Regisztráció Blogot indítok
Adatok
M@snev

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Képzeljük, mondom, csak képzeljük el, hogy elkészül a négyes metró, és ráadásul nemcsak a Virágpiacig, hanem egyenesen Budaörsig. Gondolnánk, hogy ez valami olyan különleges, más minőségű dolog, amiről még mondjuk a kínai sajtónak is be kell számolnia? (Egyébként igen, ez…..
M@snev 2010.10.29 11:06:00
@Hatos villamos: igazából én is valami hasonlóra gondolnék, de ennek részletei már inkább műszaki-szakmai jellegűek, ahol én inkompetens vagyok
M@snev 2016.12.14 20:55:28
@charlie: azt hiszem, ez a "zöldterület csinálás" MOST "politikai értelemben" nehezen lenne átvihető :D :(
M@snev 2016.12.14 20:57:07
@Hatos villamos: ez is jobb megoldásnak tűnik számomra, mint a jelenlegi, irracionális status quo további fenntartása
A magyar nyelvű tájékoztató szerzője szerint igen, Hagi el is kezdett ábrándozni: Az arcápoló maszkot a Rossmannban vettem. A magyar felirat tanúsága szerint Észak-Koreában készült. Lelki szemeim előtt máris megjelent a totális diktatúra piacorientált arca és elképzeltem, amint…..
M@snev 2010.11.11 02:16:52
ja
comment:com John Cleese 71 éves 2010.10.28 15:30:00
Nagyon sok boldog születésnapot innen is. Ennek alkalmából van egy felejthetetlen jelenetünk a Vaczak szállóból, jó szórakozást hozzá! ..
DH-BLOG Cigányok, bűnbakok? 2008.05.27 12:48:00
Az utóbbi években kezd egy szörnyű dolog körvonalazódni: a magyarországi cigányságot készül megtenni a társadalmi többség az egyik központi bűnbaknak nemzeti sikertelenségünk, töketlenségünk miatt.Nem, már nem csak a kuruc-info üvölti bele a magyar közéletbe ezt az…..
M@snev 2009.07.30 02:45:31
Magam is úgy indultam, mint azt hiszem az átlagemberek zöme: telve toleranciával, megértéssel, sőt bátran állíthatom, pozitív diszkriminációval. Az volt az alap, hogy biztos csak azért mondják a negatívumokat róluk, mert ők "cigányok", a hangoskodók meg biztos rasszisták.

Annyira így volt ez, hogy magyarként a helyi roma kisebbségi önkormányzat létrehozásában oroszlánrészem volt, évekig, pusztán tenni akarási szándékból, fizetség nélkül intéztem minden olyan ügyüket, amikhez jogi jellegű tudás, irodai szintű háttér volt szükséges (ülések jegyzőkönyvezése, beadványok elkészítése, pénzügyi nyilvántartások, tárgyalásokon közreműködni, stb.).

Roma "barátom" volt, roma szeretőm (még talán gyerekem is)....

Mostanra pedig már én is csak úgy tudok rájuk gondolni, mint a magyar társadalom (azt hiszem) többsége.

A szakmámból, munkámból kifolyólag a szubkultúrális társadalomban is otthonosan mozogtam, élethelyzeteikre, problémáikra nyitott és érzékeny voltam.

Szóval azt hiszem, talán nem lehet rasszizmussal, elfogultsággal vádolni.

Mégis azt kell hogy mondjam, a cigánykérdést az európai társadalom, az európai civilizáció soha a kurva életben nem fogja tudni a saját, európai eszközrendszerével megoldani. Egyszerűen nem ugyanazok a dimenzióik.
Persze, lesznek mindenféle elképzelések, tanulmányok, gyakorlati projektek, lesznek frankón megírt sikeres(nek látszó) eredményekről beszámoló jelentések is és a statisztikák majd mutatnak baromi drágán elért pár százalékpontos javulást is, csak éppen szignifikáns mértékben megoldani nem fogják tudni.


A cigánykérdés szegmentált problémakör és nincs az a szelete, amelyikhez hozzá lehetne nyúlni úgy, hogy valaha is látni lehetne a megoldási lehetőségét.


Sajnálom azokat a romákat, akik normális, mondhatnám magyar életet élnek vagy próbálnak élni. A cigánykérdést problémaként megalapozó réteg úgy bélyegzi meg őket is, hogy sem kibújni nem tudnak alóla, sem elhatárolódni tőle. Tudom, hogy sokkal többen vannak, mint akárcsak sejtenénk.

...és akkor még az ilyen Kolompár Orbánék is...áááááá