Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mesmoryser

0 bejegyzést írt és 328 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Opera halála átalakulása óta eltelt évek még a legoptimistább fanatikusokat is elbizonytalanították egy időre. A 15-ös verzióval induló "projekt" immáron 28-as verziónál tart és mindenféle ígéret és mellébeszélés ellenére annyi újítást nem kapott ez idő alatt, mint…..
Mesmoryser 2015.01.27 23:05:36
A körúton örökítette meg magát két biciklis futár, amint a villamosok közötti szűk rést használják gyorsító sávként. A kettő perces felvétel ideje alatt háromszor vágtak át az egymással szembe haladó Combinók között Tény, hogy a villamossíneken nincs dugó, csak…..
Mesmoryser 2014.01.30 14:52:35
@flea: Meg sem próbálom összeszámolni, hányszor próbált taxis legyilkolni, miközben teljesen szabályosan és körültekintően bringáztam.
Amíg a világtól távol, elzárva éltek, könnyebben megőrizték hagyományaikat, ám a globalizáció következményeként a nomád törzsekhez is szép lassan elér a civilizáció, a kis népek fokozatosan beleolvadnak a szomszédos, nagyobb kultúrákba, elveszítve ősi nyelvüket,…..
A gellérthegyi sikló terve vagy jó 120 éves, és úgy tűnik a Rác-fürdőtől a csúcsra vezető libegőjárat is célegyenesbe került: néhány hete a BKK is beszállt a fejlesztésbe.  De rógat tervben van - hogy ne mondjam, lóg a levegőben - egy másik projekt is, a Duna felett járó…..
Mesmoryser 2013.12.22 11:44:30
@Lizzy01: +1 egyetértek
A mai frissítés az első 18-as kiadáshoz hasonlóan főleg hibajavításokat tartalmaz. Ezek közül több is a szinkronizálással kapcsolatos, úgyhogy lászik, hogy folyamatosan dolgoznak az ügyön. A teljes változáslistában megnézhetitek az öszes javítást. Ez a kiadás mindössze…..
Mesmoryser 2013.09.18 23:51:47
@Nekomajin: Nem besértődés, de mi a fenéről irkáljak, ha Linuxus build híján még kipróbálni sem tudtam a WebKites Operát? Biztos hiányoznának a könyvjelzők, de egyelőre nincs hol.
Eleinte egyébként fura érzés volt, hogy míg régebben hetente többször frissítettem Operát, most fél éve változatlan :\
Johan H. Andersen (bal oldalt) egyike azoknak, akik tekintélyes nyereségre tettek szert az Opera Software-nél. A képen éppen a City Mission templomban beszélget a többiekkel, mellette John Lief Olsen (66). A cégvezető éves fizetése 10 millión túl, több befektető mint valaha és több…..
A frissítést mostanra valószínűleg olvasóink nagy többsége már megkapta, így adódik a kérdés, miért vártunk ennyi időt a hír közlésével? Én speciel azért, mert mindenképpen meg akartam tekinteni a hivatalos kiadási megjegyzéseket. Mivel az összeállítás száma…..
Mesmoryser 2013.07.06 01:02:45
@Kondéros: Dettó. Mióta frissült (Linuxos verzió), négyszer omlott össze, plusz most éppen renderelési bugok futkároznak a gyorshívón.
Az Opera a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette az Opera Mobile 13-as 14-es verzióját, legalábbis az Android rendszerű készülékekre. Akik eddig is figyelemmel követték a mobil böngésző történetét, azok tudhatják, hogy az áthúzott verziószám nem véletlen. A korábbi 12-es…..
Mesmoryser 2013.05.28 13:16:08
Mesmoryser 2013.05.31 01:33:24
@Cole1: Pontosítanék: nem tudjuk mi marad meg, annyi biztos, hogy most nincs benne. A desktopteam blogon csak homályos utalások vannak arra, hogy nem ez lesz a teljes fícsörlista, de nem tudhatjuk még, mi kerül vissza.
Megjegyzés: Ha a formázás elborzaszt, olvasd a cikket az eredeti oldalon, szabványkövető, Wordpress alapokon. A Google Reader 2013 június 1-én megszűnik létezni, ezt már sokan tudhatják. Számtalan alternatíva, akár webes, akár asztali (egynek az Opera RSS olvasója) felmerült már,…..
Mesmoryser 2013.05.15 00:45:20
@penge™: Pinta? Nyíl végű vonalat ugyan nem tud (elvileg a köv verzióban lesz), viszont eléggé Paint jellegű, csak többet tud.
Mesmoryser 2013.05.15 00:59:25
@penge™: Sőt képernyőképezni még jobb a Shutter, az szerintem mindent tud, amit fent írtál.
Mesmoryser 2013.05.17 16:29:21
@penge™: Nekem 40 ezer levél és tíz RSS fiókból pár száz hír van Operában. Nem érzem a recsegést :)
Mostanság ritkán jön bármilyen hír az Opera háza tájáról. Sajnos a mostaninak sincs sok köze az új Blink alapú böngésző alfájához, de ettől még elég érdekes hír ahhoz, hogy ezekben az ínséges időkben legyen valami friss is a blogon. Ahogy a cikk címe is szól, az Opera…..
Mesmoryser 2013.05.13 13:09:41
@arqblasio: Melyik mobilos Operáról beszélsz?
play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser
vagy
play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.browser.beta

Mert az elégedetlenség a bétára vonatkozott. Amivel egyet is tudok érteni, mert az rendben lenne, hogy még kevesebbet tud, de hogy csiga lassú, az már kevésbé biztató.
// Ma megjelent végre a mindenki által várva várt WebKit-es Opera, Opera Ice kódnéven. Nevéhez hűen feltehetőleg fagyos hangulatot fog hozni Operás körökben. Aki eddig még reménykedett, most annak most arcára fagy tőle a mosoly. Sajnos. Nem csak az Opera kódja vett 180°-os…..
Mesmoryser 2013.04.01 01:17:26
Magyar Opera Opera 12.15 RC (b1742) 2013.03.20 01:20:56
A közelgő WebKites verziót (amiből még pre-alfát sem kaptunk, a végleges pedig még ennél is messzebb van) valószínűleg egy újabb, felfedezett biztonsági rés késlelteti, aminek a következtében a jelenlegi előzetes született. Elvégre mi más indokolná a nagy hajtásban…..
Mesmoryser 2013.03.25 15:18:03
@Teddy Beer: Felüdülés lenne a szekeres példák helyett valami változatosság :)
Mesmoryser 2013.03.27 18:44:29
@Med1on: Nem kötekedni akarok, de örülnénk egy linknek, vagy (pletyka)forrásmegjelölésnek.
Mesmoryser 2013.03.27 21:40:08
@Nekomajin: Köszönöm!
Tipp: Ha neked is bántja a szemedet ez a csúnyán formázott szöveg, elolvashatod itt is. Természetesen a kommenteket ez alá írd, mert az az oldal még nem aktív. Igen, valóban. A verziószám: 14. Úgy gondoljuk, hogy az Opera Presto-ról WebKit-re történő váltása amit néhány hete…..
Mesmoryser 2013.03.18 17:52:13
@penge™: @penge™: Swap ügyben, ha még nem ismernéd, érdemes rákeresni a vm.swappiness-re. Az Ubuntu alapértéke nem túl szerencsés, érdemes 10 körülire állítani.
Ja és XFCE induláskor nálam 180 megát foglal, nem 400-at ;)

Én is a régi ACDSee-t szerettem, de eljárt felette az idő (exif, forgatás, stb), az új verziók meg mindent tudnak a képnézésen kívül. A FastStone szerintem kiváló alternatíva, kicsi, gyors, jól konfigolható és minden igényt kielégít. Csak hát nincs Linuxra. Wine-nal fut, de nem tökéletes. Funkcionalitásban még talán tényleg az XnViewMP van hozzá legközelebb, de szerintem nagyon kényelmetlen, akárhogy állítom, egyszerűen idegesítő a használata. (A szóközös problémára egyébként én már találtam megoldást, ha érdekel, előkeresem.) Szóval amit lehetett, már kipróbáltam, de mindennapi használatra még mindig a beépített Shotwell a legproblémamentesebb. Ha nagyon rászánom magam, hogy képekkel dolgozzak, elindítom az XnViewMP-t, de ez egyre ritkább.

Ennél ON-abbat most nem tudnék írni, azon kívül, hogy várom a Webkites asztalit és reménykedek, hogy a mobilos béta hamarosan használhatóbb lesz :S

@Teddy Beer: Segítség, troll veszély :D
Mesmoryser 2013.03.19 12:19:44
@penge™: Nem emlékszem hol találtam, de talán ez a fájl lett meghackelve:
$ cat /opt/XnView/xnview.sh
#!/bin/sh
dirname="$(dirname "$(readlink -e "$0")")"
export LD_LIBRARY_PATH="$dirname"/lib
export QT_PLUGIN_PATH="$dirname"/lib
"$dirname"/XnView "$@"

vagy ez:
$ cat /usr/share/applications/XnView.desktop
[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Terminal=0
Exec=/opt/XnView/xnview.sh
Icon=/opt/XnView/xnview.png
Type=Application
Categories=Graphics;
StartupNotify=true
Name=XnView Multi Platform
GenericName=XnViewMP

(Elnézést azoktól, akik érthető módon az Opera miatt jöttek ide, mindjárt abbahagyjuk :)
Mesmoryser 2013.03.19 23:02:23
@fater63: Mér, azért jó tudni, hogy még nem szűnt meg a cég :D
Itt az idő, hogy búcsút vegyünk a Presto motortól. A mai napon az Opera Software bejelentette, hogy az Opera felhasználóinak létszáma elérte a 300 milliót. Ezzel egy időben egy már korábban sejthető lépést is hivatalossá tettek, miszerint az Opera hamarosan Presto-ról Webkitre…..
Megjegyzés: A cikk az eredeti, Paul Irish által írt cikk fordítása. (forrás) Sokaknak a WebKit egyfajta fekete doboz. Dobunk neki egy kis HTML-t, CSS-t, JS-t és egyéb eszközöket, majd a WebKit valahogyan, varázslatosan átalakítja azt egy weblappá, ami jól néz ki és működik. De…..
Mesmoryser 2013.03.03 21:30:53
@penge™: "Egyébként részemről a Wikipédia gyűjtött egy baromi nagy fekete pontot."

Az értelmesebbje ilyenkor végiggondolja, hogy mit bénázott el a táblázat készítője és kijavítja. Azért nehogy már a Wikipédia mögött is a gúgli kis kezét lássuk :D

Egyébként a cikk érdekes, én is köszönöm a fordítást!
Mesmoryser 2013.03.04 16:46:06
@penge™: Nagyon el vagy tévedve a fizetett Google szerkesztőiddel :) Elég jól ismerem az alapítván és a chapterek működését, a magyar chapternek tagja is vagyok, de soha nem hallottam ilyenről. Persze ha ragaszkodsz hozzá, hát nyugodtan.

A táblázatba pedig nem kell oszlopot illeszteni, csak sort, az meg kontrolcékontrolvé. Ha pedig nem bruteforce állsz neki, nem kell 24 Chrome verziót felsorolni, csak a relevánsakat. Szerintem negyed óránál nem több és ha normálisan megcsinálod, kizártnak tartom, hogy bárki is revertelné. Elvégre nem hülyék ülnek ott, akárhogy is azt szeretnéd hinni.
Mesmoryser 2013.03.05 11:28:32
@penge™: Mert nem érdekel. Elég sok mindent szerkesztek Wikipédián (és máshol is), de ez a táblázat engem oly annyira hidegen hagy, hogy nem fogom csak azért átszerkeszteni, hogy neked jobban tetszen. Egyébként a wiki táblázata pont olyan, mint a html-é, csak tr helyett |- van, td helyett meg ||

A verziószámozásos kiakadást meg ugyancsak nem értem. Tőlem akár számozhatják a pi tizedeseivel, mint a TeX-et, attól nem lesz a program se jobb, se rosszabb.
Update:További fejlemények: Úgy néz ki, hogy a zoom slider is megmarad. (forrás) Sajnos nem mutatnak túl sokat, de a semmitől ez is több. Håkon Wium Lie véletlenül vagy direkt egy eredetileg CSS3 bemutatónak szánt oldalon kiszivárogtatta a WebKites Opera néhány screenshotját. A…..
Mesmoryser 2013.02.26 16:52:07
@Teddy Beer: Ezeket honnan tudod, lemaradtam valamiről?
Mesmoryser 2013.02.26 17:21:30
@MosoMasa: A toolbaroknak és keresőknek nem sok köze van a motorhoz, azokat ini fájl piszkálással lehetne "betolni".
A hetet az Opera 12.13 második kiadásra jelölt változata nyitotta. Az első Release Candidate státuszú verzió múlt hét pénteken látott napvilágot. A hétvége folyamán számos felhasználói visszajelzés érkezett különféle problémákról, úgyhogy készült egy újabb…..
Mesmoryser 2013.01.28 21:47:03
@Az EREDETI: Nekem Linuxon régóta semmi bajom a flash-sel, legalábbis nem fagy többet, mint Windowson. Egyszer csinált olyat két gépen is, hogy flash láttán szinte mindig összeomlott, de akkor hosszas próbálkozás után az lett a megoldást, hogy az opera csomag kapott apt-get remove és installt, és rendbe jött, még a profil is megmaradt. Lehet, hogy nálad is ilyen egyszerű lenne a megoldás.
Mesmoryser 2013.01.29 12:39:05
@penge™: Igen, nem lesz újabb. Végül is olyan szempontból tényleg jó, hogy végre egy stabil verzió, amit nem csesznek el hetente, de nem tudom, hogy cserébe milyen újdonságokról maradunk le. Eddig sehol nem tűnt fel a friss flash hiánya. A jövőben meg remélem, hogy egyre kevesebbszer lesz dolgom flashes oldalakkal :)
Ha problémád van az Opera asztali verziójával Windows, Linux vagy Macintosh rendszeren, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera Minivel kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Mesmoryser 2012.09.12 11:33:54
@summoner: Nekem akkor hülyéskedtek így a tanúsítványok, amikor a gép órája visszaállt 2006-ra.
Mesmoryser 2012.09.21 23:40:31
@FunTom8: Ha jól értem a problémát...
Kijelölöd az összes levelet és drag&drop ráhúzod arra a mappára, ahova másolni akarod. Működik fiókok között is. Arra számíts, hogy ha sok a levél, eltarthat egy jó darabig.
Mesmoryser 2013.01.21 22:16:14
@N0ctis: Első körben próbáld törölni az oldalhoz tartozó sütiket: az oldalon jobb gomb, Webhely beállításainak szerkesztése, Sütik és nyomogasd a Törlés gombot.
Másrészről elég régi az Operád, könnyen lehet, hogy a Google változtatott valamit, ami a régi verzióval nem kompatibilis.
Elsőként is békés, boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új évet kívánunk minden Olvasónknak. Egy felemás esztendő Bizonyára sokan, sokféleképpen tudnák értékelni, összefoglalni a norvég böngészőfejlesztő idei teljesítményét. Nincs könnyű helyzetben a…..
Mesmoryser 2013.01.05 16:52:36
@Dyra-Papa: Én használom a levelezőt is, nincs vele bajon. Illetve van, de az a nyomorék Indamail hibája.
Gondolom azért használsz Lubuntut, mert gyenge géped van. Ilyenkor (ha IMAP protokollt használsz) lehet takarékoskodni azzal, hogy a levelezőben a fiók beállításaiban a Bejövő fülön "lejjebb veszed" a levelek elérhetőségét. Ugyan úgy fogod látni a leveleket, csak nem foglalnak több száz megát a letöltött levelek, így a böngésző is gyorsabban indul.
Mesmoryser 2013.01.16 15:28:17
@Med1on: Hallottál valami olyan pletykát aminek lehet alapja? Én csak a szokásos elégedetlenkedőktől látok találgatást, de az nem jelent semmit.
Egyébként holnap lesz egy hónapja, hogy kijött a végleges, vagyis az eddigi utolsó build.
Mesmoryser 2013.01.21 22:11:33
@Dyra-Papa: Nincs mit :)
Fura ez a Flash hiba, egyáltalán nem értem, miért pont az újratelepítés oldja meg, de ezek szerint nálad is ez segített.
Az Opera fejlesztői másfél hónap után kitettek magukért. Ekkora teljesítményt nem produkált még IT szférában lévő cég, mi több, az egész emberiség kábé az ipari forradalom óta. Na de lássuk a medvét. A két legnagyobb horderejű változás nem más, mint... (most mindenki…..
Mesmoryser 2013.01.18 00:11:18
@ap: Ha az első 12.5 előzetesben nem lesz semmi ütős újdonság, vagy legalább egy position:fixed javítás, teljesen megértem ezt az elkeseredett és piszkálódó hangnemet. De ez csak egy hibajavító kiadás, egy 12.1x ! Mégis, mi a francot vártok?
Az AV-Comparatives elsősorban vírusvédelmi megoldások tesztelésére szakosodott, ennek ellenére még tavaly decemberben megvizsgálták, hogy a legnépszerűbb böngészők hogyan védenek az adathalászattal és a csalásokkal szemben. A kutatólaboratórium vitathatatlanul komoly…..
Mesmoryser 2013.01.17 18:19:52
@Tomio: Ezeknek nézz utána: Tartalom letiltás, Adblock, Saját nézet/Szerzői nézet. Szinte biztos, hogy te állítottál el valamit.
Magyar Opera Fórumok 2007.07.17 14:40:00
Ha beszélgetnél az Operával kapcsolatban, keresd fel az alábbi fórumok egyikét: My Opera fórum (hivatalos Opera fórum, angol felülettel) Prohardver fórum Index fórum (Indapass-os) SG fórum HWSW fórum Opera Mini fórum Ha segítségre van szükséged az…..
Mesmoryser 2013.01.16 19:18:13
@Nekomajin: Talán egyszerűbb lenne eltávolítani a linkekről a click eseményt, valahogy így:
$("a").unbind('click');
Csak utána kell nézni, mihez milyen esemény van rendelve.
Mesmoryser 2013.01.16 19:22:58
@Nekomajin: Meg is van:
$("a.overlay_link").removeClass("overlay_link");
Magyar Opera Opera Mini hatékonyan 2006.09.12 09:40:00
Az alábbiakban néhány tipp következik, amely Opera Mini felhasználóknak ad segítséget a hatékonyabb használathoz. Szó lesz beállításokról, gyorsbillentyűkről, böngészési irányelvekről egyaránt. Beállítások A beállítások között a képek megjelenítését…..
Mesmoryser 2013.01.15 22:54:11
@kismókus2: Próbáld meg letörölni és újratelepíteni. Nincs tapasztalatom Java-s telefonokkal, így nincs más ötletem.
Ha problémád van az Opera Mini vagy az Opera Mobile böngészőkkel, itt kérhetsz segítséget! Ha az Opera asztali verziójával kapcsolatban kérdeznél, akkor kattints ide! Próbáld meg a problémádat pontosan körülírni. Írd le, hogy mi okozta a gondot, mit csináltál éppen,…..
Mesmoryser 2012.01.30 11:58:41
@*azta*: Azért mert Androidon ennek semmi értelme nem lenne. Az csak Windowsos megszokás, hogy be akarod zárni a programokat, Androidon ezt helyetted elvégzi a rendszer, amikor szükségét érzi. Néhány programba azért berakják, hogy a felhasználónak meglehessen az az érzése, hogy én zártam be :)
Ha mégis nagyon be szeretnéd zárni a Minit, azt hiszem van a Beállítások/Haladó alatt ilyen opció.
Mesmoryser 2012.12.23 16:28:43
@joexy: A Mobile-ban van és még szinkronizálni is lehet, a Miniben nem tudom.
Nehezen áll össze az Opera 12.10 vonal, közben csak telnek-múlnak a hetek. Ma megjelent az Opera 12.12 első fejlesztői előzetese. Ez a verzió ismét arra vállalkozik, amire elődje, vagyis megpróbálja minimalizálni a fellelhető hibákat és új szintre emelni a stabilitást. Ezzel…..
Mesmoryser 2012.12.01 23:18:11
@atlee: Csak egy tipp, ilyet jó hibás kiterjesztések csinálhatnak. Egy próbát megér, hogy letiltasz minden kiegészítőt.
Mesmoryser 2012.12.04 23:53:08
@Gab_89: Tanusítvány bug már nincsen, a Netlock javította. Egy position fixed és thumbnail hiba miatt én biztos nem váltanék, de hát ízlés kérdése.
Mesmoryser 2012.12.06 16:30:37
@Med1on: Én is ezen gondolkoztam. Ilyen hosszú szünetek után azért szokott lenni valami nagyobb dobás. Remélem lesz pénteki build.