Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivanhoe

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is szeretném leszögezni, hogy mi nem a cikkben szereplő helyen voltunk nyaralni. Többek között azért sem, mert a családból 2 személy nem felel meg az „előírásoknak”… :) Hogy miért nem, arról majd később. Vegyük sorra előbb, hogy vajon milyen kritériumok alapján…..
Vannak városi népek, és vannak vidékimádók. A kettő között pedig akad néhány tétova alak, olyanok, mint én, akik nehezen foglalnak állást. Mert szép a vidék, megnyugtató a csend, és a magasba törő hegyek, vagy a puhán egymásba fonódó dimbek-dombok lenyűgöző látványa,…..
Gyerekkorom óta falom a könyveket, 80-100 oldal/óra gyorsasággal. Ebből következően egy átlagos könyvvel már a megvétel estéjén/éjszakáján végzek, ritkán érik meg a másnapot. Hozzáteszem: ponyvát, scifit, kalandregényeket fogyasztok zömmel, mivel számomra ez a…..
avagy egy építtető tapasztalatai - 2. rész   A Holnapház egyik aktív részvevőjével már találkozhattatok több helyen is. Egy éve saját passzívházában lakik. Jó néhány itteni bejegyzés kapcsán is kifejtette már véleményét, amely saját élményeiből táplálkozik.…..
Az emberi élet egyik elkerülhetetlen állomása a szülőkről való leválás. Sajnos ennek lenge egyszerűségét mára felülírta egy kőkemény gazdasági válság. A fiatalok ugyan éreznek affinitást arra, hogy életüket egyedül, majd később a választott partnerrel folytassák, de az…..
Ivanhoe 2012.03.08 12:37:46
@Little_big_man: Ezt egyik rokonom úgy oldotta meg, hogy a 32 éves gyereke ment haza reggel buliból, és mondta neki, hogy szedje össze a holmiját mert délelőtt megy a szaki átalakítani a szobáját dolgozóvá :) Persze a srácnak akkor már egy éve volt saját lakása, csak nem akart beköltözni.
Kicsit felkúrtam az agyam ezen az ál-nagymagyarságon. Milyenen? Hogy bemegyek az ABC-be zöldségért és tojásért, az ABC felirat alatt rovásírással volt kitéve az ABC neve. Belül bezzeg csupa magyar idény-zöldség és gyümölcs így télvíz idején. Eper, narancs, pomeló, lime,…..
Az előző blogbejegyzésben beharangozott Kawasaki könyvet venném megint elő, az egyik legfontosabb témát belőle. A könyv egyébként megjelent magyarul is ("Elmés kezdés" címmel), de még a látszatát is el szeretném kerülni annak, hogy üzleti érdekekből írok könyvajánlókat,…..
Vállalkozói létem egyik meghatározó eseményéről fogok most írni: amikor is először hallottam Guy Kawasaki-t.Jópár éve annak, hogy egy barátom ajánlására megnéztem egy rövid videót, ahol Guy Kawasaki egy vállalkozóknak szóló konferencián népszerűsítette a könyvét, a…..
Ivanhoe 2012.01.16 16:24:38
Ivanhoe 2012.01.16 16:26:19
@Ivanhoe: Közben megtaláltam, a magyar címe: Elmés kezdés
Most jött a hír! Az Amazon nem kispályázott, a karácsonyi hajrá előtt boltott nyitott Spanyolországban és Olaszországban, ahol nem csak Kindle-t lehet kapni, hanem – megdöbbentő módon – anyanyelvi tartalmat is. Az olaszoknál 16 ezer, a spanyoloknál 22 ezer…..
„Autószerelőként én is megtanultam a devizakereskedés rejtelmeit. Önnek miért ne sikerülne?” Valami hasonlót állít az egyik legaktívabb hirdetés az online devizakereskedési szolgáltatók piacán. Ezzel szemben mi a valós szaldó: 3.3 milliárd forint veszteség 2011 januárja és…..
Ivanhoe 2011.11.08 16:30:18
@Rokkantnyugdíjaspornósztár: Ez magyarország, itt csak a negatív dolgokról van felmérés, a pozitívakról mélyen kussolnak.
Ivanhoe 2011.11.08 18:36:33
@UgyanPityu: Szuper, hogy így gondolkodsz. Ha mindenki hozzád hasonló lenne nem lennének ilyen problémák az országban.
Én főként devizával kereskedem, első körben sikerült "elfüstölnöm" egy minimális összeget, utána elkezdtem komolyabban demózni. Ennek már 2 éve, de csak az utóbbi egy évben jutottam el odáig, hogy hosszútávon is nyereséges tudok maradni. Ennek ellenére még nem érzem felkészültnek magam ahhoz, hogy nagy összegekkel kereskedjek.
Az általad felsorolt hibákat sztem mindenki elköveti, de aki eleget gyakorol az idővel képes lesz őket elkerülni.
Van még egy hiba, vagy inkább egyfajta függőség: a kötéskényszer.
Ivanhoe 2011.11.08 20:14:52
@AzHofi: Nyilván, csak stratégiákat nem éles számlán kell kidolgozni, én per pill most azt csinálom.
Antarktiszi pihenés? Természetesen megoldható, sőt van luxus változata is, ami ráadásul ár/értékarányban nem is olyan drága. Az útiköltség 17 éjszakára szállással és étkezéssel, a helybeni közlekedéssel - tehát még el is kell jutni az indulás helyére, Dél-Amerikába -…..
Ivanhoe 2011.11.04 13:42:16
@erisz: Aha, csak azt már nem látod ahogy vicsorog. A fényképész ennyit tudott belőle "lekapni" mielőtt a fóka átharapta a torkát-vérfóka :)
Mindennapi szmötyi A trójai faló 2011.10.27 08:40:00
Menjenek a picsába a görögök. Csak így, röviden. Ki kell írnom magamból. Reggel hallgattam a híreket a rádióban, hogy megmentették a görögöket, nagyságrendileg 100 milliárd euro (nagyjából 140 milliárd USD) értékben írnak le adósságokat jellemzően a bankok. Csak…..
Ez esetben a szólásmondás nem teljesen helytálló.Elképzeltem a szituációt, hogy fogom a kiskacsámat, beülök kedvenc pizzériázómba, s rendelek magamnak egy húsimádót, a kacsámnak egy tejfölös-nokedlis pizzát. Vajon hogy fogadnák a vendéglátók?Találat: Indavideó, Takonypocok…..
Na jó, minden azért nem. Ám az biztos, hogy a háztartási eszközeink régen sokkal tartósabbak voltak. Nem kellett olyan gyakran kidobni, kicserélni őket. A kérdés már csak az, hogy ettől jobb volt-e nekünk akkor, s rosszabb-e most, hogy kell. Steven Horwitz szerint egyáltalán nem...
A szakosodás és specializáció szükségszerű következménye, hogy kevés féle dologhoz értünk, s amihez nem, abban a szakértőkhöz fordulunk. Elvisszük az autót a szervízbe, és azt mondjuk a szerelőnek: nem tudom, mi baja, füstöl és köhög, kérlek, javítsd meg. Ha pedig…..
Ivanhoe 2011.09.15 18:19:23
@s: még jó, hogy csak át szoktam futni a blogokat, hírekről már leszoktam :)

"Moral hazard" alatt a gondolkodást és cselekvést befolyásoló érzelmeket érted?
Az internet szinte korlátlan informálódási lehetőséget biztosít. Bármit elérhetünk, s ezért sokoldalúan, kiegyensúlyozottan tájékozódhatunk. Hm...biztos ez?Ha valami érdekel, beütjük a böngészőbe. Feljön minimum ötvenezer tétel. Legfeljebb az első tízet nézzük meg,…..
A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől. Nézzük csak, hova jutottunk…..
Burzsuj James Bond élet Vertuval 2011.06.10 08:00:00
Mark Izatt, a Vertu igazgatója, aki munkaidőben száguldozik motorcsónakkal a Temzén az orosz partnerekkel Mark pontosan úgy fest, mint minden jóravaló angol felsővezető. Méretre csináltatott zakó, frissen borotvált arc, tökéletesen belőtt haj és éppen annyira félrecsúszott…..
Ivanhoe 2011.06.10 11:09:55
@will: A lényeg a birtoklás, hogy neki egy Vertuja van.
Vastagbőr Visszaszereztük! 2011.05.24 16:06:00
"Visszaszereztük a Molt, jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedd délutáni sajtótájékoztatóján. Orbán úgy fogalmazott, a magyar kormánynak ki kell állnia a magyar emberek érdekeiért, a kormány most ezt tette, a Mol stratégiai energiavállalat újra magyar kézben…..
Ivanhoe 2011.05.24 18:29:27
@Droli: Lézer Janika gyerekének még nincs nagy értékű MOL pakettje, most majd lesz.
Mindig azt mondjuk, a közgazdaságtan az ösztönzésről szól. Szóval, hogy reagálna egy "igazi" közgazdász az IMF főnök dolgára? Miért kockáztatna ekkora fizetést és ilyen csodás karriert valaki azzal, hogy ráront a szállodai szobalányra? Érv ez DSK ártatlansága…..
Ivanhoe 2011.05.16 21:25:25
@ricardo: Az jó könyv, épp most olvasom.
A poszthoz: van mikor az állati ösztön eluralkodik az emberen... Csak a legtöbben ezt a barátnővel, feleséggel élik ki :)
Az aintitcool oldalnak alkalma nyílt arra, hogy megtekintse a Transformers harmadik részét, az első (és pozitív) kritika náluk olvasható. Én csak néhány mondatot ragadtam ki a hosszú recenzióból.Az első másfél órában a történetre koncentrálnak (amiben azért akad harc és…..
Ivanhoe 2011.05.16 11:08:22
@doggfather: Annál csak jobb lehet. Viszont ez a kritika úgy hangzik mintha egy marketinges írta volna.
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
 Míg a magyar könyvszakma nagy része bénultan figyeli az e-könyv előretöréséről szóló híreket, gyökeresen átalakulnak a viszonyok. Az olcsó e-könyv olvasó megjelenése (a Kindle-t 26 000 Ft-ért házhoz szállítja az Amazon) előbb-utóbb az e-könyv felé billenti a…..
Ivanhoe 2011.05.08 19:01:18
@midnight coder: Aha. Szóval még biztonsági másolatot se lehet belőle (pl pendrive-ra)? Fincsi.
@Kulminaator: Sztem ez könyvfüggő. Például egy klasszikus irodalmat soha nem vennék meg e-könyv formában, a feelinghez igen is hozzátartozik a papírforma. Viszont például szakmai könyveket szívesebben tartanék olvasón már csak a kereshetőség miatt is.
Ivanhoe 2011.05.09 18:37:32
@Vidi Rita: A példányszámot az írónak kell garantálnia a könyv "belbecsével". Lehet akármilyen jó a reklám ha a könyv tartalma semmit nem ér.