos, csak már ellőttem a…..
Bence kénytelen lesz beperelni a CIG Biztosítót, mivel nem akarják kifizetni az összetört autóját. Bár a rendőrségi jegyzőkönyv egyértelműen megállapította, hogy más hibájából csúszott az árokba, a biztosító szerint nem: Németországban élek, évente jópárszor…..
fogsunder 2013.12.16 12:43:56
biztosító csőrét az is batztathatja, hogy fritzék kint megállapították, hogy gazdaschági totalkáros az ótó.

na meg rendőrök és a biztosító.. azok sem tudnak egyszerre normálisan eljárni. bár van amikor "sikerül" nekik. kedvenc történetem a látóteremből:

szétég az autó egy hűvös nyári alig-hajnalon; megállapíthatóan hátulról indult a tűz; (nem kispolák, nem skoda, nem is porsche): azonnali verdikt: elektromos tűz, rövidzárlat, öngyulladás.. (mer' a kóboráram "biztos" batztatta a hátsó lámpát és kigyulladt tőle a műanyag lámpabúra és huss máris kiégett az egész (valójában még ennyire sem fogalmazták meg) - elvégre agyvérzésre is abból lehet következtetni, hogy elzsibbad az ember lába-kisujja..

"tökmindegy" ha esetleg nem úgy van, mert a, a rendőrségnek nem kell nyomozni egy elmebeteg (ön)gyújtogató, vagy diliflepnis hülyegyerekek után. és a statisztika?! az kiváló! (legjobb az az ügy amit még felderíteni sem kell..) b, (volt) tulaj kapja a biztosítótól a kápét, és surran is új autóra befizetni (főleg ha többet kap, mint amennyiért el tudta volna adni a foschtalicskát. khmm..) c, a tűzoltók nem valami kretén piromániás-bosszúálló miatt locsolták el a virágoskertjükre valót, hanem már-már vis maiort vizionálhatnak, miközben karikás szemmel elvezetik a két slagoskocsijukat a terepről.. d, a biztosítónak lesz egy új autóra drágább biztosítása, a helyzet "egyértelműsége" még nekik is öröm (de tényleg).

persze az öregasszony akinek a háza tőszomszédságában "öngyulladt ki" a roncs, még sokáig tüzet lát; egy elmebeteg keresi a honi reichstag tervrajzait (add uram, hogy a birkák bennégjenek); esetleg pár dilinyós panelkölyök röhögve mesélgeti később egymás között a történetet (külön kiemelve, hogy de hülye volt a rendőrség, szakértő, biztosító stb.) miközben egyre-másra tüzelik el az öngyújtókkal telepakolt flakonokat a folyóparton, valamelyik híd alatt (ahol kimenős az ottlakó hajlékony).

de az utóbbiak nem számítanak..
Naiv ügyfél kis híján kipottyant a szerelvényből, amikor kisétált a mosdóba, de a hátsó vagonok helyén már csak a szél süvített: Körülbelül 1 éve történt, hogy a Szombathelyre közlekedő intercityn utaztam Sopron felé. Nos azt kell tudni erről a vonatról, hogy győrben…..
Nem teljesen világos, hogy Zrubi mit szeretne a Suzuki Pesttől, azon kívül, hogy nem szeretne 150 ezer forintot fizetni 50 ezer kilométerenként nyelestengely csapágy cseréje miatt.Közel 4 évvel ezelőtt, megvettük első saját autónkat. A választás - főként anyagi korlátok miatt - a…..
fogsunder 2011.07.28 00:37:19
@Real77: 1, ezekkel tisztában volt a posztoló is. ha a poszt egy jótállási avagy garanciális ügyintézési papír formátumában lett volna megszerkesztve, akkor talán (de csak talán) ezt fel is fogtad volna.

2-3, azt mondod a posztoló megduplázta a tényleges költségeket (mintha nem mondhattak volna neki él(c)ből ekkora összeget - tudósítson kevesebbről, hogy nyugodtabb légy?!) 150k pénzre, ugyanakkor a következő pontban már ekézed azokat akik szerinted 80k-ért(!) számla nélkül(!) sufni(?-!) autószerelő műhelyben javíttatják a "problémát". ha 80 ezer forintért javítják, számla nélkül a sufni autószerelő műhelyben szerinted, akkor ugyan mennyi is lehet az ÁR, a MÁRKASZERVIZBEN?

egy nyolcvanezres nem márkaszervizes le nem adózott tétel (főleg ha bontási úgyeskedésből van a pótalkatrész, tehát azt se verte fel az áfa) kapásból több mint egy százasba kerül legálisan.. és akkor erre rájön a magasabb márkás "órabér" + lecserélik az olajat, megigazítják az antennát, felteszik a az új abroncsokat és ELLENŐRIZNEK. máris 150 000 forintnál járunk. és ezt minden legfeljebb 57 000 km alkalmával. csak mert nem tervezték meg jól a "mi autónkat".

egy mosógépnél is kibaszás, hogy 3-5 év után valami "kikopik" belőle (mert biztos nem költött calgonra a "hüjejűzer", napersze), de bazmeg ez itt elvileg egy gépjármű! mosógépeket ritkán szoktak közlekedésre használni (kivéve korai hajdúk valamint bizonyos eltávolítatlan csavarok esetében) ezt viszont rendszeresen. nehogy olyanban üljön bárki (vagy közlekedjen velünk együtt, szemben, stb.) aminek tervezési hibái vannak. mikor mi voltunk a "kelet" voltak a problémák, típushibák az autókban, de azokkal együtt lehetett élni (más lehetőség úgysem volt), de most mégis mifaszért kell mindent lecserélni/lecseréltetni kurva drága pénzért nem mellesleg 3-5 évente. már apróbb-nagyobb műszaki cikkeknél is bosszantó (és finom voltam), de egy több milliós használati eszköznél is. rossz valami és típushiba? javítsák ki ingyen! aztán legközelebb nem fognak hibázni a tervezésnél.. a szándékos avultatott lehúzásra meg megoldás a kereszthalál..

és, hogy visszatérjek a kitérő után a komment eredeti témájához:

pökhendi vagy és ostoba is. "Az ilyenek miatt tart az ország ott ahol most tart...." ez az egy mondatod még így sem igaz egészen, mert te is csak kis pont vagy. csak van még néhány olyan légypiszok mint te.
fogsunder 2013.12.14 01:28:54
@Apenta Meggy: ó milyen kedves vagy, erre kénytelen vagyok reagálni - így évek múltán is. egyszerűen arra számítva is hanyagoltam a homárra írogatást, hogy egy olyan olymértékben nincsigaza pökhendi pöcstől mint amilyen te vagy (voltál) csak legfeljebb nickváltásra számítottam, válaszra - ha annak lehet nevezni, amit idehánytál - nem.

remélem azóta megtanultál értőn olvasni gyógyegér. most már biztosan megy a felhő-napocska-hópehely kombó is. ;-)
fogsunder 2013.12.14 01:30:40
@Zrubi: és ez nem volt norbi-updatelve a homáron? pedig jó a végkimenetel. ejj..
A Főgáz év végi elszámolása szerint András fiáék 60%-kal teljesítették túl a korábbi fogyasztásuk alapján megállapított átalányt. Lehet, hogy valahol lopják a gázt a környékén? Vagy felütik a rezsicsökkentés óta? Budapesten háromfős háztartásban használnak a…..
Jópofa, mit meg nem engednek maguknak a biztosítók. A Generali-Providencia azzal védekezik, hogy már nem áll alkalmazásában az a kárszakértőjük, akinek a jelentésére hivatkozva csalásért feljelentették 6 évvel ezelőtt balesetet szenvedő naiv és a vétkes autóst is: Ahelyett,…..
Naiv ügyfél a kalauz jóindulatára próbált hagyatkozni, de már keményebb idők járnak. Minthogy általában azokat is igyekeznek megbüntetni, akik előre vesznek jegyet, aki variál, azt lehet, hogy egyszerűen lelökik a vonatról: Múlt szombaton kalandos és sajnos rövid utazást…..
fogsunder 2013.05.15 14:26:09
az utasnak van igaza. annak pedig, hogy le majd felszállt az ominózus állomáson az a jelentősége, hogy addig bérlettel utazott jogszerűen; onnantól pedig új utazást kezdett volna egy újabb felszállással egy olyan állomáson ahol nincs jegypénztár, tehát a vonaton kellett volna a kallernak neki adnia.

ott azért elkövetett egy hibát, hogy rögtön az utazás megkezdése után kérte a jegyet a közigazgatási határon felüli részről a megjelenő "hölgy"-től. ezen akadt meg a kaller egyik fogaskereke. szerintem nem kellett volna még kérni a jegyet. aztán látványosan leszállni - hiába hülyeség, de ugye "szabál" (és ezzel helyesen posztoló is tisztában volt), már rég ki kellett volna adni egy utasbarát közleményt, hogy aki BKK bérletes az a vonaton is megveheti minden fakszni nélkül, elvégre a bérletnek az is az előnye, hogy nem kell 15-40 percet sorbanállni egy nagyobb jegypénztáras állomáson - aztán fellszállni. akkor is lett volna pampogás, meg "következő állomáson leszállíttatom" de nem lett volna dulakodás /egyedül nem merte volna/ (és felszállásban még mindig könnyebb akadályozni valakit, mint leráncigálni a vonatról - ergo ott biztos hívtak volna rendőrt, ha egyáltalán.)

több évtizedes történet: faterom kapott anyukámtól 50%-os kedvezményre jogosító iratot (se név se fénykép nem kellett hozzá). nem volt ideje jegyet venni (amíg kegyeskedett volna elővánszorogni az elbujdosott jegypénztáros) - a vonat meg indult. mikor jött a kalauz, felmutatta ezt, meg volt nála igazolás, hogy játékvezetőként is ténykedik (az is 50%-ról szólt). egyszerre csak egyiket használhatta volna, de azt mondta a kallernak, hogy ez is 50% meg ez is 50% százalék, akkor az összesen 100%. kaller meg bevette. :-) örök emlék neki a kaller buta ábrázata. :-) (nem sokan utaztak ingyen mávosokon, mávos családtagokon kívül azok is meghatározott feltételek mellett; a nagyfejűek meg ugye autókáztak - már amelyiknek jutott).
Pista mikrosztorija a múltkori pénztáros hiedelemre erősít rá, vagyishogy csak a leghatározottabb fellépés esetén nem próbálják meg átverni az embert, ha vonatjegyet vesz: Barátnőm ma is mint már olyan sokszor vonattal szeretett volna utazni hazafelé tőlem. Ez ma nem jött…..
Naiv ügyfél sehogyan sem bír otthon lenni a központilag kijelölt kéményellenőrzési időpontokban, mert dolgozik. Kommunikálni viszont nem lehet velük, így Szilvi attól tart, hogy már fel is nyomták a katasztrófavédelemnél, ami a védelmi pótdíjon felül valami extra bírságot is…..
fogsunder 2013.03.21 16:47:54
@FNagy Szilvi: naed akkor ez nem kéményseprő szolgáltatás volt, hanem kemény fertő.. "Kijött a 2 jóember,bekukkolt a lukba,mért egy kütyüvel valamit,és elment-kb 3 perc volt..ezért kellett ez a nagy cirkusz????"

de legalább jó volt neked is? ;-) (borravalót kaptak?)
Egy élelmes parkolóőr annyi idő alatt megbírságolta naiv ügyfelet, amíg elsétált megnézni a mobilparkolás telefonszámát, és elküldte az smst. Meg tudná mondani valaki, hogy mi értelme van az 5 háztömbönként változó telefonszámnak, ha egy parkolási társaságról…..
fogsunder 2013.01.25 16:04:43
fogsunder 2013.01.25 16:50:12
@cirróka: csak annyit mondhatsz?

KI TART FOGVA TÉGED ÉS HOL?

(biztos kényszerített a megel(s)őzésemre, ezért megfizet és egyben kiszabadítlak.)

;-)
fogsunder 2013.01.25 16:55:12
@atörökk: azaz. "hőlégbarom". 8-)
Naiv ügyfél bepróbált egy kézműves terméket, amit vélhetőleg illuminált állapotban fejlesztett a feltalálója. A hazavitt szárított paprika fülbevalónak teljességgel használhatatlannak bizonyult, hiszen az előtt szétesett, hogy kijutott volna a szabadba. Mindenesetre még így is…..
Anikó nem érti, hogy a Camponába deportált Csodák Palotája miért a hallássérült gyerekeken akarja behozni a felmerült pluszköltségeit. Korábban mindig bejutottak ingyen, most azonban a felnőtteknek teljes árat kellene fizetniük. De ezt persze telefonos egyeztetés után a…..
fogsunder 2013.01.25 15:47:16
annak rontják el a délutánját, aki hagyja magát.

korábban, hogy történt: "Sinosz igazolvánnyal ill az igazgatónőnk által írott igazolással hogy ők hallássérültek"

vö.

ebben az esetben: "az igazgatónő által írt papírral a kezünkbe "

"a gyerekeknek 100 forintért a felnőtteknek 1950 ért tud adni belépőt és még akkor rendes volt...

Természetesen a 80 ezer forintos fizetésünkből hó közepén ezt nem tudtuk saját zsebből finanszírozni,meg különben is akkor telefonon miért informálnak félre.Hiába sírtak a gyerekek a csalódottságtól hogy nem jutunk be, picit se hatotta meg őket ."

1. telefonon semmit el nem szabad hinni, minimum írásbeliség (azt persze sehol nem merik, mert felelősségvállalás (még ha nem is húsbavágó) nuku, adott szó, becsület nem ér semmit a legtöbb embernél, valamint korcs vagy nincs is) ez van.. attól még ha valaki nem kéri, követeli - az hiba.. mellesleg ha félretájékoztatott, az még nem alapozza meg, hogy a félretájékoztatása alapján valamit jogosultság igazolása nélkül vagy akár jogosulatlanul vegyen igénybe bárki.

2. ezen sírás sem segít. meg méltatlankodás sem.

3. hó közepe vagy sem, több dolgot is lehetett volna tenni: a, fizetni és panaszirodázni helyben. b, nem bemenni, és legalább annyiból, amibe a jegyek kerültek volna egy jó délutánt összehozni a gyerekeknek (ehhez persze némi előrelátásra lenne szükség /alternatív elfoglaltság keresése/, és talpraesettségre).

+1. a fogyatékkal élők neveléséből élők, nevelésükért élők legyenek inkább. nem azt mondom, hogy fizessenek duplaannyit mint mások. de annyit mint mások illene, kéne. mert így addig míg nem ütköznek falakba, nem is tapasztalják meg ezen "felnőttek" sem, hogy szívás a mindennapi élet.. továbbá nem jut el minden gyerek a csp-ba évente egyszer, sőt többszőr. a többség nem jut el soha.

nem mintha földrengető-égszakadó tragédia lenne. nemde?
Képzelhetik mennyire pörög még mindig a Mikulásbiznisz így január végén. Naiv ügyfél ezért nem érti, hogyan nem sikerült időt szakítani a tavaly meghiúsult látogatást sztornózni: Tavaly történt, hogy elhatároztuk, gyermekünk élete első Mikulás élményét Mikulás…..
KOTJ egyre aggodalmasabban szolgáltatta a személyes adatait az Euronics törzskártyájának kitöltéséhez. Minek nekik bankszámlakivonat, jövedelem ésatöbbi? A kártyáról a végén persze kiderült, hogy egy Cetelemes hitelkártya: Euronics „törzsvásárlói kártyára” hívnám…..
Nem csak a Diginél szórnak ki csatornákat, a UPC is szelektál időnként. Náluk most az Animal Planet hullott el, de csak analóg kábeltévén, digitálisan HD-ben is fogható, vélhetőleg a gyorsabb átállás jegyében: sajnos ugylatszik hogy az animal planet nem egy mezzo, mert rajtam…..