Regisztráció Blogot indítok
Adatok
norbigod

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, tovább folyik a vita arról, mi történne, ha hazaköltöznének a külföldön élő magyarok. Ma Endre véleménye következik, amivel persze megint lehet vitatkozni (nyilván fogtok is…), de ez nagyon hasznos is lehet. Válaszát a 10 év után hazaköltözött Orsi írása inspirálta. Szerinted mi…..
Hazaköltözni messze nem olyan egyszerű, mint sokan gondolnák, hiszen túl azon, hogy elvileg ismerős helyre érkezünk, számtalan probléma felmerülhet és nem csak a hétköznapi ügyintézés terén, hanem a visszatérő határátkelőben is. A mai poszt szerzője, Nóra élt már…..
norbigod 2018.12.18 19:52:16
@Arthamyr: Képviselőnek mentelmi joga van, ami védi őt mindaddig, amíg vissza nem vonják, vagy tettenérés nem történik. Tehát, ha a képviselő be akar törni a házadba és rendőrt hívsz és a rendőr látja, akkor bűncselekményt követ el, ugyanúgy felel érte. Ha már elment mire jön a rendőr, akkor a mentelmi bizottság bűncselekmény gyanúja miatt visszavonhatja a mentelmi jogot és utána elítélhetik.
A székházas bemenetellel kapcsolatban pedig: A képviselőnek joga van a közintézményben tartózkodni, működését ellenőrizni. Azokat a biztonsági öröket, akik a videon feltartották/bántalmazták valamelyik képviselőt, 5évig (csoportosság miatt) terjedő börtönnel kellene büntetni alapból.
Itt jön Pintér(belügyminiszter alias főrendőr) a képbe, ez az ő security-je (csak már odaadta másnak), ezért mernek mindent megtenni, valószínűleg nem kapnak majd semmit.

Na ezért vesztette el Magyarország jogállam és demokrácia jellegét...
norbigod 2018.12.19 13:44:00
@kardio1: Igen, ez jó kérdés. Viszont, ha ellenőrzés alatt akár azt értjük, hogy az ellenzék például egyáltalán nem kap szót egy közmédiában, akkor szerintem ez is ellenőrzésnek minősül. És nem berúgták a stúdió ajtaját, hogy jöttünk felolvasni, hanem a MTVA vezetőjével szerettek volna erről egyeztetni, azzal a Papp Dániellel akinek egyébként papírja van róla, hogy már többször hírt hamisított. Csak sem ő, sem senki nem mert a képviselők elé állni és beszélni, mert tudták, hogy nincs és nem is lehet igazuk, ezért küldték a kutyáikat.
Szerintem sokunknak megvan az, amikor megpályázunk egy állást külföldön és hiába van meg minden képesítésünk, tapasztalatunk, képességünk hozzá, valamiért mégsem minket választanak. Egy friss tanulmány szerint ennek az egyik oka végtelenül triviális...
norbigod 2018.11.25 10:27:04
@A nép fia: Tegyük a szívünkre a kezünket, ez inkább Magyarországon utóítélet, mint elő-. Majdnem mindenkinek vannak rossz tapasztalatai velük szemben. És ezt most nem bántásból írom. A normálisabbja közülük is elismeri, hogy a többség sajnos olyan, amilyen. Ez a probléma annyira nem állítható szembe, az általános külföldivel. Mivel nálunk azért nem lenne akkora ellenérzés egy ('hasra ütés') spanyollal, vagy észttel szemben szerintem (megfelelő nyelvtudás és paraméterek mellett).
Az elsőre meglehetősen riasztó Hazatérés Stratégiai Terve nevet viseli az a dokumentum, amit a spanyol kormány állított össze és turnéztat meg a legnagyobb külföldi spanyol közösségek között. A riasztó név viszont meglehetősen érdekes elképzelést takar, amit talán…..
norbigod 2018.11.21 19:23:20
@Éhesló: Ez a határátkelő, nem az origo. Itt kivándorolt, vagy kivándorolni készülő emberek vannak többségében. Itt nem jön be a fideszes retorika, hogy "maradj ahol vagy, itthon megvagyunk nélküled". A te fajtád és vezetőid miatt megyek nem sokára én is ki. Biztos nem fogok hiányozni én sem(meg a költségvetésbe befizetett kb havi 300+ adó és járulékom). Csak tudod, ha előbb-utóbb minden normális embert elkergettek, akkor lassan itt maradtok egymás közt és néztek majd, hogy miért omlik össze az ország.
Szerintem amúgy már most olyan javíthatatlan károkat okozott ez a banda, hogy 10év múlva itt semmi nem lesz. Az összes környező és balkáni ország elhúz mellettünk. Nálunk kiiktatták teljesen az ellenállást, nincs ami megállítsa őket. Az fogja csak, amikor elzáródik a pénzcsap, valamint nem lesz normális ember, aki dolgozzon.
norbigod 2018.11.21 20:55:11
@kardio1: Ez már attól fog függeni, hogy kint hogy érzem magam és itthon milyen kilátások lesznek. Viszont ha áprilisban lett volna kormányváltás(és persze nem olyan, ami szintén dilettáns), akkor valószínűleg maradtam volna. Vettem is lakást, év elején, tehát terveztem a maradást. De ahogy írtam az előbb is, szerintem ez az ország csúnyán süllyedni fog pár éven belül. Egy normális ellenzék esélye is teljesen ellehetetlenült mostanra, média egyeduralomban és hazugságkampányok tömkelegében. Így még ha alakulna is egy normális ellenzék, már nem tud a felszínre kerülni. Képben vagyok a napi politikával, folyamatosan követem(de csak kívülről). Nekem úgy tűnik, ez a reális kép. De órákig tudnék róla írni, úgyhogy be is fejeztem :)
Egy álláshirdetésben általában szerepel a fizetés, a feltételek és még pár munkaerővonzó részlet, például az ingyenes nyelvtanfolyam, amivel például az egészségügyben dolgozókat csábítják. A mai poszt azért érdekes, mert szerzője, Erika a „másik oldalról” látja a…..
norbigod 2018.11.20 17:53:54
@takarék-láng: Nem, egyáltalán nem sajnáltam rá a pénzt. Sőt, szívesen kimentem. Csak amikor feketén-fehéren annak az ellentéte van leírva az önéletrajzomban, amit ők várnak, akkor mi a francért hívtak ki. Szívesen kivárom azt a melót, ami nekem lesz megfelelő, csak felesleges köröket nem szeretek futni.
norbigod 2018.11.20 17:54:04
@takarék-láng: De hozzátenném, sikerült a kommentem leglényegtelenebb részébe belekötni. A gondom az, hogy azt ígérte a közvetítő, hogy fel vagyok véve, csak menjek ki nézzek körül(ehelyett interjú, aztán nemleges válasz tökhülyeség miatt). A másik is azt ígérte, lesz meló, azóta se keresett. Nekem azzal nincs bajom, ha azt mondja, hogy "bocs, nem tudok most munkát neked". Csak ne hitegessen.
norbigod 2018.11.20 20:33:43
@vándor madár: Hát igen, ez van. Arra már rájöttem, hogy nem megyek német nyelvterületre, nem szeretik, ha nem tudsz németül. Lehet maradok itthon, innen is van jó ajánlatom, csak néha megfordul a fejemben, hogy ki szeretnék menni, milyen lehet kint. Ezért attól félek, hogy mi van, ha pár év múlva megint előjön. Inkább most kipróbálnám, ha lehet.

@Din Serpahis: Igen, látom, hogy kicsit hígabb a közvetítői szektor, mint gondoltam.
A külföldre költözés sok buktatója közül az egyik legnagyobb szerintem a lakásbérlés. Mégpedig azért, mert az ember általában nem rendelkezik megfelelő helyismerettel, márpedig az elég egyértelmű, hogy még egy adott környék sem jelenthet garanciát a jó döntésre, ami az…..
norbigod 2016.08.28 11:30:22
@Csodabogár: Sokkal inkább globális éghajlatváltozást emlegetnek a tudósok, a felmelegedés csak a köznyelvben van, úgyhogy jó a meglátás:)
Noha a nyár eleji népszavazás után volt némi bizonytalanság, a jelek szerint mára ismét egyre többen döntenek úgy, hogy lesz, ami lesz alapon (és amíg lehet) nekivágnak Nagy-Britanniának. A történet persze élénken foglalkoztatja a brit sajtót is, a BBC nemrégiben Magyarországon…..
norbigod 2016.08.26 07:33:16
@pappito: Jó a kérdés:), de azért nem, mert neki igazából nincs rálátása az "átlagos" munkákra és munkaszerzésre. Ő kutató az egyetemen, meghívásos munkára ment Angliába, így más tapasztalata nincs.
norbigod 2016.08.26 14:12:07
@puhacica: @gabuschka: Köszönöm a biztató válaszokat :)
Egy ideje kezdenek feltűnni azok a hírek, melyek arról szólnak, hogy a gazdaság bizonyos területein egyre komolyabb feszültséget okoz a munkaerőhiány. Noha sok esetben a vállalatok próbálnak nem tudomást venni a dologról (lásd legfrissebb példaként az autóipart), ez egyre nehezebb…..
norbigod 2016.04.01 21:16:57
@histar007: Ennek a statisztikának hol tudsz utána nézni, vagy honnan szedted? Pont most volt egy elmélkedés a cégünknél, hogy a bevétel kb 40% megy bérekre és az nagyon sok, max 20%-nak kellene lenni. Magyarországi cégről van szó, példának persze mindig a német cégeket hozzák. (Fémipari cég)
norbigod 2016.04.02 09:11:07
@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nem tudok pontos adatokat, ezért lennék én is kíváncsi erre a témára.
Hol szerezze be Kriszta a Acer Aspire V3 772G-t? Acer shop Ipon egyik sem Poll Maker Na ilyen se volt még: Krisztina vásárlás ELŐTT írt nekünk, hogy segítsünk eldönteni, hol vegye a laptopját. Dilemma a posztban, hasznos okosságok jótállás és garancia témában ezen…..
norbigod 2014.11.10 14:42:00
@ancsika: Miben különbözik egy pláza üzletsora egy Auchan üzletsortól? Mindkettőben lehet szép üzletet kialakítani, mindkét helyre sok ember jár. Az iponban voltál már? Amikor oda mentem, azt hittem egy szomszéd raktárba tévedtem be és elnéztem az ajtót. Ahhoz képest a két üzlet ég és föld. Kiszolgálásban is.
Belsőség Jó, jó, de... 2009.03.30 02:25:00
A nap végére rettegtünk minden egyes letört gallytól, dilatációs hézagtól, a vasúti sínek esküdt ellenségeinkké váltak, az egész világ az életünkre tört, még az olyannyira szeretett kanyarok is a hátunkba döfték a tőrt. Pedig papíron minden tökéletesnek tűnt, a Mazda3…..