Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Palást

0 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hunvald-ügy 408. Nevelési hiba? 2016.01.24 12:51:26
"Ami norma lesz, az előtt előbb-utóbb a legtöbben meghajtják a fejüket. Mindenki szégyene – senki szégyene.” Még 2015 decemberében kavart nagy vihart a hír, hogy másfél órán keresztül megkötözve kellett ülnie és ennie egy három és fél éves kisfiúnak egy Bács-Kiskun megyei óvodában a szülők…..
Palást 2016.01.24 13:49:02
A kötözési módszert a Fidesztől tanulta az óvónő és azt természetesnek, jó " nevelési módszernek" tartotta!Az ezzel kapcsolatos szülői feljelentést a rendőrség intézkedés nélkül lezárta, az ügyészséghez hasonlóan ...) Bizony, Orbánék is" megkötöztek" ellenzéki politikusokat különféle koncepciós vádakkal, pórázon vezették őket, az egész ország előtt megalázták, a fideszes médiában lejáratták és óriási erkölcsi és vagyoni károkat okoztak nekik. Saját híveiket pedig másfajta " megkötözési " módszerekkel jutalmazták, hozzájuk kötöttek hatalmas területű állami földeket, "nemzeti" Dohányboltokat, közbeszerzési eljárás nélküli milliárdos beruházásokat, államtitkári, államtitkár-helyettesi állásokat, elképzelhetetlen összegű szakértői díjakat !!! Magukhoz " kötötték" a " nemzeti médiát", az ügyészséget,az Alkotmánybíróságot, " feloldották és megszüntették" a köztársaságot, a demokratikus választási törvényeket, az igazságos, progresszív személyi jövedelemadó rendszert és sorolhatnám tovább.Ugyanakkor több millió szegény embert " összekötöztek" az éhezéssel, a nyomorral, a munkanélküliséggel, és megoldásként " közmunkához" kötözték őket. És hazudnak, félrevezetik a nemzetet a " legnézettebb" hírcsatornájuk műsoraiban, a napokban terjesztették el azt a Fővárosi Önkormányzat által bejelentett hírt, hogy a 65 éven felülieknél meg kell vizsgálni az ingyenes utazásukat.. Majd másnap a Fidesz vezetősége álszent módon bejelentette, hogy a kormány megtartja a 65 éven felüliek ingyenes utazási lehetőségét, mert " 2010-ben Orbán Viktorék szövetséget "KÖTÖTTEK"a nyugdíjasokkal. Én nem emlékszem ilyen szövetség megkötésére... ( Ez is az "összekötözés" egyik jól bevált módszere!) ENNEK A REZSIMNEK MINÉL ELŐBB EL KELL TŰNNIE A MAGYAR POLITIKAI ÉLETBŐL ÉS A KÖZÉLETBŐL!!!
Hát igen. Tényleg tenni kellene valamitA Képviselő-testület 2015. június 24-i ülésének napirendjén volt a globális éghajlatvédelem, Al Gore felhívása és Erzsébetváros csatlakozása a felhíváshoz. Az előterjesztésben olvasható, hogy „A 2015. évi 21. ENSZ konferencia…..
Nagy István államtitkár egy tájékoztatón nyugalomra intett. Úgy fogalmazott: ne tegyük a helyzetet még nehezebbé azzal, hogy pánikot keltünk, és riogatunk. A tájékoztató arról szólt, hogy a menekültek károkat okoznak, betegséget hurcolhatnak be. A behurcolt betegségekre…..
Palást 2015.07.10 23:45:08
Tökéletesen egyetértek Gergely József írásával.Magyarország történelme során mindig segítette a politikai menekülteket, befogadta őket a menekülthullámok időszakában. 1453-ban, 1686-ban nagyon sok görög menekült lelt hazánkban állandó otthonra.1699-ben, 1738-ban újabb görög menekülthullám érkezett hazánkba , az Alföldön telepedtek le és rövid időn belül beilleszkedtek társadalmunkba. Egerben, Gyöngyösön, Kecskeméten, Miskolcon, Pesten görög gazdasági társulások( kompániák) működtek . Mária Terézia, és II. Lipót császár ösztönözte állandó letelepedésüket. 30 görög ortodox templom épült, görög nyelvű iskolák létesültek. Görög falu épült Ináncson 1200 lakossal. 1946-tól százezrek menekültek Görögországból, nagyrészt hazánkba, majd innen Romániába,Csehszlovákiába, Lengyelországba.1948-ban 3840 görög gyermeket fogadott be hazánk.1950-ben már kilenc ezer görög élt Magyarországon , az ipari körzetekben telepedtek le, Miskolcon, Ózdon, Tatabányán, Dunaújvárosban. Soha nem volt gond a menekültek befogadásával. A hatóságok ügyeltek a higiéniára is. Minden menekültet két hétig karanténban helyeztek el, ezt követően orvosi vizsgálat után telepedhettek le és vállalhattak munkát. Én csak a görögökről írtam, de sorolhatnám tovább más nemzetek menekültjeinek befogadásáról is.

Orbán Viktor és kormánya nem folytatja ezt a hagyományt, drótkerítést épít hazánk déli határán ! Félelmet, hisztériát és pánikot kelt a magyar emberekben, egymás ellen fordítva a lakosságot. Az oszd meg és uralkodj elv nála napi gyakorlattá vált. Nem érdekli őt, hogy EU tagok vagyunk, nem érdekli őt az, hogy a vállalt kötelezettségünknek eleget kell tenni minden vonatkozásban. Nyíltan EU ellenes magatartást tanúsít, ugyanakkor azt hangoztatja, hogy megvédi Európát a menekültáradattól. Lassan úgy néz ki, hogy Európa ura és parancsolója akar lenni. Magyarországon már megszüntette a KÖZTÁRSASÁGOT, megnyirbálta a demokratikus emberi jogokat, elszegényítette nemzetünk nagy részét, s osztogatja a közpénzünket a kegyeltek felé. A közmédiát - megsokszorozva - elfoglalta. A 2/3-ával - mely már megszűnt - saját maguknak "alkotott" Alaptörvényt. Ez lenne példakép Európa felé ???
Miközben folyik a hisztériakeltés a politikai menekültekkel kapcsolatban, a magyar nép nagy része együtt érez a menekültekkel és szerte az országban a pályaudvarokon és nagyobb tereken meghúzódó menekült családoknak ételt, italt, ruhanemüket, takarókat ajándékoz jó szívvel, emberszeretetből. Még akkor is, amikor már a Jobbik és bizonyos szélsőséges, rasszista csoportosulások ismét menetelnek, járőröznek és a pályaudvarokon a rendőrség és az ügyészség tudtával elkergetik a menekülteket.. Hazánkban mindent meg lehet tenni a szélsőségeseknek. Az Echo TV-ben naponta éjjel nappal sugározzák Szaniszló Ferenc képtelenségnek tűnő nemzetközi összeesküvési " elméleteit " és szélsőséges fejtegetéseit,az ember joggal veti fel a kérdést: egyáltalán hol élünk mi magyarok a XXI. században ? Én bízom abban, hogy a demokrácia hívei megálljt fognak parancsolni ennek a káros folyamatnak, amely a Fidesz-KDNP tevékenységének egyenes következménye lesz. A pohár betelt ! ÖSSZE KELL VÉGRE FOGNI A BECSÜLETES EMBEREKNEK !
A Fővárosi Közgyűlésben az októberi választások után 20 fideszes honatya foglalhatja el a székét, míg az ellenzéki pártok és a civil szervezetek összesen 13 főt delegálhatnak. Az eredményekből azonban kiszámoltuk: ha a Fidesz nem alakítja át saját érdekeinek megfelelően a…..
Palást 2014.10.28 07:38:28
Nem a múlttal kell törődni, hanem a jövővel ! S a jövőt mindig a jelenben kell tervezni emberségesen és tisztességesen. Soha nem élve vissza az esetleges erőfölénnyel. 1990-től értékelve ezt, volt már kétharmados többség korábban is, s nem éltek vissza azzal, demokratikusan kormányoztak. A Fidesz-KDNP nem ezt tette. Erőfölénnyel megszüntették a köztársaságot, erőfölénnyel hoztak létre egy Alaptörvényt, erőfölénnyel hoztak négy év alatt olyan törvényeket, rendeleteket, melyek a társadalom nagy részére kedvezőtlenül hatott. ( Erőfölényükkel sajátították ki a magánnyugdíj-pénztári vagyont, erőfölénnyel szavazták meg az igazságtalan személyi adó rendszert, az évenként változó adórendszert, erőfölénnyel kötnek titokban - népszavazás kiiktatásával- olyan nagy volumenű nemzetközi szerződéseket, melyek kimenetele,jövedelmezősége erősen kétséges és bizonytalan, és sajnos sorolhatnám tovább.Mindezt úgy tehették, hogy a kétharmaddal visszaélve, igazságtalanul és egyoldalúan változtatták meg a választási törvényt, ami az európai szokásoktól merőben eltérő és felháborító !
Magyarországon akkor lesz elfogadható jövőépítés a mindenkori jelenben, ha olyan parlamentje lesz hazánknak, melynek közös célja az ideológiailag kettéosztott társadalom megbékítése, a társadalom bevonása a kormány tervezési és megvalósítási munkájába. Olyan parlamentje, melyben a mindenkori kormánypárt vagy szövetség teret hagy és konstruktív lehetőséget biztosít a mindenkori ellenzéknek, tisztelve, becsülve egymást, mentesülve minden cinikus, arrogáns és pökhendi viselkedéstől ! Ahol nem a pártpolitikai és egyéni érdekek érvényesülnek a hatalom irányításában a megfelelő vezetők kiválasztásánál, hanem kizárólag a szakmai tudás és a feddhetetlenség elve érvényesül. Most a belpolitikai helyzet nagyon nehéz. A kormány felelőtlen négy éves gazdaság- politikája miatt a költségvetés bevételi oldalának forrásai kiapadtak,s ezt igyekszik a kormány eltitkolni, hamis statisztikai adatokkal elfedni.De a tények azok tények maradnak, s most kénytelenek újabb adónemekhez nyúlni, melyek tovább növelik a társadalom nagyobb részének mindennapos dolgait. A kormány a helyett, hogy e nehéz helyzetben visszaállítaná hazánkban a demokratikus alapjogokat, teret adna az ellenzéknek az ország irányításában, a törvények alkotásában, sajnos más irányt választott. Hatalmának centralizálása folyik minden téren, ideológiai harcot folytat a magyar ellenzékkel, az Európai Unióval, Amerikával s lassan az egész Világgal !
Nem az elvárásoknak megfelelően kezeli és tervezi a jelenben a jövőnket ! Ez pedig jóvátehetetlen hiba.
"Most kétharmados többség: tarkólövés. Érted? Tarkólövés… Visszahozni a halálbüntetést, nemzetárulás satöbbi, ötöt-hatot kivégezni" – mondta egy bizonyos H. F. egy bizonyos O.V. párttársa. Aki szerint a zsidók tartják kézben az országot, de a cigány gyereknek is kijár…..
Azt hittem, hogy a fásyádámos kampány/nem kampány hablaty, az óriásmolinós beégés és a nemkampánytejes műsor után már semmi meglepetés nem érhet a választási kampányban. Tévedtem, érhet. A VII. kerületi FIDESZ benevezte a Felkel a nap, felkel a hét című erzsébetvárosi…..
Rágalmazás miatt büntetőfeljelentést tesz Hunvald György, miután egy magát civilnek mondó szervezet az ő nevével ellátott kampánykiállítást szervezett a VII. kerületben. Az úgynevezett "Hunvald vándorkiállítást" a Civilek Erzsébetváros Emlékezetéért (CEE) nevű…..
A Városüzemeltetési Bizottság mai ülésének az elején kértem, hogy a rendőrkapitány beszámolójának napirendjét vonják vissza, mert nincs a beszámoló a kiküldött anyagban. Óriási zavar lett az elnök körül. Látszott, hogy csak én olvastam az anyagokat, a fideszesek nem tudtak…..
Palást 2014.09.24 18:35:55
Kicsit furcsának tartom, hogy az erzsébetvárosi közügyeinkről,olyan fontos ügyekről, mint a rendőrkapitány beszámolójáról, csak Gergely József képviselő jóvoltából, képviselő testületi tudósításából szerezhetünk tudomást.Így tudtuk meg, hogy a rendőrkapitány beszámolójának írásos anyaga nem is volt benne a kiküldött anyagban, így jogos volt Gergely József kérése, hogy töröljék ezt a pontot a napirendből.Ilyen trehány munka a korábbi képviselő-testületek munkájában nem volt ismeretes ! A Simicska érdekeltségű 10 hirdetőoszlop 10 éves(!? ) területfoglalási engedélyével kapcsolatban fura és érthetetlen, hogy a testület részletfizetést engedélyezett...Az viszont még furcsább, hogy a Közterület-felügyelet új igazgatója nem tartotta fontosnak hogy megjelenjen a szakmai beszámolón. Ilyen sem volt soha a régi testületeknél. A közterületi italfogyasztás témájában a lakosság folyamatosan látja és tapasztalja azt, hogy e téren semmiféle hatósági intézkedés nem történik, az éjszakai rendbontások, hangoskodások, részeg emberek kiabálásai szinte minden éjszakára jellemző ! Az is bebizonyosodott, hogy a térfigyelő kamera rendszer teljes csődöt mondott, hiszen amit nem akarnak látni, azt nem is látják... A Baross téren továbbra is nagyban folyik az illegális cigaretta árusítás, már nyíltan, hangosan kínálják a cigarettákat. A beer- bike sörös kocsik továbbra is kacskaringózva , a rajta ülő részeg italozók hangoskodása mellett veszélyeztetik a közlekedés rendjét és az út szélén parkoló gépkocsik épségét. Összegezve : Négy éve az itt lakók nyugalma nem biztosított, úgy néz ki, hogy nem is akarnak törődni a lakók panaszaival. FOLYTASSUK ERZSÉBETVÁROS ! -hirdetik a választási kampányplakátok.. ÍGY NE FOLYTASSUK ! - mondják a kerületi állampolgárok !
Önnek csak káprázik a szeme. Kizárt, hogy ilyen taplóságot művelne a helyi Fidesz. Vagy mégis? Ma hajnalban ugyanis a Damjanich utca – Rottenbiller utca – Király utca térségében „valakik” megrongálták a baloldali polgármester- és képviselőjelöltek plakátjait. A jelöltek vezetékneveire Hunvald…..
A korábbi sorozatunk lezárása képpen a Digitális Megújulás Cselekvési Terv (DMCsT) félidei értékelésének befejező részében az infrastruktúra pillérben megfogalmazott egyes, elsősorban a szélessávú infrastruktúrához kötődő célok előrehaladásáról számolunk…..
Palást 2014.09.04 16:07:42
Moré Csaba József vagyok, Közszolgálati Média Tanácsadó, nyugdíjas. Teljes mértékben egyet értek a 200-2014.évi digitális megújulás fent közölt cselekvési tervével, azonban nagyon fontosnak tartom, hogy e nagyon hasznos stratégia megvalósulása párosuljon az elérhető tartalom minőségi színvonalával ! A MATISZ ( Magyar Tartalomipari Szövetség több évtizeden keresztül élharcosa volt a tartalom minőségi követelményrendszerének, óriási energiát fektettek be országos szinten ebben a fontos feladatban. A MATISZ 2000-ben alakult át erre a feladatra,hazai és nemzetközi fesztiválokat, konferenciákat szervezett, együtt működött az MTE-vel különösen a gyermekek védelme érdekében,olyan etikai kódexet alkotott, mely sikeresen fejlesztette fel az újságírókat a digitális térbe,pályázatokat hirdetett, életmű díjakat és gyermektartalom díjat adott ki,tevékenyen részt vett a nemzeti
kultúra terjesztésében, elősegítette a hazai és nemzetközi beruházások létrejöttét, új szakmai honlapoknak minőségi színvonalat biztosított, láthatóvá tette Magyarország múltját, jelenét és a jövő céljait,s mindent elkövetett a jó tartalom megjelenítése érdekében! A MATISZ mint az EU. multimédia és IVSZ tagja nagyon hasznos nemzetközi kapcsolatot tartott , melyben előtérbe helyezte a magyar tartalom fontosságát.Összességében elmondható, hogy a MATISZ a magyar GDP alakulásában jelentős szerepet töltött be. Fentiekre tekintettel nagyon fontos lenne, hogy a mindenkori Kormány a MATISZ tevékenységéhez biztosítsa a szükséges működési
feltételeket hosszú távon, az Új Széchenyi Terv költségvetésének módosításával. Mert büszke lehet az az ország, akinek van egy több évtizede jól működő Magyar Tartalomipari Szövetsége !
Csak úgy szembejött a téma… A blogon már olvashattunk a tolatásos parkolásról, mely - hogy is mondjam finoman - nem váltott ki nagy lelkesedést az autósokból. A mostani Erzsébetváros azonban büszkén sorolja, hogy a BKK hol akar még ilyeneket elkövetni. Tegnapelőtt a Jósika…..
Palást 2014.09.02 13:41:50
Az új parkolási rendszer fonákságaival, a kerékbilincsezéssel kapcsolatban észrevételeket tettem az illetékesek felé.(Közterület-felügyelet, Erzsébetvárosi Önkormányzat, Fővárosi Önkormányzat illetékesei) Megoldást is javasoltam. Általában észrevételezem ezen kívül a blog bejegyzéseket is, ha kell, bírálva a helyi önkormányzat, a fővárosi önkormányzat és a kormány azon intézkedéseit, melyekkel kapcsolatban ellenvéleményem, kritikám van.Ezen észrevételeimet mindig nevem feltüntetésével teszem meg mint kerületi nyugdíjas állampolgár.
Ismerőseim hívták fel a figyelmemet arra, hogy közéleti tevékenységemmel kapcsolatban a közelmúltban Vattamány Zsolt polgármester és Rónaszékiné Keresztes Mónika honlapjain NÉVTELEN (Anonim) bejegyzés látható, melyen ezek szerepelnek : " Moré Csaba József volt kisgazda képviselő házról-házra jár, szóban írásban rágalmazza a kerületi polgármestert, a főpolgármestert, meg az egész kormányt. Bajnai Gordon fizetett embere." - " Moré Csaba volt balos kisgazda önkormányzati képviselő kerületi főbolsi, házról-házra járva uszít a kormány ellen."...

Vattamány Zsolt polgármester és Rónaszékiné Keresztes Mónika volt alpolgármester asszony megengedi hogy politikai honlapjukon NÉVTELENÜL képtelen rágalmakat és hazug állításokat tegyenek közzé olyan kerületi polgárokkal kapcsolatban, akik nyilvánosan, nevük feltüntetése mellett - észrevételeket, kritikákat mertek tenni..

Sajnálom Vattamány Zsoltot és Rónaszékiné Keresztes Mónikát , mert önkéntelenül is az ilyen előre megszervezett, név nélküli" lejárató" tevékenységek, jelenségek az 50-es éveket juttatja eszembe... Amikor nem volt demokrácia, szólásszabadság, ami ezek szerint sajnos - most sincs !!!
Június elején a Képviselő-testület döntött egy Belső-Erzsébetvárosban működő járőrszolgálat felállításáról. A szűkszavú előterjesztésben egy konkrétum volt: 27 millió forintba kerül. Az ott élő tizenöt-húszezer lakónak a szórakozóhelyeken lévő és közöttük…..
Palást 2014.07.15 14:02:35
Hát ez nagyon érdekes....Azt gondolná az ember, hogy valóban az ott élő emberek mindennapjait megkeserítő problémák megoldása a cél. De több kérdés is felmerül óhatatlanul : 1./ Miért csak a Belső-Erzsébetvárosban kívánják működtetni ezt az új rendszert? 2./ A nyári kánikulában ( 30-35 fokos árnyékban mért hőmérsékletnél) EGÉSZ ERZSÉBETVÁROST ÉRINTŐ legégetőbb probléma a háztartási szemét nem megfelelő kezelése és a részeg, sokszor kábítószeres emberek éjszakai randalírozása. A háztartási szemét ügyben a háztartások gondosan, szemeteszsákokba csomagolva, azt összekötözve helyezik el az elszállításra váró kukákba. Teszik ezt az általános higiénia biztosítása céljából, a fertőzések elkerülése érdekében. Hajnalban kitolják a kukákat a társasházak elé, s akkor megjelennek a kukázók, akik minden zsákot feltépnek, szétszórnak, kiválogatva a még "használható " szemetet.Ekkor ezer számra jönnek a legyek, mert az átható szag vonzza őket és komoly fertőzést terjesztenek a hőségben. A kukák mellett szétdobált ételmaradékok, háztartási hulladékok vannak szétszórva, lehetetlenné téve a társasházak takarítóinak munkáját, akik nem győzik kimosni és fertőtleníteni a büdös kukákat.. És sehol a járőrszolgálat és a közterületet felügyelők !! A kerületben elszaporodott éjszakai szórakozóhelyekből éjszaka és hajnalban kiáramló ordibáló, részeg, dülöngélő fiatalság éjszaka randalírozik az utcákban, zavarva és lehetetlenné téve az itt élő polgárok éjszakai pihenését. Sehol egy járőr, egy rendőr, egy közterület-felügyelő... Ha valaki ráordít ezen részeg emberekre, nyomdafestéket nem tűrő választ kapnak... És ez sajnos vonatkozik a Külső-Erzsébetvárosra is ! A mondvacsinált kampány intézkedés ezért nevetséges és felháborító! Tényleges intézkedések kellenének a helyzet azonnali megváltoztatására ! Lesz mit tenniük és pótolniuk a megválasztásra kerülő új kerületi képviselőknek ha a helyi lakosság összefog és leváltja a jelenlegi Fidesz-KDNP többséget, akik minden szempontból levizsgáztak !
Kedves barátaim, köszönöm, hogy ilyen sokan aggódtatok a mai tárgyalás miatt. Tényleg sokat jelent, hogy lezárult öt év hercehurcája. Mivel nehezen lehet tájékozódni a sajtóból ezért röviden leírom én mit értettem a mai döntésből. Az öt évvel ezelőtti vádakból…..
Palást 2014.07.02 10:54:45
Egy becsületes, tisztességes ember, egy polgármester, akit mesterkélt, alaptalan vádakkal illettek, meghurcoltak és nyilvánosan megrágalmaztak, lejárattak, - sokat szenvedett,de soha nem lehetett lelkileg megtörni, mert tudta és tudja ma is, hogy az igazság a jelenlegi hatalmi struktúrában nem minden esetben tud győzni a gazság felett !
Ancsel Éva neves filozófus írta egyik művében:
" A mértékletesség követelményéhez visszatérve: ha ez a magatartáseszmény uralkodóvá válik, akkor azzal a veszéllyel fenyegethet, hogy zsarnokian működve óhatatlanul hamisságra készteti az embereket, amivel hozzájárulhat ahhoz, hogy egymás számára még nehezebben vagy sehogyan se legyenek átláthatóak. A mértékletesség apostolai, minden idők " technikusai" ahogyan Philippe Nemo nevezi Jób " barátait" arra törekszenek, hogy mindent elhelyezzenek a világrendben, mintha ott mindennek helye lenne, ezért a lélek felbolydulásait is határok közé kényszerítenék. S éppen ezzel lesznek kollaboránsai a rossznak. Nem tudván, hogy maga a rossz eleve mértéktelen, s nem azért, mert a szenvedés túl van az elviselhetőn, hanem mert nem igazolható és nem integrálható - ez adja minőségét "

Nos, mindenki megismerte a jelenlegi hatalom hazug és álszent " mértékletességét" mely valóban uralkodóvá vált és sajnos zsarnoki módszerrel párosult, ez határozza meg a mostani rezsim valódi " minőségét". Ez a zsarnoki módszer a legképtelenebb módon - a hatalmi ágak támogatását úgy szerezte és szervezte meg, hogy mindent csinálhatnak, amit akarnak, mert hivatkoznak a "kétharmadukra", a konzultációs kérdőívekre, a békemenet erejére. Ez a zsarnoki módszer képes arra, hogy hatalmának fenntartása érdekében becsületes embereket alázzanak meg, előzetes letartóztatásba helyezzenek a legszigorúbb kényszerintézkedések mellett,kiszolgáltatott helyzetbe sodorjanak gátlástalanul embereket, megfélemlítés alatt tartsák azokat, akik másképp - demokratikusan - gondolkodnak,és nem értenek egyet a hatalom " minőségével " !! Európai szokásoktól merőben eltérve az egész bírósági és ügyészségi rendszert úgy alakította ki ez a hatalom, hogy kiszolgálói legyenek egy olyan eszmének, mely minden vonatkozásában antidemokratikus !
Nem tehettél mást, mint lemondtál kerületi pártvezetői tisztségedről , hiszen a párt parlamenti képviselői közül többen nem álltak ki melletted e nehéz helyzetedben ! A kerületi ellenzék győzelme érdekében helyes . bár fájó - megoldást választottál. Köszönet érte ! Mert Ancsel Éva filozófus örök életű sorait és igazságait mérlegelve nem tehettél mást. Mert azt írta Ancsel Éva : " Vajos nem ezért lesz minden klán-jellegű közösség -legyen eredetében akár territorális, etnikai, vallási vagy politikai - előbb-utóbb a maga normáitól és tilalmaitól valamelyest is elhajlókra oly jellegzetes,exkommunikáló kíméletlenséggel lesújtó, s önnön kohézióját épp ily módon megszilárdító képződmény ? Mintha csak tudattalanul is tudnák az emberek, hogy egyűvé tartozásuk óhatatlanul kontingens. S minél nagyobb a belső, bár el nem ismert bizonytalansága egy emberegyüttesnek, annál kérlelhetetlenebb lesz a normaszegőkkel szemben. A KLÁN- JELLEGŰ KÖZÖSSÉGEK VALÓJÁBAN AKKOR IS EXKOMMUNIKÁLNAK, HA NINCS NORMASZEGÉS. ILYENKOR KONSTRUÁLNAL ILYEN GYANÚT, AMI MÉLYEN GYÖKEREZŐ SZÜKSÉGLETRE VALL."
Nos, ennek lettél az áldozata, hiszen normaszegés nélkül - nevetséges - indokkal alaptalanul vádoltak meg. S bár a legtöbb vádpont alól felmentettek, pitiáner ügyeket viszont fenntartottak, hogy védjék a mundér becsületét. Mindezt pedig akkor tették Veled, amikor ez a klán-jellegű hatalom százmilliárdokat tüntet el, meghatározott célszemélyeknek osztogatja a nemzet vagyonát, az EU támogatási rendszerét figyelmen kívül hagyva az EU támogatások felhasználását ellenőrizhetetlenné tette, megszüntetve a kiválóan működő Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, elrabolva az állampolgárok magánnyugdíj megtakarítását,és sorolhatnám tovább. Mindezt büntetlenül , rendőrségi és ügyészségi vizsgálatoktól mentesen !!!
Végezetül egy kérés! Döntésedtől függetlenül továbbra is segítsd az ellenzék munkáját, segítsd elő az ellenzéki erők őszi választási győzelmét, hogy Erzsébetvárosban is visszatérhessen a demokrácia, a valódi népképviselet !!
A Hunvald-ügy 203. Kúria - 1. nap 2014.06.17 15:16:46
Elérkezett a véghajrá és három tárgyalási nap után július 1-én döntés lesz erről az igen tekervényesre sikeredett ügyről. Ma kilenc órakor kezdődött meg a tárgyalás, melyen már csak hat „érintett” vett részt. A Kúria előadó bírája röviden ismertette az első és a…..
Palást 2014.06.17 17:27:52
Ez a regénybe illő " bűnügy" lassan a végéhez közeledik.Akik végig figyelemmel kísérték ezt a minden vonatkozásban egyértelműen koncepciós ügyet és akik Erzsébetvárosban élnek, tudják már a teljes igazságot ! Szabó Zoltán, majd később Hunvald György polgármesterek kitűnően és a mindenkori törvénynek megfelelően végezték a kerület érdekeit szem előtt tartva példás- képviselő-testületen belül is a demokráciát biztosító és fenntartó - munkájukat, szolgálatukat, mindig helyt adva a mindenkori ellenzéki és kisebbségi véleményeknek, javaslatoknak. Ellenük a legalattomosabb személyi támadást , rágalmazást követték el azzal a céllal, hogy a Fidesz-KDNP megszerezze a hatalmat Erzsébetvárosban . Sorra dőltek meg a képtelen vádak, s most a Kúrián a sor, hogy az igazságnak megfelelően véglegesen lezárja ezt az ügyet, ahol polgármestereket aláztak, rágalmaztak meg alaptalanul, hurcoltak meg, Hunvald Györgyöt jogtalanul tartották hosszú ideig előzetes letartóztatásban a legszigorúbb kényszerintézkedések mellett , de nem tudták megtörni őket, mert az igazság az ő oldalukon áll ! Együtt dolgoztam mint képviselő, mint a pénzügyi bizottság elnöke és a művelődési bizottság tagja Szabó Zoltán és Hunvald György polgármesterekkel. Munkájukat mindig pártatlanul, nagy ambícióval végezték, sem a belső ellenőrzés, sem az Állami Számvevőszék a rendszeres vizsgálatok során törvénytelenséget nem állapított meg. Szabó Zoltán, mint a kerület által megválasztott parlamenti képviselő szoros munkakapcsolatot tartott fenn annak érdekében, hogy minél jobban tudja szolgálni Erzsébetváros érdekeit is. Az önkormányzat által biztosított telefonhasználat teljesen jogos volt, hiszen Deutsch Tamás parlamenti képviselőnek ( Fidesz-KDNP) nem csak ingyenes telefonhasználatot biztosított, hanem a kerületben külön helyiséget biztosított számára, hogy lakossági fogadóóráit a kerületben tarthassa meg. Ezt érdekes módon senki sem kifogásolta ? Nagyon kilátszik a lóláb. De abban is furcsaság van, hogy kifogásolták Hunvald György polgármester közreműködését két lakáskiutalás vonatkozásában. Pedig az ország összes önkormányzatában és a Fővárosi Önkormányzatban is megillette a jog a fogadóórákat tartó polgármestereket, hogy polgármesteri keretükből a képviselő-testület által meghatározott számú lakást kiutalja a mindenkor érvényben lévő Működési Szabály értelmében.De a legfurcsább azonban az, hogy az ügyészségi vádirat megfogalmazása előtt és utána is a rágalmakról, előzetes letartóztatásokról, és egyéb más bírósági ügymenetről első kézből a Fidesz-KDNP-hez közel áll média ( Hír TV. Echó TV, Magyar Nemzet napilap,stb) értesült érthetetlen módon és ezeket a híreket a 2010 és 2014. évi parlamenti választások és önkormányzati választások kampányidőszakában aljas módon, szándékosan és nyilvánosan lejárató célzattal használta fel ! Ilyen törvénytelenség egy európai demokráciában szinte elképzelhetetlen. Nos, ebben a régóta húzódó ügyben kell végleges döntést hoznia a Kúriának. Én bízom abban, hogy az IGAZSÁGNAK GYŐZNI KELL A GAZSÁG FELETT!
Mint már korábban szó volt róla, a testületi ülésen Vattamány Zsolt polgármester úrnak volt egy költségvetési módosító javaslata, miszerint a Fiatalok az összefogásért Egyesületnek (minő véletlen, az egyesület veze- tői a Belvárosi Fidelitas csoport vezetői is) közel…..
Nem is olyan rossz dolog bizottsági ülésekre járni, hiszen itt közvetlenül tapasztalhatjuk meg, hogy miképpen dőlnek el a kerület dolgai. És ha erre már időt szánunk, ne lepődjünk meg az igen gyakori 20-30 perces késéseken, mert a bizottsági tagok is emberek, nekik is fel kell…..
A Hunvald-ügy 142. Nocsak, nocsak 2013.10.25 17:22:22
A Népszava információi szerint fegyelmi eljárás indult egy ügyész ellen, aki több nagy horderejű elszámoltatási perben készítette elő a vádiratot illetve képviselte a vádat. A Legfőbb Ügyészség az ügyész nevét nem árulta el, mondván: a fegyelmi eljárás nem jogerős.…..
  Pár nap múlva csütörtökön, azaz szeptember 5-én a Szegedi Ítélőtáblán megkezdődik az "eredeti" Hunvald-per másodfokú tárgyalása. A Fővárosi Törvényszék által indított perben 2012. február 24-én első fokon született egy nem jogerős ítélet, annak kihirdetése után az ügyész súlyosításért, illetőleg…..
Palást 2013.09.02 20:00:06
- A cikk a büntető eljárásoknál valóban érdekes " áthelyezéseket" sorol fel és összefüggéseket tár fel bizonyos- kormánykörökhöz tartozó - politikai személyekkel kapcsolatban, akik serényen közreműködtek az ügyek áthelyezésében. Céljuk egyértelmű: olyan bírósági ítéletet szeretnének, melyek az ügyészségi vádiratban foglaltak alapján nyugszik. De egyről azonban elfelejtkeznek. A büntetőbíró - lehet bármelyik ítélőszéken az ország területén, kaphat munkájáért bármilyen állami jutalmat, felesküdött arra, hogy ítéleteit szigorúan az objektív tények teljes feltárását követően a hatályos törvények alapján hozzák meg, lehetőséget adva a vádolt személyek védekezésének, általuk kért bizonyítási eljárásuknak. Így történt ez az elsőfokú tárgyaláson is, ahol a büntetőbíró határidő megadásával felszólította az ügyészséget, hogy a vádiratát egészítsék ki, melyet az ügyészség furcsa módon nem tett meg!!! Hazánkban jelentősen beszűkítették minden területen a demokratikus alapjogokat, kivéve a bíróságok, ítélőtáblák tevékenységét. Ezt nem merték megtenni, miután az EU-val kötött megállapodásaink erre nem adnak lehetőséget. Az ügyészség tevékenysége azonban más. Amit megtettek Hunvald György volt polgármesterrel szemben az előzetes letartóztatásával, a legszigorúbb, embertelen kényszerintézkedések alkalmazásával, az valóban felháborító és példátlan az európai büntetőügyekben. Ez az egész ügy az 50-es évekhez hasonló koncepciós ügy azzal a különbséggel, hogy a független, magyar bíróságokat senki sem utasíthatja arra, hogy a törvényeket figyelmen kívül hagyva olyan ítéleteket hozzon, amely megfelel a koncepciós per kiagyalóinak elképzeléseivel.Már most megállapítható, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség súlyosan beavatkozott az önkormányzatok autonómiájába, hiszen a választópolgárok felhatalmazást adtak a megválasztott képviselő-testületeknek az önkormányzati vagyon kezelésére. Hunvald György polgármester pedig mindent elkövetett annak érdekében, hogy a mindenkori törvényeket betartva, megfelelő belső ellenőrzés megszervezésével végezze tevékenységét Erzsébetváros érdekében a képviselő-testület döntései alapján. Erzsébetváros - az ő idejében - sokat fejlődött, a városkép megszépült, a szociális ellátás magas színvonalú volt, s lehetőség volt arra is, hogy a kötelező feladatokon kívül a fiatalság és az idősek részére nem kötelező feladatokat is elláttak. Munkáját példamutatóan végezte képviselő-társaival egyetemben !
A Hunvald-ügy 122. Várakozás 2013.08.16 21:18:16
Már csak alig fél hónap van hátra – olyan 2-3 hetet kell addig még aludni –, és a Szegedi Ítélőtáblán elkezdődik az "eredeti" Hunvald-per másodfokú tárgyalása. (Szeptember 5. , 6. és október 10. illetve 11-re tűzték ki a tárgyalás időpontját) Szeptember végére pedig…..
Palást 2013.08.17 12:22:35
A két " koncepciós ügyet" úgy húzzák, mint a rétestésztát. Pedig ez a rétestészta már sok helyen elszakadt, kilyukadt. A Központi Nyomozó Főügyészség ennek ellenére fenntartja a vádiratában foglaltakat, nagy valószínűséggel felsőbb " tanácsra"... Már korábban leírtam, hogy ennek célja: felhasználni a teljesen alaptalan, mondvacsinált " Hunvald-ügyet" a 2014-es választási kampányra is, miként azt tették 2010-ben is. S ebben a felháborító "játékban" közreműködik a Magyar Nemzet, a Hír TV, valamint a helyi TÉMA c. ingyenes hetilap is.Ezek a " médiák" saját magukat járatják le. Nem számít nekik, hogy alaptalanul megrágalmaznak, lejáratnak, meghurcolnak munkájukat jól végző politikusokat, képviselőket, polgármestereket, nekik egy a lényeg: befolyásolni és hangolni azokat a választókat, akik hisznek a demagóg és hazug híreszteléseknek.Több cikluson keresztül önkormányzati képviselő voltam az Erzsébetvárosi Önkormányzatnál és a Pénzügyi Bizottság elnökeként jól ismertem Hunvald György tevékenységét és a Gazdasági Bizottság tevékenységét, akiknek egyetlen céljuk volt: fejleszteni a VII. kerületet minden vonatkozásban. Hála Istennek, megőriztem azon bizonylatokat, melyek hűen igazolják azt, hogy Hunvald György milyen nagy hangsúlyt fektetett az önkormányzat belső ellenőrzésére,a mindenkori költségvetési terv bevételi és kiadási oldalainak teljes körű lefedettségére ellenőrzés szempontjából, az önkormányzati vagyon naprakész figyelésére, az Állami Számvevőszék megállapításával kapcsolatos azonnali intézkedési tervek meghozatalára és betartatására. Ennek köszönhető, hogy a kerület minden vonatkozásban fejlődött, jutott önkormányzati vissza nem térítendő támogatás a 100-110 éves házak ( társasházak) felújítására, az utcák, terek, parkok korszerűsítésére, az igen magas színvonalú szociális támogatásokra, Erzsébetváros városképének javítására. Nem tudom elképzelni, hogy a független magyar Bíróság mindezeket ne mérlegelje, akárhová is viszik az ügyek tárgyalását, nem tudom elképzelni, hogy a Bíróság ne hozzon olyan ítéletet, amely ne mondaná ki végérvényesen Hunvald György és a Gazdasági Bizottság ártatlanságát, s ne mentené fel jogerősen a Központi Nyomozó Főügyészség alaptalan vádiratával ellentétben az érintett politikusokat. Hunvad György tevékenységének időszakában az Erzsébetvárosi Képviselő-testület - mint a helyi önkormányzati vagyon kezelője - autonóm jogaival élve törvényesen működött, s ebbe a Központi Nyomozó Főügyészség nem avatkozhat be alaptalan és jogtalan állításaival, mert ez súlyosan veszélyezteti az Önkormányzati Törvényben meghatározott önkormányzati jogokat és kötelezettségeket!
Fentiektől függetlenül azért érdekes tény, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség nem indított teljes körű, azonnali nyomozást a Kormány és az illetékes kormányzati szervek( pl. Nemzeti Fejlesztési Ügynökség) 2010-2013 közötti felelőtlen, hanyag tevékenysége vonatkozásában a több száz milliárd EU-s támogatás veszélyeztetése miatt.. Az előző kormányok időszakában a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség példamutatóan intézte az EU-s pályázatokat,aminek látható, kézzel fogható eredményei vannak ! Ami ma Magyarországon történik, az teljes gazdasági csődhöz vezethet a közeljövőben. Lenne tehát mit tennie a Központi Nyomozó Főügyészségnek a mondvacsinált koncepciós ügyek buzgó intézése helyett !!