Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kottametal

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadó:SG Records Honlap:www.ibridoma.com Olasz zenekar játszik amcsi zenét. Manapság már nem olyan meglepő ez. A Facebookon talált meg minket a talján Ibridoma, írnánk-e az új albumáról? Ugye, milyen népszerűek vagyunk? Még mondja valaki, hogy nem kell nyomulni a közösségi…..
Kottametal 2012.09.25 19:42:18
@hayni: oké, ez a klip szar, nem láttam, csak akkor leltem rá erre a kincsre, amikor tettem fel a kritikát (kis pénz, kis foci...). A teljes lemez egész kellemes, és sokkal jobban is szól, hidd el
Kottametal 2012.09.25 21:49:47
@Peterhappy: :))) vállalom... amatőr bandától mondjuk szép, hogy egyáltalán van nekik :)
Kiadó:Anthem/Roadrunner Honlap:www.rush.com Vannak bandák, akik az életművükkel vívják ki a lehető legnagyobb elismerést. A Hard Rock Magazinban futó Top100 kapcsán is arra a következtetésre jutottam, hogy az Iron Maiden első helye teljesen megérdemelt. Nem feltétlen azért, mert a…..
Kottametal 2012.09.09 17:34:51
@saszi11: ha sikerült mosolyt csalni az orcádra, akkor minden oké, ennél sokkal több nem volt a cél :)

nem reagálnék külön-külön a pontjaidra, mert szerintem nem olvastál figyelmesen és félreértetted amit üzenek. pl. a Maidenhez abban a tekintetben hasonlítottam, hogy a világ egyik legjobb, legsikeresebb, leghitelesebb, legmegbízhatóbb prog zenekara, annak ellenére, hogy szerintem nem minden lemezük kitűnő. nem hiszem, hogy ezzel vitatkoznál

ahogy azt sem látom be, mi köze a hangszeres tudásnak a platinalemezek számához, lásd Kiss és Rolling Stones

stb.
Kiadó:Napalm Records Honlap:www.grave-digger.de Van olyan, hogy ragaszkodsz valamihez, ami kifejezetten ciki. Mint keletnémet turista a zokni-szandál kombinációhoz. Mi, idősebb fémhívők szerintem gyakran belefutunk a felhúzott szemöldökökbe, ha kiderül, hogy még mindig nem…..
Kottametal 2012.09.09 17:39:05
@garaelkatona: A Blind Guardiant én sem tudom megszeretni, pedig volt idő, mikor próbáltam... túl jó zene az nekem :)))
Kiadó:Off Yer Rocka Recordings Honlap:www.arthemismusic.com Ez igen! Mert hogyan is kell egy "Harcolunk" című albumot nyitni? Az Internacionáléval! Bocs, a borítón lévő, vörös lángokban álló ötágú csillag megtévesztett. Tehát természetesen harci dobokkal, csak hogy…..
Kiadó:Time Divide Records Honlapok:www.aeonzen.commyspace.com/aeonzenEzen az oldalon szó szerint a kezdetektől fogva figyelemmel kísértük a brit progresszív rock/metál csapat, az Aeon Zen pályafutását. A 2009-es bemutatkozás, az "A Mind's Portrait" Anglia ködös egeiből…..
Hát akkor közreadva egy kis belső levelezés annak demonstrálására, hogy egy pillanatra nem lankadhat a blogger figyelme, ha aranyat akar mosni, - márpedig miért ne akarna? A következő komment egy ARK dal (Missing You) kapcsán született posztra érkezett, és mivel általában kíváncsi…..
Kiadó: Napalm RecordsHonlap:www.candlemass.seKedvenc funeral-power tánczenekarom illusztris módon, előre bejelentve indult utolsó "lemezes-útjára", bár a Candlemass esetében a temetés – mint ahogy a banda története során tapasztalhattuk – könnyen fordulhat a…..
Kottametal 2012.07.10 19:58:17
@Rony70: de, szerintem műfaji előírás :)))

nekem bejön, főleg ahogyan szól, az állat, súlyos nagyon és a nóták sem rosszak
Kiadó:Scarlet Records Honlap:www.burningpointmetal.com Többször dicsértem már Pete Ahonen dallamérzékét és elkötelezettség a heavy metal iránt a Burning Point és a Ghost Machinery albumok kapcsán, és most sem tudom megállni, hogy pár sorban ne ajánljam ezt lemezt, pedig…..
Kiadó:Ritual Echo RecordsHonlapok:www.galahadonline.commyspace.com/galahadukÚgy is van, egy neoprog banda legyen angol. Már ha neoprognak lehet nevezni a "Battle Scars"-t. Inkább amolyan neo-neoprog. A britek ugyanis jól hallhatóan próbálják friss, mai hangzással előadni a jó…..
Kottametal 2012.06.26 22:14:49
Kiadó:Metal Mind Records Honlap:www.tankofficial.com "Ebben az országban a fontos és a kevésbé fontos kérdésekben is a nyugdíjasok döntenek. Sajnálom a Quantumot, annak a generációnak az áldozatai, akik bármelyik kormányt megbuktatják plusz egy havi nyugdíjért, akik…..
Kottametal 2012.06.15 20:31:44
Érdekes az olvasatod erről a kijelentésről, mert szerintem ez eredetileg éppen a "szocialista" előjogok felszámolását szorgalmazná, és azt a fajta mentalitást ostorozza, amely nem tud lemondani a takarón túlnyúló nyújtózkodásról.

Közgazdaságilag sajnos nem titok, és a rendszerváltás óta szajkózott tény (mindegyik kormány elismeri, csak tenni nem mer ellene senki), hogy - addig amíg a termelékenység és az 1 főre jutó GDP nem nő - addig a múltbeli (és jelenbeli) szociális hálót nem engedhetjük meg magunknak. Pl. tőlünk kicsit nyugatabbra, ahol a GDP per fő 2-3 szorosa a mienknek, nincs 3 év gyes, egy ötven kilométeres kört húzva nem találsz 3-4 kórházat, nincs minden településen iskola (van iskolabusz helyette), stb.

Minden kormány tudta, hogy hozzá kell nyúlni a nagy ellátórendszerekhez (nyugdíj, egészségügy, stb.), mert előbb utóbb a fejünkre dől az egész cucc, de egyik se merte megtenni. Ill. amikor az MSZP-SZDSZ koalíció nekiállt, 300 forint miatt az utcára lehetett vinni az embereket, és megakadályozták a kormányt a programja végrehajtásában (pedig sarkallatos pont volt ez a választási kampányukban, ergo ezért választották meg őket) - ez mégis csak abszurd és erre utalt a cikkíró

az már csak hab a tortám, hogy éppen az a FIDESZ kényszerül most ennél sokkal durvább dolgokra, aki a demagóg módon akkor felhergelte a népeket és akadályozta meg az átalakítások megkezdését

amúgy a lemez nekem tetszik, kicsit saxonos, de teljesen rendben. a nyuggerek azért zenélni még tudnak :))))
Kiadó:Nuclear BlastHonlap:www.grandmagus.comTi nem azt gondolnátok, hogy ha egy zenekar mind a rajongók, mind a szakma részéről elismerést kap az aktuális albumára – annak ellenére, hogy az sem túl eredetinek, sem zeneileg kiemelkedőnek nem nevezhető -, akkor az tűzön-vízen…..
Kiadó:Lion MusicHonlap:www.larsericmattsson.comVan ízlésük a japánoknak, ezt el kell ismerni. Rockzenében legalábbis. Lars Eric Mattssont is ők tartják el már vagy húsz éve. Mert szeretik az ultra-dallamos, enyhén progos, neoklasszikus beütésű muzsikát. Én meg is értem őket, mert…..
Kiadó:Frontiers RecordsHonlapok:www.jornlande.commyspace.com/realjornJorn egyedülálló zseni, Jorn egy Coverdale/Dio klón. Jorn nyughatatlan és munkamániás, Jorn kényelmes és tohonya. Jorn világsztár, Jorn kispályás. Egyszóval Jorn skizofrén, s ennek nem csak karrierje látja kárát,…..
Kiadó:Periferic RecordsHonlap:www.tompox.huMint a Dionysos csapat legpopulárisabb vonulatának vezérszónoka, igen ritkán szoktam prog-rock albumról írni. Igen kevés progresszív zene jut el a szívemig, azok, amelyek a dallamvilágukon keresztül közel tudtak férkőzni hozzám, hogy…..
Kottametal 2012.05.29 21:05:37
Neheztelek Zefferre. Neheztelek, mert nem csak giccses, de már kicsit unalmas is Tunyó folytonos felemlegetése, mert önfejű és akaratos és mert rájátszik a P. Mobil örökségre. Neheztelek, mert szereplési vágya miatt erőszakosan tolja előtérbe magát és zenekarát minden adandó…..
Kiadó:Dik Hayd InternationalHonlapok:www.slashonline.commyspace.com/slash Nem, márpedig nem fogom az új Slash albumot az "Appetite For Destruction"-höz hasonlítani – fogadtam meg magamban, mielőtt nekiálltam kedvenc hentesipari tevékenységemhez, a kivesézéshez, aztán most itt állok, illetve ülök,…..
Kiadó:Frontiers RecordsHonlap:www.wigwam.noSzeretem a progresszív rockot és az igényes progresszív metalt. De szeretem a fílinges hard rockot és az odab*szós thrash metalt is. Sőt, itt egy - divatos szóval - "coming out": csipázom a jófajta, dallamhegyekben tobzódó, pimasz,…..
Kottametal 2012.05.23 20:56:40
@garaelkatona: "ha zenekart alapítanál, az jófajta aréna metált nyomna, thrashes riffekkel és progresszív betétekkel"

pontosan! valahogy így ;-)

www.youtube.com/watch?v=n3gtHKlBCOc
Kiadó:Nuclear BlastHonlapok:www.sonataarctica.infomyspace.com/sonataarcticaJóllehet, akik ismerik az ízlésemet, meggyőződéses, fekete öves korai speed metálos Sonata rajongóként tartanak számon – ezért nem is igazán ítélnek autentikusnak, hogy az utóbbi idők progresszív…..
Kiadó:Century Media RecordsHonlapok:www.firewind.grmyspace.com/firewindValaha ez nálunk úgy működött, hogy megírtam egy Firewind kritikát (itt), azután Túrisas is megírt egyet (itt), amiben lehülyézett (pedig valószínűleg csak nem értette jól azt, amit én esetleg kicsit…..
Kiadó:Varese Sarabande RecordsHonlapok:www.trevorrabin.netmyspace.com/trevorrabinEgyszer már színt vallottam, pedig bálványok döntögetésével egyenértékű, veszélyes vállalkozás volt: legenda ide vagy oda, Trevor Rabin-t gitárosként lényegesen többre tartom Steve Howe-nál (itt). Tudom, a "90125"-től…..
Kottametal 2012.05.17 19:47:51
Kiadó: Nail RecordsHonlap:www.rubiconrock.huNem tudom, mikor is fordult velem elő utoljára, hogy magyar együttes lemezét egymás után, szünet nélkül, kétszer is meghallgattam. Pedig engem aztán senki sem vádolhat "kultúrsznobizmussal", a gyakran lesajnált, 20 évvel ezelőtti…..
Honlapok:goncalo-pereira.blogspot.commyspace.com/goncalopereiraLegalább egy éve készülök arra, hogy az egyik nagy személyes kedvencem, Goncalo Pereira valamelyik kiadványáról közzéteszek itt egy szösszenetet, de akárhányszor hozzáfogtam, mindig becsődöltem. Nem akarok túlzásokba…..
Kiadó:Escape MusicHonlapok:www.lee-small.commyspace.com/leesmallKis ember nagy hanggal jár, tartja a mondás, mióta Ritchie Blackmore olyan - akkor még névtelen - énekeseket kerített a Rainbow mikrofonja mögé, akik nem a termetükkel, hanem a hangjukkal parancsoltak tiszteletet. Így…..
Kottametal 2012.05.09 21:15:32