Regisztráció Blogot indítok
Adatok
canuck

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Treille brutálisan lekönyökölte Sztarcsenkót 2012.05.06 19:45 F.Kapus..
canuck 2012.05.08 09:17:31
@jegib: ezzel az erövel akkor a dereka is lehetett volna, ha kicsit alacsonyabb a kazah. Csatolja le, vagy mi? :)
Ha felemelte volna, na AZ lett volna könyöklés.

nem "blindside hit" volt, szerintem túlreagálták, 4 meccset nem ért a dolog. Innentöl minden open-ice hit ad abszurdum van vezetve, mert már csak a magasságkülönbségek miatt sem tudok 186cm-sen legális bodycheck-et adni.

ha egyébként a cikk címe nem "Treille brutálisan lekönyökölte Sztarcsenkút" hanem mondjuk "Sztarcsenkú nekifutott a villanyoszlopnak" lenne, nem is biztos, hogy ugyanezen vitáznánk. Szvsz a cím kicsit "populista" módon lett megválasztva
A Philadelphia kiverte a Pittsburghöt 2012.04.23. 10:50 Ryan O'Brien..
canuck 2012.04.23 22:53:06
@Pözsó: köszi, inkább a tengerentúlt néztem volna. Akkor valahonnan ESPN-t kell szerkózni... :)
Kíváncsi vagyok, mire elég a játékunk 2011.04.23. 12:37 F.Kapus..
A Sport Tv Jégkorongmagazinjának eddig adásait is megmutattuk, a keddivel sem teszünk kivételt. Aki lemaradt, tovább után két részben tekintheti meg. ..
canuck 2010.11.04 22:01:55
"A vasárnapi meccs után lógó fejjel és értetlenül álltunk az újabb vereség után – mondta blogunknak Ladányi Balázs, a Sapa Fehérvár AV19 csatára. – A bécsi kudarc ténye önmagában nem jelentene hatalmas problémát, de nyomasztott minket, hogy a meccs felénél…..
canuck 2010.10.22 00:04:49
@brunzwik: mert mindannyian emberek. Ha az élet bár milyen terén nem vagy ráutalva, hogy többet teljesíts mint amit 'lazán' kihozol magadból, van, hogy elalibizgatsz.
Szerintem abba kellene hagyni az olyan írásokat/nyilatkozatokat, hogy a csapat mennyire teljesít erön felül, 150%-on, stb. - minden EBEL-es csapat ugyanabban a ligában játszik.

Ha valaki fejlödni akar (és itt az akaráson a hangsúly!), akkor elvégez az elöírtan túl extra munkát. Kinnmarad löni, extra erösítést végez, stb. Csak így tud felnöni a magasabb szinthez.
Olvassatok el bármilyen hokis önéletrajzot, csak arról szól, hogy mi mindent kellett extra megtenni, hogy elérje céljait.
Már sokszor volt szó a fiatalokról - Sofin kívül (és neki nagy mázlija van, hogy Ladányival és Vassal játszhat...) nem látok a régi volánosokban nagy változást évröl évre, pedig most még lehetne, idösebben egyre nehezebb lesz és akkor már elment a vonat.
Remélem sikerül újra egy jó edzöt kifogni, én 2 napja rágom valakinek a fülét, hogy válallja a dolgot...:D
"A mérkőzés előtt megpróbáltuk tudatosítani, hogy ilyen tartalékosan is meg tudjuk szorítani a Red Bull Salzburgot – kezdte a vasárnapi mérkőzés értékelését Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. – Egyrészt ellenfelünk nincs jó szériában, másrészt ha…..
canuck 2010.10.12 16:46:19
@F. Kapus: köszi az infót. Hát lehet vitatkozni a rendszeren, föleg, hogy a bíró szvsz túl kemény döntését már nem lehet megváltoztatni.
Ha Robert Lukas eltíltásáról beszélsz, akkor a két esetnek semmi köze egymáshoz.
Lukas levadászta Gratton fejét az ütövel kb 30mp-el Gratton gólja és a sípszó után úgy, hogy Gratton semmire ilyesmire nem számított, mert állt a játék.
Láttam a dolgot, tényleg csúnya volt, de tényleg nem sajnáltam Gratton-t...:D
canuck 2010.10.12 16:59:33
@F. Kapus: értem, értem, csak bosszant az ügy Pirével. Szerintem végre hajtott rendesen, és az ütközés is azért volt, hogy jelezze a jelenlétét a jégen az ellenfélnek és talán kicsit az edzöknek is.

Na mindegy, ez már csak ilyen. Viszont ha fél lábon ilyen meccset tudunk idegenben hozni, akkor szerintem többé nincs kifogás, hogy mennyivel gyengébb a mi játékosállományunk. Ha a fiatal hátvédek megszerzik a rutint, szerintem jóval stabilabban állunk és kevesebb gólt kapunk majd. Remélem Durco-tól + az "öregektöl" sokat el tudnak lesni. Nekem személy szerint egyenlöre bejön az edzö és meglesz az a rájátszás!
Jégkorong Fehérvár-KAC 5-6 2010.10.08 22:38:31
Háromszor egyenlített a Sapa fehérvár AV19 a Klagenfurt ellen ma este, de a hosszabbításban a vendégek nyerték a mérkőzést. Előnyből Craig szerzett vezetést, majd a hetedik percben Mihály Árpádot is elvesztette a csapat, akit végleges kiállítással sújtottak a játékvezetők.…..
canuck 2010.10.10 00:26:11
@Raon: A hozzászólásod elég jól fedi az én általam látottakat is!
Amik tények: Árpival valami történt tavaly a rájátszás kezdetekor és azóta nem azt a formát hozza mint a tavalyi alapszakaszban. Hogy ez összefügg az éjszakázással vagy nem, azt csak a benfentesek tudják.
A tegnapi meccsen szerintem igenis hajtott, a kapusos dolgot nem látom annyira negatívnak (még akkor sem, ha büntetés lett belöle), ez észak amerikában része a játéknak, amikor megpróbálnak a másik kapus "fejébe kerülni" (pl. Kanadában mesélték, hogy az elsö lövés simán fejre megy, hogy köszöntsék az ellenfél kapusát...) -> a tegnapi dolog persze lehetett sima "baleset" is...

Az ütközésröl annyit, hogy 1000%-ban váll-váll ellen volt, hogy a srác jeget csókolt vagy nem, azt nem láttam. Viszont láttam már, hogy szabályos ütközésnél a szemvédö-plexi okozott sérülést.

Benk nagyon hajt, nagyon tetszik, csak adjon neki valaki két új kezet.

Orbán játéka is nagyon tetszik, szerintem ö az a 3 fiatal hátvéd közül, aki legelörébb van.

Palkó végre megtalálta a játékkedvéd, remélem meg is marad és visszatér tavalyi formályához.

Az elsö sor nagyon tetszik, remélem bírni fogják sokáig!

Nagy Gergön még nem tudtam kiigazodni, szerintem fényévekkel többet tudna mint amit mutat. Az 5. gólnál szépen odatolta Palkónak a korongot, az tetszett.

Az új srác nagyon jónak tünt, aki tud korizni és korongot osztani, reméljük így folytatja!

Emlékeztetnék minden elégedetlent, hogy mennyit javult az emberelöny kihasználása tavaly óta!!! Ha hátul kicsit kevesebb gólt kapnánk, akkor ennyi PP góllal meccseket lehetne nyerni!

Ezzel Hetényinél is lennénk, szvsz az elsö és a 4. gól az övé volt.

A többinél viszont a hátvédeket kell részben okolni, hosszú sarkok és kipattanók az övék. Az igazság az, ha Vas Marci a 6.-nál nem a kapu elött hanem a hosszún áll, akkor nagy valószínüség szerint gól sem születik, mert akkor az ellenféllel lett volna elfoglalva.
Tudom könnyü a duma kintröl, de a 3 szabályomat a kapu elötti munkáról még mindig tartom...
Horváth András, Ales Kranjc és Nathan Martz nélkül, de az új szlovák hátvéddel, Juraj Durcóval megerősítve áll fel a Fehérvár pénteken. Ismét listavezető, de ezúttal nem a Salzburg, hanem a Klagenfurt érkezik Magyarországra az EBEL pénteki fordulójában. A magyar bajnok…..
canuck 2010.10.08 20:52:03
@Chicken: az tény, hogy a srác a korongot nézte és nem látta Pirét...ezt lehet szándékosságnak nevezni. Viszont ahogy Rejtö is írta már: Nem lehet minden pofon/ütközés mellé közlekedési rendört állítani...

mindegy, pörögnek a srácok, Palkó megtalálta végre a játékkedvét és mindenki hajt!
Hatalmas meccsen vert bajnokot és listavezetőt a Sapa Fehérvár AV19. Ezúttal nem aludtunk el a meccs elején, már az első harmadban is egyenlő ellenfelei voltunk az EBEL első számú sztárcsapatának, a legtöbb helyzetet érdekes módon hátrányban alakítottuk ki, de ekkor még nem…..
canuck 2010.10.02 14:20:40
@budapestijeti: megvan felvételen vagy csak ismétlés volt??
canuck 2010.10.02 14:23:19
@benö51: ha duplázás alatt a kipattanókat érted, akkor nézd meg mit írtam a 2) pont alatt...

egyébként ezzel a 3 dologgal még egy átlagosan korizó hátvéd is kimagaslóan tud teljesíteni, ha használja az eszét...
canuck 2010.10.02 19:01:40
@benö51: nem kell ordítani (csupa nagybetü...) és még mindig állítom, hogy müködik a 3 szabály... Persze vannak más filozófiák is....
A múlt héten indult jótékonysági árverésen máris 650 000 forint fölött jár az összes licit értéke, és időközben három ajánlattal bővült a kínálat. A legérdekesebb tétel Vargyas László 1970-es évekből származó vállvédője. A kiváló hátvéd ebben kezdett el…..
17 éves ifjúsági válogatott csatárunk, Ódry Tamás a tengerentúlon folytatja pályafutását. A Greater Metro Junior A Hockey League-be, azaz a GMHL-be hívta a Bradford Rattlers. Ez a 2006-ban alakult kanadai juniorliga az úgynevezett függetlenek táborába tartozik, nem tagja a…..
canuck 2010.08.18 11:27:23
Az MHL-előszezon csütörtöki mérkőzésén a nemrég újjászervezett Krilja Szovjetov 6-2-re verte a Szpartak Moszkvát. A mérkőzésen több olyan jégkorongozó is jégre lépett, akik szerepeltek a KHL-ben, illetve a kanadai juniorligából tértek haza. Remek fejlemény, hogy a magyar…..
canuck 2010.08.08 21:33:08
@horivan: félreértettél...szerintem nagyot lendítene a srácokon és az öreg rókákon is, ha lenne egy 4. vagy 5. sor a válogatottban, ami mondjuk egy galló-hári-nemes (csak példaként!) hármasból állna....a fiatalok tanulnák az öregek trükkjeit és szoknák a "levegöt", az öregeknek pedig tuti jót tenne, nézni a fiatalok lendületét, és valljuk be, kori tudását....
A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de…..
canuck 2010.03.29 15:59:31
@sakic: azért a 6 sor az még mindig csak 3-3 edzésenként. Ennyi gyerköchöz már 2 edzö kell meg nagyon jó feladatok, de hát mint tudjuk, Kercsó nem ma vagy tegnap kezdte...
Amit a negyedik mérkőzés 53.  percében még senki nem hitt, az bekövetkezett. A Linz 0-3-ról megfordította a Vienna Capitals elleni csatát az EBEL-elődöntőben. Ráaásul a hetedik mérkőzést Bécsben nyerték meg. A döntőbe jutás kérdését véglegesen eldöntő meccs jól…..
Jó mérkőzést láttunk kedden, bár egyik csapat sem ment úgy, mint az első találkozón, értékelt blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. Ma is a speciális játékhelyzetek dönthetnek Bécsben, és az, hogy melyik csapat lesz felszabadultabb. "Jól kezdtünk, az…..
canuck 2010.02.25 16:52:49
itt is le lehet tölteni: www.videolan.org

nyisd meg a vlc-t és ott a fájl alatt a hálozati streamelésnél próbáld a linket beírni, amit azon az oldalon találsz
Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 valóban megoldja a lehetetlennek tűnő feladatot, de Jarmo Tolvanen tanítványai a lehető legjobbkor győztek EBEL-történetük során először Bécsben. A fehérváriak túlélték azt is, hogy a második harmad közepétől…..
canuck 2010.02.21 22:32:12
gyönyörü meccs volt, ugyan csak a 2. harmadtól láttam. Sajnos a pálya nagyon lejtett, a büntetöt az elözte meg, hogy egy passzot rosszul adtunk vissza a kék vonalra az ellenfél térfele sarkából, amivel meglépett az éppen a kispadról visszatérö caps játékos. Godó utána eredt és hátólról kicsit ütögette az ütöjét/kezét, de semmmi komoly (= nem hátráltatta a lövésben -> max. 2 perc, de tuti nem büntetö)

végig hajtott a csapat, nagyon jó volt a szurkolás is, de még lehetne hangosabb, ha mindenki kinyitná a száját vagy tapsolna!!

Tommi büntetése kb olyan volt, hogy elmozdult a kapu, erre kapott 2 percet a játék késleltetéséért. Lehet, hogy egy caps játékos mozdította el a kaput, úgyhogy erre adott a legközelebb álló caps-nek egyet az ütövel -> második 2. perc.
Ez után kb 10 percig próbálták megjavítani a kapu "horgonyát" a pályamunkások, végül egy új kaput hoztak be, mert annyira könnyen kimozdult a helyéröl.
19:27-kor a 3. harmadban volt olyan, hogy Palkót hátulról fellökték a harmadunkban, és a caps játékos még átesett rajta. Erre lefújták a bírók és bedobás volt - túl be voltak sz*rva, hogy ennyivel a vége elött megadjanak egy kiállítást a Vienna ellen.
A hosszabítást is egy nevetséges büntivel kezdtük, de aztán Rodmannak köszönehtöen ök is kaptak egyet, amiböl a gyöztes gól született.
Szóval ennyit a nagy DEL-es bírókról.

A védekezés nagyon jól dolgozott, lehet, hogy olvasta az edzöi stáb az elözö Vienna elleni analízisemet? :D

Minden esetre a kapu sarkai védve voltak, nem ment a Vienna-nak a csiki-csuki, és szenzációs volt Tommi is (50 lövés egy meccsen!!!)

Kiemelni senkit nem szeretnék, egy szuper csapat teljesítmény volt! Most Palkó volt a soros a góllövéssel, ha legközelebb neki nem megy, majd belövi más - innen már teljesen mindegy, hogy ki szerzi a gólokat!

Voltak szép jelenetek is, egy osztrák öreg úr kipótólta a magyar apukának a hiányzó pénzt a büfében, meg a fiákeres caps szurkolótábor együtt ünnepelt és dobolt a mieinkkel a végén. Nem mindenki bunkó itt se - viszont mutogatás megint volt a mi oldalunkon is...*szemetforgat*

Kedden legyen hangos a csarnok, Kevin bácsi azt nyilatkozta a múltkor, hogy ha tele a csarnok az nagyon ilyesztö a vendég csapatnak!!!!
canuck 2010.02.22 00:33:38
@kapusLaci: melyik csapatnál játszottál?!?! csak nem te voltál már nálunk is a monsters-nél a kapuban?!?!
canuck 2010.02.22 01:44:20
@kapusLaci: Ladi, pont rád gondoltam..:) a #78-as vagyok a monstersnél, amikor volt együtt meccsünk beszéltünk is 2-3 mondatot a bemelegítésnél..:)
Csütörtökön tuti megyek, majd írok email!
      Csarnok mellett van egy fasza kis Döner Kebabos a buszpályaudvar és metrólejáró melett! mindenképpen Egyetek ott mert isteni finom ! Közkivánatra a lap alján egy videóban Benk Andris bunyóját láthatjuk és a bécsi reakciókat! Ma reggel kaptam még…..
A jegyzőkönyvek szerint roppant idegesen ért véget a Vienna Capitals–Sapa Fehérvár AV19 EBEL-meccs, pedig az eredmény alakulása a harmadik menet közepéig túl sok izgalomra nem adott okot. A bécsiek nagyjából tízpercenként ütöttek gólt, ezzel 5-0-ra elhúztak, ám az 53.…..
canuck 2010.02.06 15:01:20
@Rex: köszi, akkor megérte a fél órás gépelési gyakorlat..;)
A bécs elleni meccsre szoktam csak járni, meg néha Fehérvárra - majd igyekszem.
canuck 2010.02.06 15:47:26
@Voitih: igen, Bécsben élek meg játszom meg ha lehet kicsiket edzek (inlinehockey), de ez már sajnos több mint 2 éve abba maradt..:(

Igazából nem könnyü kritikát irni az állandó sorkeverés miatt, de vannak alap dolgok amik úgy az egész szezon során feltüntek és nem látok javulást. Kiváncsi lennék, mit szolnának a játékosok/edzök, ha ezeket olvasnák - na nem akarom itt osztani az észt, egyszerüen érdekelne, hogy ök hogy látják, hol vannak a hibák...
Ideges mérkőzésen húzta be a győzelmet az EBEL-utolsó Jesenice ellen a Sapa Fehérvár AV19. Kovács Csaba és Palkovics góljaival elhúztunk, de a szlovénok még az első harmadban szépítettek. A másodikban aztán ütöttünk még kettőt Mihály és Vas János révén, majd egy…..
canuck 2010.02.02 23:07:12
@edudus: a szurkolói dallal egyet értek. Elik + az edzöje bunkó, az is tény. Nagy Gergö azért tart (még) ott ahol tart, mert indulatból cselekszik és ilyen felfokozott helyzetekhez nincs felnöve (még). Különösen nem kéne ünnepeltetni magát, mert az ö bunyója átment kötöttfogású bírkózásba meg rugdolózásba. Ha ököllel verte véresre a csávót, akkor grat, de ha nem akkor szánalmas.

Sofit mért verték a kék vonal alá??
canuck 2010.02.02 23:45:44
@F.Márk: nem erröl van szó, szeretem a rendes bunyót. Viszont a fehérvár-tv stream-en nem lehetett pontosan mindent kivenni, és már csak akkor mutatták amikor vérzett a csávó. ismétlés meg nincs a stream-en....
A Villach ellen a fő probléma a védőmunkánkkal volt, mondta Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője a csapat hivatalos honlapjának. Majd hozzátette, ezen mindenképpen javítani kell, hiszen a megfelelő védekezés lehet a Vienna Capitals elleni vasárnapi mérkőzés alapja. Bécsben…..
Németh Attila, a Vasas Bp. Stars csatára viharos gyorsasággal Svédországba szerződött a bledi juniortorna után. Az U18-as játékos az Arlanda Wingshez csatlakozott, így a magyar hoki történetében először három játékosunk szerepel egyidejűleg a legmagasabb svéd ifjúsági…..
A Mol ligás csapatokban is komoly szakmai munka folyik, jó úton jár a magyar jégkorong, de még nem dolgoztuk le a divízió 1-es élcsapatokkal szembeni minimális hátrányunkat – ismertette blogunkkal a Pannon Hoki Kupa tapasztalatait Énekes Lajos. A válogatott edzője szerint…..
Jelentős változásokat eszközölt a Fehérvár szakvezetése a csapat sorösszeállításában a Klagenfurt elleni keddi mérkőzésre. Ladányi első soros lett, Fekete hosszú idő után ismét a szélen játszik, a két Vas társa Benk lesz. Az előző szezonban hatból hat pontot szerzett a…..