Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sagara

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Combat Gear Blog KATUSA 2013.04.08 08:00:00
Létezik egy speciális tanfolyam, amelynek során egy külföldi ország katonái, az országuk területén lévő idegen haderőben teljesíthetik szolgálati idejüket, vagy akár többet is. Ez az ország Dél Korea, ahol jelenleg 26-28 ezer amerikai katona állomásozik, és ahol egy rövid…..
A katonai felszerelések nem lehetnek teljesek a felhasználók egyéni módosításai nélkül. Egy kis szigetelő szalag ott, egy kis kábelkötegelő itt és máris személyre szabhatóbbá válik a málhafelszerelésünk.   A fényképen egy tengerészgyalogos LWH sisakja látható…..
sagara 2012.03.31 06:51:11
@Kalash:
Szigoruan viraggal. :)
Combat Gear Blog MIOX 2011.07.03 12:10:00
A MIOX az IWPS (Individual Water Purification System, amely egy személyi víztisztító rendszer) része. Az IWPS az ICE (Infinatry Combpat Equipment vagyis a gyalogos katonák harci felszerelése) néven futó projekt keretein belül született. A projekt célja, hogy édes vagy sós…..
sagara 2011.07.09 21:22:45
@Hummer:
A tulelo portalos link valoszinuleg csak regisztracio utan mukodne, ezert itt egy masik, ugyan azzal a cikkel. Ha emlekszel ra beraktam en ezt hozzank is egyszer.
kundk.blog.hu/2008/08/27/a_pre_mac_mwp_viztisztito_tesztje
A Galco egy amerikai cég, és fő profilja a különböző fegyvertokok és tártartók készítése. A cég szinte minden elképzelhetőt gyárt, a női táskába rejthető pisztoly tokoktól kezdve a bőr tokokig puskák számára.   A műanyag tártartók nem igényelnek különösebb…..
Itt van még egy cikk az OMLT-5 kalandjairól. Ez a Vasárnapi Hírekben jelent meg nemrég. Ott alaposan meghúzták, ez a szerkesztetlen verzió.  Bazsik Gergely százados számára az volt a februári offenzíva legemlékezetesebb pillanata, amikor neki kellett irányítania a légicsapást…..
sagara 2011.04.30 09:26:56
@calebmarlow: Szerintem egyszeru poen szleng. Haverom apja is omlettnek hivja oket. /Ket afgan misszio/ Angolul ugyanez ugye omlette.
sagara 2011.04.30 09:29:31
@sagara: Bocsanat, elirtam. Tehat omelette.
Combat Gear Blog Afgán kemping 2011.04.27 22:05:00
Az afganisztáni harcokról általában úgy látunk képeket, hogy különféle nemzetek katonái, nagy méretű harcjárművekben vagy harcjárművek támogatása mellett teljesítik a feladataikat. Azonban talán a legkeményebb feladatok közé tartozik a több napos gyalogos őrjárat. A…..
sagara 2011.04.30 02:44:07
@Mokker: Talan erthetobbe valik a hozza szolasa, ha megnezed honnan ir. Ha lehet hinni az adatlapnak.
  A szlovák hadsereg VZ 2007 néven kezdte el rendszeresíteni az új, digitális egyenruháját. Az egyenruhát woodland és sivatagi verzióban rendszeresítették. A ruhához új málhafelszerelést és sisakot is rendszeresítettek.   Az egyenruha már 2009-ben feltűnt több…..
sagara 2011.04.26 02:22:29
@vizsla_barat:
Sajnalatos modon ez a magyar viszonyokra nem igaz. Olvasd csak el Joni Firpo hsz-et. Bar lehet nem is az itthoni allapotokra gondoltal.
Combat Gear Blog Harc Marjahért 2011.01.15 19:15:00
  2010. Februárjában Helmand tartományban a 6. Tengerészgyalogos Ezred 1. százada Marjah falu megtisztításába kezdett. A művelete lényege, hogy megtisztítják a falut a tálib befolyástól, majd a lakosságot szépen megnyerik maguknak.   A dokumentum film végigkíséri azt…..
  A videón látható egy angol akcentussal beszélő felkelő, akit szerintem csak azért mutogatnak, mert hatalmas a propaganda értéket kölcsönöznek neki. Pedig ez a valóságban nem biztos, hogy igaz. Sőt lehet az ellenkezőjét érik el vele.   Érdekesség még, a…..
sagara 2011.01.21 20:08:52
@Combat Gear Admin:
Pontosan! Es ezzel tulajdonkeppen el is mondtal mindent. Az eddigi esztelen segelyezesi es bevandorlasi politikanak azonban a remenyek szerint lonek. A kormany kezdi folismerni, hogy a helyzet ami kialakult tarthatatlan es kemenyiteni kell a dolgokon. Es nem csak a bevandorlok miatt, hanem a rengeteg munkakerulo, semmittevo angol miatt is!
-----
Latom a tobbiek is tisztan latjak a problemat, ezert nem is magyarazok semmit, csak hozzateszek. Nalunk az uzemben a ket muszakban korulbelul 400 ember dolgozik az irodistakkal es a "fejlesztokkel" egyutt. A gyarban egyetlen egy pakisztani sem dolgozik, csak kb 20 szomaliai. /Termeszetesen muzulmanok./ Ramadant leszamitva semmi problema veluk, leszamitva, hogy szeretnek lustulni. Azonban bojt idelyen egesz nap etlen szomjan napi 11 oran keresztul hullara dolgozni magat a soron az embernek nem egyszeru, szoval egy-ketto kozuluk akkor ingerlekenyebb.
A pakisztaniak jellemzoen kebabos kajaldat uzemeltetnek, taxiznak, roncstelepuk van. De ez az idosebb korosztaly. Fitalt en meg a hasznaltautoval valo seftelesen kivul erdemi munkat vegezni nem lattam.
Mindenfele kajan orom nelkul teszem hozza, hogy hamarosan gondban lesznek muzulman dolgozok, mert a ramadan idelye egyre jobban tolodik nyar fele. Erre fele nyaron meg koran vilagosodik es csak valamikor este 11 korul nyugszik.
A videón egy MRAP konvoj látható, egy IED-vel elkövetett támadás után. A konvoj valószínűleg felgyorsított, és elhagyta a helyszínt, majd egy biztonságosabb helyen megállt, hogy a sebesülteket elláthassák. A videót sisakkamerával rögzítették, mégpedig az első jármű egyik,…..