Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bloberf

0 bejegyzést írt és 223 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán Viktor sosem tagadta, hogy kedvenc sportága a foci. Ezzel nem is lenne baj, ha nem favorizálná túlzottan a többi sportág rovására. A bevezetett tao-rendszer legnagyobb nyertese a foci, ezen belül is a kormányfő által grundolt Puskás Akadémia. Emellett 10 milliárdos stadionokat…..
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
 Deák István, a Columbia University New York történészprofesszora Semjén Zsolt Trianonra emlékező mondatai kapcsán emlékeztet azokra a tényekre, melyek az Osztrák-Magyar Monarchia első világháborús vereségéhez és a történelmi Magyarország felbomlásához vezettek. Az…..
Az olimpiákon mi vagyunk a jobbak, de Svájcban mégis mindenki sportol.Miközben ezen a blogon is hetek óta tart a lázas lajstromozás, vajon hány magyar sportoló jut majd ki a 2012-es londoni olimpiára (érdekes, korábban rendre azt számolgattuk, hogy hány arany, ezüst vagy éppen…..
Nívó Politikusnak lenni jó? 2011.09.21 23:19:00
Olvasgatom a netes hozzászólásokat, és 80%-ából süt az Orbán-gyűlölet. Lám, milyen nagyot fordult a kocka egy év alatt. No persze a miniszterelnök mindent megtett azért, hogy ez így legyen, értve ezalatt, hogy nem éppen népjóléti intézkedésekkel, inkább népnyúzó és…..
Eldőlt, hogy Selmeczi Gabriella lesz a Fidesz szóvivője, írja értesüléseire hivatkozva a Magyar Nemzet. A lapnak egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy az ősszel esedékes kétharmados döntések miatt esetleg felmerülő, párton belüli "széthúzó szólamokat"…..
Bloberf 2011.09.17 19:07:52
Mandiner blog A szotyielnök 2011.08.22 10:31:00
  „A hatalmi ágakhoz mindig kötődnöm kell, elismerni a tevékenységüket és adott esetben meglátogatnom őket” (Schmitt Pál az MTV-nek)   Mi úgy szocializálódtunk, hogy egy közjogi méltóságnak, egy köztársasági elnöki tisztségnek kijár a tisztelet.…..
Bloberf 2011.08.22 16:49:27
@Várúr: Na azért én sem vagyok egy professzor a magyar nyelvtanban de ha egy álamaföt nem irok helyesen az azért " kiüti a szemem". Védheted Palit ez igaz de ami az elnöki helyesirás körül történik az már egy vicc. Érdekes, hogy a prezident valahogy nem is törödik ezzel. A prezident felesége sem. Az uralkodó párt sem. Ha ha ha kit érdekel ez?
Oxfordi kutatók szerint a gyermekek szellemi fejlődésére legpozitívabban az hat, ha a magyar az első nyelv, amit elsajátítanak. A 6 éven át tartó kísérlet során 12 gyereket (6 fős kontrollcsoport, 6 kísérleti alany) figyeltek laboratóriumi és otthoni körülmények között. A…..
Bloberf 2011.08.18 18:46:43
@vészmadár (pica pica): A 3. kicsit meggondolatlan csak azért mert nem teljesen igaz!!!
Egy finn játszva tanulja meg az észtet mig a magyarral ... hm. Na jó, hosszú az élet. A dán, norvég, svéd könnyedén megtanulja egymás nyelvét.
Szóval ilyen egyszerüen ezt nem állithatjuk. Pont egy filmblogban irta a blogozó, hogy a dán nyelv milyen kifejezésszegény a magyar nyelvhez képest.
Bloberf 2011.08.16 06:59:41
@jet set: Ugye sokat olvassuk, hogy a nemieröszakot lényegében a hadviselés részeként használták, Jugoszlávia, Libia és ott a katonák valószinüleg olyan elhanyagolható dologgal mint elöjáték nemigen foglalkoztak. De nagyon sok eröszakot elkövetö a kezdetben védekezö nöt üti, vágja ahol éri és amikor a szerencsétlen nö a veréstöl félholtan képtelen megmozdulni akkor jön a nemi eröszak ami természetesen a nönek sérülést okoz a nemiszervében.
Lehet játszani nemieröszakot csak elö a csúsztatóval.
Divat lett asztmásnak lenni az élsportolók között. Mi ez, kóros tüdővész vagy csak komplett hülyének nézik az embert?Takács Krisztián minapi nyilatkozata mindenesetre alaposan kiverte a biztosítékot. 50 méteres gyorsúszónk 6. lett a sanghaji vb-n, és a hazaérkezés után a…..
Figyelemreméltó nyilatkozatot tett Karácsony Gergely, akit, amikor a Mediánnál dolgozott, hiteles elemzőként fogadtam el, most pedig tisztességes politikusnak tartok. Azt vetette fel, hogy az összes ellenzéki párt fogjon össze a Fidesz ellen - beleértve a Jobbikot is.Megpróbáltam…..
Bloberf 2011.07.17 21:04:11
@genyamagyar: Sztalin meg összefogott Hitlerrel.
Rossz hír a rettegőknek, jó hír nekünk többieknek: mégiscsak lesz választás 2014-ben. A Kormánykoalíció Nemzeti Nagytanácskozása a hétvégén kiülésezte, Áder János pedig szertefoszlatta az egyre jobban elharapózó illúziót, miszerint most aztán sosetöbbet' ki nem hagyja…..
Bloberf 2011.07.11 18:09:24
@Bathory: Ugyanazért amiért egy erdélyi fog választani. Nekik gondolom fontosabb lenne a román kormány összetétele. Meg ugye ha kirúgják a munkahelyéröl akkor ott válaszhatja a két rossz közül valamelyiket. Hát nem?
Bloberf 2011.07.11 18:38:31
@Bathory: Kösz, hogy megnyugtattál. Nem az én hibám hanem anyukámé.
Azért nem egészen hallgattál anyukádra mert ha jól olvastam valamilyen formában kapnak majd szavazati jogot a külföldi testvéreink és növéreink.
Mit mondjak? Már a nicked is a felsöbbrendüségedetbizonyitja. Ha nem tévedek.
"Semmi sem örök, csak az ideiglenes megoldás" Cikksorozat a Moszkva térről Az előző részekben áttekintettük a tér történetét a második világháborúig és utána, majd bemutattunk egy 1984-85-ös pályázatot. Most pedig az elvetélt felújítási kísérletekkel…..
Bloberf 2011.07.09 16:27:38
@Anselmo: Ezt már irtam egyszer de megint aktuális! Ha a Moszkva teret az orosz megszállás miatt kell átkeresztelni akkor mindenki akinek Orosz a családneve változtasson nevet. De a Törökök is meg a Némethek is.
Bloberf 2011.07.10 05:30:32
@Übermayer: Az másodlagos. Most jöttek rá mekkora hiba volt ennek a veleéjig ellenséges országnak a nevét felvenni kétszáz (?) évvel ezelött.
Tikkasztó hőség honol odakint, így az eheti álomházikónk kiválasztásánál a szellős, hűs terekre, és kerti megoldásokra összpontosítottam. Ez alkalommal Hollandiába látogatunk, és a tavaly májusban elkészült Villa Frenay névre keresztelt családi ház projektet vesszük…..
"Retteg a szegénytől a gazdags a gazdagtól fél a szegény.Fortélyos félelem igazgatminket s nem csalóka remény."Gyorsan elmúlt ez is, Feleim, Kokiosztó Viktor nakiafaszagyerek tündöklése alig egy napot élt. Az EU képviselőket sallerozó bátor, bárkivel szemben…..
Bloberf 2011.07.05 16:52:46
@egyenlítő: Függetlenül a doksiktól. Az a szovjet haderö amelyik beözönlött nyilván nem két nap alatt lett összehozva és az, hogy egy testvérállamot csak úgy elengedtek volna az elképzelhetetlen volt abban az idöben. Az akkor a Szovjetunió és nem utolsósorban a Vörös Hadsereg katonai legyözése lett volna. A Köztársaság téri események? Ugyan már! Abban az idöben az egyetlen különbség az volt, hogy nem a pincében csinálták hanem a téren.
Bloberf 2011.07.05 17:05:24
@tomwar: ¨ + o = ö
´ + e = é
´ + a = á
Gaál Gyöngyi jobb, mint Kassai Viktor. Legalábbis abban, hogy már számtalan FIFA rendezvényen fújta a sípot a női mezőnyben, idén pedig második női vb-jén is dolgozhat. De lehet, csak dolgozhatott, mert most akkorát hibázott, hogy ezt kabarénak kell hívni. VIDEÓ!  Történt…..
Bloberf 2011.07.04 07:10:56
Szeptemberre napolták el az első fokon 2 év 4 hónap letöltendő börtönre ítélt Stohl András perének másodfokú tárgyalását. Ruttner György védőügyvéd eljárási hibára bukkant: egy videófelvétel alapján ugyanis kiderült, Stohl Andrással elmulasztották ismertetni a…..
Bloberf 2011.06.22 06:41:05
@Dacascos: Na nézd csak...! Az élet ilyen egyszerü lenne????? Ha valaki belevágja a kést a feleségébe a nö meghal a férjet meg sem kell büntetni mert amig él amint meglát egy konyhakést lelkiismeretfurdalása lesz és az böven elég büntetés neki.
Tudod mit? Legyen a srácnak, Stohlnak lelkiismeretfurdalása egy életen keresztül, bár hidd el nem lesz neki amikor drogozik meg piál, mert rászolgált de vonuljon börtönbe is mert valamilyen úton a társadalomnak is jeleznie kell, hogy amit csinált az következményekkel jár.
... és mégegyszer. A lelkiismeret eltünik/megszünik két sör után.
Egy anekdota szerint a szocializmus idején Rákosi Mátyás pártfőtitkár megbízta Illyés Gyulát és Kodály Zoltánt egy másik, „szocialista” himnusz szerzésével, amely szerinte a címerhez hasonlóan, változtatásra szorult. Kodály Zoltán megjegyzése erre annyi volt: „Minek új?…..
Bloberf 2011.06.17 17:31:50
@valójábannemberci: elismerem, hogy fogalmam sincs van e zászlójuk vagy nincs. Ezért szégyenlem is magam! De mivel a nevük Budapest igy lehet, hogy a tanya is két részböl áll az egyik fele a Buda a patakon túli meg a Pest. Stb, stb. (ez csak gyenge humorizálás)
Az, hogy új zászlót csinálnak talán még nem lenne baj önmagában bár, hogy mi az értelme azon már lehet gondolkozni jócskán. Itt egy másik cikkben az áll, hogy a fehér alapszin a semlegességet szimbolizálja. Semlegességet? Milyen indoklás ez? Ha egyszinü zöld szin lenne akkor Budapest iszlám város lenne? Ha piros akkor kommunista? A sárga meg az irigység szine. Na ja. Az, hogy 48-ban olyanra csinálták a zászlót amilyen az miért lenne a mai világban egy követendö valami. Azért mert a mostani uralkodó elit egyféle nacionalista és vallásos húrokat penget. Populizmus.