Regisztráció Blogot indítok
Adatok
A csodálatos Óz

34 bejegyzést írt és 258 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
R 'n' R Szakosztály Bakancslista 2016.07.24 15:40:27
Ezt a pár sort talán egy éve írhattam, azóta próbálom bővítgetni, finomítani, de úgy érzem első lendületre sikerült igazán jól, mint egy Ady-vers, nem érdemes piszmognom rajta, így kerek számomra. Fogadjátok szeretettel a nyári kánikulában: Bakancslista (erős benne a prostitúciós és alkoholos…..
Drága Szakosztálytársak és Tisztelt Olvasóközönség,   Papírra vetem, természetesen a saját szemszögemből, az elmúlt 12 nap eseményeit, azaz a Tour de france 2016 beszámolója következik Óztól: nap: Vonattal fel Pestre. A vonaton már fent van Balázs, aki a következő 11 napban állandó úti-,…..
Hihetetlen, de már több mint két hónap telt el 2015 talán legcsodálatosabb időszakából, mikoris az RnR Szakosztály gerince útnak indult, hogy végigtahóskodjon Kárpátalján, Máramaroson, hogy aztán a tusványosan mérje az utolsó csapást májára. Szerencsére a szokásos ortó…..
Azaz a százezer főnél nagyobb városok az 1914-es határok szerint Magyarországon! 1. Budapest                                       1.744.645            Csonka-ország 2. Zágráb                                          …..
A csodálatos Óz 2015.02.02 07:31:32
A kvíz elsősorban az évfolyamtársaimnak készült (2006-os évfolyam), de talán más is szórakoztatónak találja majd. A helyes válaszok és a kiértékelés az oldal lejjebbgörgetésével érhetők el, de csalni nem ér! * 1. Gondolkodtál-e már valaha azon, hogy mi a különbség…..
1. A nyugalom perceiModern életünk nélkülözi a lelki békéhez oly szükséges nyugodt perceket. A munkahelyen kívül is elérhetőek vagyunk, behívhatnak túlórázni, a fehérabroszos családi e béd mellett is csörrenhet a telefon, mert valamit elbasztak a gazdaságin, életünkre tehát…..
Ugyanis az, még ha nem is mindenki ért egyet vele.Ha ez a kérdés szóba kerül, a többség József Attilát, vagy Ady Endrét mondja, holott hideg fejjel végignézve Babits mindkettőt magasan veri. Lássunk tehát egy objektív, racionális alapokon nyugvó összehasonlítást! a…..
A csodálatos Óz 2014.08.29 21:23:32
@Noked-Lee: Szerintem a másik három sem vetette meg a bort...
Sajnos nagyon későn, csak a hatodik Pécsett töltött év végén döntöttük el, hogy a latinul-tudás csajozós. A döntés meghozása után, még a piálás megkezdése előtt, sebtében össze is szedtük a szerintünk legcsajozósabb latin mondatokat. Gondolva az alkohol hatására, én…..
A csodálatos Óz 2014.08.26 15:03:10
Július 23-án, a Tusványos második napján némi sör és Transylvanicum elfogyasztása után már elég sok minden kezdte bökni a csőrünket. Így sebtiben összeírtunk 100 dolgot, amit a jelenlévő 5 úriember mindegyike betiltana. Nem is szaporítom a szót, íme, mit tiltanánk be…..
A csodálatos Óz 2014.08.04 20:55:36
@Kiflee: Pécsi drukkerek Pécsen sincsenek, nemhogy Mecseknádasdon... De igen a vidéki VASAS és Újpest drukkereket is be kell tiltani! Az Eszterházy meg szurkoljon a Maccabi Tel-Avivnak!
Mielőtt palotaforradalom robbanna ki a végeredményt illetően, leírom, hogyan számoltam az egyenes kiesésben. Ha eltalálta valaki a párosítást, akkor 1 pont, ha abból a továbbjutót is, akkor még egy pont. Ugyebár a hosszabbításos meccsek eltalálása még egy plusz pont, viszont ha…..
A csodálatos Óz 2014.08.04 20:53:09
@Kiflee: Augusztus 22-23-án, mivel kötelezően jönnöd kell a Koronázófővárosba!
A csodálatos Óz 2014.08.04 20:53:47
@Noked-Lee: Nem a Véber mesterrel fognak kiesni, mert őt legkésőbb októberben menesztik! :D
Szakosztályunk történetében elérkeztünk a második labdarúgó világbajnoksághoz, amit szerény kis csoportunk egy tippjátékkal ünnepel. A korábbi felhívásra megérkeztek a tippek, amiket most közzéteszek, de előtte még egyszer a pontozásról. Aki eltalálja, hogy egy csapat…..
Lement bőven egy kör a foci VB csoportmeccseiből és felrémlett bennem Sepp Blatter négy évvel ezelőtti kijelentése, melyben megígérte (?), hogy hamarosan eljön az idő, amikor egy afrikai csapat bejut a mundial legjobb négy csapata közé. Elnézve a fekete kontinens delegáltjait, azt…..
A mai napon véget ért a Mennyei Bajnokság 2013-2014-es szezonja és ugyebár tavaly júliusban volt egy tippjátékunk, mely a bajnokság végeredményével volt kapcsolatos. Eszerint a 1-5. helyezetteket, illetve a két kiesőt kellett megtippelni. Összevetettem a reményeket a valósággal és…..
Viking és Óz a város nyugati vége felé vették az irányt. A Stadion utcában szálltak ki szolgálati autójukból, egy koromfekete Volvoból. Bár a hajnali pára rátelepedett az autó szélvédőjére, a fiatalok nem kapták magukra kacagányukat, csak mélyen egymás szemébe néztek, és…..
A csodálatos Óz 2014.05.03 07:43:11
Lusta és Kiflee már nem voltak szomjasak, mikor Uránváros felé vették az irányt. A Hírlap presszó azonban most Zeitnung néven, romkocsmaként üzemelt, akárcsak az összes hajdani törzshely. A Jóker étteremnél szakadt el náluk a cérna. A hajdani ótvar piroskockás hely most a…..
Az apró termetű férfinak nehezére esett uralkodnia magán. Lova patái lassan kopogtak a holdfényben fürdő Király utca kövein, de bármennyire szerette volna, nem akarta ügetésre fogni a nemes állatot. Kimértséget, nyugalmat akart sugározni követőinek, márpedig ez nem volt…..
Nem akarok kilógni a sorból, így én is készítettem egy teljesen felesleges, de számunkra talán érdekes térképet, melyen az MB 1 száztizenhárom éves történetének gólkirályai szerepelnek. Én is születési hely alapján készítettem a térképet, illetve mellékeltem a gólvágók…..
A csodálatos Óz 2014.04.11 15:08:07
Noked-Lee bajtárs kiváló cikkein fölbuzdulva úgy döntöttem, hogy én is megcsinálom a saját, fölösleges adatokat tartalmazó, hiánypótló térképeimet. A magyar fociválogatott tavaly ősszel elszenvedett katasztrofális vereségei után nagyon sokan nagyon sok mindent mondtak arról,…..
Hamarosan folytatódnak a Szakosztály tagjainak kalandjai, újra........   BEVETÉSEN A SZAKOSZTÁLY!!!   Addigis, tessék föleleveníteni a…..
A csodálatos Óz 2014.04.02 04:13:38
Tisztelt Hölgyek, Urak!Három Cool-lista áll már mögöttem most, mikor büszkén prezentálom az immáron 4. gyűjtésemet. (2012, 2011, 2010)Munkásságomra az eredeti lista visszataszító volta ösztökélt, mely az évek alatt gusztustalanabbnál gusztustalanabb paraziták tár…..
Közelegnek az ünnepek, mikoris a Magyar Ember különösen nagy előszeretettel módosítja tudatát likvid segédeszközök igénybevételével. Köztudott, hogy este 6 előtt inni alkoholista szokás, mellyel -a Szakosztály nevében mondhatom- mélységesen egyet értek. Nem kezelhetjük…..
Az R´n´R Szakosztály és barátai (történészek, tanárok, muzeológusok és jogtörténészek) 2013-as prágai szemináriumukon szociológiai alapossággal gyűjtötték össze a magyar élettér legalkoholistább szakmáit. Az eredmények közreadásakor nagyon reméljük, hogy…..
Mivel a korábbi (szintén zseniális), vörhenyesekről szóló posztomnál kisebb vita alakult ki a nők szerepéről a mindennapokban, a tisztelt közönség elé tárom következő publicisztikámat, melynek témája a gyengébbik nem. Szigorúan szájbarágó stílusban.Valóban vannak olyan…..
A csodálatos Óz 2013.11.24 20:42:03
@mármegintmiez?: Tudod, miért hívják történelem előtti időknek? Azért, mert annyit se tudunk róla, mint Kádár János a demokráciáról! Honnan veszed, hogy matriarchális volt a társadalom? Biztos a nők ragadtak dárdát és ölték le a mamutokat, meg a kardfogú tigriseket... De különben is, minden kommentedből az süt, hogy te nem egyenlőséget akarsz, hanem nőuralmat, ami lássuk be órási naivitásra vall! De,, hát mit várhat az ember egy nőtől? Ja, és egy kérdés, ami kíváncsivá tette ezen blog szerkesztőit: hogyan találtatok rá, erre a remekműre?
A csodálatos Óz 2013.11.26 17:52:23
@mármegintmiez?: Várom a linket! Ugye, nem valami netes szart akarsz nekem ide belinkelni, amihez pár Oravecz Nórán szocializálódott csitri írogatott kommenteket? Egyébként szerinted most úgy van, vagy valamikor is úgy volt férfiuralom, hogy a férfi parancsolt valamit egy nőnek, az meg megcsinálta szó nélkül? Mert az ősidős válaszodból az süt, hogy te így gondolkodsz a matriarchátusról! Ha meg úgy érzed, hogy a mai világban így van, akkor komoly önbizalomhiányban szenvedsz... Ezzel letudtam a dolog szentimentális részét és még a férfiak egója című szösszenetedre is válaszoltam! :D
A csodálatos Óz 2013.11.26 17:54:07
@mármegintmiez?: Ja, és még annyi, hogy megtehetnénk, hogy nem válaszolunk és magunk között megbeszélnénk, hogy mennyire ostoba vagy, de akkor még a végén azt hinnéd, hogy megnyertél egy vitát!
R 'n' R Szakosztály Koelhó 2013.09.12 20:22:32
Dolgaimat rendezgetve egy két évvel ezelőtti irományom került a kezembe a minap. Témája a Szakosztály egyik "kedvenc" írója, Paulo Coelho. A fogalmazás érdekessége, hogy németül íródott. Gondolom valamiféle házi feladat lehetett a regensburgi nyelvkurzuson az, hogy kedvenc…..
A csodálatos Óz 2013.09.26 04:27:13
@Kiflee: Persze, úgy értettem, hogy a papírból csinál aranyat, hogy közhelyekkel dobálózva jól megszedi magát az öreg, nem pedig úgy, hogy minden szava arany! Azért azt tisztázzuk!