Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gem

0 bejegyzést írt és 324 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi itt Kongóban igazán a mai napon ünneplünk. Sok szeretettel kívánok Nektek áldott, békés Karácsonyt, örömteli együttlétet, feltöltődést! Fogadjátok szeretettel ennek a gyönyörű kongói angyalkának a fotóját, és néhány éneket a mai miséről! Az ünnepekre készülve az úti kis könyvtáramból egy ima-…..
Ma már újra nagyon divatos a kerékpár, ki-ki a költséghatékonyság, ki a praktikum, ki a trend parancsának engedelmeskedve pattan kétkerekűre. A kétségtelenül környezetbarát és – a mellette közlekedő autók kipufogógázait leszámítva – egészséges közlekedési mód…..
Szóval volt ez a kissé balul elsült gázszerelés minálunk, és azóta ki is plakátolták, hogy akkor az igazi megoldás most jön még csak, amikor tényleg rendbehoznak mindent, úgyhogy megint elzárják a gázt 16-án reggel 7-kor, és 18-án kettö és négy között majd megnyitják, legyünk szívesek…..
Gem 2016.08.23 13:41:11
@vackor1b: WC-öblítés? Kézmosás?
Apukámnak zöld ujjai vannak, hogy ilyen angolosan fejezzem ki magam. És nem ám a gondosan nyírt gyepért, meg a vonalzóval mért ágyásokért van oda,..
Gem 2016.08.23 13:39:02
@Nils Holgersonné: De azok a paradicsomok az előző évi elhullott termések magjaiból nőnek, nem apukád ülteti oda :-)

Jut eszembe, kaptam anyukádtól borsómagot, el is ültettem... hát borsó egy szál sem, ellenben viszonylag sok porcsin nőtt ott ki, pedig az nem volt ott korábban egy sem - lehet, valami mégis igaz abból a lottóból. :-)
Megnéztem a J.K. Rowling sztori c. életrajzi drámát filmet, és megállapítottam, hogy Rowling ugyanolyan tollal írta a kávézóban a Harry Pottert, ami az én kedvencem is.  Ez egyébként kb. a legolcsóbb tollacska, amit itt a klinikán is marékkal dobnak utánunk, de a reklámtollakkal (amiket utálok)…..
(fel kell hívnom egy céget) Főnök: Kiabáltál már életedben? Én: öööööö     update: ha nem is kiabáltam, de ma már erősen felemeltem a hangomat. Sajnos hasztalan...
Gem 2016.07.15 09:30:41
@Nils Holgersonné: Ja, nekem lejött, hogy ilyesmiről van szó, van tapasztalatom cégekkel, akiknek telefonálni kell, az utóbbi két hónapban éppen Mo. legnagyobb cégétől próbálok 22,5mFt-ot kivarázsolni, amivel tartoznak nekünk... Az én főnökeim az udvarias megközelítés hívei, ezért az egyik, aki már nem is a főnököm, de kis ideig az volt, és érdekelt az ügyben, írt a múlt héten egy olyan cirkalmas levelet angolul a cég egyik (nemmagyar) kisfőnökének, hogy szerintem ő maga se értené meg, ha visszaolvasná, az mindenesetre nekem kiderült belőle, hogy az angol sem és a fogalmazás sem a legerősebb oldala.

A gyerekes példával csak azt írtam, hogy azért igenis tudunk kiabálni, ha fontos, és ha az tűnik célszerűnek.
Lassan készülnek az írások a posztgyárban, a késésért szíves elnézésüket kérjük. Szóval négy éves lett a kisfuszulyka, méltósággal viseli a korát. Persze ezer éve tervezgette már a napot, a tortáját, az ajándékait, a vendégeket, miNDeNt, de aztán örült bárminek, ahogy van. Mert egy ilyen rendes…..
A(z új) munkámról mondjuk nem igazán írtam itt, de például a 2 közvetlen munkatársam közül az egyik,  Sheldon az imént a következö viccet mesélte nekem: why is six afraid from seven? because seven ate nine.   a hétköznapokon az életem nem egy film, hanem egy sorozat.  ..
Fiatalabb koromban egyáltalán nem hallottam (persze lehet, hogy némileg elszigetelve nőttem fel az elitiskoláimban Budapest elitkerületeiben), az utóbbi években viszont egyre többször jön szembe, és mindig felkapom a fejem rá, mert szerintem nem helyes. De lécci javítsatok, ha mégis. Erről van…..
Gem 2016.04.11 20:19:30
@nux vomica: Én speciel szoktam ezt használni. Mármint a -tól/-től ragot.
És a lécci-t és a sztem-et meg aztán pláne, de kizárólag informális közegekben. Ugyanis burok ide vagy oda, 20-30 évvel ezelőtt nem írtunk/gépeltünk napi szinten annyit, mint mostanában, ezért aztán egyrészt igény van a rövidebb formákra, másrészt a a lécci kifejezetten jelentésárnyalatot is közvetít még extrában. Addig örülj, amíg a sztem helyett nem imho-t írok, mert pl 20 évvel ezelőtt az volt óriási divat, épp a burkon belül, pontosabban az angol nyelvű elektronikus csatornákat olvasók burkán belül.
Gem 2016.04.19 13:12:40
@Nils Holgersonné: Én sem a minél kérdésre válaszolva, hanem a mitőlre :-)
Előretolt helyőrség Évkezdet 2016.01.04 08:37:28
Ma reggel többször elméláztam az élet értelmén. Például reggel az ágyban, mielött végleg elszántam magam, hogy kidugjam a lábam a takaró alól. Aztán a villamoson, mikor azt gondoltam, hogy örökre ott kéne maradni, üldögélve, alattam az ülésfütés, begubózva a sok réteg…..
- Milyen volt a napod? - Jó.  - Bövebben? - Pénteken van a határidö, a szöveg majdnem kész, csak 70 karaktert kell valahogy lefaragnom. Dolgoztam rajta elég sokat, aztán hívott a fönök (dr. House), hogy beszéljük át, aminek az lett a vége, hogy rá se nézet, azt mondta, elöször csináljam meg a…..
Gem 2016.02.11 09:21:33
Gem 2016.02.12 08:02:36
@Nils Holgersonné: Ó, nem bogarásztam én végig az egész szöveget számolgatva, csak ezt az egy mondatot: "Hat aláírás kell hozzá, ebböl az egyik az övé, kettö két másik házon belüli nagyfönöké, kettö kell a szomszédos épületböl, meg 3 a 19.kerületböl". De mivel én rendszeresen íratok alá különböző papírokat, pontosan tudom, mennyire idegesítő, amikor kétszázhuszonhárom aláírás kell valamire, és lehetőleg együtt és egyszerre és azonnal (sőt, tegnapra), és persze mindig van valaki, aki épp külföldön vagy akárhol. Ezért nem is csodálom, ha már számba se bírtad venni :-)
én meg nem írok, pedig állítólag ez a hobbim. Vagy a horgolás?  A horgolással teljesen felsültem a múlt hétvégén, bármit meghorgolok csukott szemmel, tévét nézve, vonaton, repülőn, TL-nek mesét olvasva, meditálva és ordibálva, szóval bárhogy, KIVÈVE alkalomra és határidőre. Olyankor összekuszálódik…..
Könnyen rémálommá válhat a bevásárlás, ha a gyerek a bolt közepén elkezd hisztizni, ilyenkor pedig nincs mit tenni, sokszor landol egy-két plusz termék a kosarunkban. A legegyszerűbb megoldás, ha nem visszük magunkkal a gyereket, de akadhat olyan helyzet, amikor ez elkerülhetetlen. A…..
Gem 2016.01.19 11:44:17
@panaszmuki: A két nagyobb gyerekem soha, de soha nem hisztizett semmiért egy boltban, nemcsak az élelmiszerboltban nem, de bármelyik játékboltból is simán kimentem velük úgy, hogy nem vettünk semmit, csak ők szerettek volna nézelődni egyet (ma már nagyok). A harmadik gyerekem akkora sírást bír csapni egy nyalóka vagy akármi miatt, hogy ihaj. Pedig ugyanúgy neveltem mindegyiket. Szóval nem annyira egyszerű, mint ahogy írod, a gyerek vérmérsékletét, továbbá az összes többi ismerőstől és rokontól és utcai idegentől látott mintát nem tudod megválogatni. Az más kérdés, hogy a fenti ötletek közül egyedül a képes bevásárlólistát tartom jó ötletnek, a többi eléggé erőltetett. Egyébként ez a legkisebb most három és félévesen eltolja a bevásárlókocsit (amíg én a zöldségeket válogatom) a tejespulthoz és belerámolja a kefírt meg a natúr joghurtot (szóval haladok az ő nevelésével is), csak a landolás a necces a kocsi alján, mivel még nem ér oda a karja, de lassan rábízhatom a bevásárlást, nekem már csak fizetnem kell a pénztárnál...
az érzés, hogy jövöre minden szebb és jobb lesz. Mert mindent: - felírok, - elöre megszervezek, és nem ad hoc (attól még úgyis az utololsó pillanatban fogunk változtatni, de addig se kell pörögnöm rajta) - nem halogatom a dolgokat (és az ezzel megspórolt százeurókat…..
5 éve láttam egy fotót egy adventi naptárról. 4 éve már tudtam, hogy lesz gyerekem, és eszembe jutott, milyen jó lenne egy ilyen fix adventi naptár, amit minden évben elö lehet venni és örülni neki. 3 éve ráállítottam a szüleimet, hogy szerezzenek be nekem facsipeszeket a…..
Gem 2016.01.03 00:13:39
@Ziebi31: Egyébként egyre helyesebb kész, ámde üres adventi naptárakat lehet kapni errefelé a boltokban, szerintem ha egy-két évig nézegetnéd a kínálatot, találnál olyat, ami nektek is bejönne, és nem kellene készíteni. Nekünk van egy, amit sok-sok éve kaptak a gyerekek, szerették, de közben hárommal többnek kellett beleférjen valami, és annak a zacskócskái ehhez kicsik voltak, ezért pár éve vettem egy sokkal nagyobbat, ami viszont közel nem olyan helyes, épp idén döntöttem úgy, hogy ezt többet nem veszem elő. Inkább csak a legkisebb kap adventi naptárat, de akkor az legalább legyen szívderítő.
5 gyerek, 4 nap, 3 szoba (konyhával együtt) 2 kerék 1 felnött (én. muhahaha)..
Gem 2015.11.05 15:18:17
@vackor1b: Ááá, és mennyire nem felnőtt! Még azt sem voltak képesek megmondani az összesen 34 évükkel, hogy mennyi pénzt is vertek el. NH-né, megmondod majd, mennyivel tartozom? (Pl. a Práterért)
Egy írószerekkel foglalkozó blogon természetesen alapvető dolog, hogy foglalkozzunk a kézírással is. A számítógépek elterjedésével a folyóírást több országban eltávolították, vagy tervezik kivenni az általános iskolai kötelező tananyagból. Valószínűleg néhány…..
Egy film az életem. Amikor a csípős őszi hajnalon a belső udvaron oldom el épp a kerékpárom, és Radica néni a földszint kettőből megveregeti az ablakát a botjával, hogy menjek oda, mert mondandója van, hát azt Dél-Amerikától Oroszországig minden rendes filmrendező megirigyelte…..
Gem 2015.10.11 14:36:08
@Nils Holgersonné: a pucolatlan 1800-2000, a pucolt 4e-től, szerintem ha te a pucoltnak az árát írtad, akkor egyáltalán nem olyan sokkal több.
A hétvégén még elég rosszul érintett, hogy Györig sem tudunk Lilivel menetrend szerint elvonatozni, és minimum egy órával hosszabb volt a másfél órás út oda is, meg vissza is (4o fok, nincs légkondi, ellenben fütenek, álló szerelvényben még légmozgás sincs).  De a híreket…..
ha a lánya hosszú hajat szeretne? 1. Biztatja évekig, hogy majd megnő   2. Csinál neki parókát  (kattints a tovább gombra) Anya, olyan a hajam, mint az Elsának! (a pizsamán jobbra) Nyilván az utóbbit választottam, mert az sokkal viccesebb. Meg pont rakosgattam évek óta egy…..