Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ebtest

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát mi van ebben az országban, emberek? Évente hány topmodellt tudunk kitermelni? Az hagyján, hogy nálunk esik egy főre a legtöbb Nobel-díj és olimpiai arany, de 2014 már az is egyértelmű, hogy cool és csinos lányokban is mi vagyunk a császárok. Franciska idén egyszerűen letarolta…..
Ahány kerékpáros, annyi különböző egyéniség, ami természetesen az egyes járgányokon is megmutatkozik. Van, aki kutyával, van aki gyerekkel, más öltönyben, vagy miniszoknyában közlekedik, kinek a bringája spéci, kinek a haja. Természetesen a kor sem számít, fiatal és idős…..
ebtest 2014.06.19 15:43:43
A suttogás határán egyensúlyozó lágy, alázatos hangon beszél hozzánk a tolmács, miközben Weiss Manfréd egykori birodalmába, a Csepel Művekbe hatolunk be. A régi vágású ipartelepen nagy vasdarabok között keresi útját a busz, rozsdás hullámlemezből épült csarnokok mellett…..
ebtest 2013.11.29 14:29:54
Ahogy én olvasom , valaki igenis durván leegyszerűsítette a cikket , és elég durván válaszolt rá, simán személyeskedő részletekkel. Pl:
"Csak az a baj, hogy megalltal azoknal az informacioknal, amit egy mangabol meg Az utolso szamuraj szeru filmekbol ossze lehet szedni, azon kivul meg kritika nelkul beszopod a japcsik hulyiteset, akik erre a kultura dologra kokemenyen ra is jatszanak az europaiak elott." ill:
"Ezt leontottek a szokasos japan szosszal, te meg lelkesedsz utana"

Miközben a cikkben:

"A tolmácsolt szöveg helyenként végzetesen komikus. Kétszer, háromszor ismétli meg a legjelentéktelenebb részleteket, olyan áhítattal, mintha egy eltűntnek hitt szent szoborról beszélne, nem a GT-R motorjáról. Ismerjük, szeretjük, tiszteljük, de nem ez hozza el nekünk a világbékét, az örök életet és az ingyen sört együtt."
"...Európában valószínűleg csak annyit mondanánk, hogy a legjobb embereinket választjuk ki a feladatra.
"
A négy takumi kézzel szereli össze a GT-R-motorokat, ezt legalább ötször meg kell hallgatnunk. Ez igen fasza, én is szeretek motort összeszerelni, de kisszériás cuccoknál egyáltalán nem ritka dolog. Egyszerűen nem éri meg felszerszámozni egy gyártósort, és kétségtelen, hogy jobb minőségű termék szokott keletkezni, ha egy ember rakja össze. ....Az AMG mindenesetre ugyanolyan mítoszt próbál teremteni ekörül, mint a Nissan.."

Az egy vitatható állítást, nevezetesen hogy a kézzel való összeszerelés jobb mint a gépi(itt viszont európai elit példákat is hoz), tök világosan atrról beszél kellő iróniával, hogy kis széria és olcsóbb modell, és ebből próbálják a legjobbat kihozni, pl. mítoszteremtés, stb.

Amit meg irónia nélkül állít, az az hogy mondjuk a japán munkaerő erre(übermonoton überpreciz meló) egy picinykét talán alkalmasabb mint a miénk.
hát, ezt én is elhiszem.
Hogy tisztességesebbek, ki tudja, hogy ott is hazudik a marketinges meg a CEO, miért ne?, de melyik az az ország,
ahol ilyen becsülete van az aprólékos babramunkának,
ahol évtizedekig nyirbálnak nagy gonddal egy bonsai-t,
csilliókba kerül egy kézzel készült kézi kézi gyalu , elcsöppennek egy hónapokig élezett katanától, etc?

emlékszem sok éve olvastam egy interjút a Kürt Kft alapítójával, ahol elmesélte hogy elvitték valami gyárba japánban, és leesett az álla, hogy mekkora ordító különbség van a két ország közt a kézi munka minőségében, hogy az ottani ugyanolyan gyári munkásnak mennyivel jobb a precíziós "termékelőállító" képessége, amit ő nem tudott mással mint kultúrális, szemléletbeli különbséggel magyarázni...
A 80-as években láttunk már ilyet. Nekem akkor sem tűnt őrületes poénnak, de voltak, akik hordták, ahogy a Hungária együttes valamelyik bakelit lemezéhez mellékelt papírból kivágható jampiszemüveget is.   Nem túl emlékezetes, de jellegzetes példa a Simple Minds együttes…..
98 éves hagyomány: az International Six Days Enduro a világ egyik legöregebb versenye. Az első hatnapost 1913-ban, az angliai Carlislében rendezték. Évtizedekig a Six Days Trials volt a neve, míg 1981-ban, részben a viszonyok átalakulása miatt átkeresztelték. A motorosok olimpiája,…..
És ezt még a Google is megünnepli! Aki rámegy a keresőoldal kezdőlapjára, az egy videóval találja szembe magát, amin az animált Freddie Mercury keveredik különböző kalandokba a klip alatt szóló Don't Stop Me Now szövegét eljátszva (a videót a hajtás után meg lehet nézni itt a…..
ebtest 2011.09.05 15:01:53
@AlbaZen:
1968, augusztus:

"Rádiós: Viccelsz, még soha nem adtunk le több, mint 6 perces számot!

-Kiadó: Nyugodj meg, add csak le!"

Az autókban, otthonokban, munkahelyeken, tranzitvárókban egyszer csak felcsendül:

"Hey Jude, don't make it bad..."
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
  Mindennapjainkra számos környezeti tényező hat, amelyek befolyásolják kedélyállapotunkat, koncentrációs képességünket. Akár közösségi terekről, akár a saját otthonunkról legyen szó, érdemes mindazokat a szempontokat figyelembe venni, amelyek az életminőséget nagy…..
ebtest 2011.06.06 11:51:01
"az akusztikailag tervezetlen térben a rezonancia össze-vissza halad, a tér rezgései nincsenek összehangolva"

Ez a mondat az akusztika keretei közt teljesen értelmetlen.

A rezonátorok alkalmazása a keleti épitészetben lehet hogy ujdonság a zseniális orosz tudósnak, azonban másfelől közhely (Helmholtz óta mindenképp), mindenütt ahol akusztikát tanitanak a tananyag elején leadott érdekesség, de nekem például édesapám mesélt róla kiskoromban, pedig neki semmi köze az akusztikához, imigyen akár az alapmüveltség részének is tekinthetjük.

Nekem eszembe nem jutna Habermas szociológiai tárgyú irásairól értekezni, de ha mégsem tudnék enélkül élni, az első dolgom lenne értő szakmai lektorról gondoskodni. Ez most igazán nem lett volna nehéz,
csak a BME majd tucatnyi embert bocsát ki évente , aki alkalmas lenne a feladatra ezen a szinten...
(Mit ad isten az egyikük diplomamunkája anno rezonátorok egy adott térrészen speciális algoritmus szerint való pozicionálásával foglalkozott. )

@gpt32 , hidd el nincs bennem semmiféle immanens motiváció hogy ismeretleül ekézzem a szerzőt, vagy a bölcsészeket általában (az asszony szintén bölcsész), de ugy érzem itt eltekintve a könnyen kipécézhető fogalmi zavaroktól és tévedésektől, valahogy olyan szinten nem a helyén van tálalva, hogy teljesen elködösiti, vagy nem is tudom, korrumpálja az üzenetet.Pedig szerintem is érdekes és fontos a téma.
Nívó Csak az állam? 2010.10.19 06:38:00
Bosszantó vita alakult ki magánnyugdíjpénztár témában az elmúlt napokban. Gyakorlatilag elbeszélnek egymás mellett a vitázó felek, mondhatni süketek párbeszéde zajlik. A kormány azt állítja, hogy a nyugdíjpénztárak nem hatékonyan kezelik a nyugdíjra takarékoskodók…..
ebtest 2010.10.19 08:53:06
@JT: Ez az JT, fejen talaltad a szoget, es miert is allnank meg itt, miert hizlaljunk pioca topmenegzsereket a nemzet testen, hiszen par ertelmes kozgazdasz elvezet barmily nagyvallalatot.Allamositsuk oket!
Es a mezogazdasagra is raferne mar egy tokos oteves terv!
Okos kozgazdaszok, es persze egy feddhetetlen bolcs vezer...
Így fest igazából egy napfolt a felszínről valaha készült legnagyobb felbontású képen. A Nagymedve Napfigyelő teleszkóp döbbenten állapította meg, hogy csillagunk farkasszemet néz vele. A fotót július másodikán készítette a New Jersey Institute of Technology's…..
Tavaly nyáron megkattantam. Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy üldögéltem lent a sasfészekben, és a régi, lassan törékennyé száradt papírú motoros újságjaimat lapozgattam. Ezeket a magazinokat apám hozta még nekem, külföldi útjairól. Az öregem csillagász, fedezett már…..
Belsőség Heti merítés 2009.03.29 19:25:00
Jogos hiszti olasz módra A helyettesem végig nyugtatta aput, hogy nem fog megállni az élet, ha anyu nem Alfából száll majd ki ezután. Az a süket pasi meg végig azt magyarázta, hogy mit fog szólni X felesége (X=politikus) ha az Ő felesége ezentúl nem Alfát hanem Forestert vezet.…..