Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jjulu

16 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta készülök megírni ezt az összefoglalót, csak annyira elvittek az események és annyira örültem neki, hogy ilyen jól sikerült Bandinak beszoknia az oviba, hogy le se mertem írni. Leginkább a szobatisztaságtól féltem és a szocializációtól, hogy verekedni fog és úgy általában sírni, nem fogja jól…..
    7. 2. A bibliodráma asszisztensi képzés (150 óra+ vizsga)A bibliodráma asszisztensi csoportba lépés feltétele az elvégzett és csoportvezetők által igazolt bibliodráma saját élmény és a Képzési Rendnek megfelelő, befejezett csoportfolyamatban elvégzett minimum 250 óra pszichodráma önismeret…..
Nagyon sok félelmem volt az ovikezdéssel kapcsolatban, talán a fogantatás - terhesség óta nem volt ennyi. Vhogy azt gondoltam h pici még, magasságban (91 cm) és súlyban (12 kg), nem elég önálló, visszavetette Miklós születése és ha egyébként is itthon vagyok, teljesen felesleges a bacitengerbe…..
Evangélikus gimnázium és Corvinus gazdmat évek Idén lesz 25 éve, h konfirmáltam és nagyjából ekkor ismertem meg a Taizé mozgalmat. Ekkorra tehető megtérésem, hitre ébredésem is, és ebben Kászoni tiszteletesnek vitathatatlan érdemei vannak, nagyon alaposan és lelkesen készített fel a konfirmációra.…..
Hosszú volt a tél, ismét. Pedig számítok rá, de mindig meglep. A 3 hónapnyi szürkeség annyira nyomasztó tud lenni, hogy a fénnyel teli Karácsony, ajándékozás sem tudja számomra vonzóvá tenni. Idén télen talán kicsit jobb volt, én ezt határozottan annak tudom be, hogy nem kellett a BUE-be menni,…..
Hosszú vívódás, szürke és sötét napok után végre felszabadultan és vidáman indultunk a péceli református baba-mama körre. Talán mióta a bátyáméknál voltam, mióta anyu elment megint kerestem a helyünk, most már nem egyedül, hanem családosan. Megint voltak nagy csalódások és kedves találkozások is,…..
Hogyan lettem református családanya? Hosszú és kacskaringós út vezetett idáig, nem volt könnyű és ilyen formában cél sem. Néha nem tudtam, merre tovább, hol-hogyan-kivel folytatódik az utam, de mostanra talán kikristályosodott. A legtöbb kanyarról, eltévelyedésről, balhéról, csúnya szóról nem…..
Némethék kalandjai Betegen 2022.10.01 05:58:40
Egész szeptemberben kerülgetett minket a megfázás, bár Feri osztályával szeptember 8-án még lubickoltunk a Balatonban. Utána elég gyorsan lehűlt a kinti hőmérséklet és a Nyitott templomok napja (szeptember 17.) idején már én is érzékeltem, hogy hideg van itthon, amikor hazaértünk a belvárosi…..
Múlt héten eljutottam bibliodrámára, a gyermekágy után nagyon felemelő élmény volt. Noé bárkájában egy zsiráf voltam, aki a galambbal figyeli a falu eseményeit. Én teljesen türelmes voltam, biztos voltam benne, hogy értünk fognak jönni, a galamb kereste az Istent. Mire utolérte, már beszélt Noéval,…..
A héten megtörtént nagyobb fiúnk, a 2 éves Bandi beszoktatása a bölcsibe. Nagy izgalommal vártam, múlt héten 3 napig pakoltam, szelektáltam, leltáraztam, aztán vásároltam. Bandika a 92/96-os méret határán van, ezen kívül eddig csak templomba vettünk fel szép ruhát, ki kellett találni mibe menjen.…..
Mennyire hihetünk a 40 év feletti gyermekvállalásra buzdító celebeknek és influenszereknek? Milyen esélyekkel vághatunk bele ebben a korban a családalapításba? Dr. Csákó Bence szülész-nőgyógyászt kérdeztük. Az elmúlt években megemelkedett a gyermekvállaló nők életkora, és egyre többen döntenek…..
Némethék kalandjai Lelki béke 2022.08.09 12:36:31
Az alábbi helyeken érdemes a lelki békét keresnem: Erdélyi Gyülekezet - Reménység Szigete Honlap: https://erdelyigyulekezet.hu/ Fb: https://www.facebook.com/Erdelyi.Gyulekezet Podcast: https://www.hataratlepo.hu/radio/ Péceli Református…..
Némethék kalandjai Húsvét 2022 2022.04.23 10:05:33
Nagyon jól sikerült idén a Húsvét, de rám is fért, nagyon el voltam fáradva testileg-lelkileg egyaránt. A pszichodráma csoport végére érve, ahol már játékmesterként voltam jelen, részt vettem egy egész napos bibliodráma műhelymunkán egészség témában, utána volt a 4 napos hétvége Nagybörzsönyben,…..
Némethék kalandjai Itt az ősz 2021.09.03 02:55:35
Megérkezett az ősz, az idő már augusztus 20. előtt elkezdett, lehűlni, mikor még a Balatonon voltunk. Egy hete volt Éva temetése, szombaton a szárszói konferencia, ott is hideg volt. Haza is jöttünk hamarabb, így tudtunk még kicsit együtt lenni Bandival, Pistuval, Marton Béluval, Jutkával. Nagyon…..
Csévharaszton voltunk június 12-én - pont mikor Bandi 11 hónapos lett. Ellátogattunk a parkolótól 3,5 km-re lévő templomromhoz babakocsival. Közben Bandival megtettük az első lépéseket. Visszafelé várnunk kellett, mert sűrű, sötét felhők gyülekeztek, így megépült az első bunker is. Közben bodzát…..
Abban bízom, hogy a nyilvánosság által eljut a történetem olyanokhoz, akik kiérzik a disszonanciát a vonalvezetésben, és tudnak is érdemi lépéseket tenni azért, hogy ne kelljen anya nélkül felnőnie a lassan 6 éves kislányomnak. Így is hatalmas törés számára, hogy az apja olyan kitartóan, és a gyerek…..