Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Furin

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hetek óta változó idegességgel olvasom azoknak az idiótáknak a kommentjeit, akik teljesen random cikkek alatt fröcsögnek a meccsrejáró emberekre, és azt követelték, hogy vegyék el az emberek szórakozását. Most végre örülhetnek, szar lesz nekünk is. ..
Furin 2020.11.09 13:38:07
@pörgeszurkol: A jó öreg Obi is megmondta a Star Warsban: csak egy sith gondolkodik végletekben... Na de a viccet félretéve, hol nem lehet megérteni azt, hogy ahol 2-nél többen vannak az tömeg és a tömegben fertőz a vírus????? (lehet kicsit végletes, de a lényegen nem változtat) Az alapszabály az, hogy minél jobban csökkenteni kell a személyes kontaktusokat, hogy lassítani lehessen a járványt amíg meglesz a vakcina (vagy nem...). Ebbe nem fér bele sem mozi, sem színház sem étterem sem focimeccs, hiszen ezek a mindennapi (alap) életvitelhez nem szükségesek. Ki kell bírni 1 hónapig, nyugi, tavasszal újra mehetsz meccsekre, már ha megéred.... Na de a lényeges kérdés, hogy van e erre pénz? és most itt nem a vállalkozókról beszélek, hiszen ők már rég megszívták, viszont a fociban és a színházban anyagilag eléggé érdekelt az állam. Bevételük nem lesz, és kíváncsi lennék arra is, hogy a dolgozók bérét ki tudják e fizetni?...
  Ugye te sem úgy fogyasztod a teát, hogy a filtert a szádba veszed, majd ráöntöd a forrásban lévő vizet? Nos, a paksi üzemzavar szakembergárdája által okozott 2003-as paksi üzemzavar oka lényegét tekintve az volt, mintha egy csoport sokdiplomás atomenergetikai szakember csoportosan így…..
Nagyon örül az egyszerű ember lelke, mikor a nemzeti együttműködés rendszerét nagy atomcsapásként éri a valóság, mégpedig a benne résztvevők közreműködésével. Nincs is annál szebb élmény, mikor az ilyenkor felszínre kerülő keresztény nemzeti konzervatív értékek…..
Nem elég kiállni a jogainkért, azt célszerű megfelelő formába is önteni. Nem tartotta be ezt az aranyszabályt az egyik pesti bérház lakója. És óriásit hibázott. Indulatos üzenete könnyű céltáblává tette a rutinos és hidegvérű közös képviselő számára. Aki nem volt…..
A sebesség oltára Végre vezetek! 2014.08.22 13:21:16
Amikor a korlátlan motoros jogsi megszerzésére adtam a fejem, az első tapasztalataimat az e-learninges KRESZ-oktatásról írtam. A tananyag felépítésével és magával a rendszerrel alapvetően elégedett voltam, de azt már akkor is tudtam, hogy a valódi értékmérő majd az éles vizsga…..
Simson Marci posztolta legfrissebb fejlesztését a garázsba állást segítő rendszerről: ...amiről nekem meg eszembe jutott számtalan egyéb megoldás is, a szépemlékű Ezermester barkácsmagazin olvasói ötleteit megszégyenítő kreativitással. Az Autófílián is lőttünk már…..
Mekk Mester Az ikerház nyomora 2014.07.07 15:35:28
Neked is van egy vidám, szomorú, tragikus, szóval tanulságos sztorid, ahol a mesterek megkeserítették az éled egy egyszerűnek tűnő feladat túlbonyolításával? Írd meg nekünk! A levelekből minden olyan információt kiszedünk, ami alapján egyértelműen azonosítani lehetne a…..
Nem elég, hogy nem pártatlanok, közhelyeket pufogtatnak és néha a játékosok neveit sem sikerül megjegyezniük, a vb kommentátorai néha olyan dolgokat is elnéznek, amiket minimális felkészüléssel simán tudni lehetne: például azt, ki a Costa Rica-i elnök mostanában. Menczer Tamás…..
Furin 2014.07.06 12:41:42
Furin 2014.07.06 22:44:12
@scandalstone: ott a pont.... És persze nem csak a köztévénél van így.
Addig is, amíg a Humánszolgáltatási Bizottság mostani rendkívüli ülésén ki nem derül, hogy a kerület vezetése miért is nem vállalta (vagy vállalta, csak akkor hogyan) az együttműködést a „Csillagos házak” programmal, nézzünk valami mást. Múlt hét közepén a fenti…..
Ismerkedjetek meg Adam Butcherrel. Brit, 27 éves, filmrendező-forgatókönyvíró, és hobbiból 11 éves kora óta készítget játékokat. Éppen most fejezte be legújabb játékát, a Tobias and the Dark Sceptres című platformert. Tizenhárom év után. (Aki kíváncsi rá, itt le it…..
Történt pedig egyszer Magyarországon, hogy éber adóhivatalunk fülön csípett pár financiálisan renitens zenészt. Az adófizetők megrablói úgy gondolták, számla ellenében fognak egy születésnapon zenélni. Skandalum. Tuti fülest kapott a NAV, adócsaló zenészek pengetnek sötét…..
Csorgatjuk a nyálunkat a szebbnél-szebb női cosplayerekre, együtt ülnek velünk a lelátókon a nagy tornákon, de NEKIK már nem tudunk szurkolni. Ha elkezdünk beszélni arról, hogy miért nincsenek női eSportolók, csak megy az egymásra mutogatás. Márpedig egyelőre nincsenek - a…..
A Google néhány évvel ezelőtti bejelentéséig a vezető nélküli autók a sci-fi kategóriájába tartoztak. Aztán pillanatok alatt megváltozott minden, és az autógyártók és technológiai cégek egymást túllicitálva próbálnak vezető szerepre törni ezen a területen. Az…..
Furin 2014.05.10 18:35:51
@monddazigazatmar:
"Aham persze.
Tudod, én úgy írkálok ide, hogy félmillió kilométert levezettem 3 kontinensen, télben, nyárban, szóval van hozzá némi közöm, hogy mik bírnak történni az úton. "

mert szerinted én úgy irogatok ide, hogy nem vezettem életemben? 20 éve van jogsim, naponta használom az autót és nem félek elmenni vele 2000 km-re sem (akár többször) Ezen mondjuk ne álljunk le vitatkozni, mert felesleges. Viszont:

Te ránézésre megállapítod, hogy egy tócsában víz van vagy olaj, aztán ha tévedtél akkor na bumm....Az érzékelőnél nincs tévedés. Maximum nem érzékel, mert elromlott, akkor meg javítás/csere.
Furin 2014.05.10 20:29:01
@monddazigazatmar:
szerintem ne vitatkozzunk, veled felesleges.... Hülyeségeket irkálsz. Légyszi ne katasztrófafilmekből szedett információkkal dobálózz.
hu.wikipedia.org/wiki/Az_Air_France_447-es_j%C3%A1rat%C3%A1nak_katasztr%C3%B3f%C3%A1ja
Lehetséges okok
Végső következtetés fejezetek.
Mint ott írják az érzékelő ELROMLOTT (elfagyott) és ezt az automatika észrevette. A hibás programozástervezés meg nem a gép hibája, hanem a tervezőé. nyugodj bele azóta ilyen dolog miatt nem zuhant le egy gép sem (más okból természetesen igen, de egy sem a gép hibájából) A gép csak azt tudja végrehajtani amit ember beleprogramozott. Bármilyen programot is írsz, a technológiai fejlődés miatt mindig lesznek rések a rendszerben (lásd akár windows, akár egy weblap), de ezt mindig be is tömik általában, jobb esetben még az előtt, hogy gondot okozna.
visszakanyarodva az autós témához, biztos, hogy egy automatikus autót csak akkor engedhetnek forgalomba, ha az teljesen biztosan működik (akár többszörös redundancia révén) az a félelem meg alaptalan, hogy az autógyártóknak nem tetszik majd, hogy többen használnak egy járművet, majd teletömik olyan érzékelőkkel, kütyükkel amit majd évente cserélni kell. lásd: nagymama tévéje 20 éve működik, míg ha te veszel hiper szuper lapostévét ma akkor azt jó esetben 5 évig használod aztán meg jól elromlik és kidobhatod.... Nemhiába csak 1-3-5 évre adnak a gépekre nagyrészt garanciát.

Ja az olajfoltnál ne ragadj le kérlek. Egyszerű paraszti megoldás:
Tócsa 100m => érzékelő => érzékelő kérdés:milyen anyag? => érzékelő válasz:tök mindegy => kormánymozdulat balra 5%||lassít 20km/h. Hoppá!! kikerültem (de létezik több jó megoldás)....

A technika lehet áldás is meg átok is.Általában azért eléggé megkönnyíti az ember életét, de minél komplexebb dolgot akarsz egy géppel megcsináltatni, annál több a hiba lehetőség, annál nehezebb jó gépet csinálni. De ez mind csak idő kérdése. Ettől függetlenül a végeredményt mindig is az ember ellenőrzi, példa akár lehet egy autógyár is, ahol nagyrészt gépek(robotok) rakják össze a "gépeket", de a végterméket mindig a gyártósor végén emberek ellenőrzik. Ugyanez a helyzet az önjáró autóval is, hiába saját magát vezeti, a kontrollálás lehetőségét meg kell hagyni az embernek, pontosan azért, ha hiba van a rendszerben akkor az ember felül tudja bírálni a gépet. Ha ezt nem teheted meg akkor a gép uralkodik rajtad (ebből a sztoriból készült film címe:Mátrix). És itt jön az, hogy ezt le kell programoznia valakinek, hogy mely érzékelő fontos ahhoz, hogy egy önjáró autó tovább mehessen saját magától, azért mert az ablakemelő automatika elromlik egy nagyobb huppanótól nem kell satufékkel megállni a sztráda közepén és nem kell manuális vezetésre sem átkapcsolni a gépet.
Furin 2014.05.10 20:38:32
index.hu/tech/2014/04/29/finomhangoltak_a_google_autoit/

És ezen csak javítani lehet. A videón látszik, hogy hogyan is "dolgoznak" az érzékelők.
A Dán Geodata Ügynökség gondolt egy nagyot, és egész Dániát megépítette Minecraftban. A végeredmény a játék egyik legnagyobb világa lett, nagyjából 4000 milliárd kis kockából épül fel, és 1 terabájt adatot foglal. Persze a készítők nem egyenként hordták össze a…..
Egy igazi playboy nem egyszerűen csak elmegy vásárolni, hanem felvonul. Egy rendes shoppingoláshoz szükséges két Rolls-Royce, egy Lamborghini és egy Range Rover. Aki bemutatja: Petra Ecclestone férje. Hát körülbelül így néz ki az, amikor egy milliárdos vásárolni indul.…..
A csodálatos tehetségű Edvin Marton úgy próbál nagy felhajtást keríteni legújabb koncertje körül, hogy állítása, és a plakátok szerint nem máson fog hegedülni, mint egy valódi ritkaságon, egy 3 millió dollár értékű Stradivari hegedűn. A Bors azonban mai számában azt…..
Na, a Frizbi nézettsége sem lehet olyan acélos, mint szeretné a Tv2 meg a műsorvezető Hajdú Péter, más okát nem látjuk annak, hogy a Blikk lehozzon egy olyan kamuhírt, amiről messziről üvölt az, hogy úgy marhaság az egész történet, ahogy van. Az egész azzal kezdődött, hogy a…..
Hírmondó Zavar az erőben 2013.02.23 02:50:42
Meg volt a miniszterelnök évértékelője. A valósággal ugyan köszönő viszonyban sincs, de mit számít ez egy olyan ember esetében, aki maga mondta, hogy nem az számít amit mond, hanem az, amit tesz. Így persze felesleges évet értékelni, de azért lássunk néhányat abból, amiket…..
Furin 2013.02.24 03:55:47
@Somló November: hajnal 2-kor szerintem joga van blogot írni....A blog meg lehet, hogy szerinted szar, csak az a baj, hogy igazat írt bele.
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
Furin 2013.02.21 20:06:15
@Ándi bácsi: Hát ez igaz, nekem nem is az adórendszerrel van bajom, hanem az olyan hülyékkel aki kijelenti, hogy 48e-ből meg lehet élni (vagy mennyiből), meg a másik hiba a minimálbér.
Minden idők legrövidebb robogóblog posztja következik, ráadásul robogó sem nagyon van benne. A szezon még messze, de nem árt megnézni ezt az 1 óra 17 perces válogatást - segít majd jobban odafigyelni. A legtöbb nyilvánvalóan agyatlanul húzza neki, és van, akit a csúszós úttest,…..
Tisztelt Uraim! Mielőtt még az uniós bíróság a magyar devizahitelesek perében igen nagy valószínűséggel a bankok oldalára áll, felhívom szíves figyelmüket egy olyan köztes, ám igen drasztikus gazdaságpolitikai megoldásra, ami mindhárom félnek (devizahitelesek, bankok,…..
Tisztelt Cím! Olvastam hirdetésüket, hogy írjunk, ha valami nagyon jó vagy valami nagyon rossz történik velünk az egészségügy területén.Édesanyám történetét szeretném elmesélni. Daganatos volt, majd negatív leletekkel adták haza a 3 hónapos kemoterápia után. Csak 3 havonta…..
Furin 2012.04.29 20:52:14
@Csodacsiga: Hát eléggé kivételes eset vagy ebben a szakmában és ezt most nem az irónia miatt mondom (lehet ettől hiszékeny vagyok?:D). Hozzáteszem egy kicsit az orvosok védelmére is, hogy hál istennek olyan agresszív orvossal vagy ápolóval nem találkoztam még mint amit az író felvetett a cikkben, bár hozzáállás kérdése, én sem emeltem fel a szavamat soha velük szemben. Ettől függetlenül nagy részük szereti tartani a markát. Még szerencse, hogy akikkel eddig dolgom volt, becsületesen elvégezte a dolgát ha kapott érte pénzt, ha nem.
Amúgy sokan szidják itt a post íróját, hogy nem verte ki a balhét bíróságon, médiában, stb...
1. Kinek van kedve temetés után bíróságra járni?
2. mindenkinek ott van a feje felett Damoklész "sárgacsekkes" kardja.
3.kiverte végül is a balhét a médiában, ezért írta ezt a postot. Igaz ezzel az ő ügyén már nem fog segíteni, sem édesanyja nem támad fel, sem pénzt nem kap az államtól kártérítésként.
4. Ha bíróságra/médiába viszi az ügyet névvel akkor elég sokat veszíthet (munkáját/pénzt az ügyvédeket ismerve...) névtelenül meg ESETLEG nagyobb port is tud kavarni az interneten, és azért remélem a sárdobálók belátják, hogy egy kis hátszéllel amit az internet adhat, netán több esélye lenne (bár gondolom nem ez volt a cél, hanem tényleg csak ki akarta írni magából). A média világában meg elég könnyű megbukni, ott tényleg él a "15 perc hírnév" szabály, amilyen magasra tud emelni, olyan mélyre is lökhet.
Aggódó levelet kaptam Győrből Zsolttól, aki alighanem maga is érintett a rendeletmódosításban: a város szigorítja a vendéglátóhelyek teraszának megjelenését. Ami önmagában nem lenne baj, sőt! Na de lássuk, miről is van szó: Sziasztok!Győrben egy érdekes…..
Furin 2012.04.19 13:06:50
@Deszkás: Igen, van ilyen ember, például aki dohányzik és nem akar közben megfagyni....
Furin 2012.04.28 23:28:27
@Deszkás: Hát nagy teher. Általában az ember a kávéja mellé szeret rágyújtani, nem előtte, nem utánna.