Regisztráció Blogot indítok
Adatok
missMarple

0 bejegyzést írt és 335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
megtaláltam a magyar zászlómat. Pedig egész nap tartottam magam, hogy engem nem érdekel a foci... A zászlót aztàn lenyúlta Táltos Bandi, abban fog ma a színházi premierre bicajozni :D  én szerintem festek az arcomra egy piros-fehér-zöldet, és kisétálunk a Hauptbahnhofnál levő kivetítőhöz. Ki…..
Fiatalabb koromban egyáltalán nem hallottam (persze lehet, hogy némileg elszigetelve nőttem fel az elitiskoláimban Budapest elitkerületeiben), az utóbbi években viszont egyre többször jön szembe, és mindig felkapom a fejem rá, mert szerintem nem helyes. De lécci javítsatok, ha mégis. Erről van…..
missMarple 2016.04.08 10:59:47
Távol álljon tölem, hogy a magyar politikában bármit is dicsérjek, inkább csak ismeretterjesztésül mesélném, hogy az elején nekem is furák voltak a vasárnap bezáró boltok. Szombaton meg rövidített nyitvatartás van. Azt hiszem, mostanra megszoktam, bár ha Budapesten voltam, kéjes…..
Előretolt helyőrség Vonat 2013.12.05 22:53:55
Annyira szeretek vonatozni. Meg a vonatokat is. Annyira nagyok, meg erősek, meg szépek. És olyan hihetetlen, hogy egy ilyen vas pár óra alatt átszeli a fél országot. Néha látom magam előtt, mint a rajzfilmekben, hogy egy Magyarország-térképen végigpöfög kanyargósan egy szerelvény,…..
Fekszem a kádban olvasom a híreket és ha valamit nem értek kiszólok a doktornőnek.  Kikiabálok a kádból de doktornő nem válaszol, szóval altat. Gondolom. Jön is az sms.  SMS1: "Mindjárt elalszik. Addig ne felejtsd el." SMS2: "Áhh, hülyeség. Csak hogy Snoop Dogg, miért…..
Előretolt helyőrség TB él 2013.01.08 16:45:00
Csá mindenkinek, -kivéve az idősebb olvasókat, nekik a legőszintébb tisztelettel- boldog újév, satöbbi, rögtön a közepénél kezdeném, ha mindenkinek megfelel. Na ki az aki hatalmas jelmezben is tud gólyalábon táncolni? (Bocs a képnek semmi köze a bejegyzéshez, egomán vagyok…..
Előretolt helyőrség 7. hónap 2012.12.31 23:56:00
Már négy napja meg kellett volna írnom, csak nem vagyok jó gép közelében, így nehézkes a képbeillesztés. Pedig olyan gyönyörű, legszívesebben mutogatnám mindenkinek. Mondjuk inkább élőben, a fénykép, ahogy Perger Laci barátunk szokta mondani,nem hiába…..
missMarple 2013.01.03 11:46:57
@Nils Holgersonné: Hogyan lehet élni TAJ-kártya nélkül?
Ma este TL-nek biorépát pároltam, és megbolondítottam egy kis almával. Ma este TL az egészet a lábamra hányta. Meg a szőnyegre.  Sugárban. Előtte öklendezett. Kicsit se érzem szaranyának magam. ..
na, elmondom, hogy kell ezt csinálni. Meséljétek el egy gyanútlan jóbarátnak, az én esetemben vegyük bécsiNikolt, hogy a lelki békétek egy kiadós - egyórás - konyhatakarításon múlik, amikor az ember csak a ráégett zsírra koncentrál a sütő belsejében és a világ megszűnik…..
Nos, Táltos Bandi szerint nem az a főzés, ha abból csinálok vacsorát, ami otthon van, hanem az, mikor azt mondom, paprikás csirke lesz, és a végén tényleg. Persze ilyen sokkal ritkábban van. Pedig ma olyan finomat főztem. Hagymát pároltam, meglocsoltam mézzel, felkockáztam egy nagy…..
Üres óráimban mostanában filmeket nézek, elég nagy az elmaradásom, ami az egyetemes filmográfiát illeti (van ilyen szó? Ugye nincs?) filmművészetet illeti. Szerencsére youtube az én barátom. Szóval múlt héten, amikor gyakorlatilag egyedül voltunk Lilivel (elvileg is),…..
Gondolom, már mindenki unja, mikor Magyarországról, meg a budapesti emberek kedvességéről áradozom, és tudom, hogy más ott élni, szívni a napiszarral nap mint nap, vagy csak néha hazalátogatni. DE. Ahol lakom (laktam, régen, mostanában csak vendég vagyok), lett egy ilyen…..
Tegnap volt a FlyLady nap. A gyerek óta az első. Ki is találtam, hogy csinálok férfiaknak kurzust, hogy kell gyerekkel takarítani. A Büdös Pizsamázó A sütőplatnit egy félbevágott citrommal varázsolhatjuk újjá. (A levét kifacsartam teába, limonádéba.) Takarítok,…..
missMarple 2012.10.13 10:51:33
@Nils Holgersonné: csacsiöregmedvécském.
Arra ébredni hajnali fél háromkor, hogy valaki nézi, ahogy alszol elmagyarázhatatlanul furcsa.  Sokszor van, hogy még éjjel is fent vagyok, (a koala csak akkor hajlandó reggel sokáig aludni, ha ott fekszem vele, sőt akkor igazából bármennyit tud, én pedig meghozom ezt az…..
Szóval tegnap, ami a tegnapelőtt holnapja volt, vagyis még annál is régebben, csak napokig tart, mire befejezek egy posztot, na, szóval most! napot tartottam. Nem voltunk itthon Lilivel vagy tíz napig, és hihetetlen, mennyire felgyűlnek ilyenkor a dolgok. Viráglocsolás (szegények, épp,…..
missMarple 2012.09.27 11:19:30
Kedves fizikus barátom..
missMarple 2012.09.03 09:16:14
Az egyik nagy parám az volt, hogy majd rá fogok feküdni a gyerekre és összenyomom miközben alszom, mert nekem az egész alvásban a forgolódás, hánykolódás, hempergőzés, helyezkedés a lényeg. Ahogy bemelegszik a takaró és a párna, felébredek és félálomban megforgatom, hogy…..
missMarple 2012.08.01 10:23:03
@TáltosBandi : Vén kéjenc.Egyébként meg minden nőnek ezt mondja!
Előretolt helyőrség Hat hét 2012.07.10 16:14:00
Hat hetes a kishangya, hat hetes anyuka vagyok, hat hete két nő várja haza Bandit. Sok is, kevés is, lehetne akár hat év is. De azért jó sok minden tud történni hat hét alatt is, voltak itt nagymamák, többször is, nagybácsik, barátok voltunk Tszm-en jó sokat, folyamatban vannak a…..
Most hipszter vagyok. Egy alfahipszter. A bulinak akkor van vége, mikor lelépek. Nem tudnám pontosan elmondani mitől lesz valaki hipszter de például ilyen az uzsonnászsákja.Kedvenc, egyben leggyakrabban idézett mondatom: -A műtétet doktor Pif végzi el.(Anyukám ezt, hogy uzsonnászsák…..
Hogy mit gyászolnak így Bálint-nap közeledtével? Hát a párjukat.Razziát tartottam TB zoknisfiókjában, ezek a darabok ugyan néha nagyon hasonlítanak egymásra, még sincs két egyforma. Egyszerűen hihetetlen.     ..
 A hétvégén katasztrófaturistáskodtam Mo-n, mert annyira ígérték a havat meg a hideget, de nem mentem eléggé keletre vagy délre, úgy látszik, mert hideg ugyan volt, de hó csak szombat éjjelre, és az sem volt olyan hú, de nagy kihívás, éppen csak szép volt.Persze azért…..
missMarple 2012.02.11 09:30:55
@Nils Holgersonné: szerintem plasztikai sebész!
Tényleg vannak olyan kórházak ahol pénzt kérnek, vagy fogadnak el a szülés levezényléséért? Van olyan nővér aki elfogadott 15 eurót a 280-380 eurós bruttója mellé?Hallatlan. Nem is értem miért csak börtönt kérnek az egyik szülésznőre, és miért nem akasztást?Be kell…..
Tegnap operában voltam, és végre időben írok róla kritikát, holnap lesz a premier a Theater and der Wienben, ha valaki kedvet érez. Két darab is volt, mert az egyik bő másfélórás, a másik meg kb 60 perces, így egy kicsit együtt hosszú lett, de megérte. (viszont képet egyáltalán…..