Regisztráció Blogot indítok
Adatok
memph

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Üdv Tibi! Csodálom, hogy eddig még senki nem írt az ország talán legnagyobb modoros közösségéről, a Híradóbuzikról. Ha elnyerte tetszésed, tedd ki a blogra. Közhelyekről pedig soha ne feledkezzünk meg: jó a blog, régóta olvasom, itt a tavasz... Üdv: Fearzone Ebben az…..
memph 2011.09.08 09:59:54
@Professor Pizka: A poszt is jó, de ez mindent visz.
Gyorsak és szemfülesek a parkolóőrök a Ferencvárosban, főleg, ha kis csomagok szélvédőre helyezéséről van szó. Zsolt büntetése is csak egy percen múlott - milyen kár, hogy már sms-ben is el lehet intézni a parkolást. Így egyszerre több dologra kell figyelniük a kedves…..
memph 2011.08.30 10:19:56
@memph: Ja, van olyan menüpont (2.1.1.) az ügyfélszolgálati számon arra az esetre, ha jogtalanul vágnának meg, de ott egy rendeletet hallgathatok meg, miszerint 5 munkanapon belül kell bizonyítanom, hogy ők a hibásak, és havonta egyszer van ilyen lehetőségem.
Az elmúlt napokban voltak pillanatok, amikor pusztakézzel tudtam volna lekaratézni az összes Apple-termékemen sorakozó digitális kódot. A következő hibajelenségekre figyeltem fel: eltűnt az iPhone-ból az usb-s tethering, de nemcsak nálam, hanem a hétvégi nyaralóban található…..
memph 2011.07.19 14:33:48
@Cs@tLós: Screenshot nincs, év elején volt pár crash-em, azt tippelem, hogy a 10.6.6-ban volt valami bug, amit aztán fixeltek.
Hasonló volt előző év elején, akkor időnként sleep után a billentyűzet vagy a touchpad nem ment, ilyenkor macbook pro lecsuk / kinyit.
Vastól is függhet, hogy adott OS X adott verziójának milyen háklija van.

Pozitív példa is van: januárban, majd februárban egész hónapban reboot nélkül ment a gép, az 2x majdnem 30 napig. Utána voltak az a pár crash
memph 2011.07.19 14:36:41
@Cs@tLós: Screenshot nincs, év elején volt pár crash-em, azt tippelem, hogy a 10.6.6-ban volt valami bug, amit aztán fixeltek.
Hasonló volt előző év elején, akkor időnként sleep után a billentyűzet vagy a touchpad nem ment, ilyenkor macbook pro lecsuk / kinyit.
Vastól is függhet, hogy adott OS X adott verziójának milyen háklija van.

Pozitív példa is van: januárban, majd februárban egész hónapban reboot nélkül ment a gép, az 2x majdnem 30 napig. Utána voltak az a pár crash
memph 2011.07.19 14:45:11
@Cs@tLós: A billentyűzetes gond 10.6.4-nél volt. A kernel panic-hoz meg hozzátartozik, hogy nem átlag user vagyok, fut a gépen parallels, azon Win 7, meg még kismillió app + mindezek wifi-n keresztül kommunikálnak kifelé, vsz. ez i közrejátszott.
Sokszor téma itt a blogon a közlekedés autópályán. Tothos összegyűjtött néhány, a sztrádák használatával kapcsolatos általános, ugyanakkor fontos tanácsot. Nemcsak a KRESZ betartásáról van itt szó, hanem olyan játékszabályokról, amelyek betartásával talán kevésbé…..
memph 2011.06.28 20:49:14
@[mike]:Így van! Amerikában tűnt fel, hogy mindenki kb. ugyanannyival megy, nagyon sokan voltak az autópályán, és még sem volt dugó, meg hirtelen fékező sor stb. A tömeg együtt hömpölygött, semmi stressz.
Walt Mossberg nem szakad le az iOS-es Flash témáról, noha Shantanu Narayen, az Adobe vezére is megmondta, az üggyel már csak a média foglalkozik, ők nem. Befejezték a tárgyalásokat az Apple-lel. Narayen kijelentette, hogy az Apple viselkedése, a mobil böngészőjükből való kizárás…..
memph 2011.06.03 17:52:02
@Dervenkál Egon: Ha blockolod a flasht az oldalon, akkor nem fog megjelenni a login form. Már ha a SpecraNetről beszélünk. Szerintem a belső rész is flash, legalábbis a textfieldekben a böngészők nem ajánlják fel a korábban begépelt adatokat, mint pl.: az OTP oldalán.
A hét évvel ezelőtt készült Kerülőutak óta nem jelentkezett új nagyjátékfilmmel Alexander Payne, mindössze egy szkeccset (Párizs, szeretlek!) és egy sorozat pilotot (Hung) rendezett. Épp itt volt tehát az ideje a visszatérésnek. Új filmjének főszereplője egy családapa, aki…..
Appleblog Ilyen lesz az iPhone 5 2011.05.24 12:14:01
Természetesen egyelőre csak találgatások vannak, de ezeket érdemes csokorba szedni.Ami most már a legbiztosabbnak tűnik, hogy az iPhone 5-ben még kisebb SIM-kártyát tesznek a mostani MicroSIM-nél, az okokat nehéz lenne megmondani. Az Apple keményen lobbizott azért, hogy saját,…..
memph 2011.05.24 15:27:48
@foldip: Jogos, telefonáláskor így is sokszor a Hangpostát indítom el, mert hozzáérek az ikonjához.
90 Gengszterváltás 2011.05.04 06:00:00
Első ránézésre azt gondoltuk, hogy minden benne van, amit el lehet mondani az évtizedről.  Aztán rájöttünk, hogy ez még mindig csak egy töredék. Sok szeretettel küldjük a 90-es évek szerelmeseinek, és főleg azoknak, akik nem nézték a Kacsameséket,…..
 Szeretjük a szűkebb rétegeknek szóló szakmai posztokat - ilyen ez a mai, igazi szombatra való is Sulacus Maple kútfőjéből. Várjuk a hozzáértőket. A modoros dobosEssünk túl most azokon a közhelyeken, hogy „a dobos a zenész legjobb barátja”, meg hogy „…..
  Hosszú vajúdás után készült el ez a poszt, s mire megszületett, többé-kevésbé aktualitását is vesztette: az új alkotmány nem ad szavazati jogot (sem egyet, sem többet) a szülőknek a gyermekeik után. Sajnos. A legfiatalabbak/legidősebbek képviseleti…..
Ákos - A katona imája (FalconMedia / Szerzői kiadás) Azt hiszem, én nagyon nem szeretnék Kovács Ákos lenni. 2010-ben már több mint húsz éve lennék a pályán, vitathatatlanul - láthatóan és hallhatóan - sokat dolgoznék egy-egy produkciómon, a munkámról viszont tömegesen csak…..
memph 2010.11.02 15:20:20
Szia Tibi! Fogadd szeretettel a Modoros Otthon c. lakberendezési havilap legfrissebb számát. :) Üdv.MoDorka   Tökéletes minimalizmus Divatos napjainkban a minimál stílus, de ennyire letisztult és végletes formában ritkán találkozni vele, mint Keresztes Gábor és Anasztázia…..
memph 2010.10.22 09:31:53
@altoid: a poszt is nagyon, de ez a "Rusztikus modernitás" mindent visz :)
w Iszappapolás 2010.10.11 05:20:00
Az árvizet ismerjük, akár fel is lehetne rá készülni, például nem kéne ártérre építkezni. Kolontár és Devecser olyasmit kapott a nyakába, amire nincs recept. Előrejelzés sincs, az ipari katasztrófák ilyenek, valahol valaki félrenyom egy gombot, vagy valakik egymás után…..
memph 2010.10.11 15:37:55
w A gömböc vége 2010.10.08 06:30:00
Magyarország most újra egységes, mondja a fékezhetetlen agyvelejű Semjén Zsolt, mellesleg az aradi vértanúk ürügyén; de a kottát nem ő írja, hanem a főnöke. Vele még messzebb ügetett a hintaló, Orbán egyenesen odáig jutott, hogy Budapest most lett a nemzet fővárosa. Eddig nem…..
 Muddy újra, a tökéletes fesztiválajánló és a táncházas után - és még ezeknél is lehetett jobbat csinálni - itt van. A modoros magyar rocklegenda Hogy állt össze a zenekar, hogyan ismerkedtetek meg?A Feldmayer Tibi vörösmartys volt, mi meg ketten a Kovácsovics…..
   Zsukov mikroblogjában olvastunk Führer Diána esetéről, aki kénytelen volt Fhürerként regisztrálni a Facebookra, mert a közösségi oldal nem engedte, hogy saját vezetéknevét használja. Bosszantó dolog, ráadásul nem is csak őt érintheti, a T-tudakozó…..
Mármint ez. Oké, könnyen lehet, hogy semmi, mert akár még fake vagy rég lezárt zsákutca is lehet a korábban felbukkant 3 centiszer három centis touchscreen, de a vonaton utazva és dolgozva megvilágosodtam, mire lehetne használni egy ilyet.Ugyanis az állomáson állva a vonattal,…..
Ritkán szoktam Index-címlapos témákkal foglalkozni, de ezzel muszáj. Egyrészt mert ott nem lehet kommentelni, másrészt meg hajdanában, az egyik legkorábbi Urbanista posztok egyike is épp ezzel a környékkel foglalkozott, egy hasonló terv kapcsán (na de erről majd bővebben lent). Na…..
Nem kevés produkciónál fedeztem fel azt a furcsa szokást, hogy egy-egy témát egymáshoz közel, jellemzően egy éven belül két (vagy akár több) filmben is feldolgoznak. Nézzünk csak néhány példát: Kick Ass (2010) vs. Super (2010) vs. Green Hornet (2011) stb. Szuperhősök…..
memph 2010.05.26 09:30:17
memph 2010.06.07 10:46:20
Szánalmasról még egy:

szanalmas.hu/show_post.php?id=68096#end :
Iron Man(2008) vs. Metal Man (2008).

Na ez visz mindent.
..
memph 2010.03.17 15:13:04
  Nem lehet minden hülye mellé paragrafust állítani.   Ha Sólyom László asztalára kerül egy törvény, a köztársasági elnök három dolgot tehet: visszaküldi az Országgyűlésnek, bocsássák újbóli megtárgyalásra. Ha alkotmányellenesnek találja, elküldheti a taláros…..
memph 2010.03.10 15:20:47
@Samott: Más volt a helyzet. Az RTL-n vagy TV2-n Demcsák Zsuzsának kifejtette a TASZ képviselője, hogy Németországban és Ausztriában a II. világháború után közvetlenül hoztak ilyen törvényt. Náluk aktuális volt, hiszen az akkori 20, 30, 40 éves generáció komoly része tevékenyen vett részt a holokausztban.
Modorosblog A call centeres tréner 2010.03.05 07:00:00
-Na szép jó reggelt mindenkinek! -Jó reggelt. -Ki tudja, hogy miért van itt? Kezeket fel. Csak te, Helgus? Na, mondsza erre bátran. -Mert megnyerte a cég outsourcingban a Schnellprint nyomtatóinak is a szápportját. -Egzakt - profilbővülés történt, és biza rátok esett a…..
memph 2010.03.05 08:36:49
@Daniel Murphy: Így van. Terjed Magyarországon is a használata, borzasztó.
  Hácsé interjúja Meszliner Szabinával már publikálása előtt is klasszikus volt - nem csoda hát, hogy Professor Pizka - régi olvasónk - úgy gondolta, folytatja. A Playmate-ek és szépségversenyzők gyári tartozéka. A szerepe az, hogy a kislányát a lehető legkevesebb…..
Valószínűleg szinte mindenkivel előfordult már, hogy egy felbontás váltás után (amit akár egy játék futtatása vagy egy videókártya driver frissítése/telepítése is okozhat) az asztalunkon gondosan elhelyezett ikonrendszerünk a bal felső sarokba csúszik.   Az alábbi apró…..
Mandiner blog Underground reakció 2009.08.07 13:01:00
  Oli bácsi mikroblogja megkapta első olvasói levelét, amely egy olvasói levélről szól: a 168 Óra múltkori Buják-cikke után született meg Nagy Zoltán debreceni médiakutató (!) reakciója szerény kommunánkról, Underground reakció címmel. Oli bátyánk először arra…..