Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hungryhorse

0 bejegyzést írt és 1156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyik korábbi posztban már utaltunk a kormány által kezdeményezett, az egészségügyi dolgozók körében lebonyolított mini nemzeti konzultációra. Most röviden csak egy részt emelünk ki a nővéreknek, egészségügyi szakdolgozóknak készült kérdőívből, melyből az mfor.hu hírportál szemezgetett. Amint a…..
Hungryhorse 2020.08.05 11:01:45
Vörösmarty Mihály
A merengőhöz

Laurának

Hová merűlt el szép szemed világa?
Mi az, mit kétes távolban keres?
Talán a múlt idők setét virága,
Min a csalódás könnye rengedez?
Tán a jövőnek holdas fátyolában
Ijesztő képek réme jár feléd,
S nem bízhatol sorsodnak jóslatában,
Mert egyszer azt csalúton kereséd?
Nézd a világot: annyi milliója,
S köztük valódi boldog oly kevés.
Ábrándozás az élet megrontója,
Mely, kancsalúl, festett egekbe néz.
Mi az, mi embert boldoggá tehetne?
Kincs? hír? gyönyör? Legyen bár mint özön,
A telhetetlen elmerülhet benne,
S nem fogja tudni, hogy van szívöröm.
Kinek virág kell, nem hord rózsaberket;
A látni vágyó napba nem tekint;
Kéjt veszt, ki sok kéjt szórakozva kerget:
Csak a szerénynek nem hoz vágya kínt.
Ki szívben jó, ki lélekben nemes volt,
Ki életszomját el nem égeté,
Kit gőg, mohó vágy s fény el nem varázsolt,
Földön honát csak olyan lelheté.
Ne nézz, ne nézz hát vágyaid távolába:
Egész világ nem a mi birtokunk;
Amennyit a szív felfoghat magába,
Sajátunknak csak annyit mondhatunk.
Múlt és jövő nagy tenger egy kebelnek,
Megférhetetlen oly kicsin tanyán;
Hullámin holt fény s ködvárak lebegnek,
Zajától felréműl a szívmagány.
Ha van mihez bizhatnod a jelenben,
Ha van mit érezz, gondolj és szeress,
Maradj az élvvel kínáló közelben,
S tán szebb, de csalfább távolt ne keress,
A birhatót ne add el álompénzen,
Melyet kezedbe hasztalan szorítsz:
Várt üdvöd kincse bánat ára lészen,
Ha kart hizelgő ábrándokra nyitsz.
Hozd, oh hozd vissza szép szemed világát;
Úgy térjen az meg, mint elszállt madár,
Mely visszajő, ha meglelé zöld ágát,
Egész erdő viránya csalja bár.
Maradj közöttünk ifju szemeiddel,
Barátod arcán hozd fel a derűt:
Ha napja lettél, szép delét ne vedd el,
Ne adj helyette bánatot, könyűt.

1843. február vége – március eleje
Azt már tudomásul vettük, hogy a rendszerváltás óta eltelt három évtizedben – melynek a felében a jelenlegi kormánypártok hatalmon voltak ilyen-olyan formában – a politikusok nem tudták rendezni úgy az egészségügyi béreket, az irányítási, tulajdonosi, a finanszírozási rendszert, a humán-erőforrás,…..
Hungryhorse 2020.08.03 09:32:40
Hungryhorse 2020.08.05 10:52:53
@kaleidoscope: természetesen egy magadfajta liberálmarxistának a blogján megjelenő - neki nem szimpatikus - vélemény kapcsán mi lenn más az első gondolata, mint a sunyi cenzúra?

Persze rögtön hazudsz is mellé ordas primitvséggel: hiszen ha a választ nem nekem szántad, mit keres a nickem előtte?

Ezek után nézzük miket hazudtál még:
A jelenlegi qrmány - minden hibája ellenére - képes az önkorrekcióra. Erre akár a netadó, de akár az eszkalálódó vírushelyzet okán előbb el nem rendelt, majd elrendelt digitális oktatás is jó példa.
Lenne, ha a prekoncepciódiat nem cáfolná.
De cáfolja.
Van még ilyen példa bőséggel.

A közhangulatot jellemzően a saját hülyeségetek fordítja ellenetek, a qrmány - mint politikai s gazdasági ellenfeletek . csak kihasználja ezeket.
A politikai kommunikáció eldurvulása, az üzenetek egyszerűsítés, sulykolása világjelenség, a részesei voltatok és vagytok ti is, a felelősségeteket hiába maszatolnátok az ellenfeleitekre - sikertelenül.
Mosdó - törölköző.

Az pedig csak a ti gondotok, hogy képtelenek vagytok - ebben is - versenyre kelni a politikai ellenfeletekkel 2006 ősze óta.

A zindex blogtere nem az érvelés színtere, hanem a cenzúráé, a kinyilatkoztatásé - pont amint arra te is kiváló példa vagy.
Itt rövid véleményeket olvashatsz leginkább, már ha érdekel és ha nem cenzúrázod, mint sok sok liberálmarxista társad is teszi.

De lapozhatsz is.
A helyedben hálás lennék, hogy valaki elolvasta az olcsó és primitív propagandádat, majd reagált rá - még ha nem is lelkendezve és visszabüfögve az unalomig ismert paneljeiteket.

Minden esetre szép bizonyítványt állítottál ki - saját magadról.
Csak így tovább a következő 2/3 felé!
A manapság tapasztalható állatias baloldali erőszak nem új keletű.  Csupán sokadik virágzását éli. Amióta csak létrejöttek baloldali mozgalmak, ideológiák, az erőszak időközönként felerősödik, mint az egyetlen helyes kommunikáció a másik oldallal.  A 70-es években Európában több, a Szovjetunió…..
A mai nap 10 éves a blogunk. Szerkesztőségünk ebből a „történelmi” alkalomból megkereste az alapítókat, hogy elevenítsék fel az emlékeikben miként él az indulás időszaka, milyen előzmények után, hogyan is indult el 10 éve az oldalunk. Következzen a blog indulásának története az alapítók szemével.…..
Sziasztok magyarok, mi több, véreim! Mondhatnám akár, hogy jó reggelt Vietnám, de az hazugság lenne. Há mi a fészkes fenét csináltok Ti itt kérem szépen?! Kiteszem a lábam a kies, de legalábbis földrajzi értelemben dimbes-dombos elsődlegeshazámból, erre Ti elássátok az indexet, meg hasonlók. Most…..
Én nem ismertem személyesen Bogdán Lászlót, egyszer ha találkoztunk. Ettől még figyeltem, hallgattam előadásait, szerepléseit, figyeltem tetteit. Egy jobb világért küzdött, egy teljesebb, szabadabb világért, amiben egyszerűen jobb élni.  Küzdött az előítéletek ellen. S bár volt olyan, amikor maga…..
Hungryhorse 2020.07.25 16:05:22
m.hvg.hu/itthon/20171103_cserdi_polgarmestere_elismerte_hogy_eliteltek_korabban_sikkasztasert

Még mielőtt mennybe menesztenétek ezt a médifelfújtat.
A vietnami háború Az 5 bajtárs 2020.07.24 19:03:00
A háború még nem ért véget Az afroamerikai katonák vietnámi élményei már számos kötet témájául szolgáltak, de a téma valamiért nemigen kapott önálló játékfilmet, bár tény, hogy több olyan alkotás is akad (például a Hamburger Hill), ahol a készítőknek sikerült mellékesen belesimítaniuk a…..
A német alkotmánybíróság elhíresült múlt heti döntése főként azért fontos, ami mögötte van. Olyan közegben született, amiben EU-országok hatalmi és gazdasági érdekellentétei elegyednek ideológiai konfliktussal és az EU működtetését övező véleménykülönbségekkel. A hajdani közös piac még úgy volt…..
Hungryhorse 2020.07.10 09:46:42
@Lettuce: úgy vélem, hogy a ballibbant cenzúra kiválóan demonstrálja a szólás és vélemény szabadsághoz kapcsolódó jogok iránti mély megvetéseteket minden olyan esetben, amikor az a snowflakes lelkecskéteket sérti.

No ennyit is értek.
Abban bízok, hogy lesz olyan kor, amikor hasonló agresszivitással és brutalitással lesztek a földbe tiporva a jelképeitekkel együtt, amint azt ma az usa és európa koszfészkeiben láthatjuk.

Előbb-utóbb ezt a meccset nyíltan le kell majd játszanunk.
Próbáljunk meg rendet tenni a nyilatkozat-áradatban, középpontjában az EU „várható” megszűnésével! A mai helyzet azért nehezen átlátható, mert egy tragikus fejlemény hirtelen felnagyított és egymásra dobált rengeteg különböző (súlyú, eredetű, idejű) történést, vitát. Kiélezett egy sor régről létező…..
Hungryhorse 2020.06.15 10:57:01
@MsIreneAdler: sokezer éves történetek leírják a a típust, Homérosznál keresgélj, az Iliászban, Helene és a párja esete alapos tanulságokkal szolgál még ma is.
Hungryhorse 2020.06.15 16:23:09
@MsIreneAdler: sokkal kisebb a különbség köztük és köztünk, mint gondolnád.
A tudat alatti és a hormonok dolgoznak bennünk férfiakban és a nőkben is.
Ezek pedig nem változtak sokat az eltelt pártízezer évben.
A punci illata és a többi feromon ma is mindent visz, oda, s vissza is.

A többi - amit írtál és amiben nyilván van igazság - pedig a felszedett társadalmi/kulturális cafrang.
Ukrajnában aktívan vitatják a Beregszasz kerület, állítólag Magyarországnak átadására vonatkozó hírt. Andriy Lyubka, a kárpátaljai írónak a „Kárpátaljai magyar kerület létrehozásáról” szóló cikke megjelent a Radio Svoboda honlapon. Ez a cikk az orosz propagandisták javára működik, pletykák…..
A 21. századig az emberi civilizációk hierarchikusan összekapcsolódó erőközpontok magasba törő építményei voltak, mostantól a tendencia megváltozik: a Földet átfogó nemzetköziség és a hálózatos kommunikáció miatt a sokszor (például a Szent Korona-tan révén) misztifikált intézményi-piramisok…..
Hungryhorse 2020.06.10 16:52:18
@Sir Galahad: egy hülyétől miért vársz logikus gondolkodást?
Karácsony Gergely főpolgármester írja: „Nem fogom engedni, hogy a kormány becsapja a budapestieket! Nem kérünk ebből az álságos politikából. Nem kérünk a kormány Budapest-adójából! Közöltem Gulyás Gergely miniszterrel, hogy a jövő hétre összehívott főváros-kormány…..
Elkészültem a fűnyírással, ami azért jelentős esemény, mert utána lehet tőlem észosztásra számítani. Van akinek a fürdőszobában a zuhany alatt, vagy a budin kábelfektetés közben jönnek a világmegváltó gondolatok, nos nekem a focimeccsek és a fűnyírás ilyen fétis, ott pörög az agyam folyamatosan.…..
Hungryhorse 2020.06.09 16:06:29
Érdekes.
Én a gengszterváltás után vettem igazán észre – tudtam én, csak nem figyeltem annyira oda rá -, hogy a múltban ragadtság, rengeteg évvel ezelőtt történt (vallási? nemzeti?) tragédiákkal való szünet nélküli foglalkozás az életükkel nem elégedett, sokszor megkeseredett emberek játszótere én meg nem oda tartozom.
Ők vannak például otthon sokan, a megélhetési deportáltak, üldözöttek, önjelölt holokauszt szószólók és siránkozók, akik saját zsebük megtöltésének és hatalmuknak megtartása szempontjából abban érdekeltek, hogy ez az állandó nyavalygás ne szűnjön.
NEM az ünnepekkel, a megemlékezésekkel van baj, annak meg kell lennie, hogy ne felejtsünk vagy pozitív, vagy negatív okokból.
Viszont nem lehet egy egész ország - népszerű, de végtelenül elcsépelt szóval - egy nemzet, sőt, az egész földrész, az egész fejlett világ jövőjét a múlton való siránkozásra és a végtelen kárpótlásra építeni.
Azaz pontosítok, nem lehetne, de azért megteszik.
Naponta.
Hetente.
Havonta.
Mindig van rá alkalom, csatorna, cikk, fesztivál, menet, tüntetés, emlékmű, koszorúzás.
Mert ha akkor befelé pattan, kifelé pattan, belövi, kihagyja, bevonul, kivonul, aláír, nem ír alá, megtámad, megvéd, nem tesz le, letesz, felvesz, belép, nem lép be, akkor itt lenne a Kánaán.
Egyik kézzel tartják a markukat a „jussunkért” mindenki felé, másrészről meg minden a magyarok miatt van.

aristo.pestisracok.hu/osszehasonlito-csocselektan/

"Szal ennyit erről, ahogy a stadionban mondanánk: „Nézzetek a táblára, nézzetek a táblára!”

coronavirus.jhu.edu/data/mortality
Country Confirmed Deaths Case-Fatality Deaths/100k pop.
Switzerland 30,972 1,923 6.2% 22.58
Hungary 4,014 548 13.7% 5.61
Hungryhorse 2020.06.10 14:33:19
@zuzzer: a fenti táblázatod forrása és értékelési módszertana érdekes lehet, ha ilyen eredményt ad.
A soros hálózat így tudja Magyarországot a 3. világ aljára mérni rendszeresen a különböző értékeléseiben, olyan brutál diktatúrák mögé, aminek a nevét se tudjuk.

Ezért maradnék a számoknál, még ezekben is lehet durva manipuláció, mert nem hiszem, hogy a tótoknál ilyen alacsony lett volna...
A kérdés a halálozási számoknál az, a COVID hatását minek értékeli a hidegsebész.
Van ahol nem az a fő ok, van ahol az, de ezt módszertana és állami instrukciók is befolyásol(hat)ják.

A karikatórád gusztustalan egyébként.
Komoly léptékű szabálymódosításokra bólintott rá a felügyelőtestület: a nehezebb autók és a befagyasztások mellett jön a csökkentett költségplafon és a hendikeprendszer is...
Mogyorók, én nem értelek Titeket, úgy, ahogy Ti se értetek engem. Úgy gondolom talán hasznos lesz néhány fogalmat rendbetenni, mielőtt jobb sorsra érdemes zombiként átrágjuk egymás nyakát. A rémhírek (magyar olvasatban = a valóság) és magyargyűlölet (ejtsd = nem ért egyet velem) korában itt az…..
Liberatórium Nemtelenség 2020.04.01 21:37:25
Az imént olvastam Semjén aktuális agymenését a nemek rögzítéséről. Mivel ez egy olyan kérdés, amit a tudatlanság hoz létre, ezért időszerűnek érzem egy kis fejtágítást tartani a témában. Előre bocsájtom, hogy bár divat beszélni a genderőrületről és az ellene való fellépésről, meg, hogy ide vezet a…..
Hungryhorse 2020.05.06 19:03:58
@Untermensch4: leirtam a választ a kérdéseidre.
Egyszerűen, magyarul.
Próbálkozz a megértésével, mert szemmel láthatóan nem sikerült.
Vagy kérj segitséget.
Bárkitől.
Hungryhorse 2020.05.11 19:59:27
@Untermensch4: leírtam a választ a kérdéseidre.
Egyszerűen, magyarul.
Próbálkozz a megértésével, mert szemmel láthatóan nem sikerült.
Vagy kérj segítséget.
Bárkitől.
Hungryhorse 2020.05.18 12:55:23
@Untermensch4: erre a kérdésedre válaszoltam már:

"Én a megengedett legnagyobb sebességnél lassabban szeretek vezetni, olyan követési távolságot tartva hogy ketten egyszerre is biztonságosan meg tudjanak előzni olyanok akiknek a viselkedése alapján a piros karikába írt számok azt jelentik hogy az a kötelező legkisebb vagy kötelező átlagsebesség. A többséghez képest én vagyok a deviáns, egy olyan többséghez képest amely megszegi a jogszabályt. "

Idéztem a KRESZ vonatkozó részét is.
A menekülésként atfogalmazott marhaságaidra ia válaszoltam.
Türelmesen.

Ezek után eltévedtél a térben és időben is.
Unlak.
A kurva anyáddal szórakozz, ne velem!
Ez gyors lesz:Most olvasok egy MTI hírt. Röviden:Orbán Viktor Brüsszelben beszélt az uniós tagállamok állam- illetve kormányfőinek kétnapos tanácskozására érkezve, ahol a következőkről beszélt: az európai demokrácia megbicsaklott, és azt helyre kell állítani; az európai demokrácia azért bicsaklott…..
Hungryhorse 2020.05.18 09:23:28
@Untermensch4: nem.
Nem érted továbbra sem.
Mert eltévedtél az idő és a tér végtelenjében.
Ez a poszt nem az a poszt, én pedig nem vagyok az ápolód és abban a helyzetben sem vagy, hogy utasíthatnál bármire is, amint azt már párszor leírtam, magyarul.
Magadra maradtál, segítség nélkül kell szöveget értelmezned - egy másik poszt alatt.
Hungryhorse 2020.05.18 11:01:09
@Untermensch4: még mindig el vagy tévedve. Nem kicsit, nagyon.

Hülye kérdéseid sorára válaszoltam, számos verzióban, olvasható egy másik poszt alatt, a kommmentek között.
Párszor leírtam, bemutattam, megindokoltam, még konkrét KRESZ definíciót is adtam, hogy a szövegértésed hiánya, a gondolataid pontos nyelvi megjelenításe, továbbá az általad magadról leírtak alapján a közlekedés során a körülötted kialakuló helyzethez alkalmazkodásra, a többi közlekedővel való együttműködésre és a nem a te elképzeléseid szerint közlekedőkkel empátiára képtelenséged, a KRESZ ismerete kapcsán megnyilvánuló felkészületlenséged komoly veszélyt jelent a veled együtt közlekedőkre és az épített környezetre.
Is.

Az, hogy rólam miket fantáziálsz ezek után, leszarom.

Nem vagyok az ápolód, a gyógypedagógusod, ha gondjaid vannak a megfelelő poszt megtalálásával, az ott és itt is
leírtak megértésével, ne velem huzakodj!
Hungryhorse 2020.05.18 12:13:50
@Untermensch4: eltévedtél a térben és időben is. Leírtam párszor miért és hogyan.
Nem érted meg.
A kurva anyáddal szórakozz, ne velem!
Amidőn a dicsőséges százharminchárom és a spicli csicskái felhatalmazták Viktort, hogy ezentúl a keleti nyitás jegyében megmondja, hogy keleten megy le a nap, minden kipcsak orcáján boldogság sugárzott. Meg vagyunk mentve, hiszen Viktor mindent is tud, a vírus rettegve megy vissza ahonnan…..
Van egy lenyűgöző jelenség, ami újra meg újra írásra készteti az újságírókat és a mérnököket. Az újságírók hatalmas szenzációt sejtve megszellőztetik, hogy a gonosz gyártók szándékosan rontják az élettartamot. A mérnökök meg elküldik az újságírókat melegebb éghajlatra. Ez most megint egy ilyen poszt…..
Hungryhorse 2020.05.06 16:45:23
@Lord_Valdez: ha a fogyasztók szívatása nem termelhetne hasznot, sőt árt az üzletnek, akkor nem gyártanának elektromos autókat, nem alumíniumból, acélperselyek nélkül gyártanának motorokat, nem 250e km-re méreteznének motorélettartamot és nem csak fódarabcserélvel, részegységcserével javítható járműveket gyártnának.

A cserealkatrész mindenkinek üzlet a járműiparban, mert "utángyártani" bármit csak az eredeti tervezőtől/gyártótól/jogtulajdonostól licenszelt alkatrészeket és módon lehet, termék és gyártástanúsítást követően. Európában egészen biztosan.

Az, hogy szarul csinálják azt, amit csinálnak nyilvánvaló, a vitánk azon van, hogy a minőség és élettartam rontását szánt szándékkal teszik-e.

Szerintem igen.
Hungryhorse 2020.05.06 16:52:19
@Gungnir: a kartellnek nem feltétele, hogy mindenki tagja legyen és nem is egy kartell létezhet, hanem több is, ráadásul a kartellezés nem csak területi és árkartell lehet, hanem a műszaki képességekre is kiterjedhet. A
Az egyeztetett piaci magatartásnak sok gazdaság és jogtörténeti példája van, lesz is még bőséggel én nem feltételezném ezekről a gigászokról, hogy ne élnének (vissza) ezekkel a lehetőségekkel.

A piaci sorrendi változások nem sokat mondanak a top5-ben, mert a mögöttük álló választék és termékciklusok különbözhetnek, a profitabilitásra pedig nem ad infót.

Abban persze igazad van, hogy a hibás stratégiák eredménye alapos lecsúszás lis ehet, lásd nokia, de arra is van példa, hogy a semmit miként lehet méregdrágán eladni kellő médiahisztivel és divattal: alma.
Hungryhorse 2020.05.06 19:59:45
@Lord_Valdez: a kompatibilitást a felcserélhetőséggel/csereszabatossággal csak a büfé/ruhatár szakos bölcsészek keverik össze.
Ne égesd magad.
Nem vagyok keresztény. Nem hiszek Istenben és templomba sem járok. Nem a keresztény tanítások szerint élek. A gyerekemet sem nevelem kereszténynek. De közben keresztény is vagyok. Egyértelmű, hogy melyik az az Isten, amelyikben nem hiszek. Egyértelmű, hogy melyik az a templom, amelyikbe nem járok.…..
Hungryhorse 2019.04.19 06:11:47
Hungryhorse 2020.05.05 21:05:21
@Holger Hartland: már bocsi, de mégis mi a dögvész az, amiről maga a nagymester nyilatkozza azt, hogy a ez az ő TERVE (here is my plan):
www.marketwatch.com/story/george-soros-heres-my-plan-to-solve-the-asylum-chaos-2015-09-29

Lovas István cikksorozata soros tervéről pedig itt olvasható:
www.magyaridok.hu/kulfold/igenis-van-soros-terv-1-resz-2265181/
Magyarország forrásai végesek, ezért nagyon fontos, hogy mire költ a kormányzat. Ha nincs elég lélegeztetőgép, akkor emberek fognak meghalni. Olyan emberek, akik egyébként élhettek volna. Ha nincs elég teszt, akkor a fertőzési gócok nagyra nőnek, elterjednek és kezelhetetlen mennyiségű lesz a beteg.…..
Hungryhorse 2020.05.04 08:31:48
@Lord_Valdez: nos te az itthoni tömeges tesztelés mellett érveltél.
A tények szerint ilyen tömeges tesztelésre nem került sor.
Jó okkal.

Ezek után inkább szánalmas, mint vicces ez a vagdalkozásod és hazudozásod.
Is.
Hungryhorse 2020.05.04 14:14:11
@Lord_Valdez: nem.
Amint a rektor úr is elmondja a hivatkozott cikkben, a jó ok a tömeges tesztelés totális értelmetlensége.
Nem kicsi megdöbbenéssel olvastam Orbán Balázs válaszát abban a kérdésben, hogy mire is való az alkotmány. Orbán szerint az alkotmány nem csak az állampolgárokat védi az államtól, hanem a modern világban az államot is a szupranacionális szervezetektől és nemzetközi vállalatoktól, különösen a…..
Hungryhorse 2020.04.03 13:18:30
@Lord_Valdez: nyilvánvalóan hazudsz.

Az európai alkotmány bukását követően a lisszaboni szerződés alaposan megcsonkította a nemzeti jogköröket, de emelett számos jogkört nemzeti hatáskörben kellett hagyjon, mert egyébként nem hagyták volna jóvá a tagállamok.
net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0700168.tv

Egy példa az oktatáson, bevándorláson túl a népegészségügy (is):

"(7) Az Unió tevékenységének tiszteletben kell tartania a tagállamoknak az egészségügyi politikájuk meghatározására, valamint az egészségügyi szolgáltatások és az orvosi ellátás megszervezésére és biztosítására vonatkozó hatáskörét. A tagállamok hatásköre kiterjed az egészségügyi szolgáltatások és az orvosi ellátás működtetésére, és a hozzájuk rendelt erőforrások elosztására. A (4) bekezdés a) pontjában említett intézkedések nem érinthetik a szervek és vér adására vagy gyógyászati célú felhasználására vonatkozó nemzeti rendelkezéseket.”

Az Űrkutatás is:
(2) Az (1) bekezdésben említett célkitűzések megvalósításához való hozzájárulás érdekében az Európai Parlament és a Tanács rendes jogalkotási eljárás keretében megállapítja azon szükséges intézkedéseket, amelyek európai űrprogram formájában is megvalósulhatnak, kizárva azonban a tagállamok törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek bármilyen harmonizációját.

Az energiaellátás is:
Ezek az intézkedések - a 175. cikk (2) bekezdésének c) pontját nem érintve - nem befolyásolhatják a tagállamok jogát az energiaforrások kiaknázására vonatkozó feltételek meghatározására, továbbá nem befolyásolhatják a tagállamok különböző energiaforrások közötti választását és energiaellátásuk általános szerkezetét.

Tehát hazudtál.
A tagállami jogrend nem alárendeltje a közösséginek, csak azokban az esetekben, melyek kapcsán a lisszaboni szerződés így rendelkezik.

Nyilván nem tetszik semmiféle szuverenitás elvonás egy komisszárbandának. Ezért bukott az európai alkotmány is.

Ezzel a vélekedésemmel nyilván nem voltam egyedül, mert ahol erről népszavazás dönthetett, ott ellene döntöttek és a világkormány felé törekvő politikai elit megbukott.

De a népszuverenitást leszarva megkerülték és nem "alkotmányt" fogadtak el, "hanem szerződést módosítottak" ezzel alaposan átbaszva a népet.

Az angoloknak nem tetszett. Leléptek.
Ez a visegrádiaknál is kinéz, ha a megszerezhető források mennyisége és a megszerzés politikai és költségvetési ára közötti egyensúly felborul, vagy olyan politikai fordulat áll be az eu.-n belül, ami nem követhető, támogatható.

A kötelezettségszegési eljárásból van párszáz és bármennyire is kettősmércével méricskélnek a komisszárok ezek kapcsán (lásd a kvótapert, ahol csak visegrádiakat pereltek, holott talán 2-3 kivétellel mások is telibeszarták a kötelező kvótákat) nekünk, ilyet minden mindenket leckéztető ellen is folytatnak tucatjával.
Tehát leszarom kategória, mint a többi marhaságuk.

A vétónkig még el se jutottunk, pedig az is hatásos fegyver lehet a komisszárok ellen - lásd a náci hoholok nyelvi sovinizmusa elleni harcunkat, vagy a görögök makedónok elleni szilárd elvi álláspontját.

Szóval ne hazudozz, nem vagyok rá vevő.
Hungryhorse 2020.04.03 17:38:33
@Lord_Valdez: nem ezt hazudtad.
Hanem ezt:

"Lord_Valdez · liberatorium.blog.hu/ 2020.04.03. 12:43:07
@Hungryhorse:
Rossz hír: tökéletesen semmilyen befolyással nem bír nemzetközi szervezetekre. A tagállami jogrend alárendeltje a közösségi jogrendnek. Ha nem tetszik, akkor két dolgot tehetsz:
1. kezdeményezed a közösségi jogrend megváltoztatását (ehhez többséget kell összehozni az európai parlamentben)
2. kilépsz a közösségből
De olyan nincs, hogy beírod az alkotmányba, hogy "de engem nem érdekel".
Illetve beírhatod, de annyi az értelme, mint ha azt írnád be, hogy antanténusz, szórakaténusz. Ugyanúgy meg fogják indítani ellened a kötelezettség szegési eljárást. "

Elképesztően aljas vagy.
Hungryhorse 2020.05.03 12:00:56
@Untermensch4: ne terelj!

A lényeg a maszatolásodtól nem változik: az európai egybesült államok megteremtésére iranyuló alkotmányozási próbálkozás kapcsán a kevés létező demokratikus kontroll és a plebs önvédelmi képessége háttérhatalomnál erősebb volt, a háttérhatalom pedig leszarta ezt ezt a népakaratot és áterőltette a megzsarolt elitek kollaborációjával ugyan azt a szart - immár nem alkotmányként.

Brexit detto.

A demokratikus kontroll kikapcsolása, negligálása, megkerülese a lényeg, ami eddig hol sikerült (lisszaboni szerződés alkotmány helyett), hol nem (brexit elszabotálása).
Karakter Szabó István démonai 2020.03.20 10:00:00
Életemben először huszonegy éves koromban éreztem magam öregnek. Akkor vetíttetük le a Sörgyári capricciót az iskolai filmklubban, és a csupán pár évvel fiatalabb közönség udvariasan unatkozott. Kicsit lassú volt — fogalmazott egy másodikos tapintatosan. Szíven ütött. Szabó István új filmje erről a…..
Hungryhorse 2020.04.27 14:05:45
@szánmonoxid: összekeversz a családoddal ávósfattyú.
Sokadjára.
Ne hazudozz, ne mosdass komcsi besúgót!
Hungryhorse 2020.04.28 11:17:04
@szánmonoxid: hazudozol össze-visssza, a saját mocskodat maszatolnád rám.
Nem fog menni, mert primitív vagy és bunkó, ráadásul szánalmas is, egy kommunista besúgót védve.
Sokadjára keversz össze a családoddal ávósfattyú.
Ne hazudozz, ne mosdass komcsi besúgót!
Mivel már több mint egy hónapja ülök itthon és szórakoztatom a családot határtalan értelmem és humorérzékem folyamatos csillogtatásával, úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy erről az időszakról levonjam a konklúziót. Főleg, hogy az előzőleg említett okokból a család fel akar áldozni Wakantanka…..
Hungryhorse 2020.04.26 12:48:22
@zuzzer: ha lenne rajtam szemellenző nem keverednék a zindex környékére és a blogodra sem.
Olvasd el ismét a jótanácsot, amit ingyen adtam:
"A valóság egy másik leképeződése sose hozzon zavarba!"
Hungryhorse 2020.04.27 14:08:11
@zuzzer: nem zavar, szórakoztat.
Ne szarkupacozz a zindexről, más halálát kívánva, vedd inkább vissza az emberálarcodat, jobban áll, mint emez!
Hungryhorse 2020.04.27 15:18:44
@zuzzer: ismered a régi mondást:
"Hodie mihi, cras tibi".